S-medlemmer kritiserer partiets udlændingepolitik

Jeg lytter til kritikken, men regeringens politik ligger fast, lyder det fra statsministeren efter kritik fra bagland.
Flere steder i Socialdemokratiets bagland lyder der kritik af partiets udlændingepolitik.

Det er især sagen om børnene med dansk tilknytning, der lige nu sidder i flygtningelejre i Syrien, som har fået flere socialdemokrater til at kritisere regeringens politik.

Men også beslutningen om at genoptage behandlingen af syriske flygtninges opholdsgrundlag i Danmark og en stramning af den såkaldte håndtrykslov, giver anledning til kritik.

Efterlyser "ærlig debat"

En gruppe af partiets kredsformænd, kommunalbestyrelsesmedlemmer og menige medlemmer har på forskellig måde bidraget til debatten med enten udtalelser eller debatindlæg.

I sidste uge var det partiforeningen på Ærø, som sendte et åbent brev til partiet med kritik af udlændingekursen.

Senest er det kommet frem, at 24 medlemmer har sendt et brev til partiets ledelse på Christiansborg, hvor de efterlyser “en ærlig snak og en ærlig debat om den førte værdipolitik. Det være sig retspolitikken, tilgangen til internationalt samarbejde og måske særligt udlændinge- og flygtningepolitikken," skriver de i brevet, som flere medier omtaler.

Brevet er som nævnt underskrevet af 24 S-medlemmer - med den tidligere SiD-formand og folketingsmedlem Hardy Hansen som det mest prominente navn.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen fortæller til Jydske Vestkysten, at han har skrevet et bekymret brev til regeringen.

"Vi har egentlig ikke haft behov for at gå ud i offentligheden med vores holdning, men vi har brugt de indre linjer og diskuteret sagerne med vores partitop. Det er den måde, vi arbejder på i et stort parti. Men når min holdning bliver efterspurgt så massivt, så fortæller jeg den gerne. For nogle uger siden sendte jeg et brev til partiet på Christiansborg, hvor Socialdemokratiet i Sønderborg gør opmærksom på, at vi er bekymret," siger Erik Lauritzen til avisen.

Han fortæller til avisen, at mange af de syriske flygtninge, der bor i Sønderborg kommune, er angst for at blive sendt hjem.

Borgmester: Gentag ikke fortidens fejl

Der er også markante stemmer i baglandet, der bakker aktivt op om kursen. En af dem er Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Han advarer mod, at der igen slækkes på udlændingepolitikken:

“Vi har levet med fejlslagen integration i 40 år, hvor koncentrationen af nytilkomne blev for stor. Det har givet en voldsom udfordring med beskæftigelse, uddannelse og kriminalitet. Det skal vi have ryddet op i. Men det afhænger af, at vi ikke gentager fortidens dumheder, og at vi undgår for stor tilstrømning,” siger han til Politiken.

Første større uenighed

Utilfredsheden med den stramme udlændingekurs er den første større uenighed mellem Christiansborg og dele af det socialdemokratiske bagland, siden Socialdemokratiet kom til magten for snart to år siden.

Avisen Danmark - et samarbejde mellem en række dagblade i Jylland og på Fyn - har talt med 20 af partiets lokalformænd. På den baggrund vurderer Avisen Danmark, at udbredelsen af kritikken er begrænset:

"Den rundringning tegner ikke et billede af, at foreningen på Ærø har gennembrudt en mur, hvor horder af baglandskritikere af partiets udlændingelinje snart vil komme væltende gennem.”

“En pæn del vil slet ikke udtale sig til citat, og de fleste forholder sig sådan lidt på-den-ene-side/på-den-anden-side til problematikken," skriver Avisen Danmark.

Frederiksen: Ikke alle, der er enige

Debatten blandt S-medlemmerne bliver taget alvorligt, men regeringens kurs ligger fast, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Jeg ved også, at det ikke er alle socialdemokrater, der er enige.

"Ja, jeg lytter. Og jeg ved også, at det ikke er alle socialdemokrater, der er enige. Men det betyder jo ikke, at regeringen ændrer politik," siger hun til Politiken og fortsætter:

"Og det betyder slet ikke, at når Socialdemokratiet før valget sagde, at vi arbejder for et nyt asylsystem, eller når Socialdemokratiet før valget sagde, at vi gik til valg på en midlertidighed på asylområdet, at det så ændres. For det gør det selvfølgelig ikke."

