Partiformand lægger afstand til partifælles Breivik-tweet

“Nej, det mener jeg ikke,” lyder det fra Sofie Carsten Nielsen om kontroversielt tweet, som vækker socialdemokraters vrede.
Det vakte vrede blandt landets socialdemokrater, da det radikale medlem af Europa-Parlamentet, Karen Melchior, i sidste måned - som så mange andre på tiårsdagen for Utøya-angrebet - skrev et tweet.

Tweetet handlede nemlig ikke kun om højreekstremisten Anders Breiviks terrorangreb på den norske ø Utøya i 2011, hvor 69 deltagere i en socialdemokratisk ungdomssommerlejr blev dræbt.

I stedet handlede det også Socialdemokratiets udlændingepolitik.

“Hvordan reagerede Socialdemokratiet på hadet mod multikulturalisme og mod modtagelse af flygtninge?,” spurgte Karen Melchior.

“Ved at bekæmpe hadet eller absorbere det?”

placeholder

“Deprimerende lavpunkt”

Et tweet som blandt andre beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der i 2011 var forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), kalder “deprimerende” læsning.

“Ekstremisme kommer i mange former,” skriver Peter Hummelgaard på Twitter.

“Deprimerende lavpunkt på en dag, hvor mange af os mindes og sørger venner og kammerater der mistede livet.” 

placeholder

Radikal uenighed

De Radikales udlændingeordfører, Kristian Hegaard, har tidligere sagt til Berlingske, at den 22. juli var en forkert dag at diskutere Socialdemokratiets udlændingepolitik, og nu tager også partiets gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, afstand til Karen Melchiors tweet.

På spørgsmålet om Sofie Carsten Nielsen også mener, at “S har “absorberet” Breiviks had. Og om det var en passende melding på 10-års-dagen, hvor vi mindede vores døde kammerater,” lyder hendes kortfattede svar på Twitter:

“Nej, det mener jeg ikke.”

placeholder

Breiviks angreb

Ud over de 69 blev otte personer dræbt samme dag, da en bombe sprang i regeringskvarteret i Oslo.

Manden bag angrebet var Anders Behring Breivik, en dengang 32-årig nordmand, som forinden havde skrevet et manifest, hvor drabene blev retfærdiggjort med, at muslimer fører en demografisk krig mod kristne.

I dag opfordrer DSU's nuværende forbundsformand, Frederik Vad Nielsen, Karen Melchior til at “konfrontere sig selv.”

“Læs det lige en 10-20 gange for dig selv,” skriver Frederik Vad Nielsen på Twitter.

“Måske for din familie eller gode venner. Du har brug for at konfrontere dig selv, akkurat som du opfordrer andre til at gøre det samme.”

placeholder

Statsminister Mette Frederiksen (S) skrev på årsdagen på Twitter, at angrebet var "et angreb på noget af det helligste i vores samfund: Frit at kunne tage del i den politiske debat".

placeholder

DF’s politik

Karen Melchior har ikke ønsket at kommentere Sofie Carsten Nielsens tweet over for Netavisen Pio, men den radikale europaparlamentariker har tidligere sagt til Berlingske, at “den læsning af mit tweet (af Peter Hummelgaard og andre, red.) er et udtryk for, at socialdemokrater forsøger at undgå kritikken af partiets politik ved at fordreje budskabet.”

“Socialdemokratiet har absorberet Dansk Folkepartis politik,” har Karen Melchior forklaret til avisen.

“Partiet har absorberet et had til multikulturalismen frem for at kæmpe for et åbent og tolerant samfund.”

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Engang imellem afslører de fra virkeligheden udelukkede idealister sig selv. Tag nu bare den sidste sætning i artiklen:
“Partiet (Socialdemokratiet) har absorberet et had til multikulturalismen frem for at kæmpe for et åbent og tolerant samfund.”
Karen Melchior mener åbenbart at man fremmer et åbent og tolerant samfund ved at give fri indrejse for personer der hverken er åbne eller tolerante.
Det er jo himmelråbende naivt og virkelighedsfjernt. Bliver man virkelig sådan hvis man opholder sig længe nok i Bruxelles?

Man fristes til at sige, at konen er helt på månen, men der er trods alt kun ca 375000 km derop, og hun er jo meget længere væk.

nemli' ja!

En gennemført tåbelig og stupid Radikal kommentar. Som desværre kun er forventelig.

Man må jo bære over med Karen Melchior - hun er jo ikke klogere...

Ingen multikulturalnation er en velfærdsstat. Der skal en mono kulturelsamfund til for at bevare vores velfærd. De radikale er jo liberal og denne MEP dyrke adskillelsen og opdelingen af vores nation.

Annonce