DF’s udenrigsordfører foreslår udrejsecenter for kriminelle i Gentofte

“En typisk Søren Espersen,” lyder det fra DF’s formand
Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, foreslår at lade Langelands befolkning “slippe” for et udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge - og i stedet placere udrejsecenteret i Bernstoffsparken i Gentofte.

Espersen er nemlig træt af, at “ubehageligheder" altid “placeres i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre-segmentet og magthaverne”:

altid anbringes i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre- segmentet og magthaverne

“Jeg har igennem årene lagt mærke til, at ubehageligheder som asylcentre, udrejsecentre etc altid anbringes i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre- segmentet og magthaverne. Jeg vil derfor foreslå, at Langeland skånes, og at Regeringen i stedet vælger Bernstorffs-Parken,” skriver Søren Espersen på Twitter.

placeholder

 

Netavisen Pio har spurgt DF’s udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard, der privat bor i Gentofte kun et stenkast fra Bernstorffsparken, hvad hun mener om Espersens forslag, men hun har pt. ikke reageret på henvendelsen.

DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, betegner forslaget som “en typisk Søren Espersen”:

jeg synes det er forfriskende

“Det er en typisk Søren Espersen, og jeg synes det er forfriskende, at der han kommer med sådan noget her, der sætter gang i debatten,” siger Thulesen Dahl til Netavisen Pio.

Han understreger, at efter DF’s opfattelse burde udviste, kriminelle udlændinge anbringes i et fængsel og ikke i et center:

de her mennesker burde bag lås og slå

“Min og partiets position det er, at de her mennesker burde bag lås og slå. Nu slås vi om, hvor et udrejsecenter bør placeres, men i bund og grund så kommer staten jo også siger, at det er de lovlydige borgere - nu langelændere - der skal spærre sig inde for at undgå de kriminelle. I stedet burde vi spærre de kriminelle inde, så danskerne kan leve i tryghed.”

Og hvordan reagerede Pia Kjærsgaard på Espersens forslag?

“Det aner jeg ikke. Jeg er kun bekendt med hans tweet, som en typisk Søren Espersen i forhold til at råbe op og skabe debat.”

Ikke diskuteret med Kjærsgaard

"Jeg har ikke diskuteret mit forslag med Pia Kjærsgaard," vedgår Søren Espersen over for Netavisen Pio, men han vurderer, at hun vil synes vældigt godt om forslaget til placering af et udrejsecenter:

hun vil synes det er alletiders gode ide

"Jeg er et hundrede procent overbevist om - for jeg kender hende rigtig godt -, at hun vil synes det er alletiders gode ide. Fordi så kommer der gang i sagerne med at smide folk ud, for de folk oppe i de her Gentoftekvarterer - alle andre end Pia - kan jo sidde og sludre og sladre om alle de her steder i provinsen, hvor et udrejsecenter skal placeres. Men aldrig hos dem selv. Så jeg er sikker på, at Pia synes det er en fortrinlig ide."

Opdateret kl. 15.50 med kommentarer fra Søren Espersen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er faktisk en dybt alvorlig sag den her. Og hvem ser man forsøge at slå plat på det på Langeland, Hr. KTD i egen høje person, typisk og ikke befordrende. Medfølende som en anden bedstefar gik han rundt og spurgte folk hvad de følte og uha et lille hul i hegnet,nu kom de stygge stygge grimme kriminelle nok og tog dem alle sammen. TV 2 pisker stemning op DR lige så, og hysteriet får ikke for lidt. Man lytter ikke på, hvad det går ud på, før man gør kæmpedrama ud af det. De blå for at genere Mette F og SF som fornærmede børn, fordi de ikke var spurgt først, hvad med man lyttede til ministeren og kom med konstruktive input. Det er møgsager alle tre, udrejsecentrets placering , syriske flygtninge som ikke er forfulgt, men på midlertidig beskyttelse, og der er rimeligt nu , hvor de kommer fra, og nu de 14 børn med tre mødre, shit på shit på shit for en regeringen uanset farve. Og i stedet for at sætte sig sammen og finde løsninger, så profilerer de sig alle hver i sær. Det er så træls og man er ved at kaste op over de politikere som de opfører sig p.t. De truer og råber op hvis ikke vi får det og så, vælter vi jer, så vælt da. Men tag så også konsekvensen og ansvaret for det som kommer på jer.