Tesfaye: Vi har været ærlige fra start

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sendte forleden en mail ud til de socialdemokratiske partimedlemmer, hvor han kommenterede debatten.

"Jeg tror, det er vigtigt, at debatten bliver nuanceret. Der er behov for, at vi både holder hjertet varmt og hovedet koldt," skriver han og føjer til:

"Som socialdemokrat mener jeg, det er retfærdigt, at også de syrere, der har fået beskyttelse her i landet, skal rejse hjem, hvis ellers forholdene tillader det. Vi har været ærlige fra start. Vi har sagt til de syriske flygtninge, at de var velkomne, og at vi selvfølgelig gerne ville hjælpe dem. Men vi har også sagt, at når forholdene i deres hjemland er forbedret, skal de rejse hjem igen."

Mattias Tesfaye understreger flere gange i malien, at det er myndighederne, der har truffet afgørelserne om at de syriske flygtninge ikke får forlænget deres ophold i Danmark.

Han advarer kraftigt imod at lade enkeltsager fra medierne være styrende for, hvem der skal have ophold, og hvem der skal hjem.

Kommentator: Offer for egen succes

Politisk kommentator Jarl Cordua skriver i en analyse i Altinget, at Mette Frederiksen er offer for sin egen succes og blå bloks sammenbrud.

Hverken de blå, Dansk Folkeparti eller Radikale udgør længere en trussel.

Han vurderer at den åbne kritik af ledelsen skyldes, at mange medlemmer ikke længere ser det som en risiko, at der kan komme en borgerlig regering efter valget og derfor lægger medlemmer, der er utilfredse med kursen, ikke i samme grad som tidligere bånd på sig selv:

"Tiden, hvor man som socialdemokrat blev nødt til at være loyal og finde sig i en politik, der bød én imod, for at partiet kunne generobre regeringsmagten, er forbi. Hverken de blå, Dansk Folkeparti eller Radikale udgør længere en trussel. Frederiksen har sejret – ad helvede til – godt!". Det sidste skriver Jarl Cordua med henvisning til den tidligere LO-formand Thomas Nielsens efterhånden udødelige citat.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Til de utilfredse S- medlemmer: Der er med garanti plads til Jer i Det Radikale Venstre!!!

Der er garanteret også plads hos SF og i Enhedslisten der altid kan bruge nogle flere grådkvalte godhedsposører der synes at fordi Danmark engang var, men stadig er et af de rigeste lande i verden, så kan vi sagtens påtage os byrden af endnu flere uintegrerbare mellemøstlige udlændinge i landet. Hulk, hulk, ellers kender vi ikke Socialdemokratiet længere.

Der er faktisk en hel perlerække af partier med holdninger tæt op ad det, de efterlyser, lige fra Radikale Venstre og Kristendemokraterne over SF til Enhedslisten og Alternativet.

Ingen af disse partier kommer til at sidde med statsministerposten, men sådan er det jo, når man ikke har så stor folkelig opbakning.

Kurt Jensen Er Du helt sikker på at Du er medlem af det rigtige parti(soc). Du vil /kan ikke acceptere det fornemmeste i en demokratisk forening ,medlemsdebatten.Der er flere partier som ikke tillader medlemsdebat og det er måske der Du hører til.🌹

Finn, hvor står det, at dette kun er et debatforum for medlemmer af det 'rigtige' parti???
Med det ønsker du altså, at I (de rigtige vælgere) kan bekræfte hinanden i, at alt hvad I gør er det eneste saliggørende. Det ligner mere radikal politik.
Man fremmer ikke fremskridt ved ikke at diskutere med de der har en anden mening.
Kan man ikke være og stemme socialdemokratisk uden at være medlem af partiet???

Sælg ej skindet før bjørnen er skudt. Går man i offensiven mod partilinjen, det er okay, men så må man også tage konsekvensen. Klart der skal lyttes, men 80% af danske vælgere går ind for stram men fair udlændinge politik. Hvis man mener der er sikkert i Damaskus området, kan syrere derfra godt rejse hjem. Hvis ikke, må de blive til man kan mener der er rimelig sikkert. Mht til børnene i Al Rob lejren, det er jo kun tre af kvinderne der er etnisk danske statsborgere. Resten har dobbelt statsborgerskab. Eller har fået det frataget. Børnene skal hjælpes. Mødrene skal for en domstol.

