Annonce

Pape vil alligevel ikke stikkes med Johnson & Johnson

Den konservative formand har ved flere lejligheder tilbudt at stille armen til rådighed for en vaccination med Johnson & Johnson. Alligevel foretrækker han nu Pfizer.
Han var ikke i tvivl. Slet, slet ikke.

Statsminister Mette Frederiksen (S), Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen - og resten af lederne af Folketingets partier - burde stille sig op i køen, når der blev åbnet for frivillig vaccination med vaccine fra Johnson & Johnson. Det handlede nemlig om at øge befolkningens tillid, lød det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i Folketingets spørgetime  den 11. maj.

"Det er godkendte vacciner, som millioner af amerikanere og andre har taget imod. Men i Danmark bliver de betegnede som 'skrottede vacciner'", sagde Søren Pape Poulsen med henvisning til, at vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca i et tv-program netop blev omtalt som skrottede, selv om de er godkendt af myndighederne.

Smøger ærmerne op og tager Johnson & Johnson-vaccinen

"Er det ikke en god idé, at partilederne går foran, smøger ærmerne op og tager Johnson & Johnson-vaccinen for rullende kamera?" spurgte Søren Pape Poulsen for rullende kamera statsministeren.

Alder stopper stik

Men selv skal den konservative formand nu alligevel ikke ikke vaccineres med Johnson & Johnson, som er taget ud af det danske vaccinationsprogram, fordi Sundhedsstyrelsen vurderer, at vaccinen kan være årsag til sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og et lavt antal blodplader.

"Jeg skrev mig op som en af de første til at få den frivillige Johnson & Johnson-vaccine," skriver Søren Pape Poulsen på Facebook.

"Men nu anbefales jeg ikke at få den. Og ved du hvad? Det er virkelig positivt! Der er en helt fast procedure: Først besvarer man et spørgeskema. Herefter skal man have en videokonsultation med en læge. Til slut får man stikket i armen. Min videokonsultation blev overstået for et øjeblik siden og meldingen var klar: Lægefagligt giver det ikke mening, at jeg får stikket."

Søren Pape Poulsen er nemlig 49 kan derfor snart se frem til at blive indkaldt til en Pfizer-vaccine på grund af sin alder.

Simpelthen bedre at vente

"Derfor sagde lægen, at der i lige præcis mit tilfælde ikke var lægefagligt grundlag for at give Johnson & Johnson," forklarer den konservative formand.

"Pfizer-vaccinen er simpelthen bedre at vente på, når der for mig ikke er længere tid til. Helt ærgerligt, det ærgrer mig på den ene side lidt, for jeg havde set frem til at vise alle, at jeg selvfølgelig tager den frivillige vaccine, når jeg politisk har været med til at gøre det muligt.

"Men det her viser også, at den private vaccine-udbyder Practio handler helt og aldeles efter den lægefaglige bog. Det glæder mig. For det vidner om, at vi kan have fuld tillid til systemet omkring vores vacciner."

Stille arm til rådighed

Netop Søren Pape Poulsen har ellers været en varm fortaler for Johnson & Johnson.

Tilbage i april kritiserede den konservative formand således sundhedsminister Magnus Heunickes (S) beslutning om på det tidspunkt at udskyde beslutningen om, hvorvidt Danmark skulle tage den omstridte vaccine i brug.  

"Jeg siger det bare: Hvis myndighederne ikke godkender den, så stiller jeg gerne arm til rådighed og tager den chance," forsikrede Søren Pape Poulsen Danmarks Radio.

"For helt ærligt: Når amerikanerne, Lægemiddelstyrelsen og EMA (Det Europæiske Lægemiddelagentur, red.) har godkendt den, vil jeg have svært ved at forstå, hvorfor vi ikke kan godkende den. Hvis en vaccine, der er godkendt alle andre steder, ikke kan blive det i Danmark, skal jeg lige tage luft ind."

Merkel stukket

Tidligere har den tyske forbundskansler Angela Merkel taget imod AstraZeneca-vaccinen for at øge befolkningens tillid. Det har muligvis været medvirkende til, at der var lange køer, da de tyske myndigheder åbnede for frivillig vaccination med AstraZeneca.

Mette Frederiksen ville dog tidligere på måneden, i spørgetimen, ikke love at følge Søren Pape Poulsens eksempel og smøge ærmet op for at blive vaccineret med Johnson & Johnson.

Statsministeren understregede dog, at der ikke er tale om "skrottede vacciner". Og at beslutningen om at tage vaccinerne ud af det danske vaccinationsprogram ikke blev truffet af regeringen. Den blev truffet af sundhedsmyndighederne med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i spidsen.

Godkendte vacciner

"Det er godkendte vacciner," forsikrede Mette Frederiksen.

"Johnson & Johnson-vaccinen er både godkendt af de amerikanske, de europæiske og de danske myndigheder."

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sådan er det jo.

Søren Pape har det hele i munden, så når realiteterne viser sig, så lusker han bort. 😅

Poul Nielson
Et sjældent klart eksempel på proportionaletik: Dobbeltmoral er dobbelt så god som almindelig moral. Det måske mest pinlige er argumentet om, at der var noget helt særligt ved hans tilfælde.

Poul Nielson
Et sjældent klart eksempel på proportionaletik: Dobbeltmoral er dobbelt så god som almindelig moral. Det måske mest pinlige er argumentet om at der var noget helt særligt ved hans tilfælde.

Der er ingen blå statsministerkandidat for tiden, senest er dette vist med Pape og Ellemann Tullesen og fru Vermund, og den unge LA er for umoden, de flagrer rundt med populist udsagn og spiller stærk mand/kvinde. Landet ledes for tiden af en stærk kvinde , som er stærk i sin personlighed som leder og tak for det i disse tider. Og hun har et godt hold med sig.

Søren Pape Pinlig

Pape burde blive tvangsvaccineret.
Med Johnson & Johnson eller AstraZeneca.
Bare så vi andre kan føle os trygge når han færdes i def offentlige rum.

Man har jo før haft et udtryk, der sagde: Den der graver en grav for andre, falder selv i den. Godt eksponeret af DR: https://www.dr.dk/nyheder/seneste/soeren-pape-poulsen-jeg-tager-gerne-et..., bringes et klip om Hr. Papes fortræffeligheder. I min optik er den røde tråd i DR så blå, at den efterhånden er selvlysende. Spørgsmål: Er der nogen der stoler på nogen af dem. Jeg synes at det er svært.
Mon ikke Hr. Pape selv vil beklage sin optræden, om ikke for andre, så da for sig selv.

Vendekåben...

Typisk eksempel på populisme fra en borgerlig politiker.
De borgerlige har hele tiden haft travlt med at kræve "fuld åbning" af Danmark.
Regeringen fulgte heldigvis en ansvarlig linie og forhindrede, at Danmark endte på samme kurs som Sverige, som viste sig at føre til langt mere sygdom deroppe og en stor belastning af deres sundhedsvæsen.

"Løftebrud".

At Søren Pape har haft et gratis omgang, med venstres nedsmeltning, er nok alle bekendt. Ja, der var sågar borgerlig der mente, at Søren kunne være et godt bud på en statsminister kandidat.... sikken kandidat.
Jeg høre kun et tågehorn, som tuder i alle verdenshjørner - åben op, åben op, virologer og andre fagfolk ved ikke noget om covid 19. - sikken en kandidat.

Annonce