Annonce

Morten alene i verden

Har Morten Messerschmidt ret i, at der var et et EU-arrangement på partiets sommergruppemøde 2015? Ikke hvis man spørger en række af partifællerne.
Der var tilsyneladende ikke andre i Dansk Folkeparti end næstformanden, Morten Messerschmidt, som tilbage i 2015 vidste, at de deltog i den omstridte EU-konference i Skagen.

I hvert fald har Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer under afhøringerne ved Retten i Lyngby svært ved at genkende Morten Messerschmidts forklaring om, at nok blev der ikke afholdt en særskilt EU-konference i EU-partisammenslutningen MELD.

Men det var et fælles arrangement med Dansk Folkeparti i forbindelse med partiets sommergruppemøde - med meget EU-indhold - og at EU’s støtte på 98.325 kroner til konferencen derfor var helt berettiget.

Morten Messerschmidt er tiltalt for svindel med EU-midler, og dokumentfalsk, fordi konferencen på Color Hotel ifølge anklagen netop ikke blev afholdt.

Skiltet meget dårligt

“Det har været skiltet meget dårligt, hvis jeg har været til MELD-konference,” lød det tirsdag fra det tidligere folketingsmedlem, Kim Christiansen.

“Jeg opfattede, at jeg deltog i et DF-sommergruppemøde, hvor EU fyldte, som det altid gør.”

Ikke på tapetet

Heller ikke det tidligere folketingsmedlem, Henrik Brodersen, og den tidligere europaparlamentariker Jørn Dohrmann erindrede at have deltaget i andet end Dansk Folkepartis sommergruppemøde for seks år siden.

“Nej,” forklarede Jørn Dohrmann.

“Jeg er inviteret til et sommergruppemøde, og det er det eneste, jeg ved, jeg deltager i.”

Den samme forklaring lød mandag fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, og formanden Kristian Thulesen Dahl.

“Jeg havde ikke en MELD-konference på tapetet de tre dage,” lød det fra Peter Skaarup, der var ansvarlig for sommergruppemødet og dets program.

“Det havde jeg ikke.”

Dansk Folkepartis formand  afviste også, at der skulle være tale om noget særskilt punkt eller program, der skulle udgøre et EU-arrangement:

“Hvornår noget er et MELD-arrangement eller ej, det er en anden diskussion, som jeg ikke skal gøre mig klog på. Jeg deltager i et møde, der har EU-emner på dagsordenen. Det er der altid i vores parti, og vores folk i EU er jo meget engagerede. Men om det kvalificerer sig som EU-konference, det må klogere folk end mig svare på.”

Kristian Thulesen Dahl understregede dog, at der var “en masse EU-diskussioner” i Skagen det år, men at det først var efter sommergruppemødet, at han fandt ud af, at EU som sagt havde betalt en del af regningen for foretagendet.

Ingen øjenkontakt

Efterfølgende tilbød retsformand Søren Holm Seerup formanden at blive og følge retsopgøret mod sin egen næstformand fra første række:

“De er velkommen til at tage plads som tilhører eller til at gå, alt efter hvad De foretrækker.”

Kristian Thulesen Dahl valgte dog ikke bare at gå. Som det blev bemærket værdigede formanden inden sin afhøring end ikke Morten Messerschmidt et blik, da han med lange skridt entrerede retssalen med kurs mod vidneskranken. Og heller ikke da Kristian Thulesen forlod retssalen, kiggede han i retning af sin egen næstformand.

Står parat til at gribe en, når man falder

“Man siger, at de bedste venner er dem, der står parat til at gribe en, når man falder,” skriver Ekstra Bladet tirsdag i en leder med overskriften “Frit fald.”

“Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup rakte mandag i Retten i Lyngby ikke så meget som en lillefinger ud. De lod Morten Messerschmidt falde.”

Der ventes at falde dom fredag.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

MM - jorden brænder under dig...