Pernille Vermund: Vi præfabrikerer ikke vores kommentarer

Nye Borgerliges partileder afviser kritikken fra Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl: “Et lidt skørt angreb”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Pernille Vermund, partileder, Nye Borgerlige
Nye Borgerliges partileder, Pernille Vermund, afviser, at partiet præfabrikerer læserbreve og hijacker andre toppolitikeres Facebook-sider med enslydende kommentarer.

"Det svarer jo til præfabrikerede læserbreve," sagde Kristian Thuelsen Dahl tirsdag til Netavisen Pio.

Baggrunden for kritikken er, at Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, og partiets næstgruppeformand, Mette Thiesen, gik ind og kommenterede Jakob Ellemanns, Kristian Thulesen Dahls og Mette Abildgaards Facebook-opslag om Venstres, Dansk Folkepartis og De Konservatives syn på genåbningsaftale, som blev indgået af samtlige partier i Folketinget natten til tirsdag - undtagen netop Nye Borgerlige. Kommentarerne var nærmest enslydende.

De samme nærmest enslydende kommentarer blev også lagt i kommentarsporene til mediernes omtale af aftalen.

“Det er tæt på”

Men over for Netavisen Pio melder Pernille Vermund hus forbi:

Men hendes tekst ligger tæt på min. Det er rigtigt

“Mette’s (Thiesen, red.) og min tekst er ikke ens. Men hendes tekst ligger tæt på min. Det er rigtigt. Hun har udtrykt noget med sine egne ord noget af det, men der er også meget af det, som er det samme. Så der er ikke noget præfabrikeret i det, men det er jo rigtigt, at Mette læner sig op ad, hvad hendes formand siger. Det synes jeg er helt naturligt. Men det er tæt på, hun kunne selvfølgelig godt have formuleret mere med sine egne ord,” siger Pernille Vermund.

Kritikken går også på, at I fra Nye Borgerlige ikke forholder jer til det opslag, som I går ind og kommenterer ret enslydende på. I går bare ind og lægger jeres på forhånd producerede standpunkt i kommentarsporet til partiledernes Facebook-opslag om genåbningsaftalen. I forholder jer ikke til de enkelte partilederes synspunkter. Man kunne sige, at Nye Borgerlige på den måde hijacker de andre partilederes kommentar-spor?

“Jeg synes ikke, det er misbrug: Jeg synes det er helt fair, at man kommer med en kommentar i et kommentarspor. Vi kommer med en kommentar til et opslag fra en partileder. Det synes jeg minder om trafikken fra aviserne. Hvor først den ene politiker skriver et indlæg, og så bliver det kommenteret af den anden.”

Men aviserne ville have afvist enslydende læserbreve. Hvis redaktionerne får færden af at debatindlæggene er ens så bliver de afvist…

“Ja, sådan har man det på de store aviser, men ikke på lokalaviserne. Men jeg står gerne ved, at jeg sender en kommentar tidligt tirsdag morgen, fordi jeg er dybt uenig, og at jeg har MF-kollegaer, som læner sig op ad, hvad jeg siger, og ikke det stik modsatte.”

"Det er jo en arbejdsmetode"

Er det en bevidst strategi Nye Borgerlige anvender, at gå ind og kommentere i andre politikeres kommentarspor på Facebook. Nogen kalder det at hijacke debatten…

“Det er jo en arbejdsmetode, som jeg tror de fleste politikere bruger. Det er ikke mange dage siden, at jeg havde et opslag, hvor Kristian Thulesen Dahl var inde og kommentere på mit opslag. Så det er et lidt skørt angreb, han kommer med.”  

Så det er et lidt skørt angreb, han kommer med

Kritikken går også på, at Nye Borgerlige ikke søger dialogen, I vil bare kapre debatten på de sociale medier. Der er faktisk lavet en undersøgelse, der viser, at politikere fra netop Nye Borgerlige er dem, der på den her måde hijacker allerflest af andre politikeres kommentarspor.

“Jeg synes ikke, vi går ind og kaprer. Men vi har bare nogle dage som er mega lange, og så er det ikke altid, vi når at vende tilbage til debatten. Det er klart, at det er sjovere, hvis man kan holde fast i debatten, og kommentere og genkommentere.”

Kan du slet ikke forstå noget af kritikken?

“Jeg kan forstå den del, der handler om det konkrete i går, hvor vi begge to (Vermund og Mette Thiesen, red.) har en travl dag, og hvor man derfor ikke får den der dialog med folk efterfølgende. Men hvis man ser, hvor ofte vi er i dialog med folk, så kan man godt tage sådan en enkelt dag ud og sige: Ehhh, de svarede ikke på en kommentar, men altså…”

Jeg kan forstå den del, der handler om det konkrete i går

Vil du og I alligevel være mere agtpågivende, sådan at I ikke igen beskyldes for at præfabrikere?

