Udenrigsminister: Stenkast i Sverige rettet mod danske bilister

Den danske regering ser med stor alvor på situationen i Sverige, hvor en lang række bilister er blevet ramt af stenkast.
Svensk politi kender fortsat ikke motivet bag, at over 50 bilister er blevet ramt af sten på strækningen i Skåne mellem mellem Danmark og Ystad, hvor Bornholmerfærgen til den danske klippeø går fra.

Den danske regering ser stor alvor på situationen og har rettet henvendelse til den svenske regering i Stockholm.

"Det står klart og tydeligt, at det her er rettet mod danske bilister. Og det er et omfang, som er meget alvorligt, fordi hvis det bliver ved, kan det ende med en meget alvorlig ulykke," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til TV 2.

Af samme grund rettede en ”alarmeret” dansk justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag henvendelse til sin svenske kollega.

"Jeg vil derfor nu tage kontakt til den svenske justitsminister. Min forventning er, at svensk politi tager episoderne alvorligt og efterforsker dem grundigt og til bunds, så vi kan få stillet gerningsmændene til ansvar og stoppe deres livsfarlige handlinger," siger Nick Hækkerup i en skriftlig udtalelse ifølge DR.

Sker på vej til Bornholm

De fleste stenkast er sket på motortrafikvejen E65, som er vejen mellem Malmø og færgelejet i Ystad, og derfor en hovedfærdselsåre mellem Bornholm og resten af Danmark.

Oftest er stenslagene sket mellem byerne Skurup og Ystad, men der er også flere tilfælde tættere på Malmø.

Udover skader på bilerne, så er en 70-årig mand blevet ramt af en sten i hovedet, som medførte skader på øjne og tænder.

Det svenske politi ser med stor alvor på situationen.

"Vi tager det her meget alvorligt. En sten gennem ruden kan føre til skader på føreren og man risikerer at køre af vejen eller støde sammen med en anden bil," siger Patric Nihlén fra politiet i Ystad, til den svenske tv-station SVT.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg håber det svenske politi er så kvikke at de gennemkører strækningen mange gange hver dag i flere civile DANSK indregistrerede biler med dashcam for og bag, og at de alle medbringer en drone så efterforskning kan begynde STRAKS efter ugerningen.

Man må da håbe at de får stoppet det, inden der er nogen i DK der får en god ide, og begynder en hævnaktion mod svenske biler på danske motorveje. Så har vi en ny svenskerkrig.

God ide Kurt,
Er bekymret, idet jeg skal køre ad stenkastervejen på lørdag. Håber politiet opper sig og ikke bare refererer til, at det er personer, der er blevet konfuse under pandemien?
God sommer
Geert

Ja, med en forrude af panserglas....;- /
-Forbandede køtere....

Ja, med en forrude af panserglas....;- /
-Forbandede køtere....

"Svensk politi oprustede tirsdag deres indsats massivt langs ruten med patruljer langs vejen samt helikopter i luften" jvf. https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE13082903/bornholmslin...
Patruljer langs vejen; det tro jeg ikke en f.. på hjælper. Gør nu som jeg foreslår.

Og Bornholmslinjen henviser til en alternativ rute: altså mulighed for terror på flere strækninger. Det magter det svenske politi da slet ikke.

Omlæg alle sejladser til Rønne fra Køge isf Ystad. Det flytter også nogle arbejdspladser til DK.

Er enig i at Svensk politi ikke er rustet til at håndtere den pågældende opgave.

Det bør indføres konvojer som i Afganistan. Trafikanter til Bornholm over Sverige stiller bilen før grænsen og bliver herefter transporteret i forsvarets nyindkøbte pansrede køretøjer.

Annonce