Blå blok i voldsom barsels-krig

V-gruppeformand om de øvrige blå partiers nej til øremærket barsel: “Jeg undres over, hvor reaktionære dygtige borgerlige politikere er, når det handler om ligedeling af barsel”.
Tirsdagens uenighed i blå stue om holdningen til øremærket barsel til mænd er onsdag afløst af en regulær krig blandt partierne i blå blok.

Anledningen er, at Venstre - modsat alle andre partier i blå blok - støtter op om Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) aftale om 11 ugers øremærket barsel til mænd.

“Jeg undres over, hvor reaktionære dygtige borgerlige politikere er, når det handler om ligedeling af barsel,” skriver Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, i et opslag på Facebook.

Men Karsten Lauritzen stopper ikke her.

Sammenligner med afskaffelses af revelsesret

De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige får af Venstres gruppeformand også at vide, at de for ham og Venstre fremstår dobbeltmoralske, når de øvrige blå partier på andre områder kæmper for flere rettigheder til mændene:

I mine ører lyder det lidt dobbeltmoralsk

“De selvsamme borgerligere politikere der er imod at far får rimelige barselsrettigheder, er utilfreds med, at han har for få, når det kommer til skilsmisse og forældremyndighed. I mine ører lyder det lidt dobbeltmoralsk.”

Karsten Lauritzen fyrer op under krigen i blå stue ved yderligere at spå, at lige som den borgerlige modstand mod afskaffelse af revselsesretten efterhånden forsvandt, på samme måde vil det gå de øvrige blå partiers modstand mod øremærket barsel til mænd:

“Men jeg ser som venstremand optimistisk på verden. Også når det handler om, at en samlet borgerlig blok bliver mere fremskridtsvenlig (progressiv). Så ligesom at modstanden mod en afskaffelse af revselsesretten forsvandt, så vil det samme ske på barselsområdet, til glæde for dem det handler om nemlig børnene.”

placeholder

 

Vermund: Venstre er i stigende grad et midterparti

I debattråden under Karsten Lauritzens opslag melder Nye Borgerliges beskæftigelsesordfører, Lars Boje Mathiesen, sig på banen. Han minder om, at Venstre mente det stik modsatte i 2018:

“Så sent som 2018 var Venstre imod,” skriver han og citerer i den forbindelse daværende beskæftigelsesminister Troel Lund Poulsen (V):

“Og vi mener, det er et familieanliggende, hvor den enkelte familie skal have lov at indrette sig, som man finder bedst.”

I Berlingske fisker Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, det værste skældsord frem om Venstre, hun kan komme i tanke om: “Midterparti”:

fordi det i stigende grad er et midterparti

“Jeg griner altid lidt, når de bliver præsenteret som Danmarks Liberale Parti, inden de skal på talerstolen i Folketinget, fordi det i stigende grad er et midterparti.” 

“Man siger, at staten bedre ved, hvordan de enkelte skal leve sit familieliv, og så kan man altså ikke kalde sig liberal. De svigter familiernes ret til et frit valg,” siger Pernille Vermund til Berlingske, og går så til stålet:

“Det burde være en borgerlig dagsorden at sikre, at staten holder sine klamme hænder væk fra familiernes hverdag.”

K: Det er ikke liberalt

Hos De Konservative erklærer partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, sig over for Berlingske som overrasket over Venstres position - altså at partiet støtter aftalen om øremærket barsel til mænd:

synes ikke, at der er meget liberalt i at mene, at staten ved bedre end familierne

“Jeg skal ikke kloge mig på, hvordan Venstre skruer deres politiske holdninger sammen, men jeg synes ikke, at der er meget liberalt i at mene, at staten ved bedre end familierne.”