De sidste sætninger er helt rigtige. Børnene skal hjælpes og mødrene skal for en domstol.... i Danmark! Hvorfor i al verden skal det kurdiske samfund, der i forvejen har bragt store ofre i kampen mod IS, været forpligtet til at huse
og retsforfølge danske syrienskrigere og deres familier?

De sidste sætninger er helt rigtige. Børnene skal hjælpes og mødrene skal for en domstol.... i Danmark! Hvorfor i al verden skal det kurdiske samfund, der i forvejen har bragt store ofre i kampen mod IS, været forpligtet til at huse
og retsforfølge danske syrienskrigere og deres familier?

Politik er at ville. Løse problemer. Skaffe resultater. Det gælder også i udlændingepolitikken. Formanden og partiets ledelse fortalte ærligt og klart om den nye kurs før valget i 2019. Partiets kompetente organer har godkendt dette. Den nye kurs blev klart beskrevet i “ Retfærdig og realistisk “. Så spørgsmålet jeg må stille til de socialdemokratiske kritikere er følgende: hvad er det I vil ? Een ting er, at enkeltsager trækker overskrifter og bruges til kampagner mod regeringen. Det burde være en velkendt taktik for erfarne både faglige og politiske medlemmer i arbejderbevægelsen. Om det er Ekstrabladet, DR’s og TV2’ tendentiøse vinklinger, de borgerlige partiers råben op om fup og kejserens nye klæder, den ureflekterede venstrefløjs talen om umenneskelighed eller Zenia Stampes skamfuldhed: har man ikke selv en løsning, ønsker man at skjule sit egentlige politiske ærinde og udråber sig selv som anstændig og humanistisk som for eksempel Mellemfolkeligt Samvirke og andre såkaldte enkeltsags - NGO’er, ja så kan man skyde S - regeringens forsøg på at rette op på 40 års fejlslagen udlændingepolitik sønder og sammen. Hvis det altså var en regering, der lod sig kyse. Men det er en anden sag når erfarne faglige og politiske tillidsfolk inden for arbejderbevægelsen svigter blot fordi de borgerlige, de ureflekterede venstreorienterede, de kulturradikale, underlødige medier og nogle NGO’er slår sig sammen om en massiv kampagne mod den socialdemokratiske mindretalsregering - omend det sker med vidt forskellige politiske dagsordener. Jeg støtter S - regeringens udlændingepolitiske kurs og jeg vil opfordre de interne kritikere til fortsat både at holde hjertet varmt, men også til at tænke sig bedre om.

Jeg kan ikke være mere enig, det er som om man har glemt hvad vi gik til valg på når det drejer sig om flygtningepolitik. Enkeltsager må aldrig definere ens politik, og den borgerlige presse prøver at slå splid mellem S. Vi har haft en lang historie omkring vores holdninger til flygtninge, lige siden Anker Jørgensen og Auken tiden. Verden er under forandring og Koopmans bog om “islams forfaldne hus” siger noget om de udfordringer vi har og får med flygtninge fra Mellemøsten. Så fasthold en fair og stram udlændingepolitik selvfølgelig skal flygtninge hjemsendes til deres lande når det er muligt. Den beslutning træffer Udlændingestyrelsen og ikke politikere.

Lad os blive fri for snak om, at vi socialdemokrater skulle høre hjemme andetsteds. Lad de overordnende linjer i udlændingepolitikken ligge fast. Lad os ikke strides om det. Og lad os finde sammen om to enkle sager: 1) børn og mødre hjem 2) Stop udvisningen til et et usikkert Syrien. Det vil give ro i mange sjæle.

Nemlig Peter Storm. Men lige en ting til: lad nu de syrere der ER kommet hertil, som efterlever dansk norm og levemåde, som gør hvad man forventer af dem, blive - hvis de har lyst. Mange har børn der går i skole, taler flydende dansk og har danske kammerater. En del - måske mange - vil sikkert rejse hjem, HVIS Syrien kommer af med diktatoren al-Assat. Jeg tror på, de fleste mennesker allerhelst vil være sammen med den population man er født ind i, deler sprog, land og levemåde med. Hvis det altså er et sikkert land. Jeg erfarer, at Børsen netop har kundgjort, erhvervslivet mangler 28.400 arbejdere. Er det i det hele taget klogt at sende nogen hjem eller på udrejsecentre med det in mente? Lad de mennesker få et liv. Lad os danskere være stolte af at være danske, der ikke skal være bekymrede for de syrere, der bliver sendt hjem til en uvis skæbne. Og lad så vores, i mange andre retninger, dygtige regering finde ud af, om vi fremover ikke kun skal tage et givent antal kvoteflygtninge ind hvert år.

