Ny måling: Socialdemokratiet slået tilbage til coronastarten

Socialdemokratiet er i en ny meningsmåling tilbage på samme niveau, som da coronakrisen begyndte.
I sidste uge faldt regeringspartiets opbakning for første gang i år til under 30 procent, og i denne uge må Socialdemokratiet endnu engang konstatere vigende vælgeropbakning.

Partiet står i en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, til 28,4 procent af stemmerne.

Det er det samme niveau, som partiet lå på tilbage i marts 2020, da coronakrisen begyndte.

Socialdemokratiet står dog fortsat til fremgang i forhold til valget på fem mandater.

Den nye måling viser til gengæld fremgang til SF, som står til 9,1 procent af stemmerne, hvilket vil gøre Pia Olsen Dyhrs parti til det næststørste i rød blok. Det vil give SF en fremgang på tre mandater.

Venstre størst i blå blok

Venstre kan også notere sig en pæn fremgang. Partiet går en procent frem i forhold til sidste uge og kan med opbakning fra 14,6 procent kalde sig det største parti i blå blok.

Dermed er Venstre to mandater større end De Konservative, der står til 13,8 procent.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stod i sidste uge helt lige med opbakning fra 6,4 procent af vælgerne.

De to står stadig helt lige, da de begge noterer sig en mindre fremgang på 0,3 procentpoint.

Stadig rødt flertal

Trods tilbagegangen til Socialdemokratiet er der dog stadig fortsat udsigt til rødt flertal.

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale står til 96 mandater, mens de blå partier står til 79 mandater. Det er helt det samme som ved valget i 2019.

Med til den historie hører dog, at 2,6 procent af vælgerne peger på "øvrige", hvilket med al sandsynlighed drejer sig om tilslutning til Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, som fik deres partinavn godkendt forleden, og som forventes at blive opstillingsberettiget inden for ganske kort tid.

Til gengæld er Liberal Alliance igen under spærregrænsen. Partiet står i denne her måling til 1,8 procent af stemmerne. Også Kristendemokraterne er under spærregrænsen, og det giver et ret omfattende stemmespild i blå blok.

Om målingen

Meningsmålingen fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1.022 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover, og den er gennemført i perioden fra den 14. juni og til den 20. juni 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,8 procentpoint.

Se hele målingen her.



 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og Mette Frederiksen fik i tide en advarsel fra Sverige, hvis man ikke lytter til sine parlamentariske støttepartier.

Et Sverige hvor de fine på midten, tager yderfløjenes stemmer for givet.

Men andengenerationsindvandrere har mere hår på bryster. Det har de radikale også set konsekvenserne af her i Danmark.

Det spændende er hvornår bølgen rammer Mette for første gang!

Bølgen som de danske Moderaterne har lavet et helt nyt projekt omkring.

Moderaterne kommer dog næppe til magten i Sverige i denne omgang.

Selv om vold, skyderier og arbejdsløsheden er stigende!

Svensk økonomi er næppe den som Lars Løkke i sin regeringstid roste højlydt.

De svenske Moderaterne har kun haft lille indflydelse under pandemien.

Stefan Löven tør næppe tage et valg i den nuværende coronasituation i Sverige.

Det svenske folkhemmet lig velfærdssamfundet skal reddes af en andengenerationsindvandrer, der på egen krop kan huske hvorfor billig husleje for hendes familie betød uddannelse og social opstigen.

Til partileder for Vänsterpartiet, der for første gang i historien væltede en socialdemokratisk statsminister.

Det er nye tider i svensk politik. Ingen stemmer kan tages for givet!

Noget Mette Frederiksen lærte for fem år siden.

Spørgsmålet er om hukommelsen forgår med alderen.

JoJo men hvad vil de bruge det til i venstreparti et? Der er jo intet alternativ til løfvin som er brugbart. De radikale herhjemme er lige så rundtossede og truer og ved faktisk ikke hvad de vil.

Forkert kommentar. Det skulle være om seneste måling. Hvad er det folk vil have hun skal gøre anderledes, åbne alle grænser, det er ikke hende der har siddet på magten 15 ud af 20 år det er de borgerlige. Hun skal rydde op. Og gøre det bedre. Hun ved hvad hun vil med magten, og jeg synes de tager mange hensyn hele tiden for at finde balancen.

Som Sophie Løhde siger det er stemmerne i boksene på valgdagen. 33,4 fra BT til Voxmeter 28,4. Så må vi stå sammen men lad bare de blå få Sofie Carsten Nielsen, vi skal tage nogle flere syrere, og andre hun skal nok bruge noget billig arbejdskraft, så nu har hun Magten RV. Men det er så prisen for alle de dyrere eksamen hun har fået af skatteydernde

Utak er verdens løn.

Regeringen har håndteret coronakrisen super godt og har fået fortjent fremgang på det, nu mister de p.g.a. deres inhumane udlændingepolitik - som derved giver bl.a. SF fremgang.

Nemlig. De fleste menige socialdemokrater er anstændige mennesker, der ikke bryder sig om Tefayes og Stoklunds tonedøve udtalelser om udlændingene. Jeg har længe grublet over, hvad SF egentlig er til for, men nu kan jeg se det: SFs eksistensberettigelse er, at det er stedet for de socialdemokrater, som ikke bryder sig om SDs udlændingepolitik, men som ikke er parate til at gå hele vejen ud til EL.

Og giv så de offentligt ansatte de fem milliarder, så sygeplejerskerne kan få sig en klækkelig lønforhøjelse. Det har de fortjent, og jeg har svært ved at se, at det på nogen måde kan skade hverken SD, SF eller EL. Tværtimod vil det skade de borgerlige, hvis de forsøger at argumentere IMOD at de offentligt ansatte skal have mere i løn.

Win-win.

Mener du helt ærligt at et anstændigt menneske hilser islam velkommen i Danmark???
I islam går man ikke ind for demokrati, man går ikke ind for ligestilling mellem kvinder og mænd, man ønsker død over bøsser og lesbiske, man ønsker død over dem der vil forlade religionen.
Man går heller ikke ind for ytringsfriheden, men man tager gerne imod sociale ydelser.
Mere kriminalitet, flere overfald, flere voldtægter, flere røverier, flere vanvidsbilister har vi fået.
Er det det du kalder anstændighed???

Du ved vist ikke ret meget om Islam, når du kan påstå så meget vrøvl på så lidt plads, Gunnar Johansen. Der er intet i Islam, som forhindrer demokratiske styreformer, der er intet, der forhindrer ytringsfrihed, kvinder kan sagtens være ligestillede og gå med tørklæde, og bøsser og lesbiske er ikke mere forbudte i Koranen end de er i Bibelen.

Og hvad er der nu galt med at modtage sociale ydelser? Sociale ydelser er en god, gammel socialdemokratisk opfindelse, der sikrer at også fattigrøvene kan leve et nogenlunde anstændigt liv. Du er jo ikke engang socialdemokrat, så hvad brokker du dig egentlig over?

Om de borgerlige vælgere per definition er uanstændige mennesker kan vi da godt diskutere, hvis du vil, men langt de fleste socialdemokrater, som jeg har kendt, har været anstændige mennesker. De socialdemokrater, som ikke er helt stuerene, forsvandt over til DF for mange år siden. Måske du skulle stemme på DF eller Nye Borgerlige, hvis du ikke allerede gør det, det ser jo ud som om de godt kunne trænge til en hjælpende hånd, nu hvor deres stemmegrundlag nærmer sig gravens rand.

Vrøvlet er alene på din side. Ytringsfriheden er reelt afskaffet i Danmark, og du burde vide hvorfor. Du lukker øjnene for utallige voldtægter, røverier, tyverier, vanvidsbilister og overfald, og kun du selv ved hvorfor. Jeg fatter det ikke. Det har ikke en dyt med anstændighed at gøre.
Og jeg er bedøvende ligeglad med biblen, og hvilket parti du stemmer på, og jeg har ikke noget imod sociale ydelser, men de skal gå til danskere der har reelle behov, ikke til velfærdsmigranter.

Det er en rimelig naiv tilgang at tro man blot kan give sygeplejerskene 5mia. mia..kr mere i løn.
Det vil give så store interne problemer i FH idet mange andre organisationer som er i samme situation, helt sikkert vil sige nej til et kommende forhandlingsresultat ,uanset indhold.
Skal problemet løses en gang for alle er det nødvendigt at en sammensat gruppe får til opgave at finde en løsning som alle grupper kan støtte. 🌹

Hvor kan vælgertilslutningen være en flygtig størrelse.
Se nu blot på de såkaldte blå partier, de blå partier som har
en repræsentation i folketinget har i denne udgave fået en
tilslutning på 41,8 procent, og de som repræsenterer de såkaldte
røde partier har fået en tilslutning på 51,4 procent, det er en
forskel på ikke mindre end næsten 10 procent pointe.
Kan man af vælgerne få en større politisk mistillid.
Jeg er godt nok bekendt med, at medierne gerne vil have, at en
sådan måling skal være en advarsel til de såkaldte røde partier,
så er det jeg gerne vil stille spørgsmålet, hvad skal de blå
partier så bruge en sådan måling til.?
Målingen viser blot, at Venstre og De konservative har tilsammen
en tilslutning som sammenlagt er den samme som Socialdemokraterne
har alene nemlig 28,4 procent.

METTE er en fremragende statsminister, men hvor er hendes lederskab af dansk politik lige nu ?
Langeland gate
MeToo gate
Forskningsfriheds gate
Kommune aftale gate
Kulsort udlændingepolitik gate
Universitets gate
Er hun og Martin J ved at miste grebet ?? Det er altså Dansk indenrigspolitik, som vælgerne bedømmer regeringen efter. Der er plads til forbedring. Bh Civilingeniøren 🌹🌹🌹🌹

Jakob Poulsen du fremstiller det som om vor statsminister mangler lederskab. Det mener jeg ikke er tilfældet, hun er en ressourcestærk person, der ikke er bange for at tage en upopulær men nødvendig beslutning. Hun “piver”ikke over de ubarmhjertige og ofte svinske udtalelser mod hendes person. Der er få mennesker, der kunne holde til det, Mette F. Har været udsat for. Herudover er jeg ikke enig med dig i din bedømmelse af dine oplistede “gater”. Det ville nu være rart hvis vi kiggede på de opgaver, der er løst på trods af den verdensomspændende coronavirus, som ingen havde stået overfor før.

MF har været skidegod. Hun skal bare lade være med at lytte til alle udlændingeparanoikerne i toppen af SD. Lad DF og NB løbe med alle racisterne, fornuftige mennesker gider ikke alt det ævl, som kun graver grøfter i stedet for at bygge broer. Coronakrisen var et bevis på, at vi godt kan finde ud af at stå sammen, alle sammen. Så skal vi ikke bare blive ved med det, og overlade det til de borgerlige at være kaotiske?

Stop med det gate-ri, Mee too er ikke MF skyld, Kommuneaftalen var i orden, større end normalt, og resten er noget vrøvl. Kulsort udlændingepolitik, må vi være fri. Jeg er ikke enig i symbolpolitikken , som de blå finde på og S har stemt for, men antallet betyder altså noget. Tænk hvis alt var så enkelt, vi giver lige 5 milliarder til dem og dem, hvad så med det øvrige arbejdsmarked. Målinger, er en vejledning i en stemning, den kan skifte som jeg skifter bluser og det gør jeg tit.

hw, tror du ikke fem milliarder øremærket til ligeløn ville kunne sætte lidt fut i fejemøget? Vi har diskuteret ligeløn hele mit liv, og jeg er sgu ved at blive gammel - hvorfor ikke gøre noget, der rykker? Hvad så med resten af arbejdsmarkedet, spørger du - hvis der pludselig bliver ligeløn i det offentlige, vil de private arbejdsgivere jo næsten blive nødt til også at komme til lommerne. Vi har jo prøvet stort set alt andet, og alligevel er kvinderne bagud, når der udbetales løn. Det har jeg altid syntes var uretfærdigt, og det synes jeg stadig, her halvtreds år senere. Har du et bedre forslag?

Niels,jeg har været på arbejdsmarkedet i meget lang tid, og debatteret ligeløn i mange år.
Hvem er det sygeplejerskerne vil have ligeløn med ,det er jo deres egen gruppe, så det må de jo selv finde udaf.
Har de forskel på lønnen for en mandlig sygeplejer og en kvindelig sygeplejer, så synes jeg de skal se at få det problem løst, og det kan de jo gøre ved forhandlingsbordet. Hvem er det ellers de vil have ligeløn med er det en skolelærer eller en politimand, det kan jeg ikke lige se at man bare sådan kan sammenligne, så det duer jo ikke.
Jeg har været smed i hele mit liv, og vi har ligeløn for lige arbejde, uanset om man er mand eller kvinde, det er vel det ligeløn drejer sig om.Så synes jeg iøvrigt at man skulle offentliggøre hvad sygdeplejersker tjener, men det vil de ikke, for så var der måske mange der ville spærre øjnene op. Selv journalisterne kan ikke finde ud af hvad lønnen er, man må da håbe at de selv ved det.hvis man vil råbe om at lønnen skal op så lad os få at vide hvad den er.Der er tal fra 28000 kr til over 40000 kr

Du har ganske ret, Kurt, jeg har også kun været på arbejdspladser, hvor mænd og kvinder fik den samme timeløn, så jeg har ikke selv været fagligt berørt af problemet. Men jeg havde i en del år en kæreste, som var sygeplejerske, og jeg fandt det helt hen i vejret, at jeg tjente lige så meget som hende, selv om jeg var ufaglært.

Der, hvor uligelønnen viste sig mere konkret var på de arrangementer, fagforeningen af og til havde med pigerne fra Kvindeligt Arbejderforbund. De var lige så ufaglærte som os, men havde generelt en dårligere timeløn.

Hvad med om man tog udgangspunkt i uddannelsens længde? Hvilke andre fag kræver en uddannelse, der varer 3½ år? Måske er det ikke så dumt endda at sammenligne med fx skolelærere og politibetjente for at få finde et udgangspunkt at forhandle ud fra. Hvad den konkrete timeløn skal være skal de selvfølgelig selv forhandle sig frem til, der skal jo også tages højde for diverse tillæg for aften og nat, smuds, risiko osv., alt sammen noget, som politikerne ikke har forstand på.

Pernille Skippers forslag, som jeg ser det, er at give Regionerne lidt friere hænder til at regulere de kvindelige offentligt ansattes løn. Jeg ser det lidt som det sværdhug, der kan løse den gordiske knude.

Det er jo ikke alle, der som os to har haft mulighed for at sætte virkelig magt bag vore krav. Som smed kunne du og dine lægge en arbejdsplads ned, så det gjorde virkelig ondt på arbejdsgiveren, og som postarbejder kunne jeg og mine lægge hele Danmark ned, ved at sikre, at folk ikke kunne betale deres regninger, fordi de stadig lå på posthuset. Så tror da fanden, at vores løn var rimelig.

Sygeplejerskerne er begrænset af at de arbejder med mennesker, så de føler ikke, at de kan tillade sig at lægge hele hospitalsvæsenet ned og må derfor nøjes med en fimset 10%-strejke. Og det benytter deres arbejdsgivere sig selvfølgelig af.

Under Corona-krisen kunne staten (regeringen) godt finde ud at at betale folk for at blive hjemme, så det er jo ikke fordi der mangler penge. Hvorfor ikke give sygeplejerskerne det, de forlanger for at gå på arbejde? De satte livet på spil mens resten af befolkningen gemte sig derhjemme, så de har store dele af befolkningens opbakning.

Det er da vist længe siden du har været postarbejder. I dag er faget uden prestige og placeret i bunden af det offentlige lønhierarki, og vi har ikke længere magt til at bremse noget som helst samfundskritisk aktivitet, da der ikke længere er monopol på pakkelevering og kurertjenester. Man løfter 3-5 tons pakker om dagen eller cykler i bidende kulde og regnvejr med stor nedslidning og kortere livslængde til følge. Ufaglærte natarbejdere er totalt usynlige i den offentlige debat om fair løn til sygeplejerskerne. Vi har endnu værre arbejdsforhold selv om vi udfører et vigtigt stykke arbejde med leverancer af medicinsk udstyr til hospitalerne hver eneste dag. Vi har kun udsigt til at falde i lønniveau med tiden, mens Amazon og Nemlig.com undergraver postindustrien indefra i deres ræs mod bunden.

Cepos har lavet en oversigt over grundlønninger, der afslører at sygeplejerskerne ikke er så ringe stillet i forhold til de andre offentlige grupper, som de selv fremturer med. https://pbs.twimg.com/media/E4caq4cVEAYNUuQ?format=png&name=medium

Det er da fantastisk at TV2 og deres blå allierede i mediebranchen ikke, på trods af massive kampagner, har fået ført blå blok længere frem.🙂
Danskerne er trods alt lidt for intelligente og veluddannede.!

TV2 er da, såvidt jeg oplever mediet, temmelig venstreorienteret. O.k., de har besøg af Hans Engell jævnligt, men er det ikke bare en afledning?

Hvor er det et godt indlæg Niels Duus Nielsen. Du har ramt plet.
For et par dage siden beklagede værten på Deadline..DR2...forvirring omkring sygeplejerskers løn. De havde sagt et forkert tal, men kunne nu fastslå at en nyuddannet sygeplejerske til sammenligning med en skolelærer, tjente 4000 kr mindre om måneden i ren grundløn. Dvs arbejde 37 t om ugen i tidsrummet 8-16.
Mange mærkelige tal et føget rundt i debatten, men man skal jo ikke sammenligne løn incl diverse tillæg for nat, påske, pinse og jul, hvor sygeplejersker står til rådighed. Mig bekendt holder skolelæreren fri der.

Der kan måske have bredt sig en opfattelse af, at S kan presses til at give indrømmelser på udlændingepolitikken, hvilket selvfølgelig vil koste noget. Men ellers skal vi nok lige se tiden lidt an, før vi maler fanden på væggen.

Jeg kan ikke forstå, at journalister kan sammenligne løn,
hvis den ene arbejder fra 08 - 16 mandag - fredag,
og den anden arbejder aften - nat - weekend, og får det
samme i løn, så har det da intet med ligeløn at gøre, hvis
den person får ekstra tillæg for at arbejde på skæve tider.
Hvis den person der får 4000 kroner for at arbejde på de
skæve tidspunkter, for at opnå den samme løn, så mangler
den person der arbejder på skæve tidspunkter da 4000 kroner
for at opnå samme løn. Det må da være logik, så selv burhøns
kan forstå dette.

Nu er sygeplejersker jo ikke de eneste som arbejder aften, nat og helligdage, det gør mange andre grupper også, bl.a. ambulance-/brandmænd, politi, lokomotivfører/togpersonale, bus-/lastbilchaufører, taxa, personale på EL- og varmeværker ligesom der også kan være både 2 og 3-holdsskift på nogle industriarbejdspladser.
Det ville være ønskeligt hvis regionerne ville fremlægge hvad sygeplejersker får i løn fra de er nyuddannet til de er på sidste løntrin, de har jo om nogen de rigtige oplysningerne om løn til deres personale.
Ud over tillæg for aften, nat og helligdage, er der for sygeplejersker en "jungle" af tillæg for hvilket arbejde de udføre på hospitalerne i løbet af en arbejdsdag, det kan godt virke lidt uoverskueligt for vi andre almindelige lønmodtagere som "kun" får tillæg for overarbejde.

Jeg kan kun tale for mig selv her. Men en postarbejder på fuld tid får 22.078 kr. i grundløn om måneden. Derudover får nogen nattillæg på 30,54 kr. i timen, weekendtillæg 55,47 kr. samt omdelingstillæg på 7,15 kr. Folk på daghold tjener 14.265 kr. om måneden efter skat inkl. feriedage (ekskl. kørselsfradrag). Folk på aften- og nathold mandag-fredag tjener ca. 16.536 kr. efter skat inkl. feriedage og afspadsering (ekskl. kørselsfradrag). Jeg ved ikke konkret hvad et postbud mandag-fredag tjener, men jeg vil skyde på omkring 15.000 udbetalt efter skat.

Det kostede og koster S stemmer med den koldbøtte ,som partiet tog med Syrienkrigerne og deres børn og det bliver nok dyrere endnu, Det dur ikke at være løftebryder. Desuden koster S støttepartier også S stemmer.

Karin Nielsen, Du er i din fulde ret til at skrive,
at Socialdemokratiet mister stemmer, men så kræver det også,
at du henviser til hvor du har den viden fra, ved valget i 2019
hentede Socialdemokratiet vælgere fra Dansk Folkeparti, og på
grund af den fremlagte politik på udlændinge området,
"Retfærdig og realistisk Udlændingepolitik" var der en del
vælgere som stemte på SF og Enhedslisten, men de vælgere har
skiftet til andre partier ved valget men ved valget i 2015
fik S 47 mandater, og ved valget i 2019 fik S 48 mandater.
Så det du skriver er at du kan forudsige hvordan valget i
2023 vil give af resultat, for i meningsmålingerne ligger
S højere end ved valget i 2019. Hvor er der sket et løftebrud.?
Det er PET som anbefaler, at vi skal tage imod kvinder og børn
fra de Kurdiske lejre, og ikke Socialdemokratiet. Men det er en
regerings pligt at regerer, og ikke lade en folkestemning
bestemme over den politik der bliver fært.
Da bør du skelne mellem hvad ordførerne siger, og hvad regeringen
har af meldinger på området, Statsministeren vil ikke have de
kvinder til Danmark, men der er et pres fra Kurderne på, at vi også
skal hjemtage kvinderne, og de forhandlinger kender du ikke til.
Ved den sidste Voxmeter måling havde A-B-F-Ø 51,4 procent af den
afgivne stemning, og C-D-I-O-V havde 41,8 procent af målingen.
Har du ikke et forklarings problem.?

Ja,mange arbejder på ulempe tider, men nu er det jo sygeplejerskerne det handler om. De har trukket strækkevåben i kampen om lønnen. De vil have det samme i løn, som de fag de sammenligner sig med ifht uddannelse eksempelvis skolelærer. Fakta er at en nyuddannet sygeplejerske tjener 4000 kr mindre om måneden end en ditto lærer
Døm selv

Annonce