Hjælp på vej til naboerne til Kærshovedgård

Udrejsecenter på Langeland droppet: Naboer og erhvervsdrivende til Kærshovedgård, der oplever utryghed, kan søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger
Efter at regeringen tirsdag aften valgte at droppe planerne om et udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge på Sydlangeland, er der hjælp på vej til naboerne til Kærshovedgård ved Bording i Ikast-Brande Kommune.

“Jeg forstår udmærket, hvis der nu er skuffelse i Midtjylland. Regeringen vil derfor snarest mulig give området omkring Kærshovedgård en hjælpende hånd. Private og erhvervsdrivende, som har oplevet øget utryghed, skal have mulighed for at søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger,” siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

hjælpen kan blive i form af tilskud til etablering af hegn hos naboer tæt på udrejsecenteret

Netavisen Pio erfarer, at hjælpen kan blive i form af tilskud til etablering af hegn hos naboer tæt på udrejsecenteret. Der kan også blive tale om tilskud til f.eks. belysning og opsætningen af kameraer. Til både private og erhvervsdrivende.

Tiltag, som naboerne til Kærshovedgård har efterspurgt lige siden centeret blev etableret af den daværende V-regering tilbage i 2016.

I forbindelse med de nu skrinlagte planer om at etablere et nyt udrejsecenterplaner på Sydlangeland hed det, at “regeringen vil give private og erhvervsdrivende, som har oplevet øget utryghed, mulighed for at søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger”.

Den hjælp, som private og erhvervsdrivende langelænderne blev stillet i udsigt, har naboer og erhvervsdrivende tæt på Kærshovedgård nu udsigt til at kunne modtage.

Det er endnu uvist, hvornår berørte naboer til Kærshovedgård kan søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger - ud over at det er "snarest".

Planerne om udrejsecenter på Langeland droppet

Regeringen besluttede i kølvandet på et møde tirsdag aften med Folketingets partier at droppe planerne om etablering af et udrejsecenter kun for udviste, kriminelle udlændinge på Sydlangeland.

“Jeg havde også håbet, at vi kunne aflaste lokalsamfundet omkring Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland. Vi synes, at de har løftet en meget stor opgave gennem flere år. Derfor præsenterede vi i sidste uge beslutningen om at etablere et nyt center, så de udvisningsdømte kunne flyttes væk fra Midtjylland,” siger Tesfaye og tilføjer:

jeg kan konstatere, at der i denne sag er flertal i Folketinget imod regeringens planer

“Men jeg kan konstatere, at der i denne sag er flertal i Folketinget imod regeringens planer om et nyt udrejsecenter på Langeland. Og derfor dropper vi planerne.”

Tesfaye betegner Langelands-løsningen som den “mindst dårlige”:

“Regeringens løsning med Holmegaard på Langeland var overvejet grundigt. Vi har kigget nøje på mulighederne og fundet den mindst dårlige løsning.”

Tesfaye hører gerne fra partier, der har konkrete forslag til nye placeringer for et udrejsecenter for udelukkende udviste, kriminelle udlændinge:

“Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden. Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er.”

V-borgmester: "Aben er tilbage på midtjyske skuldre"

Mens der er jubel på Langeland, ikke mindst hos øens borgmester, Tonni Hansen (SF), møder beslutningen fra regeringen skuffelse blandt borgere og politikere i Ikast-Brande kommune.

Venstre-borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Boye Lauritsen, er således yderst utilfreds med, at planerne om etablering af et udrejsecenter på Sydlangeland er droppet:

"Aben er tilbage på midtjyske skuldre. Af hensyn til beboere i området er det her yderst utilfredsstillende og en meget dårlig løsning," siger borgmesteren til TV Midtvest.  

Han betegner regeringsbeslutningen som "pinlig":

Regeringen har magten til at gøre noget, men vælger ikke at gøre det. Det er pinligt

"Regeringen har magten til at gøre noget, men vælger ikke at gøre det. Det er pinligt."  

Benspænd

Over for TV Midtvest understreger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, at han i Langeland-sagen er "blevet mødt af et benspænd" og placerer ansvaret for etabelering af et nyt udrejsecenter hos dét flertal i Folketinget, som sagde nej til placeringen på Sydlangeland:

Men nu er jeg blevet mødt af et benspænd

"Vi er kommet med vores forslag. Vi er gået til valg på, at der skulle etableres et nyt udrejsecenter. Vi har brugt tid på at finde det rigtige sted. Men nu er jeg blevet mødt af et benspænd, og det gør så, at vi ikke kan gennemføre vores egen politik. Det betyder jo, at det flertal i Folketinget, som står bag det benspænd og dermed sørger for, at regeringen ikke kan træffe en beslutning, de har så samtidig gjort sig selv ansvarlige for, at der ikke bliver truffet en beslutning."