Du vil så afskaffe flygtningebegrebet og i stedet gøre flygtninge til migranter. Det vil jeg ikke. Prøv at læse Islams forfaldne hus, her får man et indblik i den kultur der findes af folk fra Mellemøsten, At Børsen kommer med sin opfattelse af manglende arbejdskraft giver jeg ikke så meget for med den arbejdsløshed vi har.

"Børnene skal hjælpes. Mødrene skal for en domstol". Så kort kan det siges, tak Helle Walther.

Og så skal vi have en aftale med den siddende regering i Syrien, før vi begynder at sende flygtningene hjem. Uanset om man kan lide Assad eller ej, er det hans regering, der har magten, og derfor er garant for flygtningenes sikkerhed.

Tak til Rasmus Stoklund og Mattias Tesfaye for at de orker at stå fast selvom de bliver klandret både her og der.

Jeg er ked af, at det parti jeg har været medlem af i snart 50 år, er nået dertil, at man vil skille børn fra deres mødre. Hvorfor er man bange for, at få otte kvinder tilbage til landet. De har taget fejl engang; men at skille børnene fra dem, er en lige så stor fejl. Og når børnene bliver voksne, vil de være bitre, hvorved risikoen for at de skulle blive terrorister vil være endnu større.
Og at sende folk tilbage til Beirut vækker minder om 30'erne. Da var Tyskland også et sikkert land.
Og en aftale med Rwanda er det mest absurde ved det hele.

Jeg kan sagtens følge dig. Men hvordan kan man finde ud af, hvor stærkt fanatiske disse mødre er, og hvor indoktrinerede børnene er efter al den påvirkning, de har været udsat for fra forældre og omgivelser. Det sætter sig meget dybt, hvis de har alderen til det.
Jeg tror, du har ret i den forventede bitterhed. Men den kan komme uanset. Og risikoen for at blive terrorister er der uanset.
Det kloge er derfor grundigt at sagsbehandle hver enkelt. Selvfølgelig skal det være muligt at have lavet en radikal fejl tidligt i livet og alligevel komme videre.

Forestiller du dig da helt oprigtigt, at børnene IKKE ville blive tvangsfjernet og sat til bortadoption i samme øjeblik, mødrene sætter fødderne på dansk jord?

Det kan selvfølgelig godt være, men jeg håber det da virkelig ikke.

Henning Bech, nu skal det ikke ende med geografi undervisning,
men Beirut er hovedstaden i Libanon, og jeg tror, at flygtningenævnet
har tilkendegivet at Damaskus, hovedstaden i Syrien, er et sted hvor
mange fra nærområderne til Syrien er rejst tilbage til, så derfor mener
flygtningenævnet, at Syrien er ved at være et sted hvor man kan rejse
tilbage til, 130000 flygtninge fra nærområdet er rejst tilbage til Syrien.

Henning Bech Jo, ser du ikke fodbold fra den Engelske liga,
på ærmet har Arsenal en reklame hvor der står "Visit Rwanda"
det må da alt andet lige være en reklame, for et sted at holde
ferie, eller hvordan tyder du en sådan reklame.

hvis man tænker den tanke, at børnene kommer til Danmark og har deres mødre med, (fordi der er en masse grunde til at de ikke skal skilles) skal disse børn så tilbringe måske 5-10 år i fængslet sammen med moderen???

hvis man tænker den tanke, at børnene kommer til Danmark og har deres mødre med, (fordi der er en masse grunde til at de ikke skal skilles) skal disse børn så tilbringe måske 5-10 år i fængslet sammen med moderen???

hvis man tænker den tanke, at børnene kommer til Danmark og har deres mødre med, (fordi der er en masse grunde til at de ikke skal skilles) skal disse børn så tilbringe måske 5-10 år i fængslet sammen med moderen???

Tak til Rasmus Stoklund og Mattias Tesfaye for at de orker at stå fast selvom de bliver klandret både her og der.

