Annonce

BT's chefredaktør: Ministerbesøg på Ærø var led i valgkamp

Chefredaktør Michael Dyrby svarer ikke på, hvorfor BT har undladt at oplyse læsere og offentligheden om, at Ærø-besøget havde et forsvarsmæssigt indhold
Det blafrer i vinden hvorfor BT i sine artikler om forsvarsminister Trine Bramsens besøg på Ærø 15. august har undladt at oplyse læserne og offentligheden om, at besøget også havde et forsvarsmæssigt ressortindhold.

Under besøget på Marstal Navigationskole drøftede forsvarsminister Trine Bramsen og rektor på skolen, Helle Bak Poulsen, således et problem, som tidligere medlemmer af Søværnet løber ind i, når de ønsker at overgå til handelsflåden - og i den forbindelse ønsker at tage en navigationsuddannelse.

Problemet består i, at de tidligere ansatte i Søværnet ikke i fuldt omfang får anerkendt deres sejltimer i Forsvaret. Rektor og minister blev på Ærø-mødet enige om i fællesskab at arbejde for en smidiggørelse af reglerne.

Altsammen er fyldigt omtalt i en artikel i Fyns Amts Avis 15. og 16. august. Men i BT’s artikler får læserne intet at vide om, at forsvarsministeren havde et ministerielt ærinde på Ærø.

I BT 1. september får læserne således alene at vide, at ministeren besøger sine partivenner på Ærø. Og to eksperter kritiserer i den forbindelse, at ministeren transporteres af en marinehjemmeværnskutter til og fra Ærø.

Professor Sten Bønsing, Aalborg Universitet, betegner lige ud ministerens transport som “ulovlig”, fordi mødet på Ærø er “af privat karakter”:

“Det er ulovligt, når forsvarsministeren tager et marinefartøj til et privat besøg i hendes parti på Ærø. Hvis en minister skal transporteres rundt af Forsvarets fartøjer, så skal det være relateret til hendes arbejde som minister. Det var besøget på Ærø ikke,” udtalte Sten Bønsing til BT.

Professor Bent Greve, RUC, havde samme opfattelse - at ministerens besøg på Ærø var af privat karakter, og han udtaler derfor også kritik af ministerens brug af marinehjemmeværnskutteren.

Tre spørgsmål til BT

Netavisen Pio har bedt BT’s chefredaktør, Michael Dyrby, forklare, hvorfor BT ikke oplyser læserne og offentligheden om, at ministeren havde et ressortmæssigt-ærinde på Ærø 15. august i BT-artiklen 1 september.

Netavisen Pio har også bedt BT’s chefredaktør svare på, om BT i sin forelæggelse for professor Sten Bønsing og professor Bent Greve har oplyst dem om, at ministeren havde et konkret ressortmæssigt ærinde på Ærø - inden at de to bedømmer ministerens benyttelse af marinehjemmeværnskutteren som ulovlig.

Endelig har Pio bedt BT’s chefredaktør svare på, om BT nu vil rette op på sagen ved at oplyse læserne om, at ministerens Ærø-ophold havde et forsvarsministerielt, ressortmæssigt indhold. Og om BT i den forbindelse nu vil rette fornyet henvendelse til eksperter og politikere, som måtte have udtalt sig på et ufuldstændigt grundlag.

BT’s chefredaktør, Michael Dyrby, svarer ikke direkte på nogen af spørgsmålene

BT’s chefredaktør, Michael Dyrby, svarer ikke direkte på nogen af spørgsmålene.

I stedet understreger Dyrby i et mail-svar til Netavisen Pio, at hele Ærø-turen efter BT’s opfattelse er “et visit i forbindelse med den kommende valgkamp og det er jo helt fint”.

Netavisen Pio bringer her chefredaktør Michael Dyrby’s fulde svar på Netavisen Pio’s spørgsmål:

“Besøget på Ærø var arrangeret af Ærøs borgmester Ole Wej. Forsvarsministeriet var ikke en del af planlægningen på øen og dermed blev det heller ikke et ressortmæssigt ærinde.”

