Tesfaye takker nej til forslag om udrejsecenter for kriminelle udlændinge

KD har fundet et godt sted at lægge et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge: Københavns Lufthavn
“Men værke ska leej på Sjællaj, hår vi tentj,

heller Fyn hæen i dæ øeste øej.”

Sådan sang Niels Hausgaard som bekendt i 1979 på klingende vendelboesk om de lokales snak om et atomkraftværk - hvilket de ikke var i tvivl om, at vi burde få! - og i 2021 gør det samme sig også gældende om placeringen af et nyt udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge.

Tidligere har Dansk Folkeparti således foreslået at lægge udrejsecentret i Bernstoffsparken i Gentofte. Og nu foreslår Kristendemokraterne også at lægge centret på Sjælland. Eller helt præcist på det store græsareal beliggende ved indflyvningen til bane 22 på Kystbanevej ved Københavns Lufthavn. Et forslag som kommer efter, at et flertal i Folketinget har tvunget  regeringen til at opgive at etablere udrejsecentret på Langeland.

Ifølge Kristendemokraternes politiske ordfører, Jens Rohde, er forslaget inspireret af Norge, der har et udrejsecenter for udviste kriminelle beliggende ved lufthavnen. Jens Rohde og Kristendemokraternes formand, Isabella Arendt, har selv besigtiget området, fortæller han til Netavisen Pio.

Stod og kiggede ud over området

“Vi kørte derud og stod og kiggede ud over området og sagde til os selv: Der ligger et kæmpe græsareal. Der er masser af sikkerhed og politi, så det er ideelt. Og så tænkte vi: Det kan vi da spille ind med.” 

Tesfaye byder på kaffe

Det opgivne center ved Bagenkop på Langeland skulle fra 2022 have huset 130 udviste, kriminelle udlændinge. I stedet skal de nu foreløbigt blive boende på Udrejsecenter Kærshovedgaård i Midtjylland. Indtil nogen kommer på en bedre ide.

“Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden,” lød det i sidste måned fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

“Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er.”

Mattias Tesfaye takker dog nej til Kristendemokraternes forslag. Også selv om udlændinge- og integrationsministeren gerne vil kvittere for, at Kristendemokraterne peger på “et konkret forslag til løsning.”

“Et af de primære kriterier for regeringen i udvælgelsen af lokation til et nyt udrejsecenter er afstanden til større byer,” skriver Mattias Tesfaye til Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg.

“Det var det også, dengang den tidligere regering ville placere et udrejsecenter på Lindholm i Vordingborg Kommune. Regeringen er af den holdning, at et udrejsecenter for gruppen af udvisningsdømte kriminelle mv. ved Københavns Lufthavn er for tæt på en større by.”

Den øde ø

Den forklaring afviser Jens Rohde.

“Det bliver jo ikke tæt på storby,” siger Kristendemokraternes politiske ordfører.

du er væk fra storbyen

“Hvis man gider gøre sig den ulejlighed, at tage ud til lufthavnen, så vil man vide, hvor langt du er væk fra storbyen. Du er jo ude på en finger af Amager.”

Udrejsecenterets gener for lokalsamfundet omkring Kærshovedgård var grunden til, at den daværende VLAK-regering i 2018 besluttede at flytte centeret til den øde ø Lindholm i Stege Bugt. Her ville der nemlig ikke være nogle umiddelbare naboer til de kriminelle og potentielt farlige udviste udlændinge.

Den plan blev dog skrottet af regeringen efter folketingsvalget i 2019, fordi det ville være for dyrt, og siden har Mattias Tesfaye arbejdet på at finde en anden løsning.

Rohdes drøbel

I dag efterlyser Jens Rohde, hvad udlændinge- og integrationsministeren så har tænkt sig. Når Mattias Tesfaye altså takker nej til tilbuddet om Københavns Lufthavn.

“Det eneste man hører er bare: Dur ikke! Væk! Det er rent Klods Hans. Der er ingen, som tilbyder et alternativ. Fint nok. Så må de mennesker, som bare er flygtninge, og ikke har gjort noget kriminelt, sidde sammen med de andre og midtjyderne må så leve alene med problemet. Jeg må jo forstå det på den måde, at midtjyderne bedre kan tåle - og skal tåle - det end end københavnerne. Det rammer simpelthen min drøbel. Det må jeg bare sige. Hvis Mattias Tesfaye ikke kommer med noget bedre, så har han svigtet sin opgave.

Kristendemokraterne har partiets højborg i Vestjylland…?

“Men det er jo ikke os, der har skabt problemet.” 

