Forsvarsminister: Over 400 evakuerede nu i Danmark

Danmark bistår nu nordiske og baltiske lande med evakuering ud af Afghanistan - 270 ansøgninger fra påståede tolke afvist
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) oplyser, at over 400 evakuerede fra Afghanistan nu befinder sig på dansk grund:

“Der er nu landet i alt fire fly i Danmark med samlet over 400, som vi har løftet ud af Afghanistan. Det er danske statsborgere, diplomater, lokalt ansatte ved ambassaden og deres familier og tolke og deres familier,” siger forsvarsminister Trine Bramsen til Netavisen Pio.

Den danske evakueringsindsats ud af Kabul lufthavn til Islamabad i Pakistan er nu gået ind i en helt ny fase:

Så derfor er det danske tilbud blevet varmt modtaget

“Regeringen har tilbudt vores nordiske og baltiske kollegaer at bistå dem med evakueringen af deres borgere. Mange af de lande har endnu ikke fået etableret muligheder for at evakuere deres egne statsborgere, og dem, de gerne vil hjælpe. Så derfor er det danske tilbud blevet varmt modtaget. Den evakuerings-indsats er nu allerede i gang,” oplyser Trine Bramsen.

Tolke bør søge “omgående”

Hun understreger, at baggrunden for den danske bistand til de øvrige nordiske og baltiske lande skyldes, at Danmark lørdag i sidste uge besluttede at sende militære fly mod Tyrkiet, som kunne træde til i tilfælde af, at der blev lukket ned for civile rutefly ud og ind af Afghanistan.

“Derfor kunne vi som en af de første nationer lande militære fly i Kabul lufthavn, få os etableret i lufthavnen, og hurtigt få folk løftet ud af Afghanistan. Og nu er vi så i stand til at tilbyde de nordiske og baltiske lande vores assistance. Hjælp til andre allierede lande kan også komme på tale:

“Vi flyver meget nødig med tomme flysæder ud af Afghanistan. Har vi fem flysæder til overs, og Frankrig siger: Kan I lige tage fem af vores statsborgere, så gør vi det, selvfølgelig.”

Trine Bramsen understreger, at man fortsat behandler eventuelle ansøgninger fra tolke, men folk, der mener at have arbejdet for danskerne som tolke, skal i givet fald søge omgående:

Man skal altså søge omgående

“Vi fortsætter med at behandle ansøgninger fra afghanske tolke. Det er fortsat muligt at søge, men det haster. Man skal altså søge omgående.”

Netop at det haster med at søge om dansk hjælp efter tolkeordningen understreges også i et tweet fra Forsvarministeriet:

placeholder

 

Har afvist 270 ansøgninger

Bramsen oplyser også, at Danmark har modtaget næsten 300 ansøgninger fra folk, der har angivet at have arbejdet som tolk for danske soldater, men et stort antal ansøgninger har vist sig at være falske:

“Vi har på nuværende tidspunkt modtaget næsten 300 ansøgninger efter tolkeaftalen. Der kommer ansøgninger fra rigtig mange, som aldrig nogen sinde har arbejdet sammen med dansk forsvar. Men dem, der reelt har været tolke, det er 30 på nuværende tidspunkt.”

Så der er sorteret rigtig mange ansøgninger fra, som har vist sig at være falske?

Hovedparten af dem, der har søgt, har ikke samarbejdet med Danmark

“Ja, absolut. Hovedparten af dem, der har søgt, har ikke samarbejdet med Danmark. Dem, hvor vi kan retfærdiggøre, at de har arbejdet sammen med danske soldater, det er de 30, som jeg nævnte før.” 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Masseindvandringen fortsætter ufortrødent. Paradigmeskiftet var en stor løgn. De bliver aldrig nogensinde danskere, og de bliver aldrig hjemsendt. Jeg så et billede fra en af busserne. Man skulle tro, at kvinderne straks havde smidt sløret, da de landede i sikkerhed i Kastrup, men nej - de har bare taget Afghanistan med hertil. Man kan tage afghaneren ud af Afghanistan, men man kan aldrig tage Afghanistan ud af afghaneren.

