Justitsminister: Stop med at date!

"Livstidsfanger skal ikke bruge vores fængsler som datingcentral eller medieplatform," lyder det fra Nick Hækkerup.
Livstidsdømte og visse forvaringsdømte skal ikke længere have mulighed for at bruge tiden i fængslerne på at date, eller på at lave reklame for deres forbrydelser på eksempelvis sociale medier.

Det mener justitsminister Nick Hækkerup (S), der vil indskrænke de livstidsdømtes og visse forvaringsdømtes mulighed for at komme i kontakt med omverdenen, mens de afsoner deres straf.

”Livstidsdømte og forvaringsdømte, der er idømt en straf, der giver mulighed for livstid, skal ikke kunne bruge vores fængsler som datingcentral eller medieplatform til at prale af deres forbrydelser," udtaler justitsministeren ifølge en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

"De senere år har vi set usmagelige eksempler på, at indsatte, der har begået bestialske forbrydelser, har fået kontakt til helt unge mennesker for at få deres sympati og opmærksomhed. Det skal vi selvfølgelig stoppe."

Vil stoppe for nye relationer

I dag er det muligt for livstidsdømte og forvaringsdømte at skrive til, ringe til og få besøg af personer, som de har fået kontakt til under afsoningen.

Det gør det eksempelvis muligt for livstidsdømte at få nye relationer – eksempelvis kæresterelationer – mens de afsoner.

Justitsministeren lancerer i alt seks forslag til ændringer.

Konkret ønsker han bl.a. at fratage livstidsfanger muligheden for frit at indgå nye relationer i de første 10 år af afsoningstiden.

Ministeren vil også stramme reglerne for udgang, så livstids- og visse forvaringsdømte først kan få tilladelse til udgang efter 10 års afsoning, og samtidig indføre regler om, at sådanne dømte som minimum skal afsone i lukket fængsel i samme tidsperiode.

Han vil også fratage fangerne muligheden for frit at komme med “offentlige tilkendegivelser” om den eller de forbrydelser, de har begået, f.eks. hvis offentliggørelsen vil krænke ofret ved lovovertrædelsen.

Det betyder konkret, at livstidsdømte og visse forvaringsdømte ikke frit skal kunne offentliggøre f.eks. podcasts eller skrive på sociale medier om den eller de forbrydelser, de har begået.

Igen blevet aktuelt

Udspillet fra justitsministeren har været længe undervejs, men er blevet aktuelt af at Rasmus Paludan forleden giftede sig med en ung kvinde, som har skrevet kærestebreve til den livstidsdømte u-bådsmorder Peter Madsen.

Peter Madsen er siden blevet gift med den russiske journalist/kunstner, Jenny Curpen.

Også en anden livstidsfange, Peter Lundin, er blevet gift og har fået barn, mens han afsonede sin dom for mordet på Marianne Pedersen og hendes to børn.

Der er nu sendt et lovforslag i høring, der skal muliggøre de nye initiativer.

Hvis der er opbakning i Folketinget til lovforslaget, vil de seks initiativer forventes at kunne træde i kraft den 1. januar 2022.

Der sidder omkring 25 fanger på livstid i de danske fængsler.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"... livstidsfange, Peter Lundin, er blevet gift og har fået barn ...". Skandaløst.
Samfundet skylder ham INTET!
Og nu skal vi forsørge hans barn.
Hvorfor er disse stramninger ikke gennemført for årtier siden?

Fordi vi stadig har en kristen retsfilosofi om, at alle kriminelle er stakler, der skal vejledes og hjælpes til en kriminalitetsfri tilværelse. Med en fængselspopulation, hvor etniske danskere i dag er blevet en etnisk minoritet i arresthuse og lukkede fængsler, er der naturligvis ikke tid til den slags pleje længere. Peter Lundin og Peter Madsen er psykopater uden for kategori - de bliver forhåbentlig aldrig nogensinde løsladt, men selv den fire dobbelte morder Palle Sørensen, forbarmede en socialdemokratisk justitsminister sig over til sidst. Det havde han ikke fortjent. Han skulle være båret ud af hullet.

Igen forsøger Socialdemokratiet at lukrere på den del af befolkningen, som befinder sig i en konstant tilstand af moralisme og ressentiment. Det vil nok give et par vælgere i den mere rabiate del af befolkningen, men de mange humanister vil nok føle sig frastødte.

Peter Madsen er efter alt at dømme psykopat, og hans gamle kæreste må være tosset, når hun nu gifter sig med Rasmus Paludan, men behøver vi virkelig at lovgive for at forhindre tre tosser i at opføre sig tåbeligt?

Det er denne form for offentligt formynderi, som gør at mange mennesker ikke bryder sig om socialdemokratiske politikere.

Tror langt de fleste mennesker er trætte af at høre de sædvanlige sange fra bedrevidende "kloge" om at dømte mordere har menneskerettigheder i luksusklassen. Hvor blev ofrenes rettigheder af ? Og så er det helt ligegyldigt om det drejer sig om 3 - 5 - eller 10 mordere der ikke længere kan få besøg af villige damer.
Skulle der så være et par korrekte Radikale, der ikke kan lide Socialdemokrater, så overlever vi nok det også.

Smid nøglen væk, og lad dem rådne op - de har saboteret andres liv, og kan leve på 1. klasse...
Det krænker min retsbevidsthed...

Annonce