Radikal leder: Vi har mistet tilliden til regeringen på udlændingeområdet

Hjemsendelse af syriske flygtninge og en ny indfødsretslov får endnu engang De Radikale til at erklære sig i opposition til regeringen.
Det er hyklerisk, når den socialdemokratisk regering vil sende flygtninge tilbage til Syrien, men ikke selv samarbejder med Assad.

Det siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, i et interview til Politiken.

Sofie Carsten Nielsen mener, at Socialdemokratiet og de borgerlige partier bilder folk ind, at vi kan begrænse antallet af asylansøgere, der kommer hertil, hvis man bare behandler dem dårligt.

"Det, som betyder noget, er, om der er fred i verden, og om tyrkerne åbner grænserne til Europa. Gør de det, vil flygtningene komme igen," mener hun.

Begrædeligt naivt

Det er dog især sagen om udvisningen af en række flygtninge fra Damaskus-området, der får den radikale leder til at skærpe retorikken overfor regeringen.

I en debat med statsminister Mette Frederiksen (S) har Sofie Carsten Nielsen kaldt regeringens politik for "hjerteløs".

Genoptagelsen af de syriske flygtninges opholdsgrundlag sker på baggrund af en lov, som De Radikale i første omgang har været med til at vedtage, da partiet sad i regering med Socialdemokratiet i 2014.

En lov som fastslår, at flygtningene kan sendes hjem, ikke når der er fred i deres land, men når forholdene i hjemlandet er forbedret.

"Vi kunne ikke i vores vildeste fantasi forudse, at en dansk socialdemokratisk regering, som de eneste i Europa, ville sende nogen tilbage til Syrien, og skille familier ad. Det er for mig så outreret, og det er da begrædeligt naivt, at vi ikke så det komme," lyder begrundelsen for, at partiet ikke længere står bag loven.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen, så er det forkert at sende flygtninge tilbage til Syrien, fordi landet stadigvæk er styret af diktatoren Assad.

Hun åbner dog op for, at de syriske flygtninge på et tidspunkt kan sendes hjem, "hvis et samlet Europa beslutter, at der er fred i Syrien".

Har mistet tilliden

Opsigelsen som støtteparti er ikke sendt endnu. Men den grundlæggende tillid synes væk, uden at Sofie Carsten Nielsen siger det direkte.

"Vi kan ikke lave det om lige nu på anden måde, end at vi kan sige, at vi ikke har tillid til regeringen. Og det har vi ikke på det her område.”

Sofie Carsten Nielsen fulgte op på interviewet i Politiken i DR2s Deadline søndag, hvor hun blev spurgt om, Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, har ret, når han mener, at De Radikale efter et valg ikke vil være støtte for en regering, der fører udlændingepolitik med de borgerlige.

"Det har han ret i," lyder det korte svar fra den radikale leder.

I det samme interview nævner hun også en ny indfødsretslov, som eksempel på områder, hvor Socialdemokratiet og De Radikale er gledet længere fra hinanden siden valget.

Skammer mig mere og mere

Sofie Carsten Nielsens angreb kommer efter længere tids særdeles hårde angreb fra De Radikale på regeringen.

"Regeringen har ingen skam i livet og har gjort skamløshed til det bærende princip i udlændingepolitikken. Jeg skammer mig til gengæld mere og mere over at have bragt denne regering til magten," skrev den radikale kulturordfører Zenia Stampe forleden på Facebook.

placeholder

Netavisen Pio har uden held forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiet til den radikale leders udtalelser.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sofie Carsten Nielsen er BLÅ og skal derfor promte opfinde et eller andet at bebrejde regeringen for.

Mange danskere har bare fået nok af Projekt Mellemøsten i Danmark på tværs af fløjene. Det fylder alt nu, og har ødelagt vores land totalt. For bare 50 år siden skulle man slet ikke forholde sig til det, hver evig eneste dag i TV og aviser. Det har fuldstændig overtaget vores liv, og det gennemstyrer alle love, regler, domstole og politiske processer i dag. Vi danskere, vil jo bare gerne have vores eget lille land i fred.

Ho, ho. At mene, at R er blå, er da et helt klart symptom på farveblindhed.

De radikale har deres helt egen udlændingepolitik og det er helt ok, men de har kun opbakning fra 4% af vælgerne for tiden, så de står lidt alene med deres synspunkter. Og det blev tydelig meldt ud, hvad Mette Frederiksen ville på området, så hvor vil de radikale få opbakning politisk?? De skal satse på andre ting og bruge energi på uddannelse og klima og gå indflydelse der. Udlændingepolitikken er stram herhjemme, det ændres ikke i min tid.

Vi har mistet tilliden til de Radikale...

Zenia Stampe skammer sig over at have været med til at bringe regeringen til magten. Mon ikke der er mange, som stemte på De Radikale ved sidste valg, der skammer sig i dag over at have hjulpet så mange krænkere i Folketonget.

At de Radikale går rundt og skammer sig, det er nok en direkte løgn. Den evne har de aldrig været i besiddelse af. Jeg er sikker på, at der er temmelig mange almindelige mennesker der skammer sig over, at de Radikale i demokratiets navn, vil tvinge en beslutning igennem, som der er et meget stort flertal imod.
Jeg synes, at de Radikale skal gøre alvor af at vælte regeringen, så vi kan slippe for deres indflydelse.

