Venstre i valgannoncer: Udrejsecenter for kriminelle kan blive placeret i din by

Gjorde i 2019 vælgere på Bornholm, Langeland, Samsø og i byerne Hjørring, Herning, Faaborg, Randers, Ebeltoft, Grenaa, Thisted, Dragør, Børkop og Kalundborg urolige
Op til valget 5. juni 2019 indrykkede Venstre i de allersidste dage op til valget en række Facebook-annoncer målrettet borgere på tre øer og 16 byer i Danmark.

I hver enkelt annonce hed det, at et kommende udrejsecenter for kriminelle udlændinge meget vel kunne blive placeret på netop deres ø eller i eller ved netop deres by.

I en annonce målrettet Facebook-brugere i Herning-området hed det, at “Hvis rød blok får magten kan udviste kriminelle udlændinge ende her”. Og så var der på et kort sat en rød cirkel ved Beredskabscenter Herning.

Hvad borgerne i Herning ikke vidste, var at Venstre indrykkede lignende annoncer målrettet borgere 18 andre steder i Danmark.

Hvis rød blok får magten kan udviste kriminelle udlændinge ende her

I annoncer målrettet Facebook-bruger i Hjørring hed det: “Hvis rød blok får magten kan udviste kriminelle udlændinge ende her”. Og så var der sat en rød cirkel ved “Center Hjørring”.

Hjørring-borgere fik dog ikke noget at vide om, at Facebook-brugerne i Herning-området blev mødt med en Venstre-annonce, som udpegede Herning-området som et sted, hvor et nyt center for udviste kriminelle udlændinge kunne blive placeret. Eller at Venstre i andre 17 annoncer gjorde borgere i 17 andre områder af Danmark tilsvarende urolige for om rød blok ville placere et udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge i deres baghave.

I annoncen målrettet Facebook-brugere i Thisted hed Venstres valg-annonce: “Hvis rød blok får magten kan udviste kriminelle udlændinge ende her”. Annoncen var så forsynet med en foruroligende rød cirkel ved Beredskabscenter Thisted.

I Thisted kendte borgerne op til valget i 2019 ikke noget til at andre Venstre-annoncer i stedet udpegede Herning, Hjørring og 16 andre lokaliteter som et muligt hjemsted for et kommende center for udviste kriminelle udlændinge.

Intet sted i de 19 forskellige annoncer gjorde Venstre i 2019 vælgerne opmærksomme på, at partiet havde indrykket lignende annoncer 18 andre steder i landet. Sådan at Venstre med sine 19 annoncer i alt fik placeret et muligt nyt udrejsecenter 19 forskellige steder i landet.

Digital rådgiver: Skræmmekampagne

Op til valget i 2019 blev Venstre af flere eksperter beskyldt for at manipulere vælgerne:

Venstre fremstiller det sådan, at man tror, at det kun drejer sig om den pågældende by

“Venstre fremstiller det sådan, at man tror, at det kun drejer sig om den pågældende by. Det gør de for at skabe en emotionel respons hos målgruppen. Og så kommer vi over i noget, der er manipulerende,” forklarer rådgiver i online marketing Halfdan Timm over for DR.

Timm er partner i firmaet Obsidian Digital, som blandt andet har lavet onlinekampagner til Europaparlamentsvalget.

Halfdan Timm betegnede grundlæggende annoncerne som problematiske:

“Den her metode er på grænsen, hvis ikke over grænsen til noget, der kan kaldes manipulerende. Det, de skriver i annoncen, er ikke forkert, men man ser kun et udsnit.”

Digital rådgiver Astrid Haug betegnede over for DR Venstres fremgangsmåde som et groft eksempel på skræmmekampagne:

Det her er et af de groveste eksempler på skræmmekampagne, jeg har set i denne valgkamp

“Det her er et af de groveste eksempler på skræmmekampagne, jeg har set i denne valgkamp.”

Venstres daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg afviste op til valget, at Venstre havde gang i en skræmmekampagne:

“Jeg er ikke bekymret for, at nogen vælgere bliver manipuleret af denne kampagne. Der er en hel række byer, hvor man netop kunne placere et udrejsecenter. Morten Østergaard (Daværende leder af De Radikale, red.) skylder svar på, hvor de her udrejsecentre skal være henne.”

Bonnesen: Hvad sagde vi

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, udtalte onsdag til TV2 Fyn, at Venstre op til 2019-valget blev beskyldt for at føre skræmmekampagne, men at Venstre jo netop forudsagde, at et nyt center for udviste kriminelle udlændinge kunne blive placeret på Langeland:

“Det vi ser i dag, står i skærende kontrast til, at de (Socialdemokratiet, red.) under valgkampen sagde, at det aldrig ville komme på tale. Det er et eklatant løftebrud, vi er vidne til over for Langeland og Sydfyn. Det er jo boomerangen, der rammer ham (Bjørn Brandenburg (S), red.),” siger Erling Bonnesen til TV2 Fyn.

TV-stationen nævner herefter over for Bonnesen, at Venstre op til valget i 20129 lavede 19 annoncer, og at 18 af annoncerne ramte forbi hvad angår placeringen af et nyt center for udviste kriminelle udlændinge.

