Syrien-børnene: Afdæmpede reaktioner fra V og K

Dansk Folkeparti, Nye Borgerligere og Inger Støjberg konkurrerer om at være mest vred
Venstre og De Konservative reagerer afdæmpet på regeringens beslutning om at trække 14 børn og deres tre danske mødre hjem fra to lejre i det nordlige Syrien.

Beslutningen bliver nok så bemærkelsesværdigt slet ikke kommenteret af hverken Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, eller formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, på Facebook eller på Twitter.

Hos Venstre er det partiets indfødsretsordfører, Morten Dahlin, der gennemgående kommenterer beslutningen over for medierne. Men ikke engang ordføreren har ofret beslutningen et opslag på Facebook.

"Problematisk"

På Twitter kalder Dahlin beslutningen for “problematisk”:

Vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil hjælpe børnene

“Vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil hjælpe børnene, men vi vil ikke have IS-kvinderne til DK. Det står vi ved, for de har vendt Danmark ryggen og tilsluttet sig en farlig terrorbande. Dybt problematisk at regeringen nu laver en kovending og aktivt henter fremmedkrigere.”

Ellemann: "Godt at børnene kommer hjem"

Jakob Ellemann har tirsdag aften kommenteret beslutningen over for Ritzau.

Ellemann-melodien er, at Venstre glæder sig over, at børnene nu kommer til Danmark, men at deres mødre ikke burde følge med:

“I Venstre ville vi have forfulgt et internationalt tribunal, hvor mødrene var blevet dømt for deres forbrydelser. Og det havde været svært. Men nogle gange er man nødt til at gøre ting, selv om de er svære,” siger han til Ritzau ifølge Politiken og fortsætter:

De mødre, de er terrorister. Men det er godt, at børnene kommer hjem

“Jeg mener, at det er forkert, at mødrene kommer hjem. De mødre, de er terrorister. Men det er godt, at børnene kommer hjem. De trænger til omsorg og til at blive reddet fra deres forældre og den grusomme situation, de var havnet i,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Knuth: Nej til hjemtagelse af mødrene

De Konservatives udlændingeordfører, Marcus Knuth, skriver på Facebook i et ikke-illustreret opslag, at partiet støtter hjemtagelsen af de 14 danske børn, men ikke hjemtagelsen af deres mødre:

“Hvis vi hjælper de tre mødre til Danmark, vil de højst sandsynligt blive anklaget og måske dømt for deres engagement med Islamisk Stat. Men efter nogle år i fængsel vil de blive sat på fri fod i det danske samfund. Når den dag kommer, risikerer vi, at de begår terror eller opildner til terror her i Danmark.”

“Derfor bakker Konservative ikke op om at hente de tre mødre til Danmark.”

placeholder

 

Berlingske noterer i en leder, at regeringen ikke havde andet valg end at hjemtage de 14 danske børn og deres tre danske mødre. Og også at oppositionen burde anerkende, at det er sådan det er:

“Men at overhøre advarsler fra PET om mulige konsekvenser for rigets sikkerhed ved at lade disse mennesker blive i Syrien, ville være stærkt ansvarspådragende. Derfor havde regeringen til syvende og sidst ikke andet valg end at give efter, selvom der uomtvisteligt er tale om en kovending af de større og af en karakter, der vil være næsten umulig ikke at forsøge at slå politisk mønt på for oppositionen. Alligevel burde den lade være. Der har været rigeligt med følelser allerede i denne sag.”

Thulesen: "Jeg er rasende"

Yderst til højre i dansk politik kappes partierne Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige med løsgængeren Inger Støjberg om at være mest rasende over hjemtagelsen.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, er "rasende":

"Jeg er rasende!" skriver han på Facebook og tilføjer en vred emoji: 😡

DF-formanden proklamerer, at "Mette Frederiksen kommer til at stå til regnskab for det her!"

placeholder

 

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, skriver i versaler på Facebook, at hjemtagelsen af de 14 børn og deres tre mødre er et "usselt og uværdigt svigt af danskernes sikkerhed":

"I dag falder hun danskerne i ryggen, henter IS-terrorister til Danmark og gør lige præcis det, hun lovede ikke at gøre: Udsætter danskerne for at skulle opleve mere terror i vores eget land," hedder det blandt andet i opslaget.

"En skændsel"

Venstres tidligere næstformand, tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, hvis rigsretssag starter til september, overtrumfer dog både Thulesen Dahl og Vermund i verbale vredesudladninger på Facebook:

"Dagen i dag vil blive husket som en skændsel!," skriver hun.

