Første måling giver socialdemokratisk fremgang

Mette Frederiksen og hendes partifæller har fremgang i første meningsmåling efter sommerferien.
Sommerferien har været god for Socialdemokratiet.

I hvert fald kan partiet notere sig en pæn fremgang i den første meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I målingen står Socialdemokratiet til 30,3 procent af stemmerne, en fremgang på 1,4 procentpoint i forhold til den samme måling for en måned side.

Det er ikke kun Socialdemokratiet der kan notere sig fremgang. Det samme kan regeringspartiets to støttepartier, SF og Enhedslisten.

SF går frem med 0,3 procentpoint til 9,8 procent og nærmer sig altså med hastige skridt 10 procent. Et resultat, der ville give SF 18 mandater i folketinget, 4 mere end partiet fik ved det seneste valg.

Ikke siden efteråret 2011 har SF stået så stærkt i en meningsmåling.

Men også Enhedslisten kan notere sig en fremgang. Partiet, der har ligget lunt i målingerne siden Mai Villadsen tog over som politisk frontfigur, går frem med 0,3 procentpoint til 9,1 procent.

De radikale står til 5,4 procent af stemmerne. Det er 0,2 procentpoint lavere end for en måned siden.

Blå blok taber terræn

Mens partierne i rød blok kan glæde sig over fremgang, så har sommerferien ikke gjort Jakob Ellemann-Jensens statsministerdrømme mere realistiske.

Venstre står fortsat til en historisk tilbagegang på over 8 procentpoint i forhold til valget i 2019. Partiet må notere sig en yderligere tilbagegang på 0,6 procentpoint, som betyder at partiet står til at tabe hele 17 mandater.

Tilbagegang er der også for både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, som begge går 0,4 procentpoint tilbage i forhold til Voxmeter-målingen for en måned siden.

Værre ser det ud for Liberal Alliance, der igen er under spærregrænsen og dermed slet ikke står til at komme ind i Folketinget. Alex Vanopslaghs parti står til 1,7 procent af stemmerne.

Kristendemokraterne over spærregrænsen

Eneste lyspunkt for blå blok er, at Kristendemokraterne til gengæld er rykket over spærregrænsen. Partiet står i den her måling til 2,2 procent.

Målingen har endnu ikke Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med, og det skyldes at partiet endnu ikke har indsamlet de nødvendige 20.000 digitale underskrifter, der kræves for at blive opstillingsberettiget.

1,4 procent af vælgerne peger dog på "øvrige" - hvilket man må antage hovedsageligt er vælgere som overvejer at stemme på Løkke.

Samlet set er det en god måling for rød blok, der står til 54,9 procent af stemmerne, mens de blå partier står til 43,7 procent.

Det giver i alt 99 mandater til rød blok og 76 til blå blok.

Om målingen

Meningsmålingen fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 2. til den 7. august 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,9 procentpoint.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

HURRA HURRA
Radikale venstre går tilbage (men desværre ikke nok).

Og så slipper vi tilsyneladende for veganerne.
Hvis blå blok mener det alvorligt: venstre bliver nødt til at få en ny formand.

Blå blok mener det så forhåbentligt ikke alvorligt.

HURRA HURRA
Blå blok er laaaangt efter...

Og efter udspillet fra Ny Borgerlige, må fremgangen blive kæmpe stor 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Den fremgang har Mette Fortjent, man så hvordan Pernille var i Tovene under deadline i Aftes.. Det er som om Det er Lars Boje og seier Christensen værk.

Fremgangen forhåbnetlig til S, ikke NB, det forslag er jo helt ude i hampen og kun for de rige og eliten.

Kommentar:

Ingen tvivl om, at Socialdemokratiet, som regering- og med Mette Frederiksen som Statsminister; har vind i sejlene, det skal Socialdemokratiet selvfølgelig nyde..

Nu skal der til at laves reformer, som koster kassen, og det har aldrig været ret populært hos en del af befolkningen, samtidigt mangler man "Rapporten" vedrørende Mink-Sagen, hvor Regeringen forlangte mink uden for aflivningssonerne aflivet, som der ikke var lovhjellmen til, så har kan Socialdemokratiet få vejnet radissen.. hvis altså rapporten går imod Socialdemokratiet...

Når man ser på den såkaldte "Blå-Blok" så er Nye Borgerlige uden af stand til at fremlægge valide tal for deres økonomiske politik frem til 2035, én ting er dog helt sikkert, de borgerlige afskaffer resten af Efterlønsordningen, hvis de får flertal, og borgerne kommer også til at arbejde fra Vugge til Grav...

Samtidigt er jeg helt enig med Birgit Irming i det fremlagte debat-indlæg, selv om jeg ikke er Socialdemokrat...

God Eftermiddag,
Erling Drews...

Det er så fortjent...Mutti...:-))

Mandater 102/77 det er da helt pænt for de røde partier, og R er ikke nødvendigt for et flertal. Men hvordan VKOLKDNB og Løkkes parti ialt 7 partier, hvor af det største V har 14 % , hvor dan de skal blive enige om noget som helst, især efter at have set Vermunds forslag, det hænger ikke sammen nogen steder.
Mink sagen, jeg tror, det viser sig, der var lovhjemmel, som eks direktør påstod, at MF handlede i god tro, at mink udgjorde en smitterisiko, for alvor, men også, at der blev lavet hastefejl som ned gravning i stedet for forbrænding, men det er der rettet op på, og ministeren gik af, selv om det var hans departement og chef, der der havde fejlinformeret og ikke gjort det de skulle. Tror ikke det giver andet end en næse.

Håber Socialdemokratiet tør tage en kamp for klimaet.!

Eller vil de bare som alle mulig andre bare udskyde kampen, og håbe på at problemet forsvinder.

MAN MÅ SGU KUNNE FORTÆLLE DANSKERNE, AT KAMPEN FOR AT REDDE KLIMAET HAR EN OMKOSTNING FOR ALLE.

Hvad er det for en klimakamp, som vi kæmper, når der f.eks. kommer flere og flere biler, og større og større biler???

Det er ikke kun sort eller hvidt, der er mange hensyn at tage, men jeg tror den rapport i dag sætter skub i tingene.

Vi tager en tørn for BÆREDYGTIGHEDEN
Der nemlig meget mere end 'bare' klimaet på spil: FN har 17 Verdensmål, der skal gå op i en højere enhed for at lykkes.
https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene

Annonce