Politisk kommentator om Ærø-sag: “Der er intet at komme efter”

Forsvarsministeren har aflagt Marinehjemmeværnet et tjenestested-besøg - "Det er der intet ulovligt i,” mener tidligere forsvarsminister
Tidligere forsvarsminister, politisk kommentator Hans Engell afviser, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) har begået ulovligheder i forbindelse med Ærø-sagen.

“Det er intet at komme efter. Hun har aflagt Marinehjemmeværnet i Svendborg et tjenestested-besøg. Det er der intet ulovligt i,” siger Hans Engell til Netavisen Pio.

“Mit udgangspunkt som forsvarsminister - uanset om jeg var ude at køre med kampvogne, om jeg var ude at flyve F-16, eller jeg sejlede med en mariehjemmeværns-kutter eller med en fregat - var, at så var det altid forbundet med jobbet som forsvarsminister,” siger Hans Engell.

så benytter hun lejligheden til at være på et tjenestestedsbesøg

“Så når Trine Bramsen går ombord på en marinehjemmeværns-kutter, som transporterer hende fra det ene sted til det andet, så benytter hun lejligheden til at være på et tjenestestedsbesøg. Så taler hun med chefen på skibet, hun hører om hvordan de nye marinehjemmeværnskuttere, der er kommet, fungerer. Hvad der er af problemer, og hvilke opgaver løser de og så videre,” lyder det fra Hans Engell.

“Har altid en tjenstlig dimension”

Professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, har ellers over for BT fastslået, at Bramsens benyttelse af marinehjemmeværnets kutter i forbindelse med en transport fra Svendborg, hvor Marinehjemmeværnet har en afdeling, til den sydfynske ø, Ærø, var direkte ulovlig:

“Det er ulovligt, når forsvarsministeren tager et marinefartøj til et privat besøg i hendes parti på Ærø. Hvis en minister skal transporteres rundt af Forsvarets fartøjer, så skal det være relateret til hendes arbejde som minister. Det var besøget på Ærø ikke,” siger Sten Bønsing til BT 1. september.

Hans Engell er lodret uenig med Sten Bønsing:

Når en forsvarsminister benytter forsvarets udstyr så har det altiden tjenstlig dimension

“Når en forsvarsminister benytter forsvarets udstyr så har det altid  en tjenstlig dimension. Så set med mine øjne har Trine Bramsen alene begået en fejl. Nemlig, at hun kæder sit tjenestested-besøg ind i en sammenhæng, hvor hun samme dag deltager i et valgkampsarrangement på Ærø. Det er ikke så elegant,” lyder det fra Hans Engell.

Engell: Ingen tager Bønsings vurderinger alvorligt

Men Sten Bønsing bedømmer Trine Bramsens benyttelse af marinehjemmeværns-kutteren for klart ulovlig…

“Jo, men hvis Sten Bønsing havde ret i sine juridiske vurderinger, så ville samtlige medlemmer af de sidste syv regeringer befinde sig i fængsel på ubegrænset tid. Det findes ingen på Christiansborg, som tager Bønsings vurderinger alvorligt,” mener Hans Engell.

Det findes ingen på Christiansborg, som tager Bønsings vurderinger alvorligt

“Vi er kommet dertil, hvor der er nogle af de juridiske professorer, som fremsætter automatsvar, som vidner om, at de overhovedet ikke aner en brik om praktisk politik, og hvordan tingene fungerer i den politiske verden,” siger Hans Engell og tilføjer:

“Men der er intet ulovligt i, at landets forsvarsminister kan sejle med en marinehjemmeværns-kutter, og bruge den i forbindelse med en transportopgave, hvor ministeren så samtidig selvfølgelig ligger det ind som et tjenestestedsbesøg. Der findes ikke noget fast regelsæt for det her, så jeg ved ikke, hvad det er for en lovgivning, hun (Trine Bramsen, red.) skulle have overtrådt.”

Smålig diskussion

Hans Engell finder hele diskussionen for smålig:

“Det er altså ikke sådan, at Trine Bramsen har overtrådt nogen som helst love ved at benytte sig af en marinehjemmeværns-kutter. Tværtimod er jeg ret sikker på, at chefen og besætningen på marinehjemmeværns-kutteren har sat stor pris på ministerens besøg,” mener Hans Engell, der oplyser, at han selv var på flere hundrede fly- og sejlture med forsvaret under hans fem år som forsvarsminister.

Jeg finder hele diskussionen for umådelig smålig

“Jeg finder hele diskussionen for umådelig smålig,” lyder det fra Hans Engell.

