Morten Østergaard raskmeldt: Ny opgave venter

Efter otte måneder på sidelinjen er den tidligere radikale leder klar igen. Og efter sommerferien venter en hel ny opgave.
Foto: Netavisen Pio/Niels Jespersen
Morten Østergaard meddeler på pressemøde onsdag den 7. oktober, at han går af som partileder for De Radikale
Den tidligere radikale leder Morten Østergaard er ikke længere syg, men han kommer alligevel ikke tilbage til Christiansborg.

Det må man konkludere på baggrund af et opslag fra Morten Østergaard på Facebook. Her skriver den tidligere radikale leder nemlig, at han har meddelt Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), at han fra dags dato ønsker at udtræde af Folketinget - fordi Morten Østergade den 1. august starter i et nyt job som klimarådgiver i IT-virksomheden cBrain A/S.

Morten Østergaard understreger, at han ikke skal være lobbyist.

"Det er forretningsudvikling – ikke lobbyisme. Jeg lægger politik bag mig og glæder mig til at lære en masse af mine nye kolleger," skriver den tidligere radikale leder.

Ked af den måde det sluttede på

Morten Østergaard har været sygemeldt fra Folketinget siden oktober 2020, efter at det kom frem, at han havde krænket en række kvinder - herunder folketingsmedlemmerne Lotte Rod og Katrine Robsøe.

Morten Østergaard forklarer i sit Facebook-opslag, at han er ked af den måde, hans politiske karriere sluttede på:

"Jeg er selvsagt ked af den måde, mit politiske virke sluttede på, og de fejl jeg begik undervejs – det kan jeg ikke gøre om, men jeg håber, at I tror mig, når jeg siger, at jeg har lært af det hele."

Morten Østergaard har efterfølgende undskyldt overfor kvinderne, og i forbindelse med sin sygemelding skrev han følgende:

"Jeg har festet på en måde, som ikke tilkommer nogen med ansvar. Og slet ikke nogen, der hævder at lede med afsæt i værdier. Faktisk slet ikke nogen.

Jeg kan ikke forklare mine fejltrin. Jeg må i stedet lære at leve med dem og konsekvenserne af det."

Havde droppet genopstilling

Meldingen om, at Morten Østergaard nu stopper som folketingsmedlem, er dog ikke overraskende. Tilbage i februar måned meddelte den tidligere radikale leder valgkredsen og offentligheden, at han ikke ville genopstille til det kommende valg.

Den 45-årige Morten Østergaard blev første gang valgt til Folketinget i 2005 og blev hurtigt nummer to i partiet efter Margrethe Vestager.

Under Thorning-regeringen, fra 2011 til 2015, var Morten Østergaard først forskningsminister, så skatteminister og da Margrethe Vestager blev udpeget som EU-kommissær, blev han forfremmet til politisk leder af De Radikale og fik posten som økonomi- og indenrigsminister.

Morten Østergaard er uddannet cand.scient.pol. (statskundskab) fra Aarhus Universitet


 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Nu er han vist straffet nok og skal videre i livet, og det er lige før jeg foretrækker ham som leder frem for den nuværende skrækkelige af slagsen. Tror hvis man ledte grundigt, ville nok andre end MØ have dummet sig, såvel som Frank Jensen. Ja det er uacceptabelt, men jeg synes ikke brøden svarer til straffen. Der er noget der halter i den Mee Too bevægelse, som alle kvinder er engle og alle mænd stygge sataner, sådan er virkeligheden jo ikke.

Nå og så er Morten Østergaard kommet tilbage. Det skal nok blive godt. Troede at han var gået helt ud ovenpå sin "SYGDOM" Men kan så forstå at han er kommet tilbage i sin gruppe igen... Ja DET SKAL NOK BLIVE GoDT.

Pudsigt at han bliver raskmeldt efter at have fået et nyt job. Han har da i hvert fald oppebåret en pæn månedsløn, mens han har søgt nyt job. Det har vi andre ikke oplevet.

Ja, det er "pudsigt", som folketingsmedlemmer er gode til at sørge for sig og deres ....
Folketinget er et af Danmarks største tag-selv-borde, så det burde ikke kunne overraske.

Hvis derimod fx en kontanthjælpsmodtager bliver syg, så starter systemet "behandlingen" - jævnfør fx:

Selvom du er syg, har du stadig pligt til at møde frem til de samtaler, kommunen indkalder dig til. Er dit sygdomsforløb er mere kompliceret, skal du sammen med din beskæftigelseskonsulent afklare, hvad din sygdom betyder for dine muligheder for at komme i arbejde. Din beskæftigelseskonsulent skal også vurdere, om du eventuelt vil have gavn af aktivering et mindre antal timer om ugen, selvom du er sygemeldt – for at sikre, at du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, når du igen er rask.

https://info.jobnet.dk/sygemeldt/kontanthjaelp-og-syg

Personligt tror jeg ikke, at Morten Østergaard har været indkaldt til mange samtaler i kommunen. Men jeg kan jo tage fejl?

...og pudsigt hvorfor der ofte er Radikale, der ellers gerne vil sende syge i arbejde, for at øge arbejdsudbuddet....🤣🤣🤮🤮

Penge er nul værd, når ens drømme og renomme ødelægges fordi man har kvajet sig gevaldigt, hvorfor har de ikke stoppet det før i ledelsen, alle har lukket øjnene. Og du er forhåbentlig ikke så dum at du har kvajet dig på samme vis. Han er den mand som man altid forbinder med noget forkert, det er ikke et sjovt ry at have, så misund ham ikke.

At Morten Østergaard har fået ødelagt sine drømme og sit renomme er selvforskyldt og at ledelsen skulle havde stoppet ham, var jo lidt svært, han var selv toppen af ledelsen og endda tidliger minister og som medlem af folketinget med til at lovgive om hvordan andre mennesker skulle begå sig i samfundet. Han var og er en stor hykler der der med usandheder dækkede over sin egen uanstændige opførsel over for kollegaer og ansatte i partiet. Godt at typer som ham ikke længere er en del af det folketing som skal fremsætte de love vi andre skal indrette os efter.

Sofie C N. vidste alt om det og stoppede det ikke. Hun kunne været gået til hovedbestyrelsen. Østergård er et stort fjols, og fint han går ud af politik, men han skal jo også videre. Og ja det er rigtigt der er forskel på folk, og her burde politikere nok få sparket som i en privat virksomhed.

Forstår, at den sexisme kan være en alvorlig og langvarig sygdom. I Sverige fører den bl.a. til selvmord.

Godt Morten Østergaard er blevet helbredt, og kan komme videre i livet uden sex.

Med ansættelse i cBrain A/S fortsætter MØ med at være på offentlig forsørgelse.
Se blot hvem cBrain har som kunder: Ministerier, Styrelser og øvrige myndigheder, Universiteter, Kommuner.
https://cbrain.dk/kundeoversigt

PÅ sin nye arbejdsplade har MØ indtil videre frit slag: https://www.tv2ostjylland.dk/oestjylland/morten-oestergaards-nye-arbejds....
Hvor naiv og ansvarsløs har en leder lov til at være?

OG: så skal vi have gjort op de fordele der følger med at være valgt til folketinget, fx. at man kan sygemelde sig selv på ubestemt tid!!!

Annonce