“Skal man forandre Danmark, så skal man forandre Socialdemokraterne”

Dansk Folkepartis “konservative boheme” genopstiller ikke. Èn ting vil Alex Ahrendtsen gerne tage æren for: At have været med til at ændre tonen i udlændingedebatten.
Når Alex Ahrendtsen skal forklare sit, og Dansk Folkepartis, fodaftryk på dansk politik, nævner han en episode i starten af den politiske karriere.

Alex Ahrendtsen var blev valgt til Odense Byråd ved kommunalvalget i 2005, hvor han opnåede en nøgleposition og var med til at bane vejen for, at 68 års uafbrudt socialdemokratisk borgmesterstyre blev afbrudt, og den konservative Jan Boye blev borgmester. Alex Ahrendtsen fik ganske vist i forbindelse med konstitueringen posten som viceborgmester. Men da Alex Ahrendtsen efterfølgende rejste en debat om Vollsmose i byrådssalen, udvandrede næsten halvdelen af kollegaerne i protest.

Hvilket ikke var tilfældet, da Folketinget tidligere på året behandlede et lovforslag fra bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S), der netop skal bekæmpe ghettoer som Vollsmose. Dansk Folkepartis boligordfører gik på talerstolen under debatten og sagde - stort set - det samme som dengang.

Denne gang var der dog ingen, der udvandrede. Der var ikke engang nogle, som havde spørgsmål til hans ordførertale, og bagefter kom flere af de andre ordførere hen til Alex Ahrendtsen.

“Det var en god tale, Alex,” lød det.

“Tak for den.”

Hold da op, tænkte Alex Ahrendtsen.

Sikken forandring i løbet af de år!

Alex Ahrendtsen, som første gang blev valgt til Folketinget i 2011, holder en pause, inden han fortsætter.

Sikken forandring

“Der er ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti har haft en afgørende indflydelse på, at man diskuterer de her ting åbent og roligt i Danmark i sammenligning med lande som Sverige, Frankrig og Tyskland. Lande hvor man stadig har svært ved at tale om tingene og gøre noget ved dem.”

Sygemeldt med stress

Det er dagen efter, at den 54-årige Alex Ahrendtsen meldte, at han ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg, og telefonen ringer hele tiden, fordi medierne vil høre hvorfor.

Hvilket faktisk er en del af forklaringen.

Alex Ahrendtsen er træt af hele tiden at være på som politiker, og skulle gøre andre mennesker vrede, sure eller kede af det. I stedet savner Alex Ahrendtsen et normalt liv, som han siger til Netavisen Pio i telefonen, inden det næste interview og det næste møde på Christiansborg. Efter folketingsvalget i 2019 blev Alex Ahrendtsen da også sygemeldt med stress i 10 måneder, og vendte først tilbage i forbindelse med Folketingets åbning i  2020.

Alex Ahrendtsen - der har arbejdet som underviser i PC-kørekort, fabriksarbejder, receptionist, tekstforfatter og haft sit eget forlag - kalder sig selv, med et udtryk lånt fra den afdøde britiske filosof Roger Scruton, for en “konservativ boheme.” 

Kulturkampen

Det er som Dansk Folkepartis mangeårige kulturordfører, at Alex Ahrendtsen er blevet kendt i den brede offentlighed. Alex Ahrendtsen er nemlig blevet kaldt den politiker, der har domineret dansk kulturpolitik mest med sin “nidkære detailstyring.” 

Med Alex Ahrendtsen i spidsen har Dansk Folkeparti forstået - og formået - hvad de færreste kulturordførere har: Nemlig at føre værdipolitik gennem kulturpolitik. Med andre ord har det for Alex Ahrendtsen ikke handle om at præge budgetter og rammelove. Målet har været at præge holdninger.

Ifølge Alex Ahrendtsen havde daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (S) ret, da han i sin tid sagde, at moderne politik er en kamp om netop at ændre holdninger. Skattepolitik og velfærdsreformer er sekundært. Er kulturkampen først vundet, kan man fremsætte med lovforslagene.

“Dansk Folkeparti ændrede først de borgerlige partier, Venstre og De Konservative, så de begyndte at forstå, at hvis de ikke gjorde noget ved udlændingepolitikken, ville vælge vælgerne flyde over til os,” siger Alex Ahrendtsen.  