Dagen i dag vil blive husket som en skændsel

Forinden giver hun S-regeringen og dens tre støttepartier nogle verbale skaller:

"Det er ganske enkelt rystende, at regeringen sammen med dens røde støttepartier nu vil hente terroristkvinderne fra Islamisk Stat sammen med deres mange børn til Danmark. Fra resterne af deres usle kalifat kommer de nu med deres onde og formørkede ideologi lige lukt ind i hjertet af Danmark - på regeringens opfordring og med regeringens velsignelse."

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Er det ikke en vel overdrevet udtalelse af Inger Støjberg, 'at børn og mødre er hjemtaget på opfordring og med velsignelse af regeringen!
Mon ikke at regeringen helst have været foruden denne 'møgsag'?

Det må vi da håbe.

Hvordan er vi kommet så vidt i Danmark, at alt debatten skal dreje sig om de højreekstremes yndlingsemne???

Klima, miljø, stigende ulighed mv. er åbenbart en parentes i den politiske debat. 😢

Det er vi, fordi det spørgsmål afgør hvem der har regeringsmagten. Hvis vi vil have magt til at gennemføre vores politik på klima, ulighed og andre spørgsmål må vi tage den udbredte usikkerhed over for indvandring alvorlig og søge socialdemokratiske svar på den; og dermed måske nok også give indvandringspolitikken mere plads end den rent “objektivt” er berettiget til.

Kære Jan
Fordi Projekt Mellemøsten i Danmark efter 40 år nu udgør 15 procent af indbyggerne, koster mindst 40 milliarder (en Storebæltsbro) i underskud hvert år, år efter år, og udgør over halvdelen af vores fængselspopulation. Og fordi vi stadig ikke har gjort noget som helst for at stoppe udviklingen, andet end ævl. Der er kommet 12.000 indvandrere til Danmark siden Mette Frederiksen blev statsminister, imens 167 er blevet hjemsendt mod bestikkelse (repatrieret). Var der mere, du ville vide?

Helt enig Kresten
Man forledes næsten til at sige desværre. Hvad er alternativet på stemmesedlen? At sætte X med 'usynligt blæk'
Indtil nu har Socialdemokratiet knoklet for at levere og har gjort det godt. Men de skal passe på tonen i debatten om udlændinge og på ikke 'at skyde sig selv i fødderne

Når man læser, hvad triumviratet (Tulle, Vermunden og Støjsenderen) fra høreekstremisterne kan få sig selv til at udskrige, fordi man nu for nogle af de danske børn, endelig handler på den forpligtelse, en ansvarlig stat selvklart har overfor alle sine statsborgere, ser vi jo nærmest en barok uansvarlighed overfor de mest centrale principper under retsstaten.
Vi taler om danske statsborgere og den behandling, de helt inde fra ånden for vores forfatning har krav på. for Loke som for Thor, og dermed den beskyttelse vi alle nyder mod overgreb fra de udøvende myndigheders side.
Særligt leddeløst vælter den fatale uansvarlighed i ordposer ud af Vermunden, når hun mener at statsborgerskabet bare er et lånerkort til samfundet, som bare kan fratages borgerne, hvis man i det politiske parnas ikke kan lide dem, også selv om det medfører statsløshed.
Et angreb af den karakter er at ignorerer forskellen på en demokratisk ordning og det man ser i 3. rangs diktaturstater hvor private borgere bliver ofre i det politiske spil, og et forræderi mod de mest centrale danske værdier, som er nok så vigtige, end hele den frikadelledanske pladderdanske snakkedanskhed, man ellers er stærkt optaget af i de kredse.
Det er ganske enkelt rablende vanvid, og et utilsløret angreb på de mest dyrebare principper under den danske samfundsindretning, fremkæmpet gennem århundreder af fremsynede og indsigtsfulde frontkæmpere.
Statsborgerskabet er selve kernen i individets beskyttelse mod statsmagten, sikring af borgerens ytringsfrihed
og frie adgang til at sammensætte magten ved valgene.
Det er netop farlige personer med det sigte, man skulle overveje at fratage statsborgerskabet, men da jeg vedstår mine holdninger i den sag. ville jeg stille mig tilfreds, hvis ansvarlige vælgere kunne formås at smide sådanne elementer på porten fra deres rolle, som en del af den lovgivende forsamling.

