S-forening til angreb på udlændingepolitik: "Utåleligt af menneskelige grunde"

Hent alle danske mødre og børn i Syrien hjem og stop udvisningen af syriske flygtninge, lyder det fra socialdemokratisk partiforening. Ordfører afviser.
Regeringen og dermed også Socialdemokratiets stramme udlændingepolitik har i de seneste måneder været under hårdt angreb fra støttepartier og organisationer.

Nu lyder der også kritik fra Socialdemokratiets bagland.

Generalforsamlingen i den socialdemokratiske partiforening på Ærø vedtog således torsdag i sidste uge en udtalelse, som i stærke vendinger tager afstand fra Socialdemokratiets udlændingepolitik.

Men partiets linje ligger fast, lyder det fra politisk ordfører. Borgmester advarer mod at der slækkes på udlændingepolitikken,

“I strid med almindelig anstændighed”

Udtalelsen fra partiforeningen gælder dels de danskere eller folk med tilknytning til Danmark og deres børn, der sidder i syriske flygtningelejre, dels de syriske flygtninge i Danmark, der har fået inddraget deres opholdstilladelse, fordi myndighederne har vurderet at forholdene omkring hovedstaden Damaskus er forbedret.

"Det er utåleligt af menneskelige grunde, at børnene skal lide for deres misgerninger, og det er i strid med almindelig anstændighed og med Danmarks internationale juridiske interesser at fralægge sig ansvaret for dem," står der i udtalelsen, som kræver, at både børn og deres mødre hentes hjem med det samme.

Partiforeningen mener også, at man skal forlænge opholdstilladelserne for de syriske flygtninge, der er i Danmark.

De mener ikke, at flygtningene kan sendes tilbage til Syrien før landet "igen er en internationalt anerkendt retsstat".

placeholder

Brevet fra partiforeningen på Ærø har fået stor opmærksomhed på sociale medier, hvor det oprindelige opslag i skrivende stund er delt 300 gange fra partiforeningens Facebook-side.

Det er ikke kun partiforeningen på Ærø, som overvejer at erklære sig uenig med regeringen. Formanden for partiforeningen i Assens/Vissenbjerg, Sara Emil Baaring, siger til Ekstra Bladet, at hun vil drøfte sagen med sine medlemmer.

“Ikke så mærkeligt, at der er følelser på spil”

Opråbet fra den socialdemokratiske partiforening får dog en blank afvisning fra Socialdemokratiet.

Vi er et stort parti, og det overrasker mig ikke, at der er mange forskellige holdninger til det.

Partiets linje for udlændingepolitik er lagt og bliver ikke ændret. Det fastslår partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, overfor TV 2.

"Vi er et stort parti, og det overrasker mig ikke, at der er mange forskellige holdninger til det. Det er også nogle beslutninger, som har stor betydning for nogle mennesker, og derfor er det ikke så mærkeligt, at der er følelser på spil, og at der er stor opmærksomhed omkring de her sager," siger han.

Venter på task force

Jesper Petersen tilføjer, at der, når det handler om børnene i fangelejrene i Syrien, en proces i gang, hvor man individuelt vurderer sagerne.

Den af regeringen nedsatte såkaldte "Task Force Evakuering" skal senest den 15. maj aflevere sine anbefalinger til, hvad der skal ske med personerne med dansk tilknytning i de syriske lejre.

Regeringen har gentagne gange understreget, at man gerne vil hjælpe børnene, men at man ikke vil hjælpe mødrene, der har kæmpet for Islamisk Stat, og hvor flere af dem har fået frataget deres danske statsborgerskaber administrativt.

Borgmester: Undgå fortidens dumheder

Det er ikke alle steder i det socialdemokratiske bagland, at der er kritik af regeringens udlændingepolitik.

En af partiets markante borgmestre, Thomas Gyldal Petersen, fra Herlev uden for København, advarer mod at der slækkes på udlændingepolitikken,

“Vi har levet med fejlslagen integration i 40 år, hvor koncentrationen af nytilkomne blev for stor. Det har givet en voldsom udfordring med beskæftigelse, uddannelse og kriminalitet. Det skal vi have ryddet op i. Men det afhænger af, at vi ikke gentager fortidens dumheder, og at vi undgår for stor tilstrømning,” siger han til Politiken.

Han mener, at de kritiske partifæller overser det store billede, men hænger sig i enkelte triste menneskeskæbner.

“Hvis man reelt mener, at mennesker, der er kommet hertil med midlertidigt beskyttelsesbehov, aldrig skal hjem, er det det samme som at sige, at alle, der kommer hertil, skal have lov at være her permanent," siger han.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så fik den lille forening deres 15 minutters berømmelse. Gad vide hvor mange indvandrer-ghettoer der er på Ærø.
OK, der er 0.
Hvor store problemer har Ærø med utilpassede indvandrere ? Jeg har aldrig hørt om nogle.
Jeg håber da at Ærø er klar til at modtage udviste Syriske flygtninge, samt børn og forældre fra IS.
At sidde på en lille fredelig ø og lege kloge-åge kræver ikke det store overblik.