Jeg hørte også i dag en langelænder som syntes alle de der centre skulle ligge i Nordsjælland. Glem KTD, han er fortid. I årevis har vi haft adskillige centre liggende i Nordsjælland. Umiddelbart husker jeg Center Sandholm, Center Sjælsmark og Center Gribskov. Personligt fatter jeg ikke hvorfor vi ikke kan fængsle folk der er dømt til udvisning. De nægter bare at efterleve den del af deres straf, og vi kan intet gøre? Det holder jo ikke.

Måske skal S bare forstå, at en fjerdedel ikke udgør et flertal.
S var jo ikke regeringsparti uden støttepartierne, og så er det bare uklædeligt at luske beslutninger ind ad bagdøren.

Det er jeg ret sikker på, at regeringen godt er klar over. Imidlertid er placering af et udrejsecenter egentlig ikke et spørgsmål om lovgivning og derfor ikke en sag, som nødvendigvis kræver et flertal i Folketinget, som jo er et lovgivende og ikke et udøvende organ. Såfremt der er lovhjemmel til det, - og det er der - kunne regeringen i princippet anbringe et udrejsecenter, hvor den finder det bedst, hvilket jo nok vil sige “mindst dårligt”.
At regeringen vælger at lytte til kritikken, er det vel ikke helt og aldeles uklædeligt, heller ikke selvom et flertal i Folketinget jo kan fremsætte - og måske kunne få gennemført, hvis ellers alle kritikerne kan blive enige - et forslag til en lov, som ville umuliggøre placeringen. Noget sådant ville imidlertid give en masse bøvl og ikke bidrage det mindste til at løse problemet med de afviste kriminelle. På den baggrund er det meget forståeligt, at regeringen tager placeringen på Langeland af bordet og så må finde ud af, hvad man så kan gøre. Der er ijo ingen, som ikke vil sige højt og rungende nej til at blive naboer til det aktuelle udrejsecenter. Der er i øvrigt også et flertal imod placeringen på “den øde ø” Lindholm, som ikke er så øde endda, idet der skal etableres en fast færgeforbindelse, fordi man ikke kan indespærre beboerne ved at begrænse dem til at opholde sig på øen. Den lille by Kalvehave, som ligger der, hvor færgeforbindelsen i givet fald skulle udgå fra, er ikke meget anderledes end Bagenkop. Det er lige så lille et samfund, og beboerne vil få den samme utryghed i deres hverdag. Ideen med den “øde ø” var - og er stadig - en illusion uden megen bund i virkeligheden; men selve udtrykket gør sig jo godt, når det bliver (mis-)brugt i medierne.

Deler din holdning fuldt ud..

For en gangs skyld er jeg enig med Søren Espersen 👍

Synd at Tulle ikke tager Søren alvorlig.

Hvorfor?

Fordi:

I byområder med flest røde parti-stemmer til kommunalvalg og folketingsvalg bør man placere udrejsecentre!

Hvorfor?

Ja, det kan FET og PET sikkert komme med svaret på! Dem plejer SF, Enhedslisten og de radikale jo at rådføre sig med!

Deres bedømmelser afgør formentligt Syrien-børnenes fremtid....

Lokale protestbevægelser skulle jo nødigt udvikle sig over tid til “trusler imod danskernes sikkerhed”. Hvor finder FET og PET mindst lokal modstand?

Spørger man på Nørrebro i København, vil modstanden imod et “opholdscenter for afviste asylansøgere” sikkert være langt mindre end ude i landdistrikter, hvor kun Venstre og Dansk Folkeparti og “borgerlister imod udrejse-asylcenter dit og dat” er de eneste som får stemmer nok ved et kommunalvalg til en byrådsplads.

