“Jeg er helt med på, at KA er en arbejdsgiverforening”

Forbundssekretær hos 3F foruroliget over, at Søren Pape Poulsen (K) tilsyneladende har svært ved at skelne mellem arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer
Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, forveksler tilsyneladende arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer med hinanden.

Det er i al fald det indtryk man får, når man læser et Facebook-opslag forfattet af Kristelig Arbejdsgiverforening (Som nu kalder sig Arbejdsgiverforeningen KA).

Skal man tro ordlyden, så mener Søren Pape Poulsen, at arbejdsgiverforeningen  Kristelig Arbejdsgiverforening er et sundt alternativ til fagbevægelsen

KA er et godt og sundt alternativ til den konfliktsøgende og til tider taktløse venstreorienterede fagbevægelse

“Når jeg skal beskrive KA (Kristelig Arbejdsgiverforening, red.) med tre ord, så er det: Pionerånd, ildhu og viljestyrke. KA er et godt og sundt alternativ til den konfliktsøgende og til tider taktløse venstreorienterede fagbevægelse, siger  Søren Pape Poulsen  på KAs generalforsamling.”

placeholder

 

“Sådan sagde jeg, ja”

Søren Pape Poulsen gør ikke forvirringen mindre, da han over for Netavisen Pio bekræfter, at han rent faktisk har sagt, som den kristelige arbejdsgiverorganisation skriver i sit Facebook-opslag:

“Sådan sagde jeg, ja, det er rigtigt. Og nu skal jeg kort forklare, hvad det går ud på.”

Sådan sagde jeg, ja, det er rigtigt

Søren Pape forklarer:

“Det er jo sådan, jeg har jo også været rundt og besøge nogle virksomheder med KA, som fortæller at de tit og ofte må melde sig ud af KA, fordi ellers så kommer den klassiske røde fagbevægelse. Så nogle virksomheder, der er medlemmer af KA, må ende med at melde sig ud af KA. For i sidste ende er der noget arbejde, de ikke kan få. Fordi man kommer til at presse nogle medarbejdere, man kommer til at presse virksomheden fra de klassiske røde fagforeningers side. Og det var sådan set bare det, der lå i det. Jeg er helt med på, at KA er en arbejdsgiverforening.”

I lyset af ordlyden i Facebook-opslaget, ville jeg egentlig bare være fair og spørge, om du har styr på det kristelige organisationslandskab…

“Det har jeg.”

“Nej, nej, det er jeg med på”

Så du ved godt, at KA er en arbejdsgiverforening? Og at det var en arbejdsgiverorganisation, du besøgte?

“Ja, fuldstændig. Og når jeg siger, at KA er et alternativ, så er det selvfølgelig fordi, det er måden man samarbejder på. Det er også lønmodtagerdelen, KA har en anden tilgang.”

Men det direkte alternativ til det, du kalder den venstreorienterede fagbevægelse, det er jo Krifa….det er jo ikke KA, vel?

“Nej, nej, det er jeg med på. Når jeg siger alternativ, så er det i tilgangen og måden at arbejde på, hvor jeg i al fald har oplevet, at den traditionelle fagbevægelse har brugt nogle metoder, som jeg i al fald synes er dybt frastødende, og som jeg er meget imod. Det var i den sammenhæng, jeg sagde det som står i KA-opslaget. For jeg har været ude og besøge de virksomheder, som var sat under det pres.”

Pape Poulsen føjer til:

“Og så nævnte jeg også i talen eksempler på nogle konflikter, som jeg synes er meget forkerte. Så det er i den sammenhæng, jeg har sagt det. Jeg er helt med på, at jeg taler til en arbejdsgiverorganisation - det er jo ikke en lønmodtager-organisation, jeg taler med.” 

Jeg er helt med på, at jeg taler til en arbejdsgiverorganisation

3F: Pape har svært ved at skelne

Forbundssekretær hos fagforbundet 3F, Henning Overgaard, finder det foruroligende, at den De Konservatives formand Søren Pape Poulsen “omklamrer” Kristelig Arbejdsgiverforening:

“Det er stærkt foruroligende, at Det konservative Folkepartis leder omklamrer Kristelig Arbejdsgiverforening, som undergraver organiseringen på det danske arbejdsmarked og de roller, som DA og DI har på arbejdsgiversiden,” siger 3F-forbundssekretær, Henning Overgaard, der har ansvaret for blandt andet organisering, til Netavisen Pio.

