Politiet efterforsker højreorienteret ungdomsbevægelse

Provokerende gule afstandsmarkører på metrostationer fører til politianmeldelse
”Hold afstand til islamister – beskyt dig selv og andre.”

Det var ordene, der i sidste måned blev klistret over de sædvanlige gule corona-afstandsmarkører på de københavnske metro- og togstationer, og som fik flere politikere til tasterne på både Twitter og Instagram.

“Forventer at politiet straks har grebet ind mod denne hærværks- og hadforbrydelse,” skrev De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, således på Twitter.

placeholder

Bag aktionen stod den højreorienterede ungdomsbevægelse Generation Identitær, og justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser nu til Folketingets retsudvalg, at Københavns Politi efterforsker to anmeldelser af aktionen og bevægelsen. Dels for hærværk og dels for racediskrimination.

“Sagen er under indledende efterforskning i Københavns Politi,” oplyser justitsministeren om anmeldelsen for hærværk, mens fire borgeres anmeldelse af Generation Identitær for overtrædelse af den såkaldte racismeparagraf er blevet “visiteret til videre sagsbehandling.”

Stærk på sociale medier

Generation Identitær er blevet kaldt “højrefløjens Greenpeace, fordi bevægelsen opererer med utraditionelle aktioner og taler flydende #SoMe, mens den selv kalder sig en “patriotisk ungdomsbevægelse”. Generation Identitær blandt andet har gjort sig bemærket med sabotagen mod en ramadanmiddag, der blev afholdt online med deltagelse af politikere og kulturpersonligheder.

Bevægelsen, som opstod i 2002 i Frankrig, har i dag afdelinger i flere europæiske lande, herunder Danmark. Hver afdeling er uafhængig, men arbejder sammen med de andre afdelinger i resten af Europa. Herhjemme er der afdelinger i København og Aarhus.

Den største trussel mod de europæiske kulturer

“Igennem opsigtsvækkende aktioner og kreativ kommunikation, ønsker vi at skabe debat om masseindvandring og multikulturalisme, som i dag er den største trussel mod de europæiske kulturer,” skriver Generation Identitær på hjemmesiden.

“Vi er en ungdomsbevægelse, som erkender at borgernes krydser i stemmeboksene i høj grad påvirkes af de kulturværdier, der hersker i samfundet. Det er dem vi arbejder for at ændre. Vi vil vække Europa fra åndløshed, hedonisme og meningsløst forbrug og i stedet genfinde vores identitet, kultur og traditioner.”

Her skriver Generation Identitær også, at aktionen på de københavnske metro- og togstationer skulle minde danskerne om, at “der går islamister rundt i blandt os, som kan slå til når vi mindst venter det.” 

“Noget vi har set igen og igen, senest i Paris, hvor en kvindelig ansat hos politiet fik skåret halsen over på vej ind på politistationen i et grufuldt terrorangreb,” hedder det.

Talsmand afviser kritik

I dag er Generation Identitærs talsmand, Frederik Rye Skov, uforstående overfor, at nogen har anmeldt bevægelsen for hærværk og racisme.

“Det står enhver frit for at anmelde, hvem de vil for, hvad de vil, og så må politiet bruge ressourcer på det,” siger Frederik Rye Skov til Netavisen Pio.

“Vi har i øvrigt ingen henvendelser modtaget fra politiet om dette, men de er naturligvis velkomne til at tage kontakt, skulle de finde det nødvendigt. Det virker dog som spild af politiets tid. I forhold til at det skulle være hærværk, så var det tale om letklæbende papir på stengulve, og de var lige til at pille af. I modsætning til venstrefløjsaktivister, så ødelægger Generation Identitær aldrig noget, når vi laver en aktion.”

Tage sig i agt for islamister

Med hensyn til anmeldelsen for racisme mener talsmanden, at det siger mere om anmelderne end Generation Identitær, at disse “anser det for racistisk at sige, at man skal tage sig i agt for islamister."

“Når man tænker på, at islamister har slået hundredevis af europæere ihjel, og fortsat står bag terrorangreb i Europa, så er det jo bare almindelig sund fornuft," siger Frederik Rye Skov.

Senest forbød Frankrig i marts Generation Identitær med henvisning til, at bevægelsen opildner til had, diskrimination og vold. Det skete efter, at bevægelsen havde sendt patruljer ud i grænseområdet til Spanien for – bistået af en drone – at "give ordensmagten en hjælpende hånd" i arbejdet. Altsammen for at stoppe "truslen fra islamister og massiv indvandring" hen over Pyrenæerne.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

KIM....#Hold afstand til Socialdemokraterne, beskyt dig selv og andre# -de tager jo vores virksomheds penge!! Dette er IKKE racisme. Men hvis der stod #hold afstand til danskerne eller de hvide# så er det racisme! Islamisme er en ideologi lige som vores socialisme. Der er jo både hvide, brune,gule og sorte islamister. Det er helt OK at advare andre om farerne ved socialisme, islamisme eller liberalisme. Det er også helt OK at være fremmedfjendtlig/xenofobisk da de fremmede kan tilpasse sig den gældende kultur og normer. Men da man ikke kan skifte hudfarve/race er racisme IKKE ok. Problemet er adskillelsen som vores 350.000 indvandrer med mellemøstlig kultur opretholder. De skal ikke bare integreres men assimileres in i Dansk kultur. F.eks.Vi er afhængig af at alle lade sig vaccineres, Danskerne 90%+, de muslimsk gettoer 45%. Gettoboerne mangler dansk samfundssind.

Kære journalister, pas nu med de etiketter, I sætter forskellige mennesker og bevægelser. At kalde Generation Identitær for "højreorienteret" er ikke særligt begavet. Der er ikke tale om et politisk parti. GI går ikke ind for mindre skat, mindre stat, friere valgmuligheder og den slags. GI går ind for at bevare Danmark, dansk og europæisk kultur, og de mener derfor at muslimer bør rejse ud fra Europa. Jeg ville betegne dem som fædrelandskærlige, hvis de skal have en etikette, islamkritisk er også en mulighed. Egentlig vil jeg gerne tro at det var en politik, der ligger tæt på de nyere socialdemokratiske holdninger.
Hvis ikke, så må nogen forklare mig hvad det fede ved islam er. Er det stening af utro kvinder, dødsstraf ved frafald af troen, afskaffelse af ytringsfriheden, død over homofile, eller hvad?

Annonce