“Jeg tror ikke, jeg vil være mere agtpågivende for at undgå at Kristian Thulesen Dahl ikke skal kritisere mig igen. For det gør han med alt hvad jeg og Nye Borgerlige laver. Sidste uge var det vores økonomiske politik. Jeg tror, det her handler mere om Kristian Thulesen Dahl end det handler om os. Men jeg vil medgive een ting: Jeg synes, det er meget sjovere at være på de sociale medier, når man har tid til at følge op. Det siger jeg ikke, fordi Kristian Thulesen Dahl nu kritiserer. Det siger jeg, fordi formålet for mig er at blive klogere ud fra de kommentarer, jeg får. Og af at komme i dialog med folk.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Madammen og co. præfabrikere sgu deres indlæg.

Det fleste af deres vælgersegment kan jo knap stave.

Du kan beklageligvis heller ikke selv stave, Jan.

Men jeg må hellere forklare at evnen til at stave i højere grad afhænger af dine dansklærere end af din intelligens. Nogle elever kan selvfølgelig have været mere udfordrede end andre og har krævet større indsats fra lærerne end andre, men jeg har i tidens løb mødt mange med stavevanskeligheder: Bl.a. en universitetslektor, en direktør og cand.psych. (uden mellemrum efter første punktum; det er der ikke i akademiske titler)!
Og så jeg har korresponderet med ret mange billedkunstnere i tidens løb; ca. halvdelen af dem kunne ikke stave ordentligt, men de var nogle fandens gode kunstnere.

Det er godt nok noget af det sjoveste jeg har læst længe da det klart kan ses på Socialdemokratiets Facebook-side at deres vælgere nok er de mest uintelligente i landet, imens Nye Borgerlige er landets andenstørste arbejderparti. Så det er godt nok morsomt skrevet af en rød rose som dig.

At Nye Borgelige er et arbejderparti kommer nok som en overraskelse for de fleste af deres nuværende og kommende vælgere og måske især for Pernille Vermunds mand, skattespekulanten og mangemillionæren, Lars Tvede.
At Nye Borgelige vil sænke selskabsskatten, fjerne arveafgiften og og sænke topskatten kommer vist ikke mange arbejdere til gode, og slet ikke dem som bor til leje.

Hold da op, hvor kan i ny Borgelig vælger da råbe op. I bliver aldrig et arbejder parti. Med den politik i føre er i kun til for de multi rige i landet. Men i nare den yderste højre fløj vælgere med jeres flygtninge politik og jeres nej til EU. Hvilket også er noget vås, det er kun for at kabre vælgere. I prøver at kopiere Trumps måde i Danmark. Nu prøver i så at komme ind med mange mandater, uanset hvor højre dreje de vælgere er. Men de opdage nok at de bliver fuppet forhåbentlig inden næste valg.

Disse historier er ikke særligt interessante. Alle partier har efterhånden en større skare pressemedarbejdere, og hvis de skal gøre gavn for deres løn, så skal de selvfølgelig levere udkast/færdige læserbreve til deres arbejdsgivere. Den linje benytter alle partier, også Socialdemokratiet. At Nye Borgerlige ligeledes er flittige i mediebilledet, har ikke ligefrem nogen særlig nyhedsværdi.
Da Morten Messerschmidt i sin tid fik rekord mange stemmer til EU-valget, skyldtes det at han forud for valget var ekstrem flittig til at udnytte pressen og de digitale medier ved at skrive/levere mange indlæg. I stedet for at være småsure over den slags, skulle man hellere gøre ligeså.
Personligt er jeg træt af altid at se repræsentanter fra Enhedslisten i alle mulige sammenhænge fordi de bliver serviceret af de større aviser samt TV2 og DR. At de bliver serviceret skyldes nok også at de altid kan stille med en person der gerne vil udtale sig, og lur mig om ikke der står en pressetjeneste bag ved.

Ino (eller hvad du hedder?) Når man læser dine indlæg er man ikke i tvivl om hvilket parti du tilhøre. Tidligere var det vel Fremskridtspartiet, Dansk Folkeparti og nu er det nok Danmarks mest asociale parti, Nye Borgelig du sympatisere med. Hver sin lyst, fint at du ikke skjuler dine holdninger, så er vi advaret.

Jeg tilhører intet parti; jeg har aldrig været medlem af noget parti, og jeg bliver aldrig medlem af noget parti. Jeg har det stramt med at skulle mene præcis det samme som andre gør. Jeg vil gerne have lov til at danne mig mine egne meninger.
At islam har fået lov til at få fodfæste i Danmark, er en forfærdelig katastrofe som skiftende politikere må tage skylden for, hvad de dog sjældent gør. Deri er jeg enig med flere partier, men nu heldigvis også med statsminister Mette. Jeg har stadig til gode at se om hun mener det alvorligt. Mit gamle Danmark er ødelagt, sådan føler jeg og flere andre det. Og hvis du har den mindste sympati for islam, så har vi intet til fælles. Islam er en afskyelig ideologi og ikke nogen fredens religion. Så langt fra.

Annonce