Enhver partiforening har lov at komme med deres mening - det skal de da ikke skosses for!
Dog skal det siges, at Danmark har tilbudt at tage børnene her til landet, men det nægter mødrene og deres advokater.
Så hvem er det egentlig, der forhindrer børnene i at komme ud af lejrene?

Kære Arvid.
Selvfølgelig må de ytre sig. Men hvis vi ikke skal få samme problemer som Venstre, så vil det være formålstjenligt at holde en kritik internt, og sørge for at medierne ikke fik adgang til brevet.

Hvilke forældre vil sende deres børn alene til Danmark? Sådanne forældre kender jeg ikke.

Det er meget kompliceret. Det er et uvildigt flygtningenævn der siger nogle syrer skal hjem, de der har hjemsted i Damaskus, hvor der skulle være ro. Forstår godt de gerne vil blive, men de vidste det var midlertidigt. Og de syriske børn skal hjem, men ikke deres mødre, de skal for en domstol og have en dom. Vi må nok gøre som i Norge her. Glad for jeg ikke skal afgøre de ting.

Pressen har i hvert fald labbet den historie i sig med stor appetit, hvilket jo ikke rigtig bør kunne overraske nogen. Det ændrer dog ikke på, at partiforening på Ærø repræsenterer et mindretal i denne sag, og at Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen har uldstændig ret. Han vil dog næppe få den samme opmærksomhed fra pressen.

Jeg mener at det er Ærø Partiforening der har ret og Herlevs Borgermester der tager fejl (Det gør ham ikke til noget dårligt menneske.

Tænker at Ærø Partiforening faktisk udgør flertallet af danskernes holdning. Regeringen må komme ud af boblen og visse medmenneskelighed.

Ærø partiforening repræsenterer med garanti ikke flertallet af danskernes holdning. Jeg hørte Rasmus Stoklund sige at 80% af danskerne var på hans side i denne sag, og jeg tror han kender tallene (jeg kan desværre ikke give et link til udtalelsen).
Sagen fylder kun meget fordi DR og TV2 er fyldt med journalister der tænker som du: Jo mere uintegrerbar et menneske er, jo mere velkommen er vedkommende i Danmark. Det er jo tudetosset og ødelæggende for landet.

Hvis der er flertal i befolkningen for en mere human flygtningepolitik er det mærkeligt det ikke afspejler sig ved folketingsvalgene, her er der jo stor mulighed for at stemme på et af de tre partier (Radikale, SF og Enhedslisten) der ønsker at åbne grænsen for flere flygtninge og for at de såkaldte danske børn i Syrien kan komme til Danmark.
Når de tre partier truer med at vælte den socialdemokratiske regering, hvis de ikke henter børnene "hjem" fra Syrien sammen med deres forældre er det jo manglende realitetssans, for uanset om det er Mette Frederiksen eller en borgelig statsminister der danner regering efter næste valg har de ikke flertal for deres holdninger og hvorfor ikke, hvis der er flertal for det i befolkningen?

Der er jo mange gode grunde til at stemme på Regeringen ved næste Folketingsvalg.

Tag bare Arne Pensionen, Minimumsnormeringer, Covid håndteringen og Den Grønne Omstilling.

En stemme på Regeringen betyder jo ikke at man godkender Udlændingepolitikken. De Radikale og SF gik jo også meget frem ved sidste Folketingsvalg.

Endelig er der jo ikke noget alternativ til Regeringen. De Borgerlige har jo for travlt med deres interne kampe til at være et Regeringsalternativ.

De Radikale vandt næsten de "tabte" stemmer tilbage fra før valget i 2015, SF gik lidt frem og Enhedslisten lidt tilbage, så nogen stor fremgang kan man ikke tale om.
Socialdemokratiet fik lidt færre stemmer, men gik et mandat frem til nu 48 mandater i folketinget, hvor de Radikale, SF og Enhedslisten ved valget tilsammen fik 43 mandater, så der er langt igen inden der er flertal for flere flygtninge til Danmark. Alternativet og de Frie Grønne kommer næppe ind efter næste valg.

Hvis man oprigtigt tror, Ærøs partiforening repræsenterer den generelle holdning i befolkningen, må man virkelig leve i en boble. Måske på Ærø eller i et af Københavns verdensfjerne hipsterkvarterer, hvor man sikkert godt kan leve i den vildfarelse, at folketinget på mystisk vis slet ikke afspejler vælgerne.

Gode folk ønsker kvinderne hjem fra lejrene til det danske samfund. De kvinder som netop ikke ønsker at være en del af det danske samfund og vores værdier - de drog jo ud for at være et andet sted. En løsning kunne være at tage alle hjem fra lejrene, sætte dem i en social boble i forbindelse med en retsag, som skal afklare deres skyldsspørgsmål, herunder om de har fortabt deres evt. statsborgerskab - så hurtigt som muligt. Derefter skal de evt. afsone og evt. på tålt ophold. Børn må følge deres mødre - og fædre.

Har aldrig før overvejet at flytte til Ærø, men hvis nu min arbejdsgiver har vænnet sig nok til alt det hjemmearbejde, vil jeg da overveje at flytte derover. Jeg tror på baggrund af den her artikel, at det er et af de steder på det danske landkort, hvor jeg vil have lyst til at snakke med naboen og være en del af et fællesskab - de har jo tydeligvis forstået, hvad fællesskab faktisk drejer sig om.

At ønske flere uintegrerbare individer til Danmark - og lade os alle lide under det og samtidig betale for det - har da intet med fællesskab at gøre. Det er da lige præcis det modsatte, nemlig at ødelægge det danske fællesskab bare for at kunne flashe med sin egen godhed og barmhjertighed.

Se lige denne udtalelse:
Jesper Petersen tilføjer, at der, når det handler om børnene i fangelejrene i Syrien, en proces i gang, hvor man individuelt vurderer sagerne."
Hvem er man, og er det ikke sket før personerne af regeringen er dømt til landsforvisning?
Det viser den ubehagelige inkonsistens, der pt. udfoldes hos regeringen og dens talsmænd i argumenterne for den valgte politik.
Når man er dansk statsborger, er man beskyttet af vores samfundsmodel, hvor ikke mindst tredelingen af magten betyder, at skal der overfor en person, der er dansk statsborger, iværksættes en sanktion, er det, helt uagtet hvilke følelser vi har for denne, i sidste ende en sag, der afgøres af en domstol.
Denne omstændighed er for os ALLE en beskyttelse mod myndighedsovergreb, også fra statsmagtens side.
Men når regeringen nægter børnene eller for den sags skyld mødrene en individuel retslig behandling af deres formodede ugerninger, bl.a. med henvisning at de af den udøvende magt administrativt er frataget statsborgerskabet, fordi man her anser personerne at have handlet landsforræderisk, fratager man dem netop denne beskyttelse mod overgreb fra myndighedernes side.
Der er således tale om en cirkelslutning, der helt undergraver magtens tredeling, og fratager visse statsborgere de rettigheder statsborgerskabet indebærer, fordi regeringen, inden nogen individuel undersøgelse har fundet sted, på forhånd selv dømmer i sagen og afskærer personerne det krav på en individuel behandling, som hele vores system er bygget op omkring.
Denne handlemåde er magtforplumring, der i sit principielle indhold minder om de stærkt kritisable forhold, vi ser indført systematisk i f.eks Polen, hvor afsporingen nu har i videre konsekvens har ført til, at dommerne nu er politisk udnævnte og kan fyres af regeringen (hvis de ikke makker ret), og den dømmende magt er helt kompromitteret. Det er desværre ikke bare en bagatel, men et voldsomt skred væk fra et retssamfund, hvor borgerne (os alle) nyder retslig beskyttelse mod overgreb fra myndighederne.
Det kan være besværligt at fastholde visse grundlæggende principper, men hele vores fundament, der ligger under et trygt og lige samfund, kan jo ændres ved lovgivning i morgen, og derfor skal der reageres kraftigt på tiltag, der i nuet lige er en smart løsning på et opstået problem, i virkeligheden markerer et skred i den fundamentale søjler under de helt centrale principper, der sikrer os et frit, godt og trygt liv.
Hvis dit og mit statsborgerskab bare kan annulleres af regeringen, er det ikke mere værd end det papir det er skrevet på, og heller ikke den beskyttelse der yder imod myndighedsovergreb.

, men hvad er den værd, hvis dette princip af regeringen kan annulleres, ved at påstå, at det gælder ikke

Når udlændinge, som ikke har Dansk statsborgerskab, begår kriminalitet i Danmark, bliver de dømt for deres kriminalitet af en Dansk domstol og efterfølgende udvist af Danmark. Det samme må vel gælde for personer med Dansk statsborgerskab som har begået kriminalitet i Syrien, de skal idømmes en straf for den kriminalitet de har begået i Syrien og først derefter kan de blive udvist til Danmark og så kan Danmark afgøre om de vil modtage dem på samme måde som gælder for de kriminelle udlænding som befinder sig i det Danske udrejsecenter fordi det land hvor de har statsborgerskab ikke vil modtage dem.

Annonce