Så gik det stærkt

“Det tog lidt længere tid for Socialdemokraterne at forstå dette. Men da de så endelig forstod det, her på Christiansborg, gik det stærkt. Det er ikke tilfældig, at Mette Frederiksen - som fagligt set er en dygtig leder og statsminister - har sat mennesker som Kaare Dybvad Bek, Rasmus Stoklund (udlændinge- og integrationsordfører, red.) og Mattias Tesfaye (udlændinge- og integrationsordfører)  på afgørende politiske poster. Det skyldes jo, at de godt ved, at de skal gøre noget nu.”

Socialdemokratisk far

Alligevel har Alex Ahrendtsen aldrig overvejet at liste over til Liste A.

Faderen var ellers fagforeningsmand og stemte socialdemokratisk, mens den schweiziske moder var hjemmegående og sørgede for de tre børn. Forældrene mødte hinanden i et svømmebad i begyndelsen af 1960’erne, da faderen var taget til Schweiz for at arbejde som tømrer, og selv om de i starten ikke kunne tale et ord med hinanden – faderen talte ikke tysk, og ingen af dem kunne engelsk – forelskede de sig og stiftede familie i Danmark. Moderen var den drømmende historiefortæller, som om morgenen satte sig ned og fortalte om nattens drøm. Selv har Alex Ahrendtsen fortalt, at beslutningen om ikke at genopstille kom efter en drøm, hvor han havdet spillet på en fortryllet guitar og skabte glæde og kærlighed omkring sig.

“Mette Frederiksen er jo socialdemokrat og på nogle punkter rød,” forklarer Alex Ahrendtsen i dag

Hvilket jeg er stolt af

“Men derfor kan man godt fagligt anerkende hendes dygtighed. Og så kan man fagligt anerkende, at der er sket en forandring. Hvilket Dansk Folkeparti i høj grad har været med til at sikre skete. Jeg er ikke sikker på, at den forandring var sket så hurtig uden os. Jeg bemærker bare stille og roligt, at Dansk Folkeparti - og jeg selv - har spillet en lille rolle i det. Hvilket jeg er stolt af, fordi det har forandret Danmark. Skal man forandre Danmark, så skal man forandre Socialdemokraterne.”  

Alex Ahrendtsen griner og tilføjer:

“Sådan er det.”

Systemskiftet

Selv om Dansk Folkeparti efter systemskiftet i 2001 fik fjernet retskravet på familiesammenføringer, kom partiet aldrig igennem med ønsket om, at “flygtninge skal fastholdes i deres egen kultur med henblik på repatriering”.

I stedet kom det i mange år - frem til paradigmeskiftet i 2019 - til at handle om integration. Dansk Folkeparti havde foreslået udnævnelsen af en “repatrieringsminister”, men det blev en “integrationsminister”. Hvilket det stadig hedder.

“Vi har stoppet en udvikling,” siger Alex Ahrendtsen.

“Men vi er jo ikke tilfredse. Vi vil gerne kunne skrue tiden tilbage. Men man kan bare se på tallene ved at sammenligne Danmark og Sverige. Så faktuelt, nøgternt og objektivt set har vi ændret Danmark og bremset op.”

Alex Ahrendtsen mener, at der med den brede politiske ghettoaftale i 2018 endelig blev taget hul på de problemer, som han ville diskutere som nyvalgt byrådsmedlem i 2005.

“Men det kommer til at tage tid,” siger Alex Ahrendtsen.

“Indvandringen har jo stået på i over 30 år, og det kommer til at tage lige så lang tid at få løst problemet. Forudsætningen er dog, at man stopper indvandringen fra den tredje verden - og især fra muhammedanske lande. Den skal ned på nul - og helst med hjemsendelser. Så begynder det at hjælpe. Og dertil er der et stykke vej. Men vi håber på, at Socialdemokraterne rykker sig endnu længere.”

Sejret sig ihjel

Det var mens Alex Ahrendtsen var sygemeldt, at historierne om magtkampe og rænkespil i Dansk Folkepartis kulisser - i takt med tilbagegangen i meningsmålingerne - for alvor lækkede til medierne. Hvilket skete efter, at Dansk Folkeparti oplevede den største tilbagegang for et parti i danmarkshistorien ved seneste folketingsvalg.

Alex Ahrendsen ønsker ikke at kommentere spekulationerne om Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahls, fremtid. Eller mangel på samme. Men kulturordføreren erkender, at Dansk Folkeparti på en måde er blevet offer for sin egen succes. Dansk Folkeparti - har med den afdøde LO-formand, Thomas Nielsens, berømte ord - “sejret ad helvede til - godt”

Så kommer de gamle unoder frem

“Ja, det er rigtigt. Men de seneste dage - med udrejsecentret på Langeland og så videre - har jo vist, hvis vi ikke er der, så kommer de gamle unoder frem,” siger Alex Ahrendtsen.