“Besøg på Navigationsskolen kom i stand, fordi borgmesteren ønskede det og der var ikke noget program forud for besøget på navigationsskolen, ifølge forstander Helle Poulsen. Der var heller ikke produceret talepapir eller diskussionpunkter i ministeriet, som man normalt har ved et ressortbesøg.”

“I korrespondancen mellem den særlige rådgiver og borgmesteren er det tydeligt, at besøget er et visit i forbindelse med den kommende valgkamp og det er jo helt fint.”

Professor på retræte

Professor Bent Greve har i mellemtiden trukket i land.

Forelagt Netavisen Pio’s oplysninger erkender han nu, at minister-besøget også havde et ministerielt formål - og derfor vil han ikke længere fastholde at Ærø-ministermødet var af rent privat karakter:

Når der har været andre aktiviteter kan det diskuteres og derfor fastholder jeg ikke, at det alene var af privat karakter

“Når der har været andre aktiviteter kan det diskuteres og derfor fastholder jeg ikke, at det alene var af privat karakter, men at det tilsyneladende har været en central del af aktiviteten,” lyder det nu fra Bent Greve.

Hans Engell: Intet at komme efter

Politisk kommentator, tidligere forsvarsminister Hans Engell er gået kraftigt i rette med de to professorer, særligt Sten Bønsing.

I et interview med Netavisen Pio understreger han, at ministermødet på Ærø er foregået lige efter bogen, og et “der er intet at komme efter”.

Han mener, at forsvarsminister Trine Bramsen - helt uanset hvad der i øvrigt skulle foregå på Ærø - har været i sin fulde ret til at aflægge et tjenestestedbesøg hos marinehjemmeværnet i Svendborg i form af en sejlads med marinehjemmeværnskutteren:

Hun har aflagt Marinehjemmeværnet i Svendborg et tjenestested-besøg. Det er der intet ulovligt i

“Det er intet at komme efter. Hun har aflagt Marinehjemmeværnet i Svendborg et tjenestested-besøg. Det er der intet ulovligt i,” sagde Hans Engell mandag til Netavisen Pio og føjede til:

“Mit udgangspunkt som forsvarsminister - uanset om jeg var ude at køre med kampvogne, om jeg var ude at flyve F-16, eller jeg sejlede med en marinehjemmeværns-kutter eller med en fregat - var, at så var det altid forbundet med jobbet som forsvarsminister.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Chefredaktør Michael Dyrby svarer ikke, og det er ikke første gang...
Han er lidt sky for pressen...
BT er da en tegneserie...

Michael Dyrby.
Hvorfor kommer i ikke i gratis udgave mere, fordi ingen gider at læse jeres pis, i er en håndlanger som TV2.
Trine Bramsen gør et fantastisk stykke arbejde, samt Jeppe Kofoed også og resten af regeringen det samme.
Nu må vi så håbe at Ekstra Bladet vil gå samme vej

Dyrby har nok ikke været fuldt påklædt, da han blev spurgt.
(Hvorfor var det nu, at han måtte forlade TV2 ? )

Stop dit sludder, Dyrby.

BT er da ikke andet en en borgerlig parti-tryksag, som kalder sig et nyhedsmedie.
En statsfinansieret reklame-tryksag.

B.T. er en sladderavis, med en redaktør, som omgås fakta yderst lemfældigt.

Michael Dyrby kommer fra Venstre-familien på TV2.

Blev overtaget af den lige så fundamentale Venstre-familie på BT, på grund af:

https://www.avisen.dk/medie-dyrbys-sexflirt-er-en-44-aarig-skolelaerer_3...

Venstre-pressen holder sammen. :-)

Det, som Michael Dyrby på sin egen ubehjælpsomme måde prøver at sige, er egentlig blot, 1) at han ikke kan lide Socialdemokratiet, 2) at han meget hellere ville have en blå regering, og 3) æv bæv bussemand.

Ja og havde det været Hjort Frederiksen, Sophie Løhde, Troels Lund Poulsen eller Lars Løkke, der havde besøgt Ærø, så havde Dyrby nok holdt sin mund, for det er jo (V) folk.
Det er Trine Bramsen (A) der er forsvarsminister, og hun gør det godt.

Annonce