K-ordfører med dårlig joke: “Blot et venligt råd, slet det!”

Folketingsmedlem Rasmus Jarlov er endt i massiv modvind efter han har kastet sig ud i en joke på Twitter.
De konservatives Rasmus Jarlov var i weekenden i vittigt humør, og dette skulle naturligvis luftes på den tidligere ministers Twitter-profil.

Desværre faldt Jarlovs forsøg på sarkasme ikke i god jord og endte i stedet ud i det, man kan kalde en regulær ‘shitstorm’.

“Endnu en uskyldig mand bliver jordet for en bagatel af metoo-bølgen”, skriver Rasmus Jarlov (K) til en nyhed om at Thomas Gotthard - præsten der er idømt 15 års fængsel for at dræbe sin kone - blev afskediget som sognepræst onsdag.

placeholder
 

“Det mest uintelligente tweet i verdenshistorien”

Rasmus Jarlovs forsøg på at være humoristisk, faldt ikke i god jord hos en række Twitter-brugere, der reagerede skarpt på hans ‘joke’.

Nogle Twitter-brugere henstiller til at den konservative ordfører sletter sit tweet, mens andre mener, at joken aldrig skulle have fundet sted.

“Jeg tager sku hatten af for dig Rasmus. Jeg tror - ganske enkelt - at du har præsteret det mest uintelligente tweet i verdenshistorien med den “joke” “, skriver Twitter-brugeren, Henrik Boman direkte til Rasmus Jarlov.

Også erhvervsleder og debattør, Stine Bosse blandede sig i debatten:  

“Ved du godt selv hvad du skriver her??”, skriver hun til Jarlov.

Helt på månen! 

I kommentarsporet farer folk op over Jarlovs forsøg på et humoristisk indslag, hvor blandt andet sundheds- og ældreordfører for SF, Kirsten Normann Andersen tog til tasterne: 

“Det er da helt på månen! At du kobler kvindemord til #meetoo er galt nok. At du overhovedet kan få dig selv til at bruge ordet bagatel i din efterfølgende forklaring, gør bare dit tweet endnu mere sygt.

Det går da helt galt for dig her. Blot et venligt råd: Slet det!”, skriver Kirsten Normann.  

Jeg blev misforstået

Reaktionerne fik Rasmus Jarlov til at understrege, at præmissen for hans ‘joke’ er blevet misforstået: 

“Lad os lige skære helt ud i pap: Jeg gør mig ikke lystig over den dræbte kvinde. Jeg gør mig lystig over dem, der plejer at sige, at mænd bliver jordet over bagateller og erklærer mig hermed enig i, at det er dybt alvorligt, og at manden selvfølgelig skal sparkes ud,” skriver den konservative ordfører og fortsætter:

“Jeg er sikker på, at de fleste godt fanger dette, men selvfølgelig er alle dem, der primært er på sociale medier for at misforstå ting, så de kan starte en forargelsesfest oppe at ringe. Det burde jeg have forudset.”

Rasmus Jarlov har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelse, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At det var ment som en vittighed, burde være åbenlyst for selv de langsomste twitter-shitstormere, som ellers generelt ikke er kendt for selvstændig tankevirksomhed.

Den virkelige forbrydelse her er egentlig ikke så meget, at "vittigheden" er smagløs, men mere at den er så langt fra at være morsom.

Jeg må da indrømme, at der undslap mig et lille fnis. Men jeg er så også bevidst om, at jeg lider af en usædvanlig sort form for sort humor. Jeg ville nok ikke engang kunne holde 10 minutter på Twitter før jeg ville blive cancelet.

Et er at "vittigheden" er stupid og ikke morsom. Men at Jarlov mener at man er dum, hvis man ikke forstår han humor, må være tegn på indbildskhed, og det kommer godt nok ikke bag på mig.

Han er jo ikke klogere...

Hm....ud over at konstatere, at Jarlovs vits ikke hverken var morsom eller havde nogen som helst klogskab i sag, må man vel bare konstatere, at der stadig er politikere som bliver så tørstige efter opmærksomhed, at de fuldstændig mister både forstand og ordentlighed.
Der sker simpelt hen det, at når man ikke har fået tilstrækkelig opmærsomhed i uge-/månedsvis, så opfinder man selv en opmærksomed. Dårlig opmærksomhed er bedre end total stilhed.

Ikkeher Jarlov! Ikke her!

Jeg tror de fleste Københavner godt forstår sarkastisk og sort humør. Lidt rart at der findes nogle få københavner i folketinget.

Forstår slet ikke at man kan gøre sig vittig over en så tragisk forbrydelse.
Tænk på offerets familie, som tæller mindreårige børn
Det er efter min mening meget afstumpet af Rasmus Jarlov

Jarlovs usmagelige "joke" kan man måske overse, men det er vanskeligt at overse at der stadig er folk der tror at dialogpartiklen "sgu" staves som "sku", Henrik Boman - det er noget der er væsentligere end Jarlovs forsøg på en joke.

Jeg har mødt manden og oplevet en temmelig ubehøvlet person som åbenbart kun lyser lidt op når der er TV på. Men det er som om at visse journalisters staveevner åbenbart er mindre vigtige end tåbeligheder fra Jarlov. Skræmmende.

Annonce