De røde partier og de radikale elsker indvandrere og asylansøgere og deres mægtige berigelser af store bysamfund. Men alt har konsekvenser. Blandt andet er det trods alt ikke alle, der opfylder de aftalte demokratiske bestemmelser. Såvel nationale som internationale.

De store bysamfund må således selv stå for egne politiske ønsker og deres afledte negative konsekvenser.

Et eller flere af de 5 store byer i Danmark må lave et udrejsecenter tæt på de bynære politistationer.

De store bysamfund stemmer selv for indvandring og asylansøgere. Og må tage de negative konsekvenser! Når de opstår.

De små landsbysamfund elsker landbrug og småindustrier. Og må tage de negative konsekvenser fra for eksempel gylle og ildelugtende svinefarme. Og det gør de så!

Værdige beslutninger for et demokratisk Danmark!

I øjeblikket tørrer de røde og de radikale deres humanistiske drømmesamfund af på Udkantsdanmark.

Det værste er at de blå gør nøjagtig det samme.

Christiania kunne passende være et udrejsecenter for hele Danmark.

Gammelt militært område. Midt i hjertet af de røde partiers slagmarker! Der hvor al sand humanisme har sit pulsslag.

Når de røde partier en gang med tiden bliver voksne og de radikale får slikket sårene, burde de rejse sig og tage personligt ansvar for sig og sine.

Lad de afviste asylansøgere bo midt iblandt bybefolkningerne.

Her har befolkningen det rette livssyn. Den rette pædagogik. Resocialiseringens professorer. Intellektets suverænitet. De ved hvad er bedst for byen, dens integration, dens diversitet, dens klima, dens pulserende forløsende liv.

The melting pot. Smeltediglen af alle nationaliteter, kulturer, hudfarver, religioner. Pride parade der værner om sine genfødte.

“Det intellektuelle indrejsecenter for alverdens undertrykte asylansøgere”.

Hvor befriende! Hvor enhedsskabende. Hvor socialistisk folkeligt! Hvor radikalt!

Og netop og netop kun Enhedslisten, SF og Det radikale Venstre har skrevet under på Socialdemokratiets forståelsespapir.

Her ligger ansvaret! Og tak for det!

Tag udgangspunkt i alt det som I (Enhedslisten, SF og de radikale) fra Folketingets talerstol står og prædiker.

Og se om de fine ord, de humanistiske paroler om det ideelle samfund, nu også holder i virkeligheden.

De radikale har foreslået tre steder. DF nu Gentofte.

Så svaret er enkelt Christiania, Nørrebro og Gentofte.

Hvor svært kan det være!

Afviste asylansøgere midt blandt såvel borgerlige som knaldrøde vælgere med veluddannede, kulturberigede, hjertevarme åndehuller for sig og sine, men også med det internationale og globale udsyn som en nærliggende lufthavn fratager jyder, fynboer, øboer og vestsjællændere.

Gentofte, Nørrebro og Christiania.

Kulturens hovedstad. I al sin væsen. Berigende. Belærende. Brostenshistorisk.

Og Mette har nøglerne til statsministeriet.

Langemand til Langeland!
Pegefingeren til Genfofte!
Thumbs up til Nørrebro!
Christiania snor alle om sin lillefinger.
Nu også afviste asylansøgere.

Det går godt i lille Danmark.
Noget for noget!
De bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder!

Søren og Mette!

Nu også for afviste asylansøgere.

Start med de små bogstaver. Til en forandring!

Jeg er helt ening med Søren Espersen for en gangs skyld.
Jeg kunne også foreslå Frederiksberg.

De er ved at være typisk DF-Hulesen-Dahl
At tage en parole, som egentlig ville have passet meget godt ind i et billede af en 'autonom' fra for ti-tyve år siden.
'Æd de rige' for eksempel.
Det betyder selvfølgelig ikke at DF-Hulesen-Dahl pludselig er venstreorientrede.
Det var de fleste 'autonome' jo heller ikke. Så 'billedet' passer.

I stedet for ophugning, kan et par eller tre udtjente "boreplatforme" vel også gøre det ud for "udrejsecenter".. Lad platformene blive liggende i søen. Der skal kun et par helikoptere til at klare "rejsen" derud.

Annonce