Hver fjerde ledig er ikke klar til job og minkavlere venter på grønt lys

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til vores nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.

Denne dag byder på nyheden om, at mens de danske virksomheder skriger på arbejdskraft, og nye job vælter frem til danskerne i rekordtempo, viser det sig nu, at der er alvorlige problemer med at få de sidste arbejdsløse kanaliseret over i de ledige job, at minkavlerne venter på grønt lys for igen at kunne starte avlen, og flertallet skrumper bag byggeriet på Amager Fælled. Og så er der drama i DR’s dramaafdeling.

Tak fordi du læser med.

Nye tal: Hver fjerde ledig er ikke klar til job – nu lyder der krav om “en opstramning af sanktionsreglerne”

Mens de danske virksomheder skriger på arbejdskraft, og nye job vælter frem til danskerne i rekordtempo, viser det sig nu, at der er alvorlige problemer med at få de sidste arbejdsløse kanaliseret over i de ledige job.

Det skriver Berlingske.

En ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser således, at hver fjerde ledige selv siger, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Administrerende direktør i DA, Jacob Holbraad, siger til avisen:

“Det må give anledning til meget selvransagelse i landets jobcentre og a-kasser. De må være meget bedre til at sikre, at når der er nogle ledige job, skal de sørge for, at de ledige tager dem.”

Læs hele historien her.

 

Minkavlere venter på grønt lys

Minkavlere, som måske kunne tænke sig at holde mink i fremtiden, venter stadig på afklaring om, hvorvidt forbuddet forlænges, når det udløber til nytår.

Det skriver Børsen.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har ikke ønsket at svare på, om han mener, at forbuddet mod minkhold skal forlænges, men varsler, at han vil indkalde til drøftelser med partierne “snarest.”

Og den melding kan for eksempel Erik Westergaard, der i over 10 måneder har tygget på, om han skal sætte mink ind på sin nordjyske farm igen, ikke bruge til alverden.

Som han siger på ganske nordjysk facon:

“Joh, vi overvejer da stadig at starte op med mink igen. Men det er noget broget.”

Mens Enhedslisten ønsker at forbyde minkavl i Danmark, så mener De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, at det igen skal være muligt at avle mink, hvis nogen har lyst.

Læs hele historien her.

 

Flertal skrumper: DF trækker sig fra aftale om byggeriet på Amager Fælled

Der skal alligevel ikke bygges boliger på Amager Fælled.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation, der trækker sig fra den aftale om byggeriet, der blev indgået tilbage i 2018.

Det skriver Politiken.

“Vi har derfor i dag meddelt overborgmester Lars Weiss, at Dansk Folkeparti trækker sig fra aftalen om byggeriet. Forudsætningerne for vores opbakning til byggeriet er væk, og vi vil derfor ikke længere bakke op om aftalen,” lyder fra spidskandidat Finn Rudaizky (DF).

Så sent som i februar 2021 var Dansk Folkeparti med i den kreds af partier, der stemte for den nye lokalplan for området, der banede vejen for, at byggeriet kunne gå i gang. Men siden er det forberedende byggearbejde på fælleden blevet “overhalet af virkeligheden”, lyder det fra partiet.

Læs hele historien her.

 

DR’s dramachef fyret efter udskydelse af historie-serie

Christian Rank, chef for DR Drama, er blevet afskediget, efter at dramaserien “Leonora Christina” er blevet udskudt.

Det har nemlig angiveligt skabt turbulens og en fastlåst turbulens, og DR mener ikke, at det er muligt at skabe den fornødne ro, der er afgørende for drama-produktionerne i DR.

”Leonora-produktionen har været et vigtigt projekt for mig, og jeg er ked af, at det har været nødvendigt at udsætte produktionen,” siger Christian Rank.

 “Det har været et udfordrende forløb, situationen er nu fastlåst, og derfor forstår jeg DR’s ønske om, at der skal skabes ro omkring DR Drama, så DR fortsat kan levere dansk tv-fiktion i særklasse.”

DR Dramas souschef, Marianne Bennetzen, konstitueres indtil en ny dramachef er på plads.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

DA er og bliver nogle narrehatte. Når en fjerdedel af kontanthjælpsmodtagerne siger, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, er det jo fordi de er syge, men af sparehensyn er anbragt på kontanthjælp. Noget, som DA syntes var en glimrende ide, den gang det var Hjorten, der var beskæftigelseszar.

Den nuværende regering har sat turbo på konverteringen af mennesker uden "restarbejdsevne", som det hedder, til førtidspensionister, men det tager tid, for der skal indhentes lægeerklæringer, foretages arbejdsprøvninger og fanden og hans pumpestok.

Den ene dag klager DA over, at kvaliteten af de mennesker, som Jobcentrene sender ud til dem er for lav, den næste dag klager de så over, at Jobcentrene ikke sender dem flere syge mennesker. Ledes og fordeles arbejdet på det danske arbejdsmarked virkelig af en flok amatører, eller er Jacob Holbraad bare yngste mand, der i dag har fået tjansen med at udtale sig til aviserne??

Minkavl skal ALDRIG genindføres i Danmark.

Dyrplageri har været forbudt i mange år, hvorfor minkavlerne har levet under en Venstre-undtagelse.

Minkavl og dermed dyrplageri skal ALDRIG genindføres i Danmark.!

Hørt

Vi bør som minimum indføre samme velfærdskrav for mink, som de har i f.eks. Tyskland. Det drejer sig om større bure, større reder, mulighed for at klatre på andet materiale end buret og endelig mulighed at at få sig en svømmetur. Det er dyrt, men ved at indføre det nu, hvor alle avlerne alligevel har fået erstatning, vil det kunne indføres næsten omkostningsfrit. Om der så er nogle, der vil avle under disse nye regler, det er nok tvivlsomt.

Hvad stiller man op med de formentlig kronisk syge Coronasenfølge SKADEDE, når de på grund af sygdom står uden
job. Fordi de ikke er i stand til fysisk at klare jobbet mere....? Ja,det er jo spørgsmålet. Disse har da KRAV på en art varig kompensation. Får de tildelt førtidspension når de ikke kan arbejde mere efter at have været hårdt ramt af Corona ? Eller er det bare den skinbarlige sandhed at folK må leve eller dø. Segne om af Corona
og dens følger uden HJÆLP fra nogen kant. ARBEJDE er det vigtigste .... Et menneskeliv er tilsyneladende ikke meget værd.

På tide man afskaffer LAVTLØNNEN. Hvis arbejdsgivere med "lortejob"
vil have arbejdskraft må de HÆVE lønnen. De kan ikke forblænde nogen til at tro deres job er attraktive.

Annonce