Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/sorenpind/status/1391425568688775168

Annonce

Blå surmulen over interview med Mette i Netto’s kundemagasin

”Hele Danmarks Mette,” lyder overskriften på forsiden, der får blå til Twitter-tasterne
Det seneste nummer af Netto’s kundemagasin, Lime, indeholder et stort interview med statsminister Mette Frederiksen.

Lime-forsiden er prydet med et stort billede af Mette Frederiksen. Interviewet præsenteres under overskriften “Hele Danmarks Mette”, og det fremgår, at Mette i interviewet blandt andet kommer ind på sin opvækst, taler om alder og sit syn på retfærdighed.

Inde i magasinet præsenteres interviewet med overskriften: “Jeg har altid stræbt efter at gøre verden mere retfærdig”. Underrubrikken lyder: “Mette Frederiksen har i mere end et år skullet manøvrere i det, der er blevet betegnet som den største krise siden 2. verdenskrig. Det har betydet arbejdsdage, hvor 24 timer næsten ikke har kunnet række, men alligevel har statsministeren prøvet at nå aftensmaden med familien.”

Det er for meget for Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, der på Twitter med flammeskrift anfører:

“Netto’s kundemagasin: “Hele Danmarks Mette”.

placeholder

 

Tom Jensen beder samtidig Berlingske gå ind i sagen rent redaktionelt. Det bliver til en artikel med denne overskrift:

"En forside med Mette Frederiksen har vakt opsigt – nu lægger topchef luft til folkene bag."

Tidligere justitsminister i Løkkes seneste regering, Søren Pind, noterer på Twitter, at interviewet er ubetalelig reklame for Socialdemokratiet:

“Det her kunne Socialdemokratiet ikke købe sig til…”

placeholder

 

Støjberg på forsiden

Kritikken har fået Netto’s direktør, Michael Løve, på banen.

Han skriver i et tweet, at “Lime er et kundemagasin til kvinder med en uafhængig redaktion. Der er lavet mange portrætter af kvinder gennem årene. Det ændrer ikke på at Netto er politisk uafhængig, selvom overskriften nok kunne have været mere neutral.”

Han vedhæfter et interview, som Lime har haft med tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

placeholder

 

Administrerende direktør hos Salling Group, som Netto hører under, Per Bank, ømmer sig over den blå kritik:

“Redaktionel produktion af magasinet varetages af eksternt contentbureau, der i dette tilfælde burde have overvejet objektiviteten nærmere,” skriver han på Twitter.

Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding fra Aller-bureauet OTW, der producerer Lime-magasinet, beklager samtidig overskriften:

“Vi har journalistisk behandlet Mette Frederiksen som alle andre forsidekvinder. Men i den her situation, så er overskriften på forsiden blevet for unuanceret, og det beklager vi,” siger hun til MediaWatch.

Skipper: Jeg var på forsiden op til valget i 2019

Pernille Skipper, tidligere leder af Enhedslisten, kaster sig ind i debatten og fortæller, at hun skam også har været på forsiden af Lime, men uden at der blev hylet op over det fra blå side:

"Det her udkom en uge før valget 2019. Hørte ingen brok fra nogen. Jeg havde det også fint med det."

placeholder

 

Formanden for FOA sektor for social- og sundhed, Torben K. Holmann, henviser til et stort interview med daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der pryder forsiden af magasinet "Vi med hund":

"Er det ikke bare det statsministre gør? Eller handler det om at Tom Jensen ikke er i fokus! Og manglede lidt søndags liks på twitter. Hokus pokus, mig i fokus!" 
placeholder
 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) deltager også i debatten. Han fremlægger tre forsider fra Lime. En hvor den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, pryder forsiden, en anden Lime-forside, hvor tidligere leder af Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen er blevet interviewet af Lime-redaktionen, og en tredje hvor det er førnævnte Pernille Skipper, der stjæler Lime-forsiden. En fjerde side er fra Euroman - med daværende statsminister Lars Løkke på forsiden:

"Kunne man forstille sig at magasiner der har kvinder som primær målgruppe bl.a vælger at lave interviews med kvindelige ledere og at magasiner der har mænd som primær målgruppe foretage det modsatte valg," lyder det spørgende fra transportministeren.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det komiske er, at denne artikel skulle komme fra et medie, der misbruger skattemidler til at promovere Socialdemokratiet https://www.danmarksfremtid.dk/tema/netavisen-pio/

Misundelig?

Kære Henrik Andersen. Det var da dagens mest forvrøvlede kommentar.
Hvis du gør dig bare en lille bitte anstrengelse for at sætte dig ind i trykte danske mediers politiske tilhørsforhold, så ville du erkende, at Pio er et af de meget få medier der tilhører den politiske venstrefløj.
Jeg vil ikke engang ulejlige mig med at nævne alle de borgerlige medier, som dagligt og ensidigt angriber Socialdemokratiet, og bruger kæmpe overskrifter på den mindste bagatel. Og ang. skattemidler ? Jeg er meget sikker på at Pio gerne siger farvel til statsstøtten på nogle få 100 tusinde, hvis de borgerlige medier også siger farvel til deres trecifrede millionstøtte.
Så det eneste komiske er faktisk din kommentar.

Henrik, du er da helt galt i byen.
Kryb du bare ned i dit blåsorte hul igen.

Henrik Andersen har tydeligvis så ondt i røven, at han er nødt til at sove på maven. Jeg vil ønske ham en god bedring.

Enten skal man træde varsomt på dem der ligger ned (blå blok), eller man skal træde så hårdt, at det gør rigtig ondt. Det lader til Lime gør det sidste - og det er altså ok.

Det er mediet, bladet, der har lavet overskriften ikke Mette F eller hendes parti. Det er jo bare en overskrift, dumt de blå bliver sure. Og Tom Jensen fra Berlingske, er en sjov størrelse, han hader Mette F og socialdemokratiet, han laver nærmest personlig heksejagt på hende, så snart det er mulig. Troede ikke en chefredaktør må være så personlig subjektiv, derfor købe rjeg aldrig Berlingske mere, på grund af ham og Bent Winther de er ulidelige at læse.

De blå opfører sig som muslimerne der blev oprørte over Muhammedtegningerne. De blå vil gerne knækte ytringsfrihedenn når den ikke er i deres favør. Sådan føler jeg det

Så meget for pressefriheden Tom Jensen, du er nærmest pinlig. Rænnebærne er åbenbart stadig sure, når borgelige medier ikke kan kontrollere medierne.

Annonce