Han føjer til, at han samlet set finder, at man kan kritisere Trine Bramsen for to ting:

“Det ene er, at hun blander tjenestestedsbesøget sammen med et kommunalvalgs-arrangement. Det er en klar fejl, men det gør det jo ikke til noget grundlovsstridigt, eller noget ulovligt. Hold nu op.”

Den anden fejl er, ifølge Hans Engell, at Trine Bramsen i for høj grad har holdt ministeriet op foran hende:

her synes jeg, at Trine Bramsen har talt for meget om, at det var ministeriet, der gjorde det og det

“En minister kan ikke skelne mellem ministeriet og ministeren. Ministeren er  ministeriet. Og her synes jeg, at Trine Bramsen har talt for meget om, at det var ministeriet, der gjorde det og det. Det kunne hun lige så godt springe over, og i stedet fastslå: Det hele er på mit ansvar. Jeg har sejlet med den kutter, og det er helt efter bogen.”

Hans Engell var forsvarsminister under Poul Schlüters første regering fra 1982 til 1987.

Trine Bramsens sydfynske program

Trine Bramsens program søndag morgen og formiddag den 15. august bestod af fire ting:

  • Tjenestested-besøget på marinehjemmeværnsafdelingen i Svendborg - gennemført som en sejllads med en marinehjemmeværnskutter fra kl. 8.05 til 9.35, hvor Trine Bramsen ankommer til Ærøskøbing på Ærø.
  • Besøg og rundvisning på Marstal Navigationsskole.
  • Rundtur på Marstal havn.
  • Besøg ved Socialdemokratiets kommunalvalgskampagne på havnen i Marstal.
  • Trine Bramsen forlader Marstal igen kl. 11. En time tidligere end oprindeligt planlagt for at haste til møde med regeringstoppen på Marienborg i Lyngby.

Kilde: Mail sendt mellem Trine Bramsens særlige rådgiver og Ærø Kommunes borgmester, som Netavisen Pio har fået aktindsigt i hos Ærø Kommune

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg er træt af de såkaldte eksperter, der er så bedrevidende og kloge og TV medier, der er så ubegavede og stiller fokus på kritik fra de blå. Enten det er relevant eller ej. Giver oppositionens ledere spalteplads til alt mulig vås. Ellemann, som skaber sig på forsiden af avisen i dag. Det er muligt det er forkert at hilse på øens borgmester, men havde hun ikke gjort det, så havde det også været galt. Der drives var VKO hetz på Trine Bramsen ofte uden grund og det samme på Jeppe Kofod. Når man ser Venstres ordførere stå og hidse sig op, skabe sig rent ud sagt i misundelse over at de nok må vente minimum ti år på at generobre magten, og aldrig bliver ministre igen. Man taber jo alt. At TB har været til en koncert, mens Kabul faldt, ingen vidste det skete så hurtigt og den weekend, men man forlanger TB skulle vide det. Og tror man virkelig i fuldt alvor, at hun så sammen med statsministeren var gået til koncert. helt ærligt. Er det ikke langt ude. Man graver ikke sin egen grav bevidst. Det er helt rigtig som Hans Engell siger, der er intet at komme efter hverken for de røde eller blå brokkehoveder her. det er muligt de ikke bryder sig om hende, men nu er hun forsvaret minister og hun gør et godt job, og hun lærer noget hver dag.

Kommentar:

Personligt mener jeg; det er utroligt trist, at se oppositionen,s tiltag - den såkaldte "Blå-Blok" - har efter min mening; lige siden Valget i 2019 vist, at rønnebærene er ret sure, og da Covid 19 slap løs, har de konstante negative tiltag fra oppositionen bare steget og steget- ene og alene pga. at den ledet Socialdemokratiske Regering med Statsminister Mette Frederiksen i spidsen har håndterer de første to år i valgperioden på en god og sober måde, med de fejl, som selvfølgelig vil opstå under en så voldsom Corana Pandemi...

Jeg er helt på linje med teksten i Helle,s debat-indlæg, medierne er ikke noget man mere skal interesser sig for, da en ret stor del er helt på Månen, bare tag Sygeplejerskernes arbejdsnedlæggelse i dag, straks hedder det fra medierne, at det er ulovligt det Sygeplejerskerne er i gang med, undskyld mig, hvor i alverden står det henne, det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og ikke andet, som vi borgerer jo nok kommer til at se mange gange fremadrettet,...

God Eftermiddag,
Erling Drews...

Panik før lukketid - V smelter ned...

Og iøvrigt lever vi i en moderne tid, hvor man ikke nødvendigvis bør befinde sig på sit kontor for at passe sit arbejde og foretage eventuel vigtig kommunikation.

Tak til dig Hans Engel. Kunne du ikke også skrive, at vi gik ind i krigen under USA’s ledelse, og at vi derfor også trak os ud under deres ledelse. Punktum.