Som omtalt i netavisen Pio tirsdag ( Link) tordnede De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, mod barsels-aftalen. Det samme gjorde formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thuelsen Dahl, betegnede tirsdag på Twitter aftalen mellem DA og FH som “nedladende over for danskerne”: 

Det her er SÅ nedladende overfor danskerne

“NEJ TAK! Det her er SÅ nedladende overfor danskerne. Familierne. Lad dog forældrene selv bestemme, hvordan de skal fordele deres barsel!”

placeholder

 

Vrede blandt Venstres egne

Venstres opbakning til barsels-aftalen og Lauritzens Facebook-opslag afstedkommer ikke alene en voldsom modreaktion blandt politikere fra de øvrige blå partier, men også fra fremtrædende Venstre-folk.

Blandt dem tidligere justitsminister Søren Pind. Hans kommentar til Karsten Lauritzens Facebook-opslag er et:

“Den er god med dig.”

Blandt de mange, der liker Søren Pinds kommentar, finder man blandt andet formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard.

Manden som i august 2019 - sammen med sin bestyrelse - satte et lavineskred i gang, da han og bestyrelsen meddelte, at nu trak man støtten til både Venstres daværende formand, Lars Løkke Rasmussen, og partiets daværende næstformand, Kristian Jensen.

Løkkes banemand: “Nej tak”

Længere nede i debattråden melder den magtfulde Jens Nicolai Vejlgaard sig med en af sine meget sjældne offentlige tilkendegivelser:

Nej tak!!!. I et liberalt parti sætter vi ikke grænser, vi giver muligheder

“Nej tak!!!. I et liberalt parti sætter vi ikke grænser, vi giver muligheder.”

Tidligere undervisningsminister og medlem af Folketinget for Venstre fra 2007 til 2017, Tina Nedergaard, er endnu mere spids:

“Hvordan kan det blive liberal politik at mene, at systemet skal bestemme over familien?”

Berlingske har haft fat i flere Venstre-borgmestre, som heller ikke ligefrem er begejstrede for moderpartiets opbakning til aftalen om øremærket barsel til mænd.

Blandt de utilfredse er Pernille Beckmann, der er borgmester i Greve Kommune, og Ib Lauritsen, der er borgmester i Ikast-Brande Kommune.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen det er jo en EU forordning. Blå blok er da ellers helt vilde med EU. Rigtige mænd siger jo også NEJ til barsel og JA til krig - Og i blå blok er ALT krig.

Den blå løgn fortsætter.

Jeppe Lindholm. De blå med nye borgerlige i spidsen, tænker kun på sig selv. Lars Boje Mathiesen vil have schweiziske tilstande i Danmark til folke afstemning, men betaler de nej.
Ole Simonsen

Samtidig med denne her barselsordning er der flere og flere kvinder som siger nej til børn. Og antallet er kun stigende. Med de udsigter politikerne lægger op til for fremtiden, kan jeg meget mehget godt forstå det valg. I det blå Danmark er der ikke plads til børn. Kun hårdt arbejde, som ikke må være sjovt, for at gøre de rige i Danmark endnu rigere.

Hvad venter der den almindelige unge kvinde i Danmark?

1. Udsigt til hårdt arbejde med færre og færre rettigheder og til mindre og mindre i løn.

2. Udsigt til 50 år på arbejdsmarkedet med opslidende arbejde til hun bliver mindst 70 år.

3. En stadig mere og mere ustabil verden uden usigt til forbedring.

4. En fremtid for børnene, som kun har udsigt til at blive værer og værer. Og ikke bedre, som vi ellers har været vandt til det.

5. Udsigt til en fremtid, hvor det bliver svære og svære at klare sig bare nogen lunde.

6. Udsigt til en fremtid, hvor alt forandre sig konstant. Hvad enten det nytter eller ej.

7. Udsigt til en fremtid, hvor alle lønmodtagere skal konkurrere med hinanden og robotter uden ende. Aldrig mere fred. Kun en konkurrence krigstilstand.

Hvem har lige lyst til at sætte børn i verden med de udsigter???

Kommentar:

Jeppe Lindholm !

Interessant at læse dine 7 "teser" !

Vedrørende "Tese seks" så ser jeg personligt, at fremtiden bliver meget værre end man egentligt forventer, da Virus Udbrud/Pandemier vil tiltage, samt store Metangas udslip, og ret store Vulkan udbrud - samt at vi mennesker jo ikke lige opfører os ret positivt med vores Klima/CO2 udslip...