Peter Jensen, kalder du 30 afghanere i Kastrup Lufthavn for en masseindvandring? Du skal vist have din proportionssans justeret.

Jeg tror Peter Jensen hentyder til at de 3o afghanere, som siden er blevet til flere hundrede afghanere, skal lægges oven i de omkring 15.000 fremmede som efter sigende er kommet til landet i Mette Frederiksens regeringstid.
Så hvis du selv vil justere din proportionssans er det o.k.

Gunnar Johansen, de 15.000 flygtninge du nævner kom i 2015 og 2016, mens Lars Lykke Rasmussen var statsminister og Inger Støjberg var integrationsminister. Måske du skulle undersøge fakta inden du fremkommer med urigtige oplysninger. Tror næppe der er kommet mange flygtninge ind i Danmark siden Mette Frederiksen blev statsminister i juli 2019. Under Caronaen, som begyndte i februar 2020 har grænserne stort set været lukket ind til her i maj/juni.

Bent Menck Andersen
Der kom 50.000 påståede "flygtninge" under flygtningekrisen i perioden 2014-2017. De havde i december 2020 hidtil født 8.300 børn i Danmark. Nu er de altså omkring 60.000. Om 10 år er de +100.000.

Peter Jensen, jeg ved ikke hvor du har de tal fra, måske fra dine "venner" Pernille Vermund eller Pia Kjærsgaard, for det passer ikke og en "løgn" bliver ikke mere rigtig fordi den bliver gentaget. I forbindelse med ombygning af den gl. hovedbygning, på kolonien Filadelfia i Dianalund, til flygtningecenter for ca. 400 personer, havde jeg i januar/februar 2016 kontakt med udlændingestyrelsen og Røde kors og deres tal på antal af flygtninge var ca. 15.000.

Jeg skrev ikke "15.000 flygtninge", jeg skrev "15.000 fremmede", nemlig ca. 11.000 indvandrere og små 4.000 asylansøgere.

"Det er bare lige 30"
Det var også det vi hørte i 1990'erne. Nu er de så 1.200.000 inkl. efterkommeres efterkommeres efterkommere. I alle storbyer udgør de nu 15-20 procent af befolkningen. Bosnierne er stadig ikke rejst hjem endnu, selvom Bosnien i dag er en turistperle. Hvornår stopper det?

Peter Jensen, hvorfor skulle man dog tage Afghanistan ud af dem? Alle de afghanere jeg har været i kontakt med har været dejlige mennesker! Det er jeg ikke helt så sikker på du er...

Er det ikke nemmere at du flytter til Afghanistan end omvendt? God rejse.

Alle skal hen et sted
Alle kommer fra noget og har et landskab med inden i
Af minder og steder, steninger og terrorangreb
Jeg kommer med jihad
Tilbage til der hvor jeg helt faldt ned et årti
Med minder vi gader min barmdon fløj forbi
Ja når jeg drømmer mig tilbage
Er der ikke en sky
Over min gamle by
Du kan ta muslimen ud af Kabul
Med en drøm om at blive fri
Men du kan
Ik ta Afghanistan ud
Ud af den her muslim

Aksel Jensen, er det dig i ny forklædning?

"Pige på 15 år blev voldtaget ved skole - fire unge mænd er dømt"

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE13217935/pige-paa...
"På tidspunktet for forbrydelsen var den syriske unge 17 år, to andre, Saleh Mohamad Hoso og Arian Khan var 18, mens Tobias Vorm var 19".

Hvor mange af de 'over 400' skal vi læse om blive dømt for lignende forbrydelser i løbet af de kommende år???

Jep - og Tobias Vorm er kun halvt dansk, da familien på farens del hedder Tüfekcioglu. Læs "Frit bytte" af Ayaan Hirsi Ali, hvis du vil læse om baggrunden for gruppevoldtægten. Den udkom på dansk i januar. Der kan du læse om gruppevoldtægten i detaljer, skrevet allerede inden den fandt sted.

Hvorfor har PIO denne åbne skraldespand? Hvad er PIOs hensigt med den - og hvordan synes I selv, det går?