Og samtidig skrive at det vat en Venstreledet regering der sad for bordenden da krigen i Afghanistan blev indledt.

Sorry mit indlæg

Det er virkelig bemærkelsesværdigt så ofte, den tidligere formand og minister for de konservative kommer til at indtage rollen som fornuftens stemme.

Det har uden tvivl været godt for ham at komme væk fra miljøet, så han ikke omgås så mange konservative mere.

Jeg giver intet for alle de eksperter som den useriøse sladder presse opstøver.
Man kan ALTID finde en ekspert der er villig til at kritisere og kloge sig, og være enig med pressen. Det kan godt være at en journalist skal spørge 10 eksperter før han finder den ene der er kritisk. De andre 9 hører man intet til.
Det er den måde vores medier desværre arbejder på. Deres faglige stolthed har de solgt for længe siden.

Det er træls at høre på, så i Dag Markus Knuth kan han ikke bruge sin til i Knuthen borg Safari. Eller et Cirkus for ham og Michael Aastrup Jensen. De ævler bare

Hvem sad til vin smagning da vi blev løbet over ende af flygtninge fra Syrien,det gjore Lars den lykkelig fra Venstre,der kan man da tale om fejl men nej det var der ikke nogen i regeringen det troede det gik så hurtigt.Lad os få åbnet Irak kommisionen igen så kan vi undersøge krigen i Afghanistan som de blå jo råber så højt op om skal undersøges,men det var måske det sidste de ville have undersøgt,de er amatører alle som en i blå blok,se så vor flot Lars den hellige er kørende,mon han også har fået nyt tøj til at tage på ferie i,han skulle heller passe sit arbejde i folketinget men han bliver aldrig anderledeskæltring til evig tid.

Du har ret Ulla hvorfor skulle der lukkes ned for Irak og Afghanistan kommissionen , og så umiddelbart før den endelige redegørelse var klar -
Forleden var der en historie i Berlingske og BT hvor Søren Pind besværede sig over sagsforløbet i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan - Tænk at det kommer fra en mand der som den ansvarlige justistminister nægtede at udlevere ikke klassificerede dokumenter fra undersøgelsen - selv om et politisk flertal bad om det -

Ja det var utroligt hvad den borgelig regering kom igennem med i nullerne,det kunne de kun fordi Tulle gav dem flertal i alt deres løgn og humbug,bare Tulle drengen fik lidt indrømmelse på muslimerne,så gik alt jo godt igennem,kan vi ikke få vist et billede af Lars den hellige da han var i Afghanistan og afleverede 250 000 til Mujahdinerne,som jo i virkeligheden er Talibanerne han har givet penge til er det ikke ulovligt,den mand er da en skidt knægt.

Det blive jo mere og mere latterligt, hvad en Venstre og Koncervative opposition finder på af tåbeligheder for at skade regeringen - Intet synes for småt. Heller ikke en sejltur med en hjemmeværnskutter.

Hvor herre bevares. Det ser meget sort ud med at redde klimaet. Christiansborg kommer til at stå under vand om et par årtier.

Den blå løgn fortsætter.

Nu skal de røde også skældes ud for at passe deres job...
Oppositionen burde skamme sig...

Ja fuldstændig rigtigt, Lindholm, den blå løgn fortsætter.
Det må være de dårlige meningsmålinger der gør at man hele tiden hører
brok over Frederiksen, Bramsen og nogle gange også Kofoed og andre ministre.
De kan ikke finde på andet, V, K, LA, NB og DF
De får ikke flertal ved valget om 2 år, og heldigvis for det.

Støjbergene er sure!

Og det i et år hvor rønnebærene aldrig har været flere, rødere og mere attraktive.

Selv på alle landets småøer trives rønnebærene.

Selv den snu ræv politisk kommentator Hans Engell kan ikke få skovlen under de lækre røde bær.

Han nøjes med de importerede amerikanske blåbær! Lavthængende frugter der flyves ind!

Alt imens statsministeren roser rønnebærene til skyerne!

Man kan spørge Lars Chr. Lilleholt, om det ville være OK,
hvis ikke Trine Bramsen ikke var gået i land på Ærø, hvis hans
svar er ja, så har han hul i hovedet, sejlturen ville være den samme.
Derfor er svaret til LCL være, at et besøg på en af værnenes skib,
være et ministerbesøg, sejltur eller ej. kunne man så ikke samtidig
spørge LCL hvornår den sidste soldat er rejst ud af Afghanistan,
for sandheden må vil være den meddelelse som er udsendt fra
forsvarskommandoen den 22 juni 2021, at den sidste soldat har
forladt Afghanistan, hvorfor skulle trine Bramsen så spilde tiden
med at sidde på sit kontor i ministeriet, Herkules flyene var sat
i vente position i Usbekistan, klar til at blive sat ind i evakuering
af civile fra Kabul til Islamabad i Pakistan.

