Annonce

Nu falder hammeren over slumlejr-selskab

Onsdag falder der dom i sag mod Kurt Beier. Uanset udfaldet stopper en række virksomheder samarbejdet.
Onsdag formiddag falder der dom i sagen mod Kurt Beier Transport A/S ved retten i Padborg.

Her bliver det afgjort om ledelsen i Kurt Beier Transport bliver kendt skyldige i udnyttelse af 30 filippinske og srilankanske lastbilchauffører, som boede under kummerlige forhold i en slumlejr i Padborg, og som ifølge Fagbladet 3F blev aflønnet med helt ned til 15 kroner i timen.

Men uanset dommens udfald vil en række af Kurt Beier Transports gamle samarbejdspartnere fortsat ikke samarbejde med det udskældte transportfirma.

Seks ud af otte virksomheder, der frem til afsløringen af slumlejr-sagen samarbejdede med Kurt Beier Transport, oplyser således over for Fagbladet 3F, at de ikke vil benytte Kurt Beier Transport fremover.

Slut med samarbejde

Jysk, Arla og fire store transportselskaber, Nagel-Group, Blue Water Shipping, NTG og Lehman, oplyser, at samarbejdet er slut ud i al fremtid: 

“Som vi tidligere har været ude at sige, tager vi skarpt afstand fra den behandling, som Kurt Beier Transports chauffører blev udsat for. Vi har aldrig og vil aldrig acceptere sådanne handlinger.

Vi har aldrig og vil aldrig acceptere sådanne handlinger

Derfor opsagde vi også samarbejdet med det samme. Vi har ikke samarbejdet med Kurt Beier Transport siden, og vi kommer ikke til det i fremtiden,” siger Jesper E. Petersen, der har titel af CEO for Road & Logistics hos NTG, til Fagbladet 3F.

Samme budskab lyder fra Nagel-Group og Blue Water Shipping. Også transportselskabet Lehman har brugt Kurt Beier Transport for sidste gang.

Slagterivirksomheden Danish Crown benytter fortsat Kurt Beier Transport gennem en underleverandør. Danish Crown afventer dommen. Mens transportvirksomheden DSV ikke har ønsket at kommentere sagen over for Fagbladet 3F.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt. Jeg håber dommen bliver hård. Det er den slags tilfælde, der gør det tydeligt for enhver, hvor meget vi har brug for en stærk fagbevægelse.