Frank Heidemann, 2. viceborgmester og socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande Kommune, mener det havde klædt partierne i blå blok og SF at have foreslået et alternativ til Sydlangeland:

"“Tak” Blå blok og SF, som nu har bestemt at borgerne i Bording og I Ikast-Brande kommune stadigvæk skal trækkes med 130 uønskede gæster. Det havde klædt ovennævnte partier at anvise realistiske alternativer i stedet for bare at komme med paradeforslag og bevidstløse “nejer”."

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Borgmester Tonni Hansen, Langeland er godt nok SFer og IKKE S.
Venstres vælgere i Ikast-Brande må da være rigtig "glade" for at de borgerlige fik ødelagt Langelands-løsningen.
Så længe man fra Folketinget er så bange for at udfordre de utidssvarende konventioner, så kan problemet ikke løses, uden at skade landets befolkning.

Præcist Hans!
Det er ikke centrenes placering der er problemet. Det er når de udviste kriminelle får lov til at færdes uden for centrene. Og helt uforståeligt så bliver det ikke nævnt med ET ord.

Ja, en dum tastefejl, som nu er rettet, sådan at Tonni Hansen har fået sin rette partifarve: SF.

Jan Kjærgaard, Netavisen Pio

Hvis Danmark har skrevet under på en Konvention eller traktat men EU eller FN, og den aftale så viser sig at være til gene eller fare for den danske befolkning, må det sgu værre der de politiske kræfter skal bruges på at annullere disse, og ikke på den gang geografisk sorte Per .
Som jeg har opfatte situation drejer det sig om kriminelle udlændinge som har udstået deres fængselstraf men som også er udvist, men hvis de ikke kan eller ønsker at rejse, så har de jo ikke udstået deres straf, også er det tilbage i spjældet .

Hvis konventioner ikke løbende skal tilpasses tiden, så kan det jo udstrækkes til lovgivning. Og så synes jeg vi skal sende folketingets 179 medlemmer hjem. Sikke en besparelse det kan blive til.

Hvorfor er det blevet et faktum, at udrejsecentret i Bording giver åhhh så store problemer???

Bare fordi byens DF-segment råber op i tide og ikke mindst utide om hvor bange de er???
(de frygter jo altid alt, der ikke ligner Morten Korch 🙂)

Der er jo ikke stigende kriminalitet i Bording, og langt de fleste ikke-DF-ere i Bording føler ingen frygt, og har aldrig oplevet problemer.

Men ros til DF-segmentet i Bording, for endnu en gang at ændre på virkeligheden.

Måske skulle nogle ikke-blå medier (hvis sådanne efterhånden findes) følge op på det?

Måske kunne danskerne derefter komme til at diskutere de virkelige problemer som f.eks. klima og miljø!

Mein Got!
Jan, hvorfor bruger du ikke lidt tid på at få udvidet din horisont.
Det her har INTET med et DF-segment at gøre.

Uanset placeringen vi der komme protester og shitstorm, det gælder Langeland som Lindholm, og det gælder også, hvis udrejsecentret bliver liggende. Eneste måde at undgå det er at lægge centret et sted, hvor de uønskede personer ikke kommer i kontakt med en lokalbefolkning, hvilket også må være den mest oplagte måde at få dem til at genoverveje modstanden mod at rejse hjem. Det er næppe helt så sjovt, hvis de kun har hinanden at snyde og stjæle fra.

Præcis. Men DJØFerne finder på alle mulige undskyldninger med henvisning til div. love og konventioner for at fastholde os i tingenes tilstand. Vi mangler i den grad nogle politikkere med noget power, der tør udfordre disse utidssvarende konventioner og levebrøds-DJØFer, der ser det som deres største opgave at se problemer fremfor løsninger.

Endnu et løftebrud fra Socialdemokraterne!
Mette Frederiksen er den mest utroværdige statsminister i Danmarks historie!

Da ikke hvis man skal tro meningsmålingerne

Socialdemokratiet har et MEGET stort antal kærnevælgere. Uanset hvad partiet finder på. Desværre.

Annonce