Stor glæde hos SF, glæde hos De Radikale og blandede følelser hos Enhedslisten

Syrien-børnene: De tre støttepartier reagerer forskelligt på regeringens beslutning om at trække 14 børn og tre mødre med dansk statsborgerskab hjem
Regeringens tre støttepartier SF, De Radikale og Enhedslisten reagerer forskelligt på regeringens beslutning om at trække 14 børn og deres tre danske mødre hjem fra de to lejre i det nordlige Syrien.

Hos SF er glæden meget stor, hos De Radikale er der glæde, men en lidt mere afdæmpet en af slagsen, mens Enhedslistens reaktion er meget blandet. På den ene side glæder partiet sig over regeringens beslutning, men på den anden side bebuder, at de vil kæmpe indædt for at de sidste fem børn med dansk tilknytning også trække hjem til Danmark - sammen med deres mødre.

SF’s partiformand, Pia Olsen Dyhr, skriver med versaler på Facebook:

“NU KOMMER DE DANSKE BØRN ENDELIG HJEM FRA SYRIEN.”

“Der sidder 19 danske børn i de syriske fangelejre. De gennemgår daglige lidelser og traumer. En uhyggelig opvækst med brutalitet og vold. Alligevel har vi alt for længe overladt ansvaret for de børns skæbne til kurderne. Det er ikke værdigt,” skriver Pia Olsen Dyhr.

Hun takker De Radikale for “samarbejdet”:

efter møje, besvær og tovtrækkeri med ministrene endelig lykkes at få regeringen til at forpligte

“Derfor har SF kæmpet med næb og kløer for, at de børn, de skal selvfølgelig hjem til Danmark. Tak for samarbejdet med de radikale for at sikre det ifbm task forcens arbejde 🙏Nu er det efter møje, besvær og tovtrækkeri med ministrene endelig lykkes at få regeringen til at forpligte sig på det mål."

placeholder

 

Radikale: "Rigtig og bedst"

De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, skriver på Facebook, at det “er rigtigt og bedst”, at de 14 danske børn nu kommer til Danmark:

Børn er børn, og de skal ikke straffes for deres forældres gerninger

“Børn er børn, og de skal ikke straffes for deres forældres gerninger. Og danske statsborgere er Danmarks ansvar. Derfor er det rigtigt og bedst for Danmarks sikkerhed, at 14 danske børn nu kommer hjem fra helvedes forgård, og danske statsborgere kommer hjem til retsforfølgelse.”

Sofie Carsten Nielsen noterer samtidig, at “noget så basalt (At trække danske børn og deres mødre hjem, red.) har skullet være en kamp.”

placeholder

 

EL: Stolt, rørt og rasende”

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, skriver på Facebook, at hun hun er både “stolt, rørt og rasende” over regeringens beslutning.

Hun og partiet glæder sig over, at regeringen nu endelig er villig til at trække 14 børn og deres tre mødre hjem, men så stopper glæden også:

“Det eneste gode ved task forcens arbejde er, at nu kan regeringen ikke længere gemme sig bag modvilje, nu er de nødt til at tage de 14 børn og deres 3 mødre hjem.”

Og:

Men fem danske børn er stadig fanget i lejrene

“Men fem danske børn er stadig fanget i lejrene uden udsigt til, at ’Børnenes Statsminister’ vil hjælpe dem hjem til Danmark. Regeringen nægter at tage børnene hjem, fordi man administrativt har frataget mødrene deres danske statsborgerskab.”

Hun bebuder, at Enhedslistens kamp fortsætter for at få alle 19 børn med dansk baggrund - og deres mødre - trukket hjem til Danmark:

placeholder

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

er dybt skuffet over socialdemokraterne,dette er et svigt på størrelse med poul nyrup og hans lovning på ikke at røre ved efterløn (som i sidste ende kostede regeringsmagten da vi ikke mere kunne stole på en statsminister styret af de radikale ) jeg tror ikke at mette har råd til lave sådan en fodfejl mere ,før vi taber tilliden til hende

De røde støttepartier (herunder RV) vil ikke Danmark og danskerne (de etniske) det godt.

