DR mørklægger Løkke-kontrakt

Oplysninger om den tidligere statsministers værtskontrakt truer angiveligt DR’s “økonomiske interesser og forhandlingsposition”.
“Jeg er kommet her på Færøerne i over 30 år. Både fordi min kone er herfra, men også som politiker og statsminister”.

Det starter tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen med at fortælle i Danmarks Radios (DR) dokumentarserie “Klakviksstriden”, som netop er løbet over skærmen.

placeholder

Men hvad der ligger bag DR’s engagement af netop Lars Løkke Rasmussen som vært på serien, må seerne ikke få at vide.

DR har nemlig valgt at give afslag på aktindsigt i ansættelsen af Lars Løkke Rasmussen.

“DR har i den forbindelse lagt vægt på, at værter har en bærende funktion for programmets indhold og udtryk,” skriver DR i afslaget til Netavisen Pio.

“Derudover har DR lagt vægt på, at værter er en af de mest konkurrenceudsatte erhvervsgrupper i DR; hvorfor offentliggørelse af dokumenter vedrørende ansættelsen af Lars Løkke Rasmussen som vært vil være uhensigtsmæssigt i forhold til DRs økonomiske interesser og forhandlingsposition.”

Gratis eksponering

Afslaget kommer, efter både politikere politikere og eksperter har kritiseret DR’s brug af Lars Løkke Rasmussen som vært på serien om striden på Færøerne, der i 1955 var tæt på at sende Rigsfællesskabet i borgerkrig.

Hvilket skyldes, at den forhenværende statsminister samtidig er i færd med at indsamle vælgererklæringer til sit nye parti Moderaterne.

I serien går Lars Løkke Rasmussen blandt andet rundt med hustruen, Sólrun Løkke Rasmussen, i hånden, kigger dybsindigt ud over fjorde og fjelde og varmer sig med en kop kaffe, og kritikken lyder ikke mindst på, at programmet netop giver ham gratis eksponering i en anden sammenhæng, end vælgerne ellers kender ham.

Et lidt rundere og venligere menneske

Lars Løkke Rasmussen, som tidligere har deltaget i realityprogrammet “Over Atlanten” på Kanal 5 og Discovery+, bliver eksponeret som “et lidt rundere og venligere menneske, end vi ellers kender ham,” som den radikale europaparlamentariker Karen Melchior har udtrykt det.

Kostede Khader jobbet

Senest besluttede DR i 2015, at Naser Khaders politiske comeback for De Konservative betød, at han måtte stoppe som vært på P1-programmet “Arabiske Stemmer”.

Dengang lød forklaringen, at det stred mod DR’s programpolitik, at “have en politiker ansat, der har nogle af de samme værdipolitiske mærkesager, som han udtaler sig om som vært.”

Men redaktøren for serien, Charlotte Kjørup Mauritzen, har forklaret, at der ikke på noget tidspunkt i serien er “fokus på Løkke som politiker eller hans politiske projekt,” og at DR også har brugt andre politikerne som Anders Fogh Rasmussen, Søren Pind og Morten Messerschmidt, som har haft værtsroller hos DR i for eksempel  “Langt fra Bruxelles” på DR2 og P2-serien “Messerschmidt i operaen”.

En vurdering fra gang til gang

“I sidste ende er det dog altid en vurdering fra gang til gang ud fra det konkrete program og den konkrete person, når vi vælger værter og fortællere til vores tv-programmer,” har det lydt.

Lars Løkke Rasmussen har - som flere andre tidligere ministre - valgt at oprette en enkeltmandsvirksomhed, som giver mulighed for at lade indtægter gå ind i denne, og derefter vente til eftervederlaget løber ud og først derefter udbetale pengene til sig selv.

Den tidligere statsminister har derudover oprettet to anpartsselskaber.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Alle har selvfølgelig sin fulde ret til at kritiserer DR for, at det var Lars Løkke Rasmussen og Hustru, der fortalte historien om Klaksvig oprøret på Førøerne...

Personligt er jeg fuldstændigt lige glad med, hvem som DR hyrede til denne oplysende serie, som virkelig delte den færørske befolkning; med de såkaldte 95 og de 5%, hvor sårene den dag i dag stadigvæk ikke er helet helt...

Personligt syntes jeg, at både Lars Løkke Rasmussen og Hustru ydede en god og sobert indsats i serien om Klaksvig oprøret, Danmarks historie, bliver man aldrig træt af at læse om- eller høre/se...

Med venlig hilsen,
Erling Drews...

Det er pudsigt at DR har valgt at give afslag på aktindsigt, samtidig med at DR i programmet Kontant insisterer på at få oplysninger af de involverede.
Afslaget kan kun tolkes som at DR igen har lavet l... i det.

Det undre også mig at man har valgt Lars Løkke Rasmussen som vært i et program som omhandler Klaksvig-krisen alene fordi han er gift med en færing. Programmet havde nok været bedre tjent med at det var en "historiker" med kendskab til de Færøske forhold som havde været vært på programmet. Jeg har aldrig forstået hvorfor Færingerne absolut ville beholde en læge, som var medlem af nazistpartiet under 2. verdenskrig og derfor ekskluderet af lægeforeningen, men smag og behag er jo forskellig, jeg siger bare velkomme med det valg.

Her et tidligere indlæg: https://piopio.dk/dr-afviser-kritik-af-tv-vaert-loekke.

"Helle Walther - 5 august, 2021 - 18:25 - #12744
Klaksvig striden var i 1955, LLR og hustruen var ikke født, de er født i 1965 ca. altså ti år efter. Jeg husker den, jeg levede i 1955, men kun som noget der skete. Jeg var bare en skoletøs på 13 år. Hvis Løkke ikke sad i FT. og ikke var i gang med at stifte nyt parti, så kunne han og konen såmænd godt bidrage med viden, men aldrig som hovedpersoner og værter- Det går kort og godt ikke DR. Fatter ikke DR".

Annonce