Enig, også en tak herfra og fuld opbakning til regeringens linje.

Det er ikke tilfældigt at brevet kom fra Socialdemokratiet på Ærø. Initiativet skyldes nogle medlemmer af Røde Kors der og en mangeårig præst i partiet. Det er klart, at de ikke bryder sig om den nuværende politik, ligesom partiafdelingen gerne vil forsøge at sikre sig et stærkt socialdemokrati fremover. I de sidste valgperioder har det været en socialdemokratisk borgmester, men langt fra eget flertal.
Næste gang er det Jens Otto Kraghs søn, Peter Hansted, der er skubbet i front der.

I en bedre og mindre verden burde regeringens politik blive fordømt overalt. Jeg forstår bedre lidt for stramt end det modsatte. Men de internationale konventioner SKAL overholdes, så længe de er der.

Flot spin-historie fra en DF-e.😄

Kunne det ikke tænkes, at det var socialdemokrater med moral???

Moral burde vel være det, der adskilte Socialdemokratiet fra DF?

Flot spin-historie fra en DF-e.😄

Kunne det ikke tænkes, at det var socialdemokrater med moral???

Moral burde vel være det, der adskilte Socialdemokratiet fra DF?

Bare for at beholde magten og tækkes det højreekstreme segment, skal Socialdemokratiet sgu da ikke give køb på alt moral vedrørende udlændinge.

På et eller andet tidspunkt bliver der nok for ægte socialdemokrater med moral!

Jan jeg tror ikke du har krav på at kalde dig mere socialdemokrat end andre, der mener noget andet end dig.
Måske du skulle tænke over om det du kalder moral i virkeligheden er godtroende naivitet.
Men bevares, du har da lov til at sympatisere med de 20 % af befolkningen, der vil hjælpe alt og alle i hele verden. Hvilket selvfølge er en god, men naiv tanke. Men de 20 % bliver nok nødt til at acceptere, at de 80 % udgør et flertal.

Nu er det jo ALTID de utilfredse der råber højst og bliver hørt, og den borgerlige presse tager jo mod de lækkede breve med kyshånd. På Lolland er der 24 der har skrevet under på en protest. Jeg ved, at der er flere der IKKE ville skrive under. Hvorfor er det ikke nævnt hvor mange der ikke skrev under. Jeg gider ikke ligge under får et lille højtråbende mindretal. Meningsmålingerne taler sit tydelige sprog. Hvis man er så utilfreds er et partiskifte en god løsning, fremfor at bruge de borgerlige medier til undergravende virksomhed.

Radikale Sofie sidder og truer regeringen,hvis ikke de får det som de ville have det vælter de regeringen,kære Mette gør alvor af deres trusler og udskriv valg så kan man se om Danskerne vil have de landsforræder hjem til det vantro land som de rejste fra og brændte deres danske pas,som mange andre udlændinge sukker efter at få tildelt.Nej tag de børn hjem som vitterlig er danske,hvilken statsborger han den adopterede dreng som en af dem har adopteret i Syrien.Det er da forbudt at adoptere uden myndighederne godtager det.Hold fast Mette i gør et godt stykke arbejde Sofie vil måske pege på ellermand som statsmand,gud min bare i morgen er det kristelig himmelsfartsdag,så kan de vel sende en lille bøn med på rejsen

Det er sgu lidt uhyggeligt at være vidne til, hvordan totalitarismen får mere og mere tag i socialdemokraterne. Jeg håber virkelig, at der kun er tale om de mest højtråbende, som hans Jensen gør opmærksom på, men når man ser Stoklunds tweets kan man jo godt komme i tvivl.

Hvorfor er I så bange for otte kvinder og deres børn? Tror I virkelig at Danmark bliver mere sikkert ved at landsforvise otte mennesker ud af de 7 milliarder mennesker, der er på jorden? SD har tydeligvis mistet proportionssansen.

"Hold hjertet varmt og hovedet koldt", siger Tesfaye, men har den mand (og Stoklund, og Aslan) overhovedet et hjerte? Debattørerne her i spalterne er usædvanlig koldhjertede, men det har de efterhånden været så længe, at de ikke længere selv kan mærke det.

Fuld opbakning til dig, Niels Duus Nielsen. Tesfayes udtalelse burde udtrykke det hans holdninger og handlinger retteligt står for: "Hold hjertet og hovedet koldt".

