S-ordfører raser mod chefredaktør: “Det er slet og ret løgn”

Socialdemokratiets udlændingeordfører er mildest talt ikke begejstret for en klumme skrevet af Politikens chefredaktør.
En klumme i Politiken skrevet af dagbladets chefredaktør, Christian Jensen, forarger Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund.

Grundstenen til forargelsen skal findes i Politikens artikel for en uges tid siden om en ny analyse fra tænketanken Kraka. En analyse, der viser, at cirka 9 ud af 10 efterkommere af indvandrere bidrager præcis lige så meget til samfundet som andre danskere.

Politiken interviewede i den forbindelse Rasmus Stoklund, som påpegede, at det ikke er nok blot at kigge på beskæftigelse som indikator for, at man er velintegreret.

“Det er alletiders med alle de efterkommere, der kommer i arbejde. Men det er ikke nok at se på beskæftigelse og sige: Nu er vi i mål. Det handler også om, hvordan man ser på ligestilling mellem kønnene, og hvilken rolle man mener, islam skal spille i samfundet og meget andet. Hvis man alene ser på beskæftigelse som kriterium for, hvornår integration er vellykket, så ville der også være nogle af terroristerne bag 9/11, der er velintegrerede,” sagde Rasmus Stoklund til Politiken.

“En uhyrlig udtalelse”

Den sidste sætning i S-ordførerens udtalelse fik Christian Jensen til tasterne i en klumme i Politiken.

Potentielt sovende terrorceller

“Det er en uhyrlig udtalelse. På alle planer. Tænk engang, at et regeringsbærende arbejderparti kan drage uddannelse og arbejde i tvivl som et entydigt gode i forhold til vellykket integration. Tænk engang at have den menneskelige kynisme til indirekte at gøre indvandrere, der uddanner sig og får et arbejde, til potentielt sovende terrorceller, fordi nogle af verdenshistoriens værste terrorister var veluddannede og velintegrerede,” skriver chefredaktøren i klummen.

“Lægge folk ord i munden, de aldrig har sagt”

Christian Jensens formulering om “potentielt sovende terrorceller” fik en utilfreds Rasmus Stoklund til tasterne på Twitter.

Nej, det sagde jeg ikke

“Nej, det sagde jeg ikke. Og det ved Christian Jensen naturligvis godt, for han har vel læst interviewet i Politiken, som han henviser til. Men når Donald Trump kan opfinde sine egne facts, så kan Christian Jensen jo også lægge folk ord i munden, de aldrig har sagt,” skriver Rasmus Stoklund på Twitter.

 

placeholder
 

 

“Beskæftigelse er én fin indikator på integration, men den kan ikke stå alene. Hvordan Christian Jensen kan få det til, at jeg skulle mene, at alle efterkommere i beskæftigelse er "sovende terrorceller", fatter jeg ikke og det er slet og ret løgn,” fortsætter han i et nyt tweet.

“En forkert fremstilling”

Rasmus Stoklund kalder Christian Jensens formulering i klummen for “en forkert fremstilling af, hvad jeg har sagt”.

“Christian Jensen skriver, at jeg skulle have sagt, at velintegrerede indvandrere potentielt er sovende terrorceller. Det har jeg jo aldrig sagt. Hvordan vi kom fra citatet i den oprindelige artikel til det her må stå for Politikens og venstrefløjens egen regning,” siger Rasmus Stoklund til Netavisen Pio.

Christian Jensen påstår, jeg har sagt noget, jeg ikke har sagt

“Christian Jensen påstår, jeg har sagt noget, jeg ikke har sagt,” fastslår han.

Rasmus Stoklund understreger også, at hans pointe er, at “det er super, at man er i arbejde, men man kan ikke alene på den baggrund konkludere, at man er velintegreret”.

Afviser kritikken

Christian Jensen afviser kritikken fra Rasmus Stoklund.

"At Socialdemokratiets udlændingeordfører vælger at inddrage terroristerne bag terrorangrebet 11. september i en kommentar til en Kraka-analyse, der konkluderer fremskridt for integrationen herhjemme, er både tankevækkende og opsigtsvækkende. Det er ikke mig, der opfinder 11. september-terroristerne som relevant reference til den aktuelle integrationssituation. Det er Rasmus Stoklund. I sin kommentar til Kraka-analysens resultat vælger har at advare om, at velintegrerede kan være terrorister. Med denne grove stigmatisering gør Stoklund umisforståeligt velintegrerede indvandrere til potentielle terrorister," skriver chefredaktøren i en mail til Netavisen Pio.