Overgaard er dog endnu mere foruroliget over, at Pape Poulsen tilsyneladende har svært ved at skelne mellem arbejdsgiver- og arbejdstagersiden:

At en tidligere justitsminister så ikke kan kende forskel på en arbejdsgiverorganisation og en fagforening

“At en tidligere justitsminister så ikke kan kende forskel på en arbejdsgiverorganisation og en fagforening, gør blot mine panderynker endnu dybere.”

Kristelig Fagforening brød med de kristelige arbejdsgivere

Henning Overgaard minder om, at det i 2016 kom til et brud mellem Kristelig Arbejdsgiverforening - som nu kalder sig Arbejdsgiverforeningen KA - og Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

Bruddet skyldes, at Krifa ikke længere kunne forhandle sig frem til rimelige overenskomster med de kristelige arbejdsgivere.

På den baggrund har Overgaard endnu mindre fidus til Arbejdsgiverforeningen KA:

at det endog blev for meget for de kristelige i Krifa

“Kristelig Arbejdsgiverforenings had til fagforeningerne, der varetager lønmodtagernes interesser, er velkendt. De er plattenslagere, der byder de ansatte så ringe løn- og arbejdsvilkår, at det endog blev for meget for de kristelige i Krifa.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Pape.

Gode løn- og arbejdsforhold er venstreorienterede. Det har du helt ret i.

Slaveri og menneskeudbytning er højreorienteret. Hvorfor give lønmodtagere mere end til vand og brød.

- Den blå løgn fortsætter sin populistiske manipulation af landets borgere.

Her gik jeg i min naivitet og troede, at De Konservative var for et arbejdsmarked hvor DA og LO aftalte det der skulle forgå på det danske arbejdsmarked? Jeg troede også at det kun var de såkaldt liberale partier der ville bekæmpe dansk fagbevægelse med alle midler? - Jeg tog fejl! Verden ændrer sig, og nu har de danske lønmodtagere da et meget lettere valg, når det drejer sig om hvor på stemmesedlen krydst skal sættes...

Godt han ikke er statsminister, sikke en omgang sludder han kommer med. Han er til hænger af KRIFA, en gul " fagforening". Nej nej nej Søren Pape dit opslag er pinligt.

Vær nu bare ærlig, Søren Pape. Du ved lige så vel som vi andre, at KA og Krifa er to sider af samme sag, en forening der kun kan fremvise overenskomster, den har forhandlet med sig selv = sit eget alter ego.

Formålet med Krifa og dermed også KA er naturligvis sminke sig til at ligne et alternativ til den rigtige fagbevægelse, bare uden alt det med kamp for bedre løn- og arbejdsvilkår mv.

"Kære" Søren Pape.
Jeg nægter at tro, at du er så (dum og) uoplyst, at du ikke kender forskel på de forskellige organisationsformer på det danske arbejdsmarked.
Herunder hvem der er arbejdsmarkedets parter i lønforhandlinger/trepartsforhandlinger.

Så du bedes fortælle, hvad der ligger under/er formålet med dine udtalelser!?
Er det dine venner i DI, du er ved at forstøde?
Så sig det!! Men det bliver garanteret ikke omkostningsfrit (diverse økonomiske tilskud) for Jer i Det Konservative.

Han er tilgivet.

Hvem kan efterhånden kende forskel på KRIFA og KA (eller for den sags skyld DA)

🤣🤣🤣

Danskerne skulle ikke ønske sig at der ikke var nogle rigtige fagforeninger,hvem har kæmpet for vores ferie samt barsel ret også arbejdstilsynet på arbejds pladserne,hvis det stod til Pape og hans venner i ka. var det aldrig blevet gennem ført.Ved godt at fagfo.er torn i øjet på Pape.ellermand og tulle,det så man tydlig på Vejlegården hvor de mæskede sig i stegt flæsk,hvor klog er Pape kissemisser med de radikale det kan da kun gå galt

Fagforeningernes betydning for det samfund vi har i dag kan ikke overvurderes. Egentlig tror jeg at arbejdsgiverne også har profiteret på det: glade medarbejdere yder mere.

Annonce