Enig Poul i dit synspunkt om statsborgerskab.
Den lovgivende forsamling skulle gerne repræsenterer vælgerne. At der er tilslutning til ekstreme synspunkter på højrefløjen, er vel et udtryk for at nogle vælgere ikke føler sig hørt eller repræsenteret 'i almindelighed'. Det tyder jo på at Socialdemokratiet har succes med at tiltrække netop disse vælgere med en stram udlændingepolitik.
I min purre ungdom stemte jeg VS, i perioder helt blankt. Jeg går i dag ind for en stram og fair udlændingepolitik, men Socialdemokratiet og Regeringen i særdeleshed skal vogte sig for ikke at overtage den skingrer tone i debatten. Det er den 'man bliver så træt af'. Politikkernes iver på Facebook burde slet ikke finde sted. Selv er jeg ikke på nogen som helst sociale platforme. Prøver nu dette medie, som laver virkelige gode artikler. Tak for det 😊

Så er rovet fordelt!

I får Syriens børnene.

Så tager vi os af landbruget, industrien, bæredygtigheden og klimaet.

Win, win situation for alle!

Men bliv for Guds skyld ved med at brokke jer!

Så kan alle de borgerlige vælgere se, at vi har en borgerlig socialdemokratisk regering.

Ellers falder maskespillet!

Tulle var lige ved at afsløre det denne gang!!!

Når det gælder landbruget, industrien, bæredygtighed og klimaet må I for Guds skyld råbe op. Også i Enhedslistens bagland!

Regeringen må fremstå handlekraftig ved netop ikke at gøre noget!

Alle lever med at I langsomt æder de radikale.

Ingen vil være radikale, bortset fra de radikale.

Alle retsskafne har brug for at dyrke den dårlige samvittighed i deres ungdom.

Kun en Marianne Jelved kan svinge moraltasken hele livet!

Selv Rohde, Ida Auken, Simon Emil, alle i Alternativet, ja, selv en Venstre statsministerkandidat måtte opgive humanismens vogterstave og svingtasker.

Realitetssansen vokser ligefremproportionalt sammen med svingdørens tællen hos de radikale.

Så kan regeringen i fred og ro tage sig af landbruget, industrien, bæredygtigheden og klimaet.

En god rollefordeling.

Danmark lever og leverer også i 2024, 2030 og 2050.

Og heldigvis gav de borgerlige partier Rosa Lund al den fortjeneste som Enhedslisten fortjener.

Forståelsespapiret virker!

Noget for noget!

Dansk politik når det er bedst

Danmark er en brugsforening. Og Hjallerup marked er flyttet til Christiansborg i pandemiens andet år.

I næste uge gælder det hele landbruget. Og Enhedslisten har allerede brugt deres penge.

Bjørnen er skudt!

Nu gælder det om at få en god pris for skindet!

Så landbruget og beskæftigelsen kan holde skindet på næsen. Også i 2024, 2030 og 2050.

Socialdemokratiet står stærkere end nogensinde.

Kun den radikale-Venstre statsministerkandidat mangler at beslutte sig.

Og alt imens kæmper Inger Støjberg ensomt for jødiske nyfødte drenges ret til at blive skåret i på deres dyrebareste sted af deres fædre.

Men kun til de er 8 dage gamle! Så er det slut!

Engang startede livet ved undfangelsen! Nu starter livet for jødiske drengebørn når de er 9 dage gamle efter fødslen.

Sådan er der så meget!

For Enhedslisten, SF og de radikale starter 15 muslimske børns liv først når de ankommer til Københavns lufthavn.

Vi lever i sandhed i børnenes årti.

Velmenende kvinder: Inger, Rosa og endelig “børnenes statsminister” Mette.

Alt imens tager mændene sig af hvad vi skal leve af. Hvad familierne skal leve af?

Klimaministeren, landbrugsministeren, erhvervsministeren, beskæftigelsesministeren og finansministeren mødes i næste uge om landbruget.

Har danske børn i det hele taget en fremtid. Hvad skal vi leve af?

Måske Venstres statsministerkandidat og de konservatives statsministerkandidat føler sig lidt mere hjemme i det selskab.

Og reelle beslutninger kan træffes om landets fremtid!

Radikal pyrrhussejr. Det er muligt, at De radikale og venstrefløjen fejrer det som en sejr, at mødrene og syriensbørnene kommer til Danmark. Til gengæld har de givet de borgerlige et vægtigt argument for ikke at stemme på S. "Der kan I se, de er afhængige af De radikale."
En eventuel kommende blå regering vil være afhængige af både DF og NB. Og så er der nul radikal indflydelse.

Radikal pyrrhussejr. Det er muligt, at De radikale og venstrefløjen fejrer det som en sejr, at mødrene og syriensbørnene kommer til Danmark. Til gengæld har de givet de borgerlige et vægtigt argument for ikke at stemme på S. "Der kan I se, de er afhængige af De radikale."
En eventuel kommende blå regering vil være afhængige af både DF og NB. Og så er der nul radikal indflydelse.

Annonce