B.T. fortsatte hetzen til morgen og P 1 morgen gentog, men en besindig kommentator fra Altinget, kunne fortælle at de blå og i sær V gik efter Trine B. fordi hun har haft mandsmok nok til at rydde op, at en kvinde viser n..... er ikke populært hos de blå "krigsgale" partier VKO. De ser hende som den svage i MF regering, men de tager fejl, hun er enlig mor til en lille pige, sej som få, og hun er bramfri, kalder en spade for en spade, ryster ikke på hånden. jeg ville ikke møde hende i kamp hvis jeg var Chr. Lillehøj, han ville få læsterligt med tæsk, tror også hun behersker kampsport. Hun har i alt fald en fan i Hans Engell. og det er der ikke mange der har.

Fordi AJ, de løber med egen dagsorden og halve vinde. Jakob Ellemann, som konstant fortæller os, han har været udsendt og han forstår veteraner bedre end alle andre?? Ingen betvivler hans mandsmod som soldat, men at pådutte Trine Bramsen forkerte motiver, er usselt. Hun brænder for sit job som forsvarsminister, og hun har sørget for den ordentlighed, som hans egen partifælle og eks forsvarsminister lukkede øjnene for, som Hjort ikke magtede. Hun ryddede op. Ikke altid lige taktisk klogt, men bramfrit. Måske skulle hun hedde Trine Bramfri :) jeg synes hun er befriende, når hun kommer med sine lange skridt, og ikke gider de tåbelige spørgsmål.

Helle Walther, kan det ikke undre, at hele den vestlige verden,
har valfartet til Qatar, hvor Taleban har haft deres ledere siddende
i over et år, jeg vil næsten garantere, at USA - Tyskland - Frankrig
England - Nato - har været på besøg hos disse ledere, og aftalt hvordan
de vestlige styrker kunne blive evakueret, uden tab af liv.
Vi har intet hørt om kampe mellem NATO landene og Taleban.
USA har evakueret 120000 personer vi har evakueret 5 gange så mange som
der var udsagn om vi skulle hente ud, derfor var deadline for afslutningen
31 august, det var med garanti den dato som man var blevet enige om.
De eneste angreb som vi har erfaret vat da ISK angreb USA styrkerne ved
indgangen til lufthavnen, ellers var der et udmærket samarbejde mellem
USA og Taleban, hvor der ikke kom til sammenstød, men i medierne var der
store dramaer, og forudsigelser som ikke kom til at holde vand.
Men jeg tager hatten af for de journalister som løb risikoen.

“... ret i sine juridiske vurderinger, så ville samtlige medlemmer af de sidste syv regeringer befinde sig i fængsel på ubegrænset tid". ​
Ja det burde de jo nok. Enten er der ingen regler eller også dækker man over hinanden.

"Jeg finder hele diskussionen for umådelig smålig,” lyder det fra Hans Engell. Smålig lyder det fra en tidligere konservativ politiker der gik ind for at tage fra de lavt lønnede.

Pudsigt nok kan Hans Engells betragtninger godt kan bruges i denne sammenhæng. Det er hykleri.

Kurt. så du mener ikke at diskussionen om turen i kutteren er smålig.
Det kan sagtens være at man er uenig med Hans Engel i andre sager, men derfor behøver man jo ikke at være uenig i alt hvad han siger.

For ikke at træde nogen over tæerne så vil jeg gerne vide (have dokumentation for) hvad der er op og ned i denne sag.
Det der med at det HE siger er rigtigt alt efter om det passer i ens verdens billede, er det OK?

Godt med lidt kritiske øjne på denne side,tak for det.
Ellers er det jo kun et forum for fanatiske SD,er

Politisk kommentator om Ærø-sag: “Der er intet at komme efter”
Forsvarsministeren har aflagt Marinehjemmeværnet et tjenestested-besøg - "Det er der intet ulovligt i,” mener tidligere forsvarsminister Hans Engell
Ja det siger en tidligere (K) forsvarsminister, så må det jo være rigtigt,
og han har vel mere forstand på det end alle de "kloge hoveder" fra Venstre (Elleman) eller DF (Thulesen-Dahl)
eller NB (Vermund)

Nej Lars T, fanatismen ser du lyse ud af Venstres ordførers øjne, og Engell har fra starten været glad for valget af trine B. som forsvarsminister, også selv om han er konservativ kommentator. og eks minister. Nogen gange må man sige fra når heksejagten bliver for voldsom som nu.

Annonce