Annonce

Nyt dokumenteret verbalt, racistisk overfald

"Skrub ned til Afrika," siger en ældre dame på Nørreport Station til store drenge af blandet herkomst - S-ordfører: Racistiske udfald aldrig i orden
På de sociale medier ligger der nu flere eksempler på filmede verbale, racistiske overfald, der i form og indhold minder meget om det meget omtalte verbale, racistiske overfald ved Kastrup Havn, hvor en familie med tunesiske rødder fik at vide af en mand i 50'erne, at de skulle skrubbe hjem, hvor de kom fra.

Overfaldet blev fordømt af en stribe politikere, herunder også statsminister Mette Frederiksen.

I en ny video lagt op på Instagram-profilen 'Citater.ig' får et par større drenge af blandet herkomst af en ældre dame på Nørreport Station i København at vide, at de skal skrubbe ned til Afrika:

"Skrub ned til Afrika - det er kæmpe stort".

En af de filmende større drenge siger fra og forklarer, at han er kristen, og at hans mor er dansk. Og at Danmark er hans land. Det gør blot damen endnu mere vred:

Jeg har ikke bedt jer om at bosætte jer i MIT lille Danmark

"Jeg har ikke bedt jer om at bosætte jer i MIT lille Danmark". Senere føjer hun til:

"Hvis jeg tog til et af dine lande og forlangte at få en lejlighed, så ville jeg blive halshugget."

Det fremgå af videoen at flere etniske danskere iler til for at støtte de større drenge og samtidig tale den ældre, meget ophidsede dame til ro.

S: Racistiske udfald aldrig i orden

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, understreger, at racistiske udfald aldrig er i orden:

"Racistiske udfald mod medborgere er aldrig i orden. Man kan kritisere folks holdninger og handlinger, hvis man har en uoverensstemmelse, men aldrig deres hudfarve eller hvor i verden de er født," siger Stoklund til Netavisen Pio.

Mette Frederiksen understregede i forbindelse med videoen fra Kastrup Havn, at vi alle har et ansvar for at sige fra:

Familien havde modet til at sige fra i situationen

“Familien havde modet til at sige fra i situationen. Vi har alle et ansvar for at sige fra - over for racisme, had og diskrimination,” lød Mette Frederiksens reaktion på Instagram om episoden, hvor Kastrup Havn-familien bestående af far, mor og to børn overfuses verbalt og får at vide, at de er "fucking perkere", der skal skubbe hjem til det land, de kommer fra.

Manden bag der verbale, racistiske udfald i Kastrup Havn, 'Lars', har siden undskyldt sin opførsel.

“Jeg vil godt sige mange gange undskyld til den her familie, fordi jeg har opført mig tåbeligt,” lød det blandt andet fra manden, der forklarede at han den pågældende dag havde drukket en del øl, men at det ikke kan undskylde hans opførsel:

"Jeg skammer mig over, at jeg har opført mig sådan over for et andet menneske. Det er helt skævt. Jeg kan ikke tilgive mig selv for det. Det kan jeg sgu ikke,” lød det fra 'Lars'.

De nye opslag på Instagram fra profilen 'Citater.ig' er pt. liket af knap 5.700.

Research: Jakob Kjærgaard Ledet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu er det ved at udvikle sig til en hel konkurrence om at bringe klip af stupide danskere, der absolut skal udtrykke deres nedladende holdninger.
Jeg vil i al beskedenhed bare påpege, at der findes lige så mange tilfælde af stupide verbale overfald fra fortrinsvis unge muslimers side, men det tør ingen filme, af frygt for at det vil udvikle sig til voldelige overfald i stedet.
Så prøv lige at klappe hesten, og bevar roen.

En gang hed det “Af børn og fulde folk skal man høre sandheden” .

Dette udtryk bliver formodentligt snart forbudt af venstrefløjen.

Måske udtrykket snarere i moderne udgave skulle hedde “Af ældre mennesker og fulde folk skal man høre sandheden”.

Land følg eller land fly, er et gammelt jysk udtryk. Kom du fra andre egne af landet eller havde du en kortere periode rejst bort til en anden region, by eller land, forfulgte det dig resten af livet.

