Annonce

Khader klar til at kæmpe i retten

Naser Khader vil samle penge ind, så han kan føre retssag mod de kvinder, der har anklaget ham for krænkelser.
De Konservatives folketingsmedlem Naser Khader afsluttede forleden sin sygemelding og meldte sig i et Facebook-opslag "klar til kamp".

Mange ville nok tro, at den kamp handlede om det politiske arbejde på Christiansborg. Men ifølge Naser Khaders storkredsformand så kan det snarere være i en retssal, at Naser Khader vil kæmpe.

Keld Holm, der er formand for De Konservative i Sjællands Storkreds, fortæller nemlig til Politiken, at Naser Khader har fortalt ham, at han indsamler penge til at føre en retssag på baggrund af anklagerne mod ham.

"Det er rigtigt, at Naser har oplyst mig om, at han er i gang med en indsamling til at føre en retssag i kølvandet på de anklager, der kom frem i DR, men jeg vil gerne understrege, at kredsen ikke er involveret i indsamlingen," siger Keld Holm til avisen.

Oplysninger som flere konservative gruppemedlemmer anonymt bekræfter.

Afventer advokatundersøgelse

Naser Khader er i pressen blevet anklaget for en række seksuelle krænkelser mod en håndfuld kvinder.

Det var heller ikke meget arbejde, som Naser Khader havde at vende tilbage til i den konservative folketingsgruppe. Her vil man nemlig først afvente resultatet af en advokatundersøgelse inden at Naser Khader kan få sine ordførerskaber tilbage.

Naser Khader har været sygemeldt med stress siden begyndelsen af april måned, efter at det kom frem, at han havde intimideret en række debattører. Siden er anklagerne om krænkelser kommet oveni.

Lover opbakning

Skulle Naser Khader beslutte sig for at tage sagen i retten, så vil der også blive samlet ind til advokathjælp til kvinderne.

"Vil bare lige sige til alle de kvinder, der er stået frem med deres vidnesbyrd: Lad være med at lade jer intimidere. Jeg ved det er svært, men husk han er kongen af tomme trusler og intimideringer. Og bliver der en sag, samler vi ind til jer," skriver kommunikationsrådgiver Anne Kirstine Cramon, der har været meget aktiv i diskussionen omkring krænkelserne i partierne, i et tweet.

placeholder

 

Belastning for Pape

En kender af Det Konservative Folkeparti vurderer, at Naser Khaders sag kan udvikle sig til et større problem for den konservative formand Søren Pape Poulsen, der indtil videre har forholdt sig tavst til sagen.

“Som et rets- og ordensparti vil det være svært for den konservative formand i yderste fald at ekskludere Naser Khader, hvis han hverken er tiltalt eller dømt for noget. Så vil Søren Pape Poulsen jo bøje sig for en slags folkedomstol - eller sådan kan det i hvert fald blive udlagt," sagde den tidligere konservative pressechef Frank Korsholm til Netavisen Pio mandag og fortsatte:

“Og hvis den konservative formand tager Naser Khader tilbage, så vil der hænge en sort sky over partiet. For der er jo ikke tale om en kvinde, som er stået frem, men en række kvinder - hvilket kommer oven i Naser Khader har truet kilder."

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor er Kahder dog umanerlig pinlig.
Han er jo slet ikke optaget af politik, han er kun optaget af sig selv. Vorherrebevares !
Jeg er socialdemokrat, og jeg frygter hans næste parti-hop: Tænk hvis han melder sig ind i Socialdemokratiet.
Gys.

Det gør han ikke, og vi vil ikke have ham

Hvor kan Naser hoppe hen NB og Pernille Vermund eller Mai Villadsen
Ole Kloster Simonsen

Hvis man nu ser lidt overordnet på alle disse mee too sager, så er domstolene det rette sted at afgøre alle disse
påstande om krænkelser.
Enhver kan fremsætte en påstand/beskyldning uden beviser. At det kan misbruges/bruges i en personlig konflikt må man ikke se bort fra, uanset ens sympatier eller antipatier.

Det er jo de kvinder der rejser beskyldningerne der skal rejse beviserne for at deres påstande er sande, det er ikke nok at der er mange der siger det samme, så det bliver sikkert kvinderne der kommer til at betale sagsomkostningerne, hvis ikke der findes mere en der har stået i pressen.

Husk nu at betale skat af alle de gavepenge, Khader.
Eller modregne dem i den fyrstelige folketingsløn, skattefrie tillæg og andet fryns.

Det er kun modtagere af anden overførselsindkomst (end folketingsløn), der skal klare sig på et stadigt mere indsnævret rådighedsbeløb.

Hvis han holder fast i, at anklagerne imod ham er frit opfundet, er den eneste logiske konklusion vel også netop, at han så må slæbe de anklagende kvinder i retten for injurier og bagvaskelse. Hvad skulle han da ellers gøre i den situation?

Brug dine surt tjente folketingspenge til at slæbe kvinderne i retten...

Jeg ved ikke, hvilken type sag han evt. vil rejse, men jeg forestiller mig umiddelbart, at det er en injuriesag. Jeg hørte forleden den DR-udsendelse, der gennemgik 5 kendte sager. At nogen er interviewet af en journalist, som har genfortalt deres historie, som de har oplevet den, tænker jeg ikke injurierende i sig selv, så jeg har svært ved at se en sag her. Heller ikke, selv om Khader ikke har oplevet hændelserne på samme måde. Han har været ude at sige, at han ikke har været i landet i det ene tilfælde, hvor der både er tegn på, at han har været i landet og i udlandet - den del kan måske godt håndteres ift. bevisførelse. Hvis han virkelig vil føre en retssag her, skulle han måske lytte til DR's journalist, som fortalte om deres etiske overvejelser, at de havde interviewet kvindernes bagland, som havde bekræftet, at de havde fortalt om disse hændelser, da de angiveligt var sket. Jeg tænker, at dette kan være indicier, der kan blive tillagt værdi, når det nu ellers vil være ord mod ord. Men det er svært at få øje på politikeren Khader ...

Annonce