Radikale Venstre mangler viljen til at gøre op med kviklånsindustrien

Radikale Venstre mangler den politiske vilje til at gøre op med de usunde låneformer, som hvert år fanger flere og flere udsatte borgere i et gældsfængsel.
For nylig måtte Erhvervsminister Simon Kollerup desværre erkende, at flertallet i rød blok til at gennemføre et ÅOP-loft (forkortelsen for de årlige omkostninger i procent, red) for kviklånsindustrien var forsvundet som dug for solen. Det skyldes, at Radikale Venstre mangler den politiske vilje til at gøre op med de usunde låneformer, som hvert år fanger flere og flere udsatte borgere i et gældsfængsel.

På bare to år er antallet af udstedte kviklån fordoblet

På bare to år er antallet af udstedte kviklån fordoblet. Deres aggressive markedsføringskampagne, hvor der alene sidste år var over 300 indslag i TV og radio alene, lokker hver dag økonomisk udsatte borgere i fælden.

Radikale Venstre stiller sig på låneudbydernes side

At det Radikale Venstre hellere vil stille sig på låneudbydernes side, end på forbrugernes kommer ikke just som et chok. Det viser bare, at deres sociale samvittighed kan findes på et meget lille sted. Og mulighederne for at finde et alternativt flertal ser ikke let ud.

Hvorfor griber politikerne ikke ind, når økonomisk deroute sender udsatte borgere i klørene på grådighedsgribbene?

Jeg undres over, hvordan det tydeligvis kan være lettere for politikerne inde på Christiansborg at blive enige om at indføre et uddannelsesloft, der begrænsede unges muligheder, end det er at enes om et ÅOP-loft, som begrænser grov udnyttelse af menneskers ulykke?

Hvorfor griber politikerne ikke ind, når økonomisk deroute sender udsatte borgere i klørene på grådighedsgribbene? Ja, det kalder jeg dem. For ligesom en grib, melder de som regel deres ankomst, når alt ser sortest ud. Når paraderne er sænket. De lever af andres ulykke.

Så gør det uden Radikale Venstre! 

Politikerne bliver nødt til at indføre et ÅOP-loft på 25 procent på kviklån. Og kan det ikke gennemføres med Radikale Venstre, må vi prøve andre steder. Vi må ikke give op.

Dansk Folkeparti har mere end én gang vist sig at være blå bloks sociale samvittighed

Dansk Folkeparti har mere end én gang vist sig at være blå bloks sociale samvittighed. Måske er det på tide, at de kommer ind i varmen, og de radikale ud i kulden? Når DF har udtalt, at ”kviklån er noget fanden har skabt”, bliver regeringen nødt til at se om de kan komme frem til en aftale med dem. Vi har før haft succes med at tale dem til fornuft. Måske kan vi gøre det igen?

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Medlem af DSU's nationale forretningsudvalg


placeholder

Kommentarer

Der ville ikke være brug for LÅN såfremt dem der bruger Kviklånene havde en reel mulighed for at kunne LÅNE
penge i bankerne. Og derudover kan man sige at det jo helt sikkert ikke er de RIGE der anvender kviklån eller lignende lånemuligheder. For det behøver de ikke. Hvad er det for et sygt samfund hvor nogen har alt og andre så godt som intet ? AAAARRRGGGGGHHHHHH

Kviklån og hele spil på penge system rammer flere fattige børn i Danmark end alle de symbolpolitiske sager som de radikale svømmer rundt i. Den sidste økonomiske krise har stillet så store krav til banksektoren, at kun idealistiske banker i Vestjylland, der stadig har forbindelse til den lokale virkelighed, tør udlåne penge til fattige børns forældre. Pensionsfondene i Danmark har aldrig været større, alligevel har det aldrig været så svært for fattige børns forældre at låne penge. Derfor er spilmarkedet blevet så stort og skaber flere og flere fattige børn i Danmark. De radikale har haft magten i 20 år i Danmark. Marianne Jelved og Margrethe Auken og Morten Østergård hånd i hånd med Brian Laudrup skaber med deres uvidenhed og egen egoisme flere og flere fattige børn i Danmark. Nedsæt en kommission der undersøger årsagen til skilsmisser i Danmark. Når børnene bliver fattige går forældrene fra hinanden. Reklamerne lokker flere og flere børn i fattigdom, fordi deres forældre ikke er klogere. Hvem skulle være de kloge? Det starter hos politikerne. Dem som vælgerne tror på kan hjælpe dem. De radikale har længe sovet i timen. Som da de i regering ødelagde folkeskolen. Her havde lærerne tid til at tage sig af de fattige børn. Den tid er også slut.
Det politikerne burde gøre er at skabe banklån for værdigt trængende hvor almindelige indlån til 2-3 procent, kan udlånes til maks. 5 procent. De mange milliarder der står på kontoer til nul rente, kunnne således sættes i arbejde til stor fornøjelse for fattige børn i Danmark. Nedsætte antal skilsmisser. Gøre det lettere for folkeskolen, give flere børn en uddannelse, og på den lange bane hjælpe arbejdsmarkedet og samfundet i almindelighed. Ågerrenter er et gammelt jysk ord. Det eksisterer stadigvæk i Jylland. Kun de radikale har glemt at ågerrenter er lig forøgelse af antal fattige i Danmark. Alle reklamer for spil skal forbydes. Det er venstrelogik. Det skal kunne betale sig at arbejde! Jamen hvis man bilder fattige unge ind at det betaler sig bedre at spille end at arbejde, hvor er så Løkke og Venstres budskab. Den eneste der taber på at spilreklamer skal forbydes for samtlige kanaler der kan ses i Danmark, er Brian Laudrup. Han burde skamme sig resten af livet for de reklamer han hidtil har deltaget i. Antallet af skilsmisser og fattige børn er steget kraftigt p.g.a. hans virksomhed. Alle fattige ser op til Brian, vil være og gøre som Brian. Pludselig er ludomanien taget overhånd og ludomanens ægtefælle og børn betaler prisen. Men hvem bekymrer sig om det. I hvert fald ikke de radikale. Så ville systemet for længst være stoppet.

Annonce