Annonce

København: Enhedslisten stemmer oftest mod alment byggeri

Smadderærgerligt at partiet lover flere boliger til almindelige lønmodtagere, samtidig med at de stemmer imod, mener SF'er.
Enhedslisten i København vil gerne have flere billige, almene boliger.

Det er Enhedslistens erklærede politik at skaffe boliger til "fattigrøve", som partiets spidskandidat, tidligere folketingsmedlem Line Barfod, har sagt.

Men i praksis, så stemmer Enhedslisten sjældent for, når der skal vedtages lokalplaner om at opføre alment byggeri.

Det viser et folketingssvar fra Indenrigs- og Boligministeriet til SF's boligordfører, Halime Oguz.

Opgørelsen viser, at Enhedslisten kun har stemt for 36 procent af de ialt 176.000 m2 almene boligbyggeri, der har været stemt om i Københavns Borgerrepræsentation.

Dansk Folkeparti har til gengæld stemt for det hele.

Tabel fra Indenrigs- og boligministeriet.

S og SF: Smadderærgerligt og trist

Halime Oguz kalder det "smadderærgerligt", at Enhedslisten ikke altid vil være med til at stemme for flere almene boliger i København.

"Det er jo netop os på venstrefløjen, almindelige lønmodtagere har sat deres lid til, og så nytter det ikke noget, at man lover flere boliger til almindelige lønmodtagere og kritiserer kapitalisterne for at have overtaget boligmarkedet, SAMTIDIG MED at man i praksis stemmer imod flere boliger," skriver hun på Facebook.

Opgørelsen viser med al tydelighed, at Enhedslisten "meget nødig" vil være med til at bygge i kommunen og skaffe de nødvendige billige boliger, mener Socialdemokratiet.

"Det er trist, fordi vi ellers har et stærkt samarbejde med Enhedslisten ikke mindst på velfærdsområderne. Men hvis vi skal skaffe flere billige boliger, så viser denne opgørelse, at vi åbenbart må finde andre at samarbejde med," siger politisk ordfører på Københavns Rådhus, Jonas Bjørn Jensen, til Berlingske.

"Vi er imod højhuse"

Enhedslisten afviser kritikken. Der har i alle tilfælde været gode forklaringer på, hvorfor man ikke har stemt for planerne.

Det er enten for højt, for meget, for lidt, for dyrt eller for tæt på naturen, lyder forklaringen.

"De gange, vi har stemt imod lokalplaner med almene boliger, har det ikke været på grund af de almene boliger, men for eksempel fordi vi er imod højhuse på Posthusgrunden, fordi trafikløsningerne ikke var i orden og tilsvarende problemer. Vi har aldrig stemt imod en lokalplan, fordi der var for mange almene boliger i den," lyder det fra gruppeformand Karina Vestergård Madsen i et svar til Berlingske.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Problemet med "almennyttige" boliger er desværre, at de altid ender med at blive en mellemøstlig losseplads med kommunernes anvisningsret, hvilket betyder, at situationen for normale danskere, vil være enten 1) 30 års ventetid, eller 2) en shitholeafdeling, hvor de alligevel ikke kan bo i fred. Og så falder valget alligevel på en ejerlejlighed, hvor kommunerne ikke har anvisningsret og hvor det ikke er muligt at få boligstøtte, hvilket betyder at det er en tryg danskerghetto uden de nye mennesker fra MENAPT.

"... ender med at blive en mellemøstlig losseplads ...".
Så ved vi hvor vi har dem. Hellere det end at have dem på alle gadehjørner.

"Hellere det end at have dem på alle gadehjørner."

Du må bo på Ærø eller sådan noget.

Annonce