Samtidig understreger Christian Jensen, at rubrikken ikke er et direkte citat, og at den heller ikke er angivet som sådan.

"Det er min udlægning af den reference til 11. september, som Rasmus Stoklund trækker med dette citat: »Hvis man alene ser på beskæftigelse som kriterium for, hvornår integrationen er vellykket, så ville der også være nogle terrorister bag 9/11, der er velintegrerede«. Det er et vildt udsagn til en analyse, der peger på fremskridt i integrationen. Det forekommer ubegribeligt, hvorfor en positiv integrationsnyhed skal mødes med stigmatiserende skræmmebilleder fra et af verdenshistoriens mest modbydelige terrorangreb, og det er den holdning, jeg giver udtryk for i klummen," skriver han i mailen.

Endelig mener Christian Jensen ikke, at han påstår noget, Rasmus Stoklund har sagt.

"Jeg har lavet en overskrift til en klumme, hvor jeg gengiver Stoklunds citat, hvor han umisforståeligt refererer til 11. september-terroristerne som en advarende kommentar til en Kraka-analyse, der peger på forbedret integration," afslutter han mailen.

 

Opdateret kl. 23:20 med kommentarer fra Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Politiken er et menighedsblad, ingen seriøs avis.

Hvorfor kommer Christian Jensen ikke til orde i "artiklen". Det er en grundregel i journalistik, at begge parter i en sag bliver hørt. Fy.

Det er jo en klassiker, når man har udtalt sig som en idiot, så siger man, at man er fejlciteret. Så måske skulle Stoklund afholde sig fra det første!

Præcis.
Mon han har stået i lære hos Erhard "det har jeg aldrig sagt" Jacobsen?
Nå nej, det er han for ung til.
Men S har vældig travlt med at omskrive deres ra*istiske meldinger til noget andet og mere spiseligt i disse år.
Måske skulle de søge et nyt parlamentarisk grundlag hos DF og NB? Lige børn leger jo bedst.

Stocklund skulle måske være lidt mindre fintfølende omkring kritik, når han igen og igen - og uden at skamme sig - fører sig frem som den nye udgave af Inger Støjberg. Man savner den tid, hvor de synspunkter Stoklund som repræsentant og ordfører for S giver udtryk for ikke var stuerene.

Ja, nu har man travlt med at mistænkeliggøre Rasmus Stocklund, for det er da fuldstændig UTÆNKELIGT at avisen, som jo gerne vil sælge, kunne finde på digte lidt selv, det har man jo ALDRIG hørt om før

Her er, hvad han sagde.
Hvis man alene ser på beskæftigelse som kriterium for, hvornår integration er vellykket, så ville der også være nogle af terroristerne bag 9/11, der er velintegrerede«.

Jeg må desværre konstatere, at intet er for lavt for Chr.Jensen. Jeg har abonneret på Politiken i 30 år, men er nu inden i mit sidste abonnement. Avisen kører en sand hetz mod regeringen og specielt mod Mette Frederiksen.
Pundik og Tøger Seidenfaden må vende sig i deres grave.

Jeg tror de herrer du nævner ville være stolt af at politiken oplyser om den højredrejning socialdemokratiet har foretaget. Avisen giver stemme til Stoklund og chefredaktren skriver en leder, der fremhæver det urimelige og direkte farlige i det Stoklund selv har sagt. Håber snart det går op for alle at vi må have vore politikere på ret spor.

Jeg tror de herrer du nævner ville være stolt af at politiken oplyser om den højredrejning socialdemokratiet har foretaget. Avisen giver stemme til Stoklund og chefredaktren skriver en leder, der fremhæver det urimelige og direkte farlige i det Stoklund selv har sagt. Håber snart det går op for alle at vi må have vore politikere på ret spor.

Hvis Pundik og Seidenfaden roterer i deres grave, så er det på grund af regeringens sorte flygtninge- og udlændingepolitik.

Hvis Pundik og Seidenfaden virkelig roterer i deres grave på grund af det førte udlændinge- og flygtningepolitik, har det tilsyneladende ikke påvirket vælgerne til folketingsvalgene, her er der stadig en stor tilslutning til en stram flygtningepolitik med en opbakning fra mere end to-trediedele af folketingsmedlemmerne. De borgelige ønsker endda yderlige stramninger. Så hvis der skal føres en mere "human" indvandre- og flygtningepolitik for at Pundik og Seidenfaden kan ligge roligt i deres grave, har det lange udsigter, dertil er opbakningen til venstrefløjen og de radikale for lille.