Vedrørende Virus/Pandemier, så behøver man såmænd bare læse den tidligere danske Retsmediciner Preben Gertinger,s Bog . Lualaba - Begyndelsen til enden - fra 1995, hvor Gertinger har ramt rigtigt med at forudsige Cocid 19 Pandemien og de næste 75 år vil blive endnu værre...

Alligevel ønskes du en Rigtig God Aften,
ERling Drews...

Kommentar:

Personligt har jeg stemt ja til, at Danmark er medlem af EU...

Men nogle gange syntes jeg; EU blander sig alt for meget i, hvordan borgerne selv vil administrerer deres liv...

Lad dog forældrene selv bestemme, hvordan de fordeler deres barselsorlov...

God eftermiddag,
Erling Drews...

På Berlingske Tidende har de fundet frem til en Mor med fire børn, som kalder barsel til Far for et "massivt overgreb" da børn risikere at blive sendt før i en institution https://www.berlingske.dk/kommentarer/mor-til-fire-barselsaftale-sender-...

Et års barsel er alt for lidt kan jeg forstå på Berlingske Tidende. For børnenes skyld bør perioden på barsel hæves til barnet bliver 3 år. Samtidig kan alle dagplejer og vuggestuer nedlægges. De er kun til skade for børnene og koster samfundet kassen. Desuden. Der er INGEN som siger Mor og Far skal holde barsel samtidig. De kan gøre det efter hinanden og derved holde barnet hjemme fra dagpleje og vuggestuer længst muligt hjemme i trygge rammer.

Hvor svært kan det være???

Den blå løgn fortsætter.

Reel ligestilling eksisterer i et hav af danske familier. I familier hvor partnerne livslangt kan stole på hinanden. Og børnene har det fantastisk!

Desværre er det ikke alle partnere der er lige heldige i deres partnervalg.
Desværre er det ikke alle partnere der undgår sygdom, uheld, ulykke, dårlige oplevelser på arbejdspladsen, m.m.
Desværre er det ikke alle partnere der har sikre løn og arbejdsvilkår og gode pensionsforhold.
Desværre er det ikke alle partnere der er lige heldige under graviditet, barsel og barnets opvækst.

I en verden uden problemer kan alle være liberale, frisindede og træffe egne beslutninger!

Desværre repræsenterer venstrefløjen og midterpartierne alle de negative oplevelser et liv kan give!

At Danmark og danskere får mulighed for at overveje børns vilkår i de første leveår er sundt og godt!

Kombinationen imellem et personligt ansvar og samfundets ansvar er en væsentlig diskussion.

Specielt med en statsminister der lægger så stor vægt på “arbejde” i et menneskes liv. Også kvinders liv!

Hvilken rolle barnet, børnene, den næste generation skal spille i det enkelte menneskes liv og i samfundets liv, er en diskussion værd!

Specielt i et politisk klima, hvor CO2-udslip, COVID-19, udnyttelse af opsvinget til endnu mere materiel rigdom, ligestilling, #metoo, Inger Støjberg, Lars Løkke, DFs nedtur, sygeplejekonflikten, har overtaget den politiske dagsorden.

Mistrivsel hos børn er et længe overset problem, der med mellemrum nævnes af SF og Enhedslisten!

Problemet er blot at antal medarbejdere i institutionerne altid er svaret på problemet!

Far, mor, barn-relationen diskuteres sjældent!

Familien og samfundets relation diskuteres sjældent!

Coronaen har givet nye brudflader, der har virket som øjenåbner for alle politiske fløje!

Et faldende fødselstal er et blivende problem. Som starter hos den enkelte! Og slutter i den politiske debat!

Rige, veluddannede, storbykvinder er førende i problemstillingen!

Lavtuddannede, ikke-vestlige kvinder holder fødselstallet nogenlunde i ave!

Spørgsmålet er? Er det det vi vil? Med befolkningsudviklingen?

Mulighederne for barsel er et godt sted at begynde!