De "socialdemokrater" som udtaler kritik af regeringen, fordi den ifølge dem er inhuman, når den kun vil hjemtage de såkaldte Danske børn og ikke deres mødre fra Syrien, har kun sig selv at takke. De må jo være kommet til at sætte deres kryds på stemmesedlen forkert ved sidste folketingsvalg.

Ja, demokrati er noget skidt, når man nu tilhører mindretallet.
Et hvert fjols må da kunne se, at mindretallet har ret.
Ærgerligt for mindretallet, at vi ikke er så mange fjolser i Socialdemokratiet.

Husk at mindretallet hurtigt kan vende sig til et flertal især indenfor politik. Nu må min udmeldelse efter 16 år som medlem af Socialdemokratiet være det bidrag jeg kan give til at øge mindretallets indflydelse. Forhåbentligt følger flere efter.

Husk at mindretallet hurtigt kan vende sig til et flertal især indenfor politik. Nu må min udmeldelse efter 16 år som medlem af Socialdemokratiet være det bidrag jeg kan give til at øge mindretallets indflydelse. Forhåbentligt følger flere efter.

Du har fuldstændig misforstået hvad det betyder at Socialdemokraterne,
har fået taburetterne i ministerierne, ellers havde Troels Lund, Lars løkke,
Inger Støjberg, Britt Bager, Marcus Knuth og måske Jacob Ellemann siddet på
disse taburetter. Så er det da bedre at det er Mette Frederiksen,
og så sparet 5000 dødsfald, på grund af Corona pandemien.
Venstre og de Konservative, henviser ofte til hvordan Sverige har taklet
pandemien, uden at lukke samfundet ned, velbekomme siger jeg bare,
men det ville jeg måske ikke kunne skrive, da jeg hører til risikogruppen.

Anne, det skal du ikke have dårlig samvittighed over. Min nabo og hans kone vil stemme A ved næste valg. De var ellers radikale. Så vi klarer os nok alligevel.

Anne, det skal du ikke have dårlig samvittighed over. Min nabo og hans kone vil stemme A ved næste valg. De var ellers radikale. Så vi klarer os nok alligevel.

Mit hjerte er sandlig ikke kold og afstumpet,holder virkelig af mennesker også selv om de har lavet fejltrin det har vi jo flest som mennesker,men at tage sine børn ned til den mest barbariske regime som is står for så er der ingen tilgivelse,hvis kalifatet havde overlevet ville disse kvinder aldrig drømme om os vantro i Danmark.Børn i Danmark bliver fjernet for mindre end de kvinder har gjort,må man spørge hvor er faderne til disse børn,er de rundt og lave terro i europa eller venter de bare på det nye kalifat,nej jeg er verken koldhjertet eller ond men bare realist efter ca 40 års forfejlet indvandre politik,som de radikale står for derfor fik de også mange stemmer fra invandre miljøet da der var folketingsvalg.Håber ikke de radikale får lov til at styre indvandre politikken her i Danmark.

Jeg har altid vidst at socialdemokratiet var et bredt favnende parti. Det var også grunden til jeg meldte mig ind i 1976. Men den udlændingepolitik partiet praktiserer i dag gør det svært for mig at fortsætte mit medlemskab.

Ja Socialdemokratiet lagde kurs’en frem før valget på udlængeområdet, men det betyder ikke at den kan justeres når “virkeligheden banker på døren” -verdenssamfundet forandre sig løbende - det gør livet i Danmark også - -i dag mangler der nuancer i udlængepolitiken, der er mange eksempler på den kurs der blev lagt før valget ikke har fuldt med og ikke altid er i overenstemmelse med udviklingen i samfundet og derfor ikke lever op til Socialdemokratiets grundværdier. Socialdemokratiet er heldigvis et bredt forankret parti hvor demokrati, ytringsfrihed, plads til holdninger brydes, et parti hvor vi tager ‘hånd” om de svageste og mest sårbare mennesker og sådan er det og fortsat skal det være. Jeg ser tendenser i både debatten og den fastlåse udlændinge politik at den “rustne kæde” ikke får oile - - - vi er mange menige medlemmer af Socialdemokratiet der i vores hverdag har kontakt med mennesker med anden nationalitet end dansk og for hvem inklusion helt tydeligt er nøgleordet. Mennesket der lever op til vores demokratiske værdier og vil Danmark. Mennesker der er velintegreret og allerede er en stor resurse for vores samfund. Når vi så ser/høre/oplever at de på grund af ‘en lovgivning, der ikke tager højde for at nuancerer- - får at vide, de skal rejse tilbage til det land de flygtede eller søgte væk fra for mange år siden - - - så er det vi stiller et STORT spørgsmålstegn ved kurs’en - -
Danmark for folket, det klinger og gror, det er de stærke, de sejrende ord. Hver den, der virker med evne og ånd og hver og en, der skaber med den barkede hånd,
hver den, der ærligt i arbejdets flid vil bygge op den nye dag, den nye folkets tid. Plads for dem alle, plads for alle, der vil Danmark for folket.