Jeg har også opsagt mit Politiken abonnement efter ca 40 års brug p gr a Christian Jensens perfide udtalelser af politikere fra Soc dem. Især Mette Frederiksen

Politiken har jo i efterhånden nogen tid kørt en benhård kampagne mod socialdemokratiets politik på dette område, og som det så ofte ses i sekt-lignende bevægelser, er de ikke for fine til at lyve om dem, de ikke kan lide, da målet jo helliger midlet.

I øvrigt skulle Hizb-ut-tahrir og deres medlemmer være blandt landets bedst integrerede, hvis parametrene først og fremmest er arbejde og uddannelse. Og det er vel at mærke en organisation, der aktivt og helt åbent modarbejder integration.

Så ifølge dig er der stor sandsynlighed for at de velintegrerede flygtninge i Danmark og deres efterkommere, i virkeligheden er terrorister der med vold er ude på at vælte styret og indføre Sharia lov? Tror du skal læse lidt op på religion. Islam er præcist ligeså farligt som det gamle testamente i bibelen. De eneste forskelle er person- og stednavne, så hvis Islamisme er så farligt, så må vi hellere se at få lukket folkekirken

Stoklund er tydeligvis Socialdemokratiets svar på Morten Dahlin, ligesom Tesfaye er sat til at udfylde Inger Støjbergs sko.

At en lorteavis som Politiken overhovedet kan få et angreb ind, viser lidt om, hvor elendigt det står til i Socialdemokratiets spinkontor. Der er dømt selvmål.

Hvis det der skal tælle som et angreb, kan alle jo få et angreb ind på hvem som helst, da der så åbenbart ikke kræves andet og mere end en selvopfundet løgn.

Hvad er det for en selvopfundet løgn du hentyder til? Rasmus Stoklund lavede en ordret og direkte sammenligning mellem velintegrerede indvandrere og et af historiens værste terror angreb. At du vælger blindt at overse den sammenligning har intet at gøre med løgne og alt at gøre med menneskesyn. Jeg vil opfordre dig til at gå i tænkeboks og måske til øjenlæge. Hvid er ikke den eneste farve

Hvad er det for en selvopfundet løgn du hentyder til? Rasmus Stoklund lavede en ordret og direkte sammenligning mellem velintegrerede indvandrere og et af historiens værste terror angreb. At du vælger blindt at overse den sammenligning har intet at gøre med løgne og alt at gøre med menneskesyn. Jeg vil opfordre dig til at gå i tænkeboks og måske til øjenlæge. Hvid er ikke den eneste farve

Rasmus Stocklund er i samme politiker-klasse som den sygemeldte Naser Khader. De fortjener ikke at blive taget alvorligt.

Siden Holbergs komedier viste, hvordan kulturradikale spillede med ord og deres bøjninger, er mange af os på vagt over for en avis som Politiken. Kulturradikale og romantiske socialister vil ikke indse, at integration er mange ting og ikke kan sekventeres alene på baggrund af arbejde og uddannelse. Hvis det var tilfældet, ville pakistanere automatisk være integreret i Danmark når de har et job, ligesom danskere ville være integreret i Pakistan, hvis danskere havde et job i Pakistan. Det ville pakistanere nok ikke synes.

Pakistan er jo ikke hele Mellemøsten. Afghanere og Tyrkere er f.eks meget velintegrerede og bidrager både til samfundet og vores værdier. Rasmus Stoklunds udtalelse hentyder til at en stor gruppe af dem, hvoraf især Tyrkere er aktive erhvervsdrivende (Pizzariaer), i virkeligheden er skjulte terrorister og det er simpelthen absurd. Det er et lille mindretal som ikke vil være en del af samfundet, så hvorfor i alverden skal alle andre straffes, bare fordi de har samme hudfarve? Der siges ikke et ord til hvide der har konverteret til Islam. De her politiske beslutninger har intet ar gøre med integration og alt at gøre med racisme.

Det centrale i Stoklunds budskab er:" Det handler også om, hvordan man ser på ligestilling mellem kønnene, og hvilken rolle man mener Islam skal spille i samfundet og meget andet". Det har Politiken og venstrefløjens sentimentale violinspillere ikke åndelig kraft, intellekt og mod til at forholde sig til.

Der er bred opbakning i folketinget og i befolkningen til den førte indvandring- og flygtningepolitik. Det er måske især os der bor i områder, der er belastet af den mangel på kvalitet i integrationen der er et resultat af at vi - de fleste partier - lukkede øjnene for det faktum at antallet af tosprogede betyder noget for det vi kan tilbyde. Det handler altså ikke mindst om bosætningspolitik - der hvor problemerne rammer. Det er en anden minister.

Annonce