FØJ!!!

De røde støttepartier vil netop Danmark når Socialdemokraterne svigter.
Jeg har søvnløse nætter over regeringen, der burde bygger på arbejderbevægelsens 100-årige internationale solidaritet og humanisme, hellere vil konkurrere om stemmer på den ekstreme højrefløj med fremmedfjendskhed, egoisme og selvfed "Danmark-først" retorik. Jeg er især trist over, at Mette Frederiksen, som jeg har været begejstret for, vil gå så meget på kompromis for at få magt. Væk er hjertevarmen og det humanistiske samfund.

Hans, for 100 år siden var der INGEN der kunne forestille sig hvilke alvorlige og meget dyre flygtninge/indvandre-problemer vi har i dag. Arbejderbevægelsen har ingen interesser i at blive fattige, for at hjælpe hele verden. Hvis solidaritet er ensbetydende med, at vi skal være lige fattige alle sammen, så må vi nok se i øjnene at solidariteten ikke rækker ret langt. Og flygtningestrømmen til Europa og den vestlige verden stopper ikke før, at vi er lige fattige alle sammen. Dermed ikke sagt, at vi ikke skal forsøge at hjælpe i den 3. verden, selv om deres kultur og levevis gør det svært.

Og nu kan godhedsposørerne da endelig fremvise deres dyder med stolthed: Pia, Mai, Rosa, Sofie og hvad de ellers hedder: Hvor er vi bare nogle gode og hjertevarme mennesker og politikere! Vi har skaffet flere terrorister til Danmark, hurra, er vi ikke bare gode? Og I danskere skal bare betale ved kasse 1 som sædvanlig, og i øvrigt finde jer i hvad det fører til.

PS: Hvorfor er det forresten kun kvinder og børn, der er tale om, ikke mænd?

På Langeland rækker godheden kun til baghaven. Lad os nu se hvor godt det er, for at få kvinder og børn til DK , det hjælper bare ikke på ligestillingen når mændene ikke er med, men de kommer nok, så der kan avles flere børn til glæde for ngo'er, advokater, psykologer, læger og andet dyrt uddannet hjælpepersonale og humanitære ansatte . Alt godt for de ansatte og EL og i de humanitæres navn. Om det bliver til glæde for danskerne og dem der skal betale er en anden sag.

Jeg vil så blot minde om, at disse mødre med helt åbne øjne har tilsluttet sig et kalifat, som har udøvet folkedrab mod yazidierne, holdt slaver, besat store landområder med våbenmagt, og muntret sig med at henrette kalifatets fjender ved at brænde dem levende, begrave dem levende, korsfæste dem, stene dem og koge dem i olie - vel at mærke ikke i skjulte torturkældre men i fuld offentlighed, filmet og lagt på nettet til inspiration for andre som eksempelvis de førnævnte mødre.

Så jeg vil ikke deltage i den store jubel fra SF og de Radikale, lige som jeg ikke som Enhedslisten vil bruge krudt på at ærgre mig over dem, der ikke bliver hentet til Danmark.

Frygter at prisen for at hjælpe disse familier bliver katastrofal høj, både økonomisk og menneskeligt. Det skal vi huske at minde de "gode" partier om, efterhånden som katastroferne melder sig.

Endelig lidt menneskelighed i Regeringen, efter stort pres fra de røde partier. Det har været forfærdeligt at se og høre de sorte politikere og andre ligesindedes udgydelser om andre personer i nød. Hvor er den danske tolerance blevet af overfor andre. Vi har altid gået forrest, når der skulle hjælpes, men nu er det svinehunden, der hos nogle kommer frem med det uhyggelige ansigt. Hvor mange af disse personer har aldrig begået en fejl?

Hvilke mennesker i nød er det du taler om ? Er det de 1000-vis af ofre for IS, der er blevet halshugget, begravet levende, skudt, eller "kun" voldtaget du taler om ?
Se dem har jeg ondt af.
Men sådan er holdninger jo så forskellige.
Og NEJ, jeg har aldrig gjort så store fejl som disse kvinder. Det er der heldigvis meget få mennesker der gør.

