Støttepartier vil have flere flygtninge fra Afghanistan

SF kræver at Danmark modtager 300 afghanere som kvoteflygtninge. De Radikale vil have antallet af kvoteflygtninge sat op til 500 og EL vil have mindst 2.000.
Regeringens tre støttepartier - De Radikale, SF og Enhedslisten - mener, at Danmark bør tage flygtninge fra Afghanistan - ud over lokalt ansatte, tolke og deres familier, som i disse dage evakueres ud af Afghanistan.

Enhedslisten mener, at Danmark bør tage imod - minimum - 2.000 flygtninge fra Afghanistan:

Danmark skal hente minimum 2.000 flygtninge fra Afghanistan

“Danmark skal hente minimum 2.000 flygtninge fra Afghanistan,” skriver partiets udlændingeordfører, Rosa Lund, i en sms til Netavisen Pio og uddyber:

“Der er rigtig mange mennesker på flugt fra Taleban, hvis liv er i fare. Det gælder særligt kvinder og politisk aktive. Dem skal vi hjælpe.”

SF ønsker, at regeringen hurtigst muligt tager imod kvoteflygtninge fra Afghanistan.

Partiet peger på, at der er sat penge af til at modtage 500 kvoteflygtninge i 2021. Men indtil videre har regeringen alene meldt ud, at man vil tage 200 kvoteflygtninge fra det østafrikanske land, Rwanda.

SF henviser yderligere til, at Canada har meldt ud, at man her er klar til at tage 20.000 flygtninge fra Afghanistan.

Radikale: 500 kvoteflygtninge

De Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, siger til Netavisen Pio, at Danmark bør tage 500 kvoteflygtninge i år, hvor så nogle af dem kunne komme fra Afghanistan:

Vi ønsker, at Danmark tager 500 kvoteflygtninge

“Vi ønsker, at Danmark tager 500 kvoteflygtninge, og er der afghanere, der kan defineres som flygtninge, så kunne det jo så være nogle af dem. Men vores politik er jo, at det er FN, der skal indstille, hvem der har mest behov for at blive taget til et andet land.”  

De Radikale mener, at regeringen og andre landes regeringer - i samarbejde med FN - bør udarbejde en plan for, hvordan man håndterer en eventuel flygtningestrøm fra Afghanistan:

“Regeringen burde lave en plan sammen med FN for, hvad man gør, hvis der opstår en flygtningestrøm. Der skal skaffes medicin, mad og sygehusbehandling. , og der skal oprettes en flygtningelejr i nærområdet. Og har nogle af dem et beskyttelsesbehov, så burde FN stå for at fordelingen af dem via FN’s kvotesystem,” siger Andreas Steenberg 

Mette F.: Her og nu gælder det evakueringen

På et pressemøde onsdag afviste statsminister Mette Frederiksen (S) flere gange at tage stilling til, om Danmark bør modtage flere flygtninge fra Afghanistan end dem Danmark allerede modtager via tolkeaftalen.

Jeg vil rette en appel om, at vi tager det i rigtig rækkefølge

“Jeg vil rette en appel om, at vi tager det i rigtig rækkefølge. Lige nu står vores folk derude i en ekstrem svær situation, som jeg ikke selv har set nogensinde lignende. Og det er det, vi bruger vores fokus på. Og så vil der rejse sig mange diskussioner, og vi er villige til at gå ind i alle diskussioner, men her og nu er det operationen,” lød et af statsministerens svar.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rosa Lund er TOTALT virkelighedsfjern.
Jo flere der kommer jo før får borgerkrig.

16-årig pige gruppevoldtaget af afghanere – voldtægtskultur fra den muslimske verden breder sig
https://denkorteavis.dk/2021/nu-tyskland-bliver-i-gennemsnit-to-kvinder-...
https://www.bild.de/politik/kolumnen/kolumne/kommentar-aufklaerung-und-b...

Leonie på bare 13 år blev misbrugt og myrdet – fire afghanere, der blev modtaget som flygtningebørn i Østrig, mistænkes
https://denkorteavis.dk/2021/leonie-paa-bare-13-aar-blev-misbrugt-og-myr...

Og der er mere her:
https://denkorteavis.dk/?s=afghanere

Selv hvis vi lukkede grænserne hermetisk i morgen og droppede alle asylkonventioner, så vil vi stadig blive udvandet hver dag i forhold til dem, så længe der ikke sker massive repatrieringer med tvang.

Peter, repatrieringer tror jeg vi kan skyde en hvid pil efter.
De afghanere der er kommet til DK kommer vi ALDRIG af med. Og det uanset grunden til at de ikke burde være her: kriminelle, migranter, ..

Det siger alt om dit niveau, når du kun kan linke til "Den korte avis". Hvor Herre bevares.

Julius, og dit svar siger alt om at du lever i en glasklokke. Det du ikke får viden om er ikke rigtigt.

Støttepartierne kan ikke få stemmekvæg nok. Det er nok der sandheden ligger. Ægte omsorg finder man ikke der.

Enhedslisten og SF og til dels radikale kan ikke få nok

Hvorfor bliver Socialdemokratiet så ved med at stemme for indfødsretsmeddelelserne, der giver dem valgret?

Hvorfor i himlens navn vil Enhedslisten straffe danskerne mere end SF og de Radikale vil straffe danskerne og hvorfor skal vi i det hele taget straffes, vi har allerede mange afghanere i Danmark, hvilke erfaringer har vi gjort med dem ?

Det er altid en udtagelse, når en MENAPT-migrant klarer sig godt i Danmark. Reglen er desværre, at det går af helvede til. Det er derfor vi hele tiden kan læse i lokalaviserne, når en syrer har gennemført HF eller åbnet en frisørsalon. Jeg tænker tit på hvor frustrerende det må være, at være en vellykket MENAPT-undtagelse i Danmark. De har det ikke nemt.

Udenrigsministeriet viser at de kan jo godt. Når der er ca 100 muslimske lande og vi har penge, så får dog aftaler om at disse lande modtager vores afghanere. Disse afghanere er veluddannede og har penge så det kan ikke være så svært. I øvrigt bør afghanerne indkvarteres på sydlangeland hvor et center er købt til formålet. I udkants Danmark kunne manglen på enlig kvinder måske også afhjælpes.

Vi skal tage dem, der har hjulpet Danmark i krigen...
EL vil flytte verdens flygtninge til Danmark...

Der er øjensynlig nogen her i Danmark som vil, at vi skal have svenske tilstande her.

Annonce