De radikale er ikke alene hykleriske og dobbeltmoralske. De er reaktionære. Politik handler ikke kun om paroler, hvor man - som de radikale - hylder egen godhed, anstændighed og humanisme. Parolerne skal omsættes gennem politik til resultater. De radikale vil hellere beholde 1 afvist asylansøger end hjælpe 100 flygtninge i FN Lejre i nærområder. De radikale vil hellere beholde de bedst uddannede afviste asylansøgere end medvirke tIl, at de vender tilbage til deres hjemlande og bidrager til genopbygning. Det kaldes Brain drain og er blot et element i de radikales særegne måde udvide arbejdsstyrken her i landet. De radikale har som ophav til Udlændingeloven fra 1983 et hovedansvar for, at Danmark polariseres stadig mere etnisk, socialt og kulturelt / religiøst. De radikale vil fortsat hellere anvende mindst 33 milliarder skattekroner om året på mennesker fra Stormellemøsten, der befinder sig her i landet, men som arbejder mindre, er mere voldelige, gængs mere kriminelle og i det hele taget temmelig uintegrerbare. Danmarks Bistandshjælp på 14 milliarder om året kunne mere end fordobles og hjælpe millioner af fattige, undertrykte kvinder, give børn og unge undervisning og uddannelse, rent vand, et brugbart sundhedsvæsen og meget andet godt. Men det er ikke radikal politik. De vil hellere sole sig i deres frelsthed, læse Politiken og blive bekræftet i, at de er gode, anstændige og humanistiske. Eller også er de blot ude på at høste stemmer blandt de nye statsborgere også med nye regler, der skal give automatisk statsborgerskab. De radikale synes, at Mette Frederiksen burde skamme sig. Jeg er Mette Frederiksen evig taknemlig for, at de radikale ikke fik ministerposter. De radikale er et reaktionært parti indsyltet i en særlig indbildsk selvforståelse: at de er klogere end alle andre. Uanset hvad der foregår i den virkelige verden. Den interesserer ikke de radikale.

Man behøver nu ikke at være radikal, men f.eks. have været medlem af socialdemokratiet siden 1973, for at undre sig over, at regeringen ikke mener, at et land har ansvar for sine statsborgere, men i det aktuelle tilfælde påtvinger kurderne at løse nogle problemer, de ikke i længden kan klare.

“Jeg skammer mig”, er blevet parolen hos de radikale.

Jimmie Åkesson Sverigesdemokraterne: “Vi importerer værdier til det her land som vi ikke havde haft, hvis vi havde ført en ansvarlig indvandringspolitik.”
Annie Lööf Centerpartiet: “ Jeg føler sådan en foragt når jeg hører dit ræsonnement!”.
Jimmie Åkesson: “Har du overset den overrepræsentation der findes i enhver kriminalstatistik?”
Jimmie Åkesson: “Import af middelalderlige værdier som vi havde udryddet her i landet for årtier siden!”

Indvandring er et fremtrædende emne i den offentlige debat i de nordiske lande, og med 4,2 mio. indvandrere og efterkommere (jf. definitionerne anvendt i denne analyse) udgør indvandrere og efterkommere en væsentlig del af befolkningen på 26,8 mio. i Norden.

Med 22 pct. har Sverige den største andel af indvandrere og efterkommere i 2017 efterfulgt af Norge (17 pct.) og Danmark (13 pct.). I alle de nordiske lande er der flere indvandrere end efterkommere.

I Det radikale Venstre er der de seneste år blevet importeret værdier, som selv de radikale tager afstand fra.

De radikale skammer sig.

Deres evne til rettidig omhu er blevet manipuleret af “import af middelalderlige værdier”, som almindelige danskere for længst har sagt farvel til.
Men de nye macho-miljøer kan påvirke selv en radikal mandlig leder.

Synd og skam at Sverigesdemokraterne realitetssans endnu ikke er nået over Sundet i tide.

En tidevandsbølge fejer nu de radikale ud af dansk politik.

Sandheden fra Skåne, Halland og Blekinge, samt hele det øvrige Sverige.

Endnu en borgerlig regering er på vej i Sverige med Moderaterne, Kristendemokraterne, Sverigesdemokraterne og Liberalerne i fælles aktion imod alle kriminalstatistikkerne.

Folkehjemmet er blevet afløst af rodløshed og værdiløshed og manglende fællesskab. Mere politi, flere skolelærere og flere pædagoger skal skabe et nyt fælles Sverige. Og indvandrerkvinder skal tilbydes uddannelse og fastansættelse i et smadret sundhedsvæsen.

Sverige har meget at skamme sig over. At invitere flere gæster end der er stole og mad til.

I Danmark skammer folk sig i almindelighed over de importerede normer hos de radikale!

Det som 70% af vælgerne allerede gennemskuede før sidste valg.

Og de radikale kvinder hylder fortsat “svenske tilstande”.

Synd og skam!

Jeg har ikke mistet tilliden til de radikale, for jeg har aldrig haft nogen tilid til dem.

Annonce