“Børn er børn, og de skal ikke straffes for deres forældres gerninger.”

Ja, de radikale får travlt, når den politik skal opfyldes. Og den bliver dyr.

Men det ligger nærmest underforstået “at forældres gerninger” er lig mødrenes gerninger.
Altså kvinder der tilslutter sig deres ISIS-krigere mænd.

Men hvad med alle de danske børn der i hverdagen, i fremtiden og på egen økonomisk fremtid må bøde fordi deres fædre endte som:

1) Ludomaner
2) Stofmisbrugere
3) Alkoholikere
4) Arbejdsløse
5) Kriminelle
6) konkursramte
7) Trafikdræbere

Osv., osv.,

Behøver vi nævne flere, før det går op for selv en radikal at sætnigen “ Børn er børn, og de skal ikke straffes for deres forældres gerninger” er ren tågesnak og ønsketænkning.

Børn straffes hver dag og i en lang evighed af deres forældres gerninger.

Lige fra fødslen. Måske værst børn der aldrig burde være født. Men naturen har heldigvis indrettet kvinden med moderkærlighed.

Ja, børn straffes ligefrem i nedarvede generationer af deres forældres gerninger. Især mænds gerninger. Idet de topper de fleste lister over ovenstående grupper. Der ofte går i arv.

Men arven kommer også fra de store religioner. Eller organisationer.

Forældres gerninger forfølger børn.

Det interessante er at ord som erfaring, livserfaring, tilgang til livet, traditioner, overlevelsesinstinkt udvikles i et samspil imellem forældre og afkommet.

Hele pædagogikken og dens videnskaber lever af forældrenes gerninger. Historien og kulturen bygger på forældrenes gerninger.

Med mindre det altså er en straf i sig selv at blive født! Ind i en bestemt familie. Ind i en bestemt nation. Ind i en bestemt kultur. Ind i en bestemt historie. Ind i en bestemt religion.

Hvilket synes at være en fremtrædende følelse hos de radikale.

At være landet i den forkerte rede. At blive født af den forkerte mor. At have en sexistisk forkert fader.

Måske er radikale blot fejlplacerede allerede fra fødslen. Det er i hvert fald det de skriger til himmelen!

I Jylland går således historien om en radikal kvindelig husejer der ringede til skadedyrsbekæmperen. Hun forklarede om situationen omkring hus og have og de aftalte det fornødne.

Den radikale kvinde sluttede i bestemte ord samtalen af med:

“Og de skal KUN fjerne de voksne skadedyr! Ungerne skal ikke straffes for deres forældres gerninger!”

Om historien har hold i virkeligheden er endnu ikke bekræftet.

Sikkert en (ind)vandrer historie, som Jylland er kendt for.

Skadedyrsbekæmperen gjorde miner til slet spil. Men han sagde intet. Thi han var født midt i Grundtvigs fædreland, hvor alt er godt indtil helvede bryder ud.

Så længe Titanic sejler kan man være noget ved musikken!

“Børn er børn, og de skal ikke straffes af deres forældres gerninger!”

Det uskyldige hav tog mus og mænd. Og børn. Og radikale..........

Rosa Lund og hendes moder
1. //: Rosa Lund og Pia moder, de sad over bord, ://
de taled så mangt et skæmtens ord.
//: Ha, ha, ha!
Så, så, så, så! ://
De taled så mangt et skæmtens ord.

2. For hvert træ skal i haven bæres ISbørn som guld,
før jeg skal vorde nogen ungersvend huld.

3. Fru Mette stod på trappen og lytted med list:
Den ler dog nok bedst, som ler til sidst.

4. Og der de kom ned udi lufthavnens læ,
da smiled’ der et gudbarn ved hvert et træ.

5. Rosa Lund blev så rød som et dryppende blod,
hun stirred i græsset alt for sin fod.

6. Da kyssed hendes læber hr. Kofod med list:
Den ler dog nok bedst, som ler til sidst.

Annonce