Kære Ebbe Lykke Jacobsen
Gør det virkelig så ondt, når andre ikke lige mener det samme som dig? Der er mange lande, hvor der ikke er åbenhed og frihed, som du kan overveje at flytte til. Jeg vil her nævne et par af dem, der måske kan inspirere dig; Afghanistan, Yemen, Sudan, Somalia, Saudi-Arabien og Iran. God rejse.

Ebbe Lykke Jacobsen - du har en pointe.
Desværre er kommentarfelterne herinde overtaget af bærmen fra DF og NB.
Derfor giver det heller ingen mening at svare dem. De er en del af arbejderklassens fjender!

Kære Arvid Nielsen
1) DF er et pure socialdemokratisk parti.
2) Nye Borgerlige er det helt modsatte.

Fælles for dem er at de anerkender den regel, der egentlig er ret indlysende for de fleste; At MENAPT-migration til Danmark har været en kæmpe katastrofe. Det er ikke noget jeg har valgt eller ønsker. Det er bare matematik og statistik. Selvfølglig er der undtagelser, men det ændrer ikke på reglen.

Arbejderklassens fjende er globohomo og alt hvad den ideologi står for: Massiv islamisk og anti-dansk masseindvandring, dyrkelse af seksuelle mærkværdigheder, en medianløn der slet ikke har fulgt med produktionsfremgangen, udlicitering af forhåndscensur til megaselskaber som den magtsyge politiske klasse har mindst delvis kontrol over, pseudovidenskabelige klima- og corona "kriser" der udnyttes maximalt til at undertrykke, ydmyge og kontrollere arbejderklassen. Vi står med andre ord i møg til halsen og problemet er ikke DF og NB, der først og fremmest vil tilbage til en tid, hvor nogle af disse kvælende tiltag ikke eksisterede og forpestede tilværelsen for danske arbejdere.

Peter Jensen, jeg tror også der er et par lande du vil føle dig bedre hjemme i end i Danmark, f.eks. Polen, Ungarn, Rusland eller Hviderusland, i de lande vil chansen for at du skulle møde en "flygtning" være begrænset hvis muligt. Og deres styreform med en diktator vil helt sikket falde i din smag set ud fra de "skriverier" du har her i Netavisen Pio. Måske du kender "komiske Thomas FUP" som tidligere gjorde sig bemærket her i Netavisen Pio, måske er du bare et nyt synonym for ham, det skulle ikke undre.

Når man går med i en krig, VkO, først i Irak, siden Afghanistan og har bidraget flot fra dansk side i 20 år, så har vi også et ansvar, i det der sker nu. Uanset om man, opposition m.fl. mener regeringen kom for sent i gang, som 95% af de øvrige lande også gjorde, fordi de har fået forkerte informationer, så har de to ministerier ydet en kæmpestor indsats. Tak til de to ministre og deres stab af dygtige embedsfolk.

Vi har ytringsfrihed i dette land, men der må vel være en moderator som redigere eller sletter løgnagtige indlæg. Det begynder at minde om nationen på Ekstrabladet, og det er vel ikke meningen med Pio pil.??

Danmarks Statistik oplyser at der i de seneste otte kvartaler (nuværende kvartal er ikke medtaget) er kommet 3.682 nye asylansøgere til landet. Altså i Mette Frederiksens regeringstid. Det er næppe løgn.

Bekymrende kommentarer:
- Bent Menck Andersen; "... fra dine "venner" Pernille Vermund eller Pia Kjærsgaard ...".
- Ebbe Lykke Jacobsen; "Hvorfor har PIO denne åbne skraldespand".
- Arvid Nielsen; "... bærmen fra DF og NB".
- Julius Schrøder (https://piopio.dk/stoettepartier-vil-have-flere-flygtninge-fra-afghanistan); "Det siger alt om dit niveau, når du kun kan linke til "Den korte avis". Hvor Herre bevares."

Jeg tror de herrer her glemt at socialdemokratiet er kommet længere med den nye generation af politikere. Men hvis I er fra enhedslisten, og for den sags skyld radikale eller sf, så er I undskyldt.

Hvad sker der med de 270, der løj sig til Danmark?
Kommer de med på de tomme returfly - eller hænger vi på dem til evig tif?

Dorte, du får et gæt.

Annonce