Flertal tegