“Det er hovedløst, farligt og udtryk for en helt afskyelig opførsel”

Justitsminister Nick Hækkerup tager skarpt afstand fra dem, der kaster æg efter studentervognene
Foto: Wikipedia
Studentervogn
Justitsminister Nick Hækkerup (S) tager skarpt afstand fra de ukendte gerningsmænd, der rundt omkring i landet kaster æg og kanonslag efter glade studenter i studentervognene.

I et opslag på Facebook skriver betegner han de ægkastningen som “hovedløst, farligt og udtryk for en helt afskyelig opførsel.”

I opslaget understreger justitsministeren, at to ting skaber en helt særlig sommerglæde rundt om i Danmark: De  stolte studenter i studentervognene og glade fodboldfans:

Det er dansk sommer, når det er bedst og umuligt ikke at give et smil på læben

“Hvis der er noget, der kan skabe sommerglæde, summen og liv, så er det glade fodboldfans og stolte studenter på rundtur i lastbiler. I lørdags mødtes mange af de to grupper rundt omkring i Danmark. Det er dansk sommer, når det er bedst og umuligt ikke at give et smil på læben,” skriver Nick Hækkerup.

På den baggrund gør det justitsministeren rasende, når han kan læse om at nogen kaster æg og kanonslag efter studenterne. Nick Hækkerup undrer sig højlydt over, hvem der mon står bag ægkastningen:

“Derfor bliver jeg rasende, når jeg læser historier som denne. Hvem er de mennesker, der kan finde på at kaste æg og kanonslag efter studenterne på den dag, de har set frem til i tre år? Det er hovedløst, farligt og udtryk for en helt afskyelig opførsel. Jeg håber, at de unge i studentervognene kan lægge de grimme oplevelser bag sig og nyde deres dag.” 

Derfor bliver jeg rasende, når jeg læser historier som denne.

“Stop det svineri”

Nick Hækkerup opfordrer meget direkte ægkasterne til at stoppe med deres kasteri:

“Og til de mennesker, der stod bag ægge- og kanonslagskastene: Stop det svineri og husk, at I risikerer en voldssag.”

placeholder

 

De seneste dage har politiet flere steder i landet meldt om angreb på studentervogne. Blandt andet i København og på den københavnske vestegn.

Sofus Silberbrandt, der fredag blev student fra Falkonergårdens Gymnasium, har oplevet ægkastningen på egen krop.

Fredag i sidste uge kørte han sammen med sin afgangsklasse rundt på Frederiksberg i en studentervogn.

“Det er den dag, vi har set mest frem til i tre år, så den skulle bare fyres af – specielt efter corona,” siger han til TV 2.

Efter få stop med studentervognen begyndte det at fyge med æg om ørerne på dem.

"Det var pænt nederen"

Sofus Silberbrandt opfangede at noget komme flyvende og selv om han dukkede sig blev hans hvide skjorte smurt ind i smadret æggemasse. Også mange andre i studentervognen blev ramt af æg.

“Det var pænt nederen. Det var de færreste, der havde skiftetøj, så vores forældre måtte komme med noget nyt. Der var endda en, der begyndte at bløde,” siger Sofus Silberbrandt.

Luna Tollund Bauer, der går i samme klasse som Sofus Silberbrandt, blev også ramt:

Det var overhovedet ikke sjovt

“Det var overhovedet ikke sjovt. Men jeg tror ikke, at de tænker over, at et æg eller måske ti æg gør ondt at blive ramt af. De burde tage sig sammen,” siger hun til TV-stationen.

Hun nåede at se, at det var en gruppe drenge, der kastede æg.

Studenter fra Lyngby Handelsskole har over for TV 2 beskrevet, hvordan de påsamme måde løb ind i ægkastere i Værebroparken i Bagsværd.

Københavns Vestegns Politi har fået syv anmeldelser om ægkastning mod studentervogne.

Herfra lyder en klar opfordring til de grupper af unge, der står bag ægkastningen mere:

Lad være med at ødelægge andres festlige dag

“Lad være med at ødelægge andres festlige dag, og husk, at man risikerer en voldssag,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark fra Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Også tidligere år har der været problemer med ægkastning efter studentervogne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Ukendte mennesker" Det er sikkert korrekt. Men gruppen af mennesker er ret kendt. Men den politiske korrekthed forbyder at det nævnes. Så jeg vil slet ikke gætte på, at det nok er pensionerede sygeplejerske der er de skyldige.

Jeg har sørme lige læst at en studentervogn og chauffør er blevet angrebet af unge af anden etnisk herkomst.
Vejen var blokkeret, og Chaufføren blev ramt og skadet af stenkast eller lign.
Nogle naive kalder det fejring. Alm. intelligente ved godt at det er for at dominere, og at tankegangen er "bliv væk, her bestemmer vi"
Hold op hvor bliver jeg vred.

NU også en nødløgn fra Justitsminister Nick Hækkerup: "de ukendte gerningsmænd". Nødløgne er blevet en socialdemokratisk justitsminiters redningsplanke.

"Justitsminister Nick Hækkerup (S) tager skarpt afstand ...". Ja, det skal nok gøre et stort indtryk på "de ukendte gerningsmænd".

Vi glemmer heller ikke hvordan "de ukendte gerningsmænd" (tidligere) ødelagde blå mandag for konfirmandterne.

Årsagen er også denne ministers har hele sit fokus på studenterne ligesom som undervisningsministeren. Hvornår fremhæver de ungdommen der bliver håndværker, handlesuddannet eller få færdigheder på en produktionsskole. F.eks se Vestre borgmesteren i Greve fremhæve sine unge på produktionskæden.

Og hvad har det så lige noget med disse ukendte individer at gøre ? Synes du at det retfærdiggør deres tåbelige opførsel.

Ingen er mere end andre.Ingen skal tro at de er det.
Er der generelt ikke bare en tendens til nedgørelse mennesker imellem ?
Nok er nok og alt kan "blive for meget".

Annonce