Annonce

DF-profil dropper kampvalg

Frygt for stemmespild får DF-profil til at trække sig fra højspændt hovedbestyrelsesvalg.
Sidste år var Rene Danielsson tæt på at blive valgt til hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti, og i år havde han overvejet igen at stille op. Men når Dansk Folkeparti i den kommende weekend holder årsmøde, glimrer navnet på det 34-årige kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti på Bornholm ved sit fravær på stemmesedlen.

“Jeg har hele tiden villet afvente, hvilke kandidater som meldte sig i år, og nu har jeg så besluttet mig for ikke at ville opstille,” siger Rene Danielsson til Netavisen Pio.

Det sker med henvisning til frygten for splitte stemmerne ved hovedbestyrelsesvalget blandt dem, som Rene Danielsson beskriver som “gode folk” i Dansk Folkeparti.

placeholder

Hård tone

Senest har lokalpolitikeren kritiseret to andre kandidater til hovedbestyrelsesvalget, Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen og regionsmedlem i Nordjylland Erik Høgh-Sørensen, for at fortsætte med at give interviews til medierne. Når nu Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har gjort det klart, at de seneste tids interne diskussioner i partiet skal holdes internt.

Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen er begge på genvalg på årsmødet.

Pisser formanden op og ned ad ryggen

“Jeg synes, de pisser formanden op og ned ad ryggen og gør præcis, hvad der passer dem,” har det lydt til TV 2. 

Både Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen har afvist kritikken.

Tæt på at blive valgt

DF's hovedbestyrelse består af 12 medlemmer og tæller blandt andre Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup og næstformand Morten Messerschmidt.

Foruden Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen er også den tidligere europaparlamentariker Anders Vistisen på genvalg i år.

Nøjagtig hvor mange kandidater der vil forsøge at komme i hovedbestyrelsen, er uvist indtil afstemningstidspunktet.

Men allerede nu står det klart, at flere kandidater har meldt sig. En af dem er partiets lokalformand i København, Jens Vornøe, der er 1. suppleant til hovedbestyrelsen.

“Spørgsmålet fra mig er; Vil du have mere af det samme - eller er det tid til forandring?,” skriver Jens Vornøe på Facebook.

placeholder
 

Vil ikke støtte offentligt 

På forhånd vil Rene Danielsson dog ikke at løfte sløret for, hvem han vil stemme på - eller om andre burde følge hans eksempel og ikke stille op.

“Jeg synes, at der nogle, som bør overveje, om det er det værd, hvis vi ikke får den udskiftning, som der er behov for,” siger Rene Danielsson.

Så har man nok en god ide

“Jeg vil ikke sætte navn på, men man kan jo gå ind og se de forskellige kandidaters mærkesager og se, hvilke der ligger op af mine, og så har man nok en god ide om, hvem jeg selv overvejer at stemme på.” 

Seks stemmer

Sidste år skilte blot seks stemmer ved hovedbestyrelsesvalget Rene Danielsson fra den tidligere kultur- og fritidsborgmester i København og langt mere profilerede politiker Carl Christian Ebbesen.

Forinden havde både Rene Danielsson og europaparlamentarikeren Peter Kofod, som også stillede op og til hovedbestyrelsen - og blev valgt! -  gjort det klart, at de stillede op for at ruske op i Dansk Folkeparti efter det sidste halvandet års lavvande i meningsmålingerne.

Peter Kofod fik 152 stemmer, Carl Christian Ebbesen 109 og Rene Danielsson 103 (han blev dermed suppleant til hovedbestyrelsen.)

Så er jeg bange

“Hvis ikke vi gør noget radikalt anderledes nu, så er jeg bange for, at der ikke er et stærkt Dansk Folkeparti om fem-seks år,” sagde René Danielsson fra talerstolen i kulturhuset Odeon i Odense.

Hovedbestyrelsesvalget blev ved den lejlighed set som et stedfortræderopgør om Kristian Thulesen Dahls person - og politiske linje - og altså om han netop har gjort nok for at rette op på Dansk Folkepartis meningsmålinger efter nederlaget ved folketingsvalget i 2019.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Dansk Folkeparti har sejret sig ihjel. De andre partier - bortset fra Radikale og Enhedslisten - har stjålet deres politik.