Men er det ikke let for Kristendemokraterne at foreslå, at udrejsecentret skal ligge i København?

Det er da ikke sjovt for hende

“Nej, det er det ikke. Min formand er opstillet i København. Det er da ikke sjovt for hende. Men vi siger bare, at der er et sted derude, hvor sikkerheden er der i forvejen og ressourcer til at kontrollere de mennesker. Man skal hele tiden huske på, at der har været politisk enighed om, at vi skal have adskilt de mennesker. Indtil udlændinge- og integrationsministeren selv kommer med et alternativ, så kan han ikke tillade sig at afvise andres forslag. Hvilket ingen kan.”

DF og café-latte-sludre- segmentet

Når Dansk Folkeparti har peget på de naturskønne omgivelser i Bernstoffsparken, i Gentofte, skyldes det angiveligt, at dem i den østlige ende af landet altid foretrækker den vestlige ende

“Jeg har igennem årene lagt mærke til, at ubehageligheder som asylcentre, udrejsecentre etc altid anbringes i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre- segmentet og magthaverne,” skriver Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, på Twitter.

“Jeg vil derfor foreslå, at Langeland skånes, og at Regeringen i stedet vælger Bernstorffs-Parken.”

placeholder

Hvad er et udrejsecenter?

En udlænding, som ikke har ret til ophold i Danmark, og som ikke medvirker til egen udrejse, vil som udgangspunkt blive pålagt at tage ophold på et udrejsecenter.

  • Det betyder, at blandt andet kriminelle, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold skal sidde på et sådan center.
  • En person er på tålt ophold, hvis vedkommende er udvist, men er i risiko for forfølgelse i hjemlandet og derfor ikke kan udsendes.
  • Beboerne kan pålægges fx opholdspligt og underretningspligt, så de ikke kan bevæge sig frit.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Upraktisk placering
Natur (vild, altså), vindmøller, solceller, institutioner for psykisk handicappede, centre for kriminelle udlændinge har i hvert fald én fælles egenskab.
Det er svært at placere dem. Fordi det er upraktisk lige hér.
Det er som at være til koncert med Niels Hausgaard for tyve år siden. Dengang var det flygtninge,
der skulle ’placeres’.
”Vi har igen flygtninge i Hundelev, hvor jeg bor. Det ville vi egentlig gerne; men det er altså så
frygtelig upraktisk et sted - - - - Men heldigvis ser det også ud til, at de fylder landet op sydfra!

Bent Hansen

Ideelt set bør udrejsecentret ligge et sted, hvor de udvisningsdømte kriminelle kun har ringe mulighed for at komme i kontakt med en lokalbefolkning. Og det er i hvert fald ikke på Amager.

Enig - når man ikke vil spille efter reglerne, så er der no mercy...

En gammel Storebæltsfærge 100 km. ude i Nordsøen...

Så bør du nok vælge Antarktis, så kan du og ligesindede være helt sikkert på, at de ikke kommer svømmende eller
bliver taget op af en tilfældigvis forbi sejlende båd.

Hvorfor ikke Ærø, hvor venligboerne tidligere har talt posetivt om udviste indvandrere.

Så er du vel også rystende DF-nervøs lille ven. ? 😅

Hvorfor er det DF-segmentets historie om Bording og udrejsecentret, der er blevet udlagt som sandheden?

Der er ikke mere kriminalitet i Bording, og den store andel af befolkningen i Bording går da ikke rundt og er rystende DF-nervøse, idet de slet ikke lægger mærke til udrejsecentret og beboerne der.!

Det er alene DF-segmentet der hyler op, men de er jo også rystende nervøse for ulven og mange mange andre ting. 🤣

Hvor får du det fra, at der ikke skulle være kriminalitet og ængstelse for de kriminelle udviste i Bording?
Hør lige denne podcastserie og tro om igen:
https://www.dr.dk/radio/p1/din-nye-nabo

Hvorfor er det DF-segmentets historie om Bording og udrejsecentret, der er blevet udlagt som sandheden?

Der er ikke mere kriminalitet i Bording, og den store andel af befolkningen i Bording går da ikke rundt og er rystende DF-nervøse, idet de slet ikke lægger mærke til udrejsecentret og beboerne der.!

Det er alene DF-segmentet der hyler op, men de er jo også rystende nervøse for ulven og mange mange andre ting. 🤣

vi har et rigsfælleskab med Grønland, så spørg dem om de har et sted
til udviste krminelle på tålt ophold
og så giv dem en stor pose penge for at tage imod problemet

Annonce