Han griner igen.

“Så jeg tror, at det er godt for danskerne - og Danmark - at vi stadigvæk er der. Så kan vi jo blive store igen, hvis de andre igen begår en masse fejl.”

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nej DF bliver aldrig store igen. Pia K Peter Skårup og KTD har været med så længe at de er brændt ud, Messerschmidt bliver antagelig dømt, så det DF der kommer fremover vil være anderledes, det vil være yngre personer og det vil blive et parti på max 5-10 %. Mere 5 end 10.

Hvis domsmændene er fra DF bliver han sgu ikke dømt. 2 mod 1 sådan.

Tak til Alex Ahrendtsen.

Nu mangler DFerne kun at overbevise SFerne, Enhedslisten, Alternativet, de radikale.

Der er lang vej igen. Tag blot dagens debat om udrejsecenter Langeland:

Det interessante er at SF ikke blev hørt! Mette spurgte ikke Pia til råds. Uha! Uha!

Hører man ikke på SF har det konsekvenser.

I modsætning til Enhedslisten og de radikale.

SFerne er de farligste.

Derfor har Mette Frederiksen, der under hele pandemien har været bonneveninde med Pia Olsen Dyhr, spillet højt spil ved at vælge Langeland som øen for et udrejsecenter.

Thi Kommunen har som den eneste i landet en SFer som borgmester. Venindeskabet skal nu stå sin prøve i et kommunalt valgår!

SFs autodidakte biolog Carl Valentin havde allerede før statsminister Mette Frederiksens fatale beslutning om aflivning af al dansk minkproduktion, ytret ønske om minkens udfasning på dansk jord.

SF havde da heller ingen kommentarer da udrejsecenter-mink i Nr. Felding og udrejsecenter-mink i Kølvrå blev etableret. Ingen protester!

Det ene sted protesterede de lokale og en socialdemokratisk borgmester.
Det andet sted protesterede de lokale og en Venstre-borgmester.

SFernes stemmer var kolde, lukkede og sandt for dyden øredøvende tavshed.

I disse dage graves minkene så op igen, ramt af industrimiljøforurening, grundvandsforurening og politisk overgreb mod to lokalbefolkninger.

Ting som SF har forsøgt at bekæmpe i årevis. Men SFernes stemmer var altså tavse.

Men nu er SFerne endelig på barrikaderne igen! Thi de blev ikke hørt!

I en hellig alliance med alle de blå partier.

Helle Thorning lyttede ikke på SF. Det kostede. SFere er født til at blive lyttet på! Ellers har det konsekvenser.

Det er SFs kerne-DNA.

Og statsminister Mette Frederiksen bør tage det ad notam!

Det interessante er hvad SF vil med udrejsecentre? ? ?

I byområder med flest røde parti-stemmer til kommunalvalg og folketingsvalg bør man placere udrejsecentre!

Hvorfor?

Ja, det kan FET og PET sikkert komme med svaret på! Dem plejer SF jo at rådføre sig med!

Deres bedømmelser afgør formentligt Syrien-børnenes fremtid....

Lokale protestbevægelser skulle jo nødigt udvikle sig over tid til “trusler imod danskernes sikkerhed”. Hvor finder FET og PET mindst lokal modstand?

Spørger man på Nørrebro i København, vil modstanden imod et “opholdscenter for afviste asylansøgere” sikkert være langt mindre end ude i landdistrikter, hvor kun Venstre og Dansk Folkeparti og “borgerlister imod udrejse-asylcenter dit og dat” er de eneste som får stemmer nok ved et kommunalvalg til en byrådsplads.

De røde partier og de radikale elsker indvandrere og asylansøgere og deres mægtige berigelser af store bysamfund. Men alt har konsekvenser. Blandt andet er det trods alt ikke alle, der opfylder de aftalte demokratiske bestemmelser. Såvel nationale som internationale.

De store bysamfund må således selv stå for egne politiske ønsker og deres afledte konsekvenser.

Et eller flere af de 5 store byer i Danmark må lave et udrejsecenter tæt på de bynære politistationer.

De store bysamfund stemmer selv for indvandring og asylansøgere. Og må tage de negative konsekvenser! Når de opstår.

De små landsbysamfund elsker landbrug og småindustrier. Og må tage de negative konsekvenser fra for eksempel gylle og ildelugtende svinefarme. Og det gør de så!

