Annonce

Radikale vil udvide hashforsøg til hele landet

Den socialdemokratiske overborgmesterkandidat i København, vil legalisere hash i landets hovedstad. De Radikale ønsker landsdækkende legalisering.
Hvorfor nøjes med København?

Sådan lyder det fra De Radikale, efter at Socialdemokratiets overborgmesterkandidat i København, Sophie Hæstorp Andersen, har foreslået at legalisere hash i landets hovedstad.

Statskontrollerede butikker skal stå for salget

“Lad os ikke kun gøre det i København, men en landsdækkende legalisering med tre-årig forsøgsordning, hvor statskontrollerede butikker skal stå for salget,” skriver De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, på Twitter.

placeholder

Svensk model

Ifølge Sophie Hæstorp Andersen skal ordningen i første omgang være på forsøgsbasis, hvilket hun håber, at Folketinget vil give tilladelse til.

Legaliseringen skal ske efter en såkaldt ”Systembolaget”-model, der ligner modellen i Sverige og Norge, når man køber alkohol.

“Systembolaget”-modellen, som Sophie Hæstorp Andersen  fremhæver, går ud på at kun statsejede og statsdrevne salgssteder, kan sælge hash. Og kun til personer over 18 år.

“I Socialdemokratiet i København ønsker vi, at vores by skal være en foregangsby og vil derfor søge om opbakning i Folketinget til – først og fremmest på forsøgsbasis – at regulere salget af cannabis gennem en legalisering,” skriver overborgmesterkandidaten på Facebook.

placeholder

Sommer med skudepisoder

Forslaget fra Sophie Hæstorp Andersen kommer efter en sommer præget af konfrontation, uroligheder og skudepisoder omkring Pusher Street på Christiania.

Under overskriften “Nok er nok”, har over 100 navngivne christianitter sagt fra over for den ulovlige handel af stoffer, der har præget Pusher Street i årtier.  

Det er ikke første gang, at de københavnske socialdemokrater taler for en legalisering af hash, men hidtil er det ikke et forslag, som er blevet støttet af partifællerne på Christiansborg.

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, udtalte onsdag til Netavisen Pio, at det ikke vil have en positiv effekt at afkriminalisere og sågar legalisere hash.

Forbundet både med risiko og skadevirkninger

“Det er jo forbundet både med risiko og skadevirkninger, hvis du har et længerevarende misbrug - særligt for de børn og unge, som i forvejen er udsatte.”

De Konservatives finansordfører og tidligere medlem af Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov, kalder Sophie Hæstorp Andersens forslag for "plat".

"Det er så plat, at S i Kbh. ved hvert kommunalvalg forsøger at gøre det til et slagnummer at legalisere hash," skriver Rasmus Jarlov på Twitter.

"Kommunalbestyrelsen har nul at sige om det spørgsmål. Man får lige så lidt legalisering af hash af at stemme på Hæstorp, som på Jakob Næsager (K)."

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg tror Sophie Hæstorp Andersen og Kristian Hegaard allerede har taget forskud på en legalisering.
De har røget for meget fjolle-tobak.

Jeg har ikke set Hash gøre noget godt for de unge, som ryger det tværtimod og det giver skader på sigt og siden, slemme skader. På samme måde som alkohol og rygning. Man får pludselig KOL som ældre og jeg har oplevet det på nærmeste hold. Nogle kan tåle det andre ikke, det er vanedannende, og det er skadeligt.

Både socialdemokrater i hovedstaden og radikale på Christiansborg har vist at danskere har mere end nok problemer med seksualitet i forbindelse med almindelig omgang med alkohol.

Skulle de to partier udsætte partimedlemmerne for også at skulle håndtere omgangen med hash, vil partimedlemmernes adfærd blot medføre yderligere pres på demokratiets diversitet.

Endnu flere grupper af danskere får således ikke en chance i dansk politik.

Med mindre Pride Copenhagen kan udvides med endnu et bogstav.

Fulde politikere med en helt speciel seksualitet som endnu ingen Pride parade har kunnet inkludere.

Regnbuen er spændt så buen ender i kraftige udrensninger.

Seksualitet har stadig sine grænser.

Også i København.

Grænseoverskridende seksualitet har fået en helt ny betydning.

Nogle må stadig nøjes med at se på fra sidelinjen.

Danske politikere i flok, når de er mange nok!

Mon de mange internationale pride medlemmer, bliver orienteret om seksualitetens reelle tilstand i vort internationale førerposition som “ seksualitetens frie land nummer et”.

A celebration of equality and diversity in Copenhagen and Malmö from August 12-22, 2021.

Hos danske politikere checkes “equality and diversity” dagligt af juridisk uddannet personale ansat af partierne.

At WorldPride 2021, there will be plenty of opportunities to show your pride!

Gad vide om Socialdemokratiet og Radikale Venstre har en fælles stand, så sammenhængen i dansk drukkultur og sexisme får et internationalt advarselsflag med sin helt egen farve.

Diversiteten styrer svenskerne med det statslige “Systembolaget“.

Et fænomen som med fordel kan indføres i Danmark.

Sexisme i svensk politik er minimal sammenlignet med dansk politik

Selv broderfolk kan lære noget af hinandens diversitet!

Radikale er fuldstændig bindegale...
Prøv at se dette link :
https://www.bispebjerghospital.dk/giftlinjen/alt-om-gift/rusmidler/rusmi...

Deprimerende kommentarer her. Selvfølgelig behøver man ikke vide, hvad man udtaler sig om. Det er ganske almindeligt. Men bare en smule ydmyghed overfor egen uvidenhed ville klæde disse tumper. Jeg ved det. Har gennemlevet det selv. Og ryger ikke selv.