TV2 Fyn spørger på den baggrund Bonnesen, om “der så ikke er noget om det, når Bjørn Brandenborg (Socialdemokrat, opstillet i Svendborg-kredsen, hvorunder Langeland hører) siger, at det var en skræmmekampagne Venstre første tilbage i 2019":

Det var overhovedet ikke en skræmmekampagne

“Det var overhovedet ikke en skræmmekampagne. Vi påpegede problemet og de udfordringer, der allerede var dengang. Socialdemokraterne afviste, og nu er det skræmmende virkelighed,” siger Erling Bonnesen.

TV2 Fyn konkluderer, at Bjørn Brandenborg udtalelse i 2019 om at Venstre op til valget førte en skræmmekampagne “ikke var helt grebet ud af den blå luft”:

“For annoncen for placeringen af et muligt udrejsecenter på Langeland var ikke den eneste annonce, som Venstre lavede i den sammenhæng.”

TV2 Fyn nævner, at Venstre kort før valget lavede “19 identiske annoncer for placering af udrejsecentre, hvor kun bynavnet var byttet ud fra annonce til annonce”.

TV2 Fyn føjer til, at ifølge en digital ekspert “havde Bjørn Brandenborg en god pointe i at kalde det en skræmmekampagne fra Venstres side”.

Erling Bonnesen er som Bjørn Brandenburg opstillet på Fyn.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I bund og grund må man bare sige tillykke til DF.

Modstanden mod udrejsecentrene er i store træk baseret på frygt fra nogle enkelte DF-ere i Bording.

Den store del af befolkningen i Bording, har ikke mærket noget som helst til udrejsecentret i Kærshovedgård, samtidig siger politiet af de ikke kan påvise en øget kriminalitet!!!!

Men det er jo ulve-debatten om igen. 😢

Så sandt og det var på Inge Støjbergs vagt at placeringen blev besluttet ;)

Så sandt og det var på Inge Støjbergs vagt at placeringen blev besluttet ;)

Erling Bonnesen er blandt toppen blandt Venstres nulliteter. Han er en hund, der gør som han får at vide og ofte ret pinligt.
Han er nu på banen igen og puster sin fynske baggrund op (ligesom Maj Henriksen, nå nej Mercado) . De vil sige og gøre alt de får at vide for at vriste magten fra Mette eller, endnu vigtigere, at sikre sig genvalg. Der burde Bonnesen falde.

Erling Bonnesen er blandt toppen blandt Venstres nulliteter. Han er en hund, der gør som han får at vide og ofte ret pinligt.
Han er nu på banen igen og puster sin fynske baggrund op (ligesom Maj Henriksen, nå nej Mercado) . De vil sige og gøre alt de får at vide for at vriste magten fra Mette eller, endnu vigtigere, at sikre sig genvalg. Der burde Bonnesen falde.

Ja men hvor vil de blå og SF så placerer det center? Svar udbedes V K NB DF LA og SF. Jeg synes TV og visse politikere pisker en stemning op, før de overhovedet har hørt hvad det går ud på. Og dybt kriminelle, det er folk der har begået kriminalitet og afsonet deres straf. De kan ikke sendes ud, selv om det være det bedste, de kan ej heller spærres inde. For så vel som Henrik Q der var kriminel har udstået sin straf og nu har fået et topjob på E.B. så gælder de samme regler jo her i landet for andre. Om de kan isoleres totalt noget sted, tror jeg ikke.
Det er 130 personer, måske man kunne dele dem op i mindre grupper og placere dem måske flere steder. 45 personer pr. sted. Anholt, Læssø, Møen. Så råber de måske Der opstår hysteri på den måde det håndteres på af medierne og de blå og man lækker fortrolige oplysninger altid til TV 2 News.
For kort tid siden råbte man op om huse , der var umulige at få solgt i Nr. Felding, hvor mink nu graves op og brændes. Nej nej, man tager fejl, der er run på boligerne i området 14 huse er købt inden for den sidste uge.
Så i stedet for at hidse sig op så burde man måske opfører sig mere voksent og høre på ministeren før man flipper ud.

Og Erling Bonnesen stod som en lille spion og lyttede, da Mathias Tesfay blev interviewet. Og hvem farer fluks til Langeland og spiller kong gulerod, Kristian Thulesen Dahl. Så latterlig at se og høre på. Men kan han skaffe nogle stemmer til DF så er alt andet lige meget. Grønland har de sågar foreslået.

Erling Bonnesen er V's pauseklovn...

Bonnesen og Ellemand er 2 alen af samme stykke,så Ellemand på besøg på Kærsehovedgård hvor han hældte vand ud af ørene at nu måtte regeringen finde et nyt sted for det var under alt kritik og løftebrud fra regeringen,hans bud var lindholm som de have besluttet da de var i regering,jamen lille Ellemand hvorfor satte i så ikke penge af til det ikke engang et agtstykke fremkom i med så det er en gratis omgang at komme med den løgn,men hvad kunne man forvente andet af den mand,guderne forbyde at han nogensinde blivet statsminister,for han har sandlig ikke format til det embede.

Annonce