Værdige beslutninger for et demokratisk Danmark!

I øjeblikket tørrer de røde og radikale deres humanistiske drømmesamfund af på Udkantsdanmark.

Det værste er at de blå gør nøjagtig det samme.

Christiania kunne passende være et udrejsecenter for hele Danmark.

Gammelt militært område. Midt i hjertet af de røde partiers slagmarker! Der hvor al sand humanisme har sit pulsslag.

Når de røde partier en gang med tiden bliver voksne og de radikale får slikket sårene, burde de rejse sig og tage personligt ansvar for sig og sine.

Lad de afviste asylansøgere bo midt iblandt bybefolkningerne.

Her har befolkningen det rette livssyn. Den rette pædagogik. Resocialiseringens professorer. Intellektets suverænitet. De ved hvad er bedst for byen, dens integration, dens diversitet, dens klima, dens pulserende forløsende liv.

The melting pot. Smeltediglen af alle nationaliteter, kulturer, hudfarver, religioner. Pride parade der værner om sine genfødte.

“Det intellektuelle indrejsecenter for alverdens undertrykte asylansøgere”.

Hvor befriende! Hvor enhedsskabende. Hvor socialistisk folkeligt! Hvor radikalt!

Lad Carl Valentin komme på banen. Han har allerede tænkt sine tanker! Om mink! Om asyl!

Han nedlagde al minkproduktion i Danmark.

Nu nedlægger han al asylproduktion.

Den er indespærrende. Ufri. Asocial. Og imod biologien.

Sæt minken fri!

Sæt asylansøgere fri.

Uanset tandsæt! Farve! Pelstegning!

Formodentlig altsammen ifølge Autodidakt biolog Carl Valentin SF.

Sidst gik alle hans synspunkter direkte i grundvandet i Nr. Felding og Kølvrå.

Nørrebro og Christiania står for tur. Frie humanisters Arne-steder.

Et SF der bliver hørt!

Uhørt! Sagde de i Nr. Felding og Kølvrå!

Spørgsmålet er hvad de siger på Nørrebro og på Christiania?

I Nr. Felding er der ingen brosten. Kun sand og grus!

PET og FET vurderede at trusselniveauet var lig nul. Også fra børn født og opvokset i området!

Når PET og FET har udtalt sig vil Carl Valentin og SF se på trusselsniveauet ved udrejsecenter Nørrebro og udrejsecenter Christiania!

PET og FETs vurderinger er yderst vigtige for SF.

Eksperter er afgørende i SF.

Synd at lokalbefolkningen i Nr. Felding og Kølvrå stod alene med deres lokale ekspertise.

Harboøre Tange har ventet på Pia Olsen Dyhr i årtier.

Carl Valentin er en handlingens mand.

Tillykke til Nørrebro og Christiania. Mennesker i fri natur!

Langeland fik SFs langemand.

Nørrebro. Den er go’!

Christiania? Valgt af Pia.

Logisk, humanistisk, socialt, folkeligt .

Lige til højrefoden. Som SF støtter i dagens leje.

SFs kernevælgere ville elske det. Rosa Lund ville miste sin skingre stemme.

En win win situation for de røde og Mette - børnenes statsminister.

Alle i eget hus. Alle blandt venner. FET og PET uden stres!

Alex Ahrendtsen uden stres.

Til gengæld fik Alex Ahrendtsen ødelagt folkeskolen og skabt nutidens stressede børn og unge.

Lærere ved bedre end politikere. Derfor holder Alex blandt andet!

Tidligere gik lærere glade og opmuntrede på arbejde! Det ødelagde Alex ved at “lærerne absolut skulle sættes på plads”.

Testregimer og egenrådige skoleinspektører er dagens orden.

Tvungen af indvandringens nødvendighed.

Nu sætter Alex sig selv fri.

Men børnene lider fortsat.

Politikere har langt større konsekvenser end deres rygte

Carl Valentin og Alex Ahrendtsen har alvorlige årelange konsekvenser for danskernes liv.

Stress kom af forventninger.

Der forventes alt for meget af danske børn og unge.

Og danske politikere!

Det forventes at “vi” redder hele verden.

At “vi” går forrest. Og viser verden vejen. I klima, asyl, osv.

Selv en Alex orker det ikke længere.

Carl Valentin venter på sin første nedtur! Minkene i Nr. Felding vil forfølge manden resten af livet.

Måske et udrejsecenter på Christiania kan redde mandens dårlige samvittighed.

Alex Ahrendtsen DF's pauseklovn...

Annonce