Antallet af kommentarer viser at stemmerne fortsat afgøres af indvandringsspørgsmålet i Danmark.

Dansk landbrug og klimaet er til gengæld en by i Vestjylland.

Ingen spekulerer på hvor pengene kommer fra.

Kun hvem vi skal dele dem med?

Fordelingspolitik har altid interesseret socialdemokrater!

Men hvor skal pengene komme fra?

Dansk landbrug?

De har fået dem fra EU!

Nu er det også snart slut.

Penge vokser på træerne!

Og de røde partier udlægger nu kæmpe arealer uberørt skov!

I Sverige vil de derimod leve af mere skovbrug.

Men her er indvandring jo også en stor be-rig-Else.

Regeringens politik ligger fast! I Danmark!

Hvorfor så alle kommentarerne?

Og i morgen køres minkene over Storebælt til Københavnsområdet.

Håber chaufføren kan finde vej?

Penge lugter! Som de plejer at sige i SF om dansk landbrug!

Mette har sejret ad højre til! Og de næste seks uger lugter det i hele landet!

Så kan alle for en stund få noget andet at tænke på!

Godt for den mentale sundhed!

Hvad skal Jylland leve af i fremtiden?

Sålænge vi har behov for 500.000 udenlandske lønmodtagere har vi vist ikke behov for flere arbejdspladser eller mere at leve af. Vi har behov for at sætte markedet frit så vi ikke konstant skal holde lønningerne nede med udlændinge som ikke vil DK. Så skal der også nok blive plads til alle de danskere som gerne vi arbejde men som holdes ude af den udenlandske arbejdskraft.

Sålænge vi har behov for 500.000 udenlandske lønmodtagere har vi vist ikke behov for flere arbejdspladser eller mere at leve af. Vi har behov for at sætte markedet frit så vi ikke konstant skal holde lønningerne nede med udlændinge som ikke vil DK. Så skal der også nok blive plads til alle de danskere som gerne vi arbejde men som holdes ude af den udenlandske arbejdskraft.

Uroen i S er sukkermad til DF og NB. De vejrer morgenluft. "I kan se, socialdemokraterne mener ikke den strammen udlændingepolitik. Det er bare taktik. Hos os får I den rene vare." Sådan skønner de pt. Den megen kritik gøder deres opfattelse.
Mon ikke der er nogle af De radikale og deres medløbere, der glemmer at en blå regering vil være afhængige af DF og NB. Så kommer man fra til ilden.

Hans Jørgen Larsen, du har fuldstændig ret, men det kan som jeg
ser det udtrykkes på en anden måde, det er Dansk Folkeparti og NB,
som bestemmer hvor langt Socialdemokraterne skal gå for at matche
deres udlændinge politik, og Mette skal give disse 2 partier ret,
når de i spørgetimen i folketinget, stiller spørgsmål til den førte politik.
Skal børnene hjem fra lejrene i Syrien JA det skal de,
skal deres mødre med, nej ikke hvis det kan lade sig gøre,
at de bliver retsforfulgt i området.
Skal de Syriske flygtninge rejse hjem, når de ikke længere har krav
på beskyttelse, JA det skal de ifølge flygtninge konventionen.
Og det har også været meningen da de fik opholdstilladelse.

Hej. Regering og Tasfaye.

Hold fast i jeres kurs omkring flygtninge Politiken og Syriens debatten.

At mange i baglandet skulle være uenig med jer tror jeg ikke er rigtig.

Mon det ikke er medierne der prøver at skabe uenigheden i vores parti ?

Hilsen Per

Sider

Annonce