Annonce

Regeringen drøfter nu modtagecentre med flere lande

S-regeringen er i dialog med både Storbritannien og Norge om at oprette asylcentre uden for Europa, hvor Marokko nu bringes i spil.
Både Storbritannien og de norske socialdemokrater i Arbeiderpartiet bakker op om grundtanken i S-regeringens asylplan: At asylansøgere skal kunne sendes til et modtagecenter i udlandet, mens deres asylansøgning behandles.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Samtidig bringes Marokko - ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet - nu i spil som det land, der kan huse et sådant modtagecenter. Tidligere har blandt andre Rwanda været nævnt som et muligt modtagerland.

Regeringen er dermed godt i gang med at finde samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at indfri et af de centrale punkter i det asyludspil, som Socialdemokratiet præsenterede før folketingsvalget i 2019.

Det er ikke nogen hemmelighed, at regeringen arbejder på en stor reform

“Det er ikke nogen hemmelighed, at regeringen arbejder på en stor reform af hele migrations- og asylsystemet, så vi får stoppet incitamentet til at tage den farlige vej over Middelhavet. Det vil vi blandt andet gøre ved at etablere modtagecentre i tredjelande. Det har jeg løbende en dialog om, herunder med de nævnte lande,” siger Jeppe Kofod til Ritzau.

Kofod på Marokko-besøg

Ministeren ser opbakningen fra Storbritannien og Norge som eksempler på, at ”alle” ønsker at finde et nyt system til at håndtere flygtninge og migranter.

“Det er et helt asylsystem, som ikke fungerer. Derfor har vi en løbende dialog med andre lande om at finde et mere humant og realistisk asylsystem. Det er der stor interesse for blandt de nævnte lande,” siger Jeppe Kofod.

Det er der stor interesse for blandt de nævnte lande

Udenrigsministeren besøger tirsdag og onsdag Marokko for at drøfte muligheden for at oprette et modtagecenter i landet. Under besøget skal Jeppe Kofod derfor mødes med både Marokkos udenrigsminister, Nasser Bourita, og den marokkanske premierminister, Saad Dine El Otmani.

“Den danske regerings politik er meget klar. Vi arbejder for at få etableret et modtagecenter i tredjelande som en del af et mere humant, mere retfærdigt migrationssystem,” siger Jeppe Kofod til Ritzau ifølge TV 2 og fortsætter:

“En stor del af min opgave er at tale med den marokkanske regering om, hvordan kan vi i fællesskab få stoppet irregulær migration og få håndteret migrationen på en bedre måde.”

Støtteparti afviser: “Stærkt deprimerende”

Regeringens støtteparti Enhedslisten afviser Storbritanniens forslag om samarbejde med Danmark om modtagecentre uden for Europa.

En “fiks idé” kalder partiet det.

Det er, som om de gamle kolonimagter har fået en fiks idé

“Det er stærkt deprimerende at se. Det er, som om de gamle kolonimagter har fået en fiks idé om at genoplive noget, vi for længst havde lagt i graven,” siger Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund, til Jyllands-Posten.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gad vide hvad det er, Rosa Lund hentyder til. Jeg forstår det ikke, men hendes parti arbejder til gengæld for at Danmark skal modtage flere uintegrerbare indvandrere på overførselsindkomster. Helst indvandrere som vil stemme på Enhedslisten når de engang opnår valgret. Jeg kalder deres holdninger afskyelige og skadelige.

Hvorfra kommer det had til DK som Rosa Lund og enhedslisten udviser? Og for den sags skyld også radikale venstre og SF.
Hvilken tror Rosa Lund hun vil komme til at spille, som kvinde, i det samfund hun higer efter. Følger hun slet ikke med i hvad der sker i DK og europa?

Jeg har ellers aldrig været den store fan af Jeppe Kofod, men sidder alligevel med et klart indtryk af, at manden ikke desto mindre er ret dygtig til sit arbejde.