S-ordfører om udmelding fra DF-profil: “Det er usympatisk og racistisk”

Socialdemokratiets udlændingeordfører kritiserer DF-profil, som ikke vil corona-vaccineres af en muslim med tørklæde. Martin Henriksen afviser kritikken.
Martin Henriksen fra Dansk Folkepartis udmelding om, at “han ikke selv har lyst til at modtage en vaccine mod corona fra en muslim, der bærer tørklæde”, både er “usympatisk” og “racistisk”.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, på Facebook.

“Ingen vaccinatører i Danmark skal diskrimineres eller fravælges, fordi de har en bestemt nationalitet eller religion. Danmark er kendetegnet ved, at vi som borgere vurderer hinanden på baggrund af vores handlinger; ikke vores køn, religion, seksualitet eller navn,” skriver Rasmus Stoklund og fortsætter:

Ingen vaccinatører i Danmark skal diskrimineres eller fravælges, fordi de har en bestemt nationalitet eller religion

“Paradoksalt nok er det jo nogle af de samfund i verden, som Martin Henriksen normalt ville tage afstand fra, hvor den form for diskrimination er udbredt, men nu gør han gør sig selv til talsmand for det samme.”

Bedøvende ligeglad

Rasmus Stoklund er ofte blevet testet af unge med udenlandsk baggrund på testcentrene, skriver han.

“De har været alle været både venlige og imødekommende. Og selvfølgelig skal ingen med indvandrerbaggrund, der bidrager positivt til samfundet, bøde for, at der er andre, som skaber problemer.”

Og når det bliver S-ordførerens tur til at blive vaccineret, er han “bedøvende ligeglad med, om vaccinatøren er muslim, kristen eller buddhist,” fastslår han.

 

placeholder
 

 

Handler ikke om racisme

Martin Henriksen afviser dog kritikken i en kommentar under Rasmus Stoklunds Facebook-opslag.

“Det handler ikke om racisme. Det handler ikke om hudfarve. Det handler ikke om indvandrebaggrund. Det handler om at offentligt ansatte ikke på en så markant og åbenlys måde skal tage deres religion eller deres poltiske holdninger med på arbejde. Det bør man nedtone af hensyn til borgeren,” skriver det tidligere DF-folketingsmedlem og fortsætter:

“Og så handler det også om det menneskesyn, der ligger bag tørklædet, og de undertrykkende værdier, der bl.a. er i koranen.”

Det menneskesyn, der ligger bag tørklædet, og de undertrykkende værdier, der bl.a. er i koranen

Angriber statsministeren

Martin Henriksens udmelding kommer, efter at han i et Facebook-opslag har kritiseret statsminister Mette Frederiksen (S) for at bedrive reklame for islam, hver gang muligheden byder sig.

"Jeg synes egentlig, at det er ret godt gået at statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet altid lige formår at lave et reklameindslag for islam - den største trussel mod vores frihed - stort set hver gang muligheden byder sig,” skriver DF-profilen i opslaget til et billede af, at statsministeren fik sin corona-vaccine af en sundhedsmedarbejder med tørklæde.

 

placeholder
 

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Martin Henriksen er vel også mere bange for svineinfluenza 🤣

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over Martin Henriksen, men jeg kan ikke tro at det er en tilfældighed at Mette Frederiksen vælger at blive fotograferet af en vis "Huda" med hovedtørklæde. Rasmus Stoklund plejer at kalde en spade for en spade, men i mit hoved sender Rasmus og Mette desværre forskellige signaler. Er Socialdemokratiet nu et strammerparti eller er det stadig et slapperparti, der satser på parlamentarisk støtte fra muslismer? Mette var jo også med på den politikkerchikke trend med at ønske "Glædelig Ramadan".
Har partiet fundet ud af om islam hører hjemme i et civiliseret samfund, eller overvejer det stadig?

Selvfølgelig var det da en tilfældighed, at det var en Huda med tørklæde, der førte nålen, og hvis hun havde forsøgt at bestemme, hvem der skulle give hende stikket, ville det da også med ret stor sikkerhed komme ud før eller siden.

Jeg er ikke så naiv at jeg tror på tilfældighed når der er en halv snes spindoktorer og et kamerahold med indover. Men der er jo trosfrihed i Danmark. Det kommer nok også ud på et tidspunkt.

Det var så nok ikke et større kamerahold, opdagede jeg, men alligevel: Mads Nissen der tog billedet af Mette og Huda, har for nylig vundet en pris for verdens bedste pressefoto. Men det er selvfølgelig stadig en tilfældighed at han var til stede sammen med Huda da Mette kom forbi.

Det var forkert af Mette at acceptere at blive set sammen med en sygehjælper der så tydelig ønsker at adskille sig fra det danske samfund, kultur og normer. En assimileret mørk hårede sygehjælper ville derimod være det helt rigtige billede at sende til parallel samfundene i Danmark.

Annonce