Tænk hvis barsel og samvær med eget barn blev betragtet som “et arbejde”.

“Et arbejde” på niveau med det arbejde, der “står på stand-by”, så længe barselsorloven varer.

Hvor kommer pengene fra?

Ja, det er op til det enkelte menneske, de politiske partier, og samfundet i almindelighed!

Børnenes statsminister har indtil videre ikke haft meget at byde på!

Bortset fra “at alle børn skal se deres forældre gå på arbejde”!

Den højeste socialisering som fru Frederiksen kan komme på!

Godt EU har sat gang i debatten.

Aldrig har Danmark haft så mange kvindelige partiledere.
Aldrig har så mange potentielle mødre haft så stor politisk indflydelse.
Aldrig har så mange småbørn fået muligheden for en perfekt opvækst.

Spørgsmålet er blot? Klimaforskerne ved præcist hvad der skal gøres for klimaet?
Men hvad med børn og barnets opvækst? Ved forskerne hvad der er bedst for barnet?

Institutionsdanmark har næppe givet mulighed for den frie forskning?

Hvor er forskningsrapporterne som de venstreorienterede partier plejer at henvise til?

Forældre ved bedst, svarer de blå partier!

Hvor er deres forskning? Når det drejer sig om fødsler, og barnets første leveår?

Børnenes statsminister står på bar bund. Derfor har hun haft så let spil!

Efter coronaen er der ting der tyder på at “et barns immunitet imod diverse viruser” giver anledning til nytænkning m.h.t. Danmarks institutionalisering af børnepasning.

Vuggestuer er en værre smittespreder end institutionaliseret landbrugsstorproduktion af mink!

Men venstrefløjen har alt for længe været mere optaget af forskningsrapporter vedrørende dansk landbrug, end børns opvækstvilkår.

Lærerkonflikten var viden på højeste niveau af lærere og pædagoger imod en flok uvidende politikere, der kun har BNP og fuld beskæftigelse for øje.

Den samlede viden hos et helt erhverv blev trådt under fode!

Præcist som vi ser i sygeplejekonflikten!

Et lands småbørn, børn og unge er langt dyrere end et institutions-produktions-apparat med stordriftsfordele fordrer!

Før kvinderne kom på arbejdsmarkedet blev halvdelen af landets arbejdskraft brugt på børn, hjem og gamle.

Da kvinderne kom på arbejdsmarkedet og væk fra kødgryderne, formåede stats, regional og kommuneøkonomerne forholdsvis hurtigt at få de nævnte udgifter reduceret til det halve.

De materielle goder steg og steg og snart fik vi råd til flyrejser overalt på jorden.

Men stordriften og rationaliseringer på småbørn, børn og de gamle har haft sine konsekvenser.

Vi mangler blot alle de fine forskningsrapporter!

Problemet er blot at den frie forskning er blevet institutionaliseret og statsstyret!

Tænk hvis det viste sig at børn som bliver passet hjemme de første par år, har langt færre diagnoser, psykiatriske indlæggelser, generel mistrivsel og samtidig klarer sig langt bedre i uddannelsessystemet og opnår de uddannelser som de ønsker og generel bedre livskvalitet hele livet til glæde for dem selv og samfundet.

Hvem tør sætte gang i disse undersøgelser?

Tænk hvis mistrivslen blandt børn kunne reduceres med 70% inden 2050.

Og tænk hvilken indvirkning det ville have på forældrenes dårlige samvittighed, når de er på arbejde!

Glade og koncentrerede mænd og kvinder. På arbejde.

Fordi det derhjemme det er der allerede styr på!

Godt hjulpet af den perfekte barselsorlov. Betalt og finansieret af stat, region, kommuner, arbejdsgivere, og lønmodtagere.

Nu bliver man vel ikke lockouter fra arbejdet hvis man får børn. Hvis man vil på arbejde kan man vel bare vælge det. Hvis de borgerlige og andre, vil have snablen i fælleskassen, er der en konsekvens der hedder ligelig fordeling af barsel.

Annonce