Bløder op: “Kompensationspakker har holdt hånden under mange arbejdspladser”

Brian Mikkelsen meldte ellers hårdt ud i mediet 'Finans': "Dansk Erhverv afviser, at erhvervslivet er blevet hjulpet under coronakrisen"
23. maj meldte Dansk Erhvervs administrerende direktør, den tidligere konservative topfigur, Brian Mikkelsen, hårdt ud i mediet ‘Finans’ om den kompensation til dansk erhvervsliv, der er udbetalt under coronakrisen, og som løber op i 36 milliarder kroner:

Jeg køber ikke den med, at vi er blevet hjulpet

"Jeg køber ikke den med, at vi er blevet hjulpet. Hjælpepakkerne er kompensation for ekspropriative indgreb fra politisk side i form af restriktioner og nedlukninger," udtalte Brian Mikkelsen til Finans.

Udtalelsen blev serveret under overskriften: "Dansk Erhverv afviser, at erhvervslivet er blevet hjulpet under coronakrisen".

“Dansk Erhverv kvitterer naturligvis”

Netavisen Pio har på den baggrund spurgt Brian Mikkelsen, om Dansk Erhverv ingen tak har til samfundet for  den kompensation som erhvervslivet har modtaget under coronakrisen.

Spørgsmålet får Brian Mikkelsen til at bløde op i forhold til melodien i Finans. Nu kvitterer Dansk Erhvervs førstemand for kompensationspakkerne:

”Der er ingen tvivl om, at Folketingets kompensationspakker har holdt hånden under mange arbejdspladser i Danmark. Dansk Erhverv kvitterer naturligvis for dette. Vi har overordnet set haft et godt samarbejde med partier og regeringen under coronakrisen, og det vil vi gerne rose for. Vi påpeger bare i al stilfærdighed, at pakkerne er udløst som følge af restriktioner, hvorfor der er tale om kompensation,” skriver Brian Mikkelsen i et mail-svar til Netavisen Pio.

Han understreger samtidig, at lønkompensationsordningerne har været med til at sikre 44.200 job:

lønkompensationsordningen har været med til at sikre 44.200 danskeres job

”En analyse fra Dansk Erhverv viser, at lønkompensationsordningen har været med til at sikre 44.200 danskeres job. Dertil ville yderligere 20.300 privatansatte lønmodtagere have mistet jobbet, hvis ikke virksomhederne havde holdt på medarbejderne og i stedet havde tilpasset medarbejderstaben til den massive nedgang i produktionen. Man kan roligt sige, at virksomhederne har udvist et imponerende samfundsansvar,” skriver Brian Mikkelsen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er da ingen med bare en smule intelligens, der tror at Brian Mikkelsen kan analysere en økonomisk situation uden at kigge igennem sine blå partifarvede briller. Derfor bliver han en ligegyldig analytiker.

Dansk Erhverv afviser, at erhvervslivet er blevet hjulpet under coronakrisen. Så må de jo hellere sende pengene retur !

Den klaphat !

Man skal da godt nok høre meget, før ørerne falder af.
Mener Brian Mikkelsen og Dansk erhverv i fuldt alvor, at det er regeringen og den danske befolkning, der har forårsaget Corona epidemien, og at det derfor er deres opgave, at holde hånden under aktieværdien på aktionærernes vegne i en situation, hvor en force majeure hændelse rammer landet, og eje-r og ledersegmentet, medens de klynker, i fuldt omfang hæver deres honorarer og udbytter.
Mandens helt manglende realitetssans og hans forkælede opfattelse af, hvad der er rimeligt, råber til himlen.
Regeringens opgave er at mindske tabet for landet som helhed, ikke at opretholde en privilegiestruktur og bidrage til en stadig skævere indkomst- og formuefordeling.

Ja det har holdt hånden under lønmodtagerne, i samarbejde med virksomhederne!

Jan Kjærgaard har åbenbart ikke forstået lønkompensation 😂😂

... og virksomhederne, nogle gange deres overlevelse, deres beredskab til at komme smidigt i gang igen, og aktiernes værdi.

Annonce