Æ fynbo, æ amerikaner, æ sønderjyde, osv. så vidste alle hvem man talte om. I stedet for deres fødenavn.

Den slags er socialt betinget og har fulgt menneskeheden formodentligt altid!

I disse tider accelererer rejsemønstre, flyttemønstre, naboskaber.

Alle de globaliserede forventer at alle hjemmefødinge følger trop. I ord, i handling, i forventninger.

Mangen menneske fik aldrig deres drømme opfyldte!

Nu forlanger alle de sejrende, at den almindelige taber holder sin kæft.

Hvor mange gange bad den gamle dame om hjælp til tre små børn, da manden drak pengene op og til sidst flyttede bort.

Hvor mange gange måtte hun forgæves gå på socialkontoret!

Så kom indvandringsbølgen!

Så kom alle pengene pludselig på bordet!

Det pressen og politikere kalder racisme, har ofte intet med racisme at gøre.

Tænk hvis pressen kom spadestikket dybere.

Og kaldte en skovl for en skovl og en spade for en spade!

Der findes et hav af frustrationer i det danske samfund, som politikerne aldrig hører om.

De røde folketingsmedlemmer har ved lykkens kraft brudt den sociale arv.

Og nu sidder de blot og håner og nedgør deres egne.

Og pressen følger gladeligt med!

Bag hver en ytring ligger et langt liv af glæder og sorger.

I Danmark skal du i dag være indvandrer for at blive hørt på.

Og ellers er du en meget kriminel asylansøger!

Nuancerne midt imellem er alt for komplicerede for venstrefløjen.

Man kunne jo komme til at tænke på hvad man selv kom af!

Etnisk dansker! Føj for den!

Nu er jeg to gange blevet spyttet på af fremmedarbejdere ved besøg i LIDL og Fakta. Kassedamerne begge steder undlod at blande sig, da de også kom fra fremmede lande.

Det er ikke den almindelige dansker der har ansvaret for omdannelsen af Danmark til et multinationalt helvede, vi kan forbande det politiske resultat af politikernes lort lang ned i det dybeste helvede. Der findes ingen ansvarlige politikere vi kan tage fat i kraven på, for de gemmer sig alle sammen, derfor vil folk blive mere og mere racistiske, for der findes ikke andre muligheder, for at skabe problemer for vore magthavere, som de er nädt til at få läst inden hele samfundet går op i hat og briller.

To tilfælde af godtfolk der siger uhøfligt fra? Det ligner godt nok en tendens, der griber om sig. De uintegrerede burde overveje at følge det gode råd: At fise hjemad. Konflikterne bliver bare flere og værre med tiden. Politikerne aner ikke deres levende råd, men til syvende og sidst er der kun én udvej: Remigration. Da tyrkerne i begyndelsen af 1920'erne fik styr på deres nye stat, ofte med meget voldelige midler, blev alle græsk-katolske borgere smidt ud af landet (hvor de i parentes bemærket havde boet i nogle tusinde år) - hjem til Grækenland, alle 1,3 millioner græske katolikker. Ingen erstatninger, bare ud. Folkenes Forbund, datidens FN, hjalp til.

Hvis den lede og ondsindede ældre dame havde opført sig sådan i nærheden af mig, havde jeg saft suseme også fortalt hende, at hun skulle holde sine dybt usympatiske holdninger for sig selv og helst stille sig over i den fjerneste ende af perronen og i øvrigt sige stille. Der er ingen undskyldning for den slags opførsel fra nogen. Hun har forkvaklede værdier, hendes udtalelser er direkte ulovlige, og næste gang vi vil drøfte, hvem vi skal fratage statsborgerskab fra, så kan vi jo starte med folk som hende her, der jo trods et langt liv aldrig har formået at indpasse sig i Danmark, hvor racisme er forbund med lov.

Korrektion: Racisme er ikke forbudt. Racistiske ytringer kan under visse omstændigheder være forbudte.

Har oplevet at dreng med muslimsk baggrund vælte på cykel og der skete ikke drengen noget
så ælder mand grinte og drengen blev truende over for den ælder mand.
Men vi griner jo alle over fald på halen komik
Men værst var at dregen sagde til mig at han grad slet ikke, for det er kun dansker der grader
Og så spørg jeg hvem har fortalt ham det
Og misforstå mig ikke langt de fleste muslimer vil gerne integrers
men de burde også blande sig når de ser eller høre muslimer modarbejder integasion
Og at der er så mang muslimer i danmark er politikernes skyld, og ikke muslimernes
og der er de politiker der gerne så at der kom mange flere
Husk det politikerne i skal stoppe
og behandle de muslimer der er her ordenligt

Jeg kan ikke se at den lille dame sagde sort hår, brunt skind, krum næse, perker eller anden racistisk. Hun er klar fremmedfjendsk. Det må man gerne være. Måske bestod gruppen kun af mellemøstlige drenge, ingen piger og 6-8 stykker. De opførte sig ikke som Dansker. Så de er nok ikke hudfarven med opfølgningen, der motiveret hendes reaktion.

# Opførelsen #

Ja den lille dame kan have gode grunde til at være fremmedfjendsk. Som ufaglært fik hun i 60erne konkurrence til jobbene af alle disse ekstra fremmed. Hendes lønninger faldt forholdsmæssigt i 70 0g 80erne i forhold til andres, mens overdanmark fik billigere vare og serviceydelser. Når hun blev arbejdsløs under finanskrisen hade regeringen reduceret dagpenge med forklaringen at de fremmede udnyttede systemet, Besparelse blev brugt til top skattelettelse. Når hun fik brug for efterløn og bistand var disse også mindre vær end tidligere for de fremmede udnyttet systemet. Hun har haft sine gode lejlighed i mange år men hun bor ikke længere i Danmark, men i et mellemøstlige parLlelsamfund der dominerer hendes boligafdeling. Hun var med i kampen for ligestilling i 70erne men er endt i en middelalderen hvor kvinder er anden ranks personer. En kriminelle indvandrebande har magt i hendes boligområde så hun bange. OverDanmrk bestemmer jo. De fik bedre købekraft og lavere skatter men tillader sig at kalde hende racist så her er der igen hjælp, heller ikke fra de akademiske socialdemokrater. De er i hendes interesse at være fremmedfjendsk men har ingen mulighed for at udtrykke det ordentligt. Lad os hjælpe hende med det! Pio pio redaktør bør skamme sig over sit svigti denne artikel.

Meget fin sammenfatning af udviklingen. For et år eller to siden oplevede jeg en efterårsdag i en af næsten-ghettoerne rundt om København en yngre pakistaner med traditionel klædedragt og bare tæer i klip-klap-sandaler, mobiltelefon ved øret naturligvis, og straks derefter et ældre ægtepar fra Anatolien - gætter jeg - hun havde i hvert fald gamle grønne, skinnende pludderbukser på som tyrkiske kvinder havde traditionelt. De var som et billede fra en mellemøstlig fortid, men det er altså nutidens Danmark. Hvem har dog ønsket denne udvikling? Boligerne i bebyggelsen blev bygget til danske arbejdere, så de kunne bo trygt og godt i grønne, smukke omgivelser. Det kan de ikke længere. Førsteretten til den slags lejligheder går typisk til migranterne.
Min gåtur endte i øvrigt med ankomsten af en somalisk pige som stolt kundgjorde for nogle klassekammerater at hendes pigehold havde vundet fodboldkonkurrencen i skolen.

Det er lidt bekymrende at se så mange uintegrerede danskere udtrykke sig her i disse spalter, Hans Jensen, Aksel Jensen, Flemming Jørgensen, jørgen Fabrin, Gunnar Johansen, Jens Kamp, Dan Petersen - man kunne jo næsten få den tanke at alle disse mennesker er racister. Men det må man endelig ikke sige, for så bliver de fornærmede. Ingen her i verden er så ømskindede som racister, der bliver kaldt racister.

Integration er sgu en svær ting - der findes danskere, grisefarvede standarddanskere både af etnisk dansk herkomst og med klaphat, som har boet her i landet hele deres liv, og som alligevel aldrig er blevet rigtigt integrerede i det danske samfund. Som hattedamen i videoen, og ovennævnte kommentatorer. Vi må håbe, at der er tale om em uddøende race (pun intended).