Bramsen: Danmark har modtaget mere end 100 ansøgninger om hjælp

”Vi behandler ansøgningerne i døgndrift,” oplyser forsvarsministeren
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) oplyser, at Danmark de seneste dage har modtaget mere end 100 ansøgninger om hjælp fra afghanere - i henhold til tolkeaftalen.

“Når det drejer sig om tolke, er der fortsat mulighed for at søge om hjælp fra Danmark. Bare de seneste dage er der kommet over 100 ansøgninger om støtte fra Danmark,” siger Trine Bramsen til Netavisen Pio.

Når det drejer sig om tolke, er der fortsat mulighed for at søge om hjælp fra Danmark

Forsvarsministeren føjer til, at ansøgningerne behandles døgnet rundt:

“Vi behandler ansøgningerne i døgndrift. Der sidder et 24-timers hold og behandler de indkomne ansøgninger intensivt.”

Militærfly i området

Forsvarsministeren oplyser, at der fortsat pågår operationer, og at Danmark nu har “flere” militærfly i nærområdet. Og også at evakueringsarbejdet stadig er særdeles udfordrende.

Bramsen ønsker ikke at oplyse hvor mange militærfly, der er tale om, og hvor de nærmere befinder sig “af sikkerhedsmæssige hensyn”.

DR Nyheder oplyser, at et dansk fly sent mandag aften måtte opgive at lande i Kabuls lufthavn. Oplysninger, som Trine Bramsen hverken vil af- eller bekræfte:

“Jeg kan ikke kommentere på den igangværende operation. Men jeg kan sige, at der er tale om meget vanskelige forhold. Det er ikke Taliban, der gør det svært i lufthavnen. Det er de store menneskemængder i lufthavnen, der vanskeliggør og komplicerer evakueringsarbejdet.”

21 bekræftede ansøgere

Forsvarsministeren oplyser, at status lige nu er, at der er 21 bekræftede ansøgere:

Status lige nu er, at der er 21 bekræftede ansøgere

“Status lige nu er, at der er 21 bekræftede ansøgere, der har samarbejdet med danske soldater.”

Trine Bramsen glæder sig over, at Danmark i sidste uge traf beslutning om at have militær flykapacitet til stede i “nærområdet”:

“Nu er det kun den militære del af lufthavnen i Kabul, der er åben. Så det er glædeligt, at vi i sidste uge udviste rettidig omhu og besluttede at have militærfly i nærområdet.”

Trine Bramsen opfordrer eventuelle tolke og andre, der mener sig omfattet af den danske tolkeaftale, til at søge nu:

“Der er stadig åbent for ansøgninger. Men jeg opfordrer kraftigt til, at man søger “nu”,” lyder opfordringen fra forsvarsministeren.

Trine Bramsen ønsker ikke at forholde sig til oplysninger fra den pakistanske udenrigsminister om, at Pakistan bistår Danmark med evakuering af godt 450 afghanere:

“Af sikkerhedshensyn går jeg ikke yderligere ind i noget med tal.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Beskæmmende at høre Kofoed og Bramsen fortælle, hvordan de gør ALT, hvad der står i deres magt, for at hjælpe folk ud af Afghanistan.

For en uge siden havde det virkelig ingen hast.

Ja, verden står ikke stille...

Beskæmmende at høre Kofoed og Bramsen fortælle, hvordan de gør ALT, hvad der står i deres magt, for at hjælpe folk ud af Afghanistan.

For en uge siden havde det virkelig ingen hast.

I nyhederne har en Afghansk kvinde lige oplyst at hendes forældre og lillesøster (som er blevet Danske statsborgere) rejste til Afghanistan for 1½ uge siden for at besøge deres familie. Man må vel gå ud fra at de var velorienteret om forholdene i Afghanistan da de taler sproget og havde kontakt til familien som boede i Afghanistan. Alligevel er de endt med at være "fanget" i Kabul med begrænset/vanskelig mulighed for at vende tilbage til Danmark. Når de lokale Afghanere ikke var klar over hvornår Taliban ville indtage Kabul må det vel også være svær for Danmarks udenrigs- og forsvarsminister incl. de Danske myndigheder at vide hvornår det ville ske. Man kan altid være bagklog, men der var vel ingen der havde forudsat at de Afghanske soldater uden kamp ville overgive sig til Taliban. Man må jo konstatere at de Afghanske mænd bakker op om Taliban og deres syn på hvordan kvinder skal fungere i et samfund styret af Islam og Sharialovgivning. Jeg siger "velbekomme".

Hvorfor tage tilbage til det land man (tilsyneladende) er flygtet fra?
Hul i hovedet at der nu skal bruges ressourcer på at få dem 'hjem'. Bagerst i køen.

Hvorfor har S givet dem dansk indfødsret på et lovforslag i Folketignet?

Tak for dit vigtige indlæg med gode overvejelser til evalueringsfasen.
Håber at alle kritikerne vil se og høre din kommentar.

Annonce