Bredt flertal dropper lov, der straffer ofre for påtvungne genopdragelse-rejser

Opbakning til EL-forslag: Flertal vil fjerne en bestemmelse i Udlændingeloven, der fratager børn deres opholdstilladelse efter tre måneders genopdragelsesrejse
Et bredt flertal i Folketinget - bestående af S-regeringen, Venstre, De Konservative, SF, De Radikale og Enhedslisten - vil afskaffe en bestemmelse i udlændingeloven, der straffer ofre for påtvungne genopdragelsesrejser.

Som der er i dag straffes børne-ofre for genopdragelsesrejser dobbelt. Først straffes børnene af typisk forældrene ved at blive tvunget til eller snydt på genopdragelse i forældrenes oprindelsesland. Derefter straffes børneofrene yderligere ved at de fratages deres danske opholdstilladelse.

Enhedslisten har taget initiativet til at afskaffe bestemmelsen i Udlændingeloven, der fratager børn deres danske opholdstilladelse efter tre måneder på genopdragelsesrejse i udlandet.

“Det er ikke ofte, at regeringen og de borgerlige er positive over for Enhedslistens forslag om at ændre udlændingeloven,” siger Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund til dagbladet Information og fortsætter:

Jeg er helt overbevist om, at det vil gøre en forskel for unge mennesker, som sendes på genopdragelsesrejse

EL-initiativet er en reaktion på på bogen, Genopdragelsen, der udkom på Informations Forlag før jul. Bogen fortæller historien om den unge kvinde Samia, der sendes på genopdragelsesrejse til Pakistan og har mistet sin danske opholdstilladelse, da hun vender tilbage til Danmark.

Holdt i fangeskab i syv år

I et opslag på Facebook skriver Rosa Lund, at Samia blev holdt i fangeskab i Pakistan i syv år:

"Hun blev udsat for fysisk og psykisk vold af sin far, der mente hun var blevet for dansk. Som 17-årig blev hun sendt på genopdragelsesrejse i Pakistan, hvor hun blev holdt i fangeskab mod sin vilje i syv år." "Her blev hun tvunget til at gifte sig og blev gravid. På mirakuløs vis fandt hun vej til Danmark igen MEN blev afvist. Selvom hun var født og opvokset i Danmark, betød hendes tid i Pakistan at hendes opholdstilladelse var bortfaldet."

placeholder

 

Under 1. behandlingen af beslutningsforslaget i Folketinget mandag begrundede både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, deres støtte til forslaget med henvisning til historien om Samia.

S: Børn skal ikke straffes for forældre-svigt

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, understreger på Facebook, at "børnene ikke skal straffes for deres forældres svigt":

Til gengæld bør børnene ikke straffes for deres forældres svigt
"Nogen børn efterlades hos fjerne slægtninge, hvorefter forældrene selv tager retur til Danmark. Den slags skal naturligvis have konsekvenser for forældrene. Til gengæld bør børnene ikke straffes for deres forældres svigt. Derfor behandlede vi i dag et vigtigt beslutningsforslag fra Rosa Lund  og Enhedslisten. Forslaget sikrer, at børnene ikke mister opholdstilladelsen og derfor kan vende tilbage til Danmark igen. I Socialdemokratiet  bakker vi naturligvis op." 
placeholder
 Opdateret 07.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det var vist en dag, hvor det på udlændinge området var grund til, at ranke ryggen som Socialdemokrat. Ovenikøbet sammen med et bredt flertal. Tak til Rosa, Matthias og Rasmus. ( og de blå ). Kan I så se. Regeringen ledes, også på udlændingeområdet på basis af fornuft og pragmatisme !!!

Nu kan forældre sende deres børn til hjemlandet uden fare for at barnet ikke kan komme tilbage. I stedet bør forældrene miste deres opholdstilladelse i stedet, da de så åbenlyse ikke vil Danskerne. Corna har viste at manglende danske normer i en bebyggelse/ område giver store smittetal da omgang med sit netværk prioriteres højere end statsanbefalinger. Der er bare for mange fremmed i VORES land for vores helbred og velfærd skyld. Disse forældrer er oplagte personer der skal hjem.

Dan, du har ret.
Når børn sendes til genopdragelse i deres 'hjemlande' er det deres forældre der sender dem.
Derfor er det også forældrene der skal straffes. Og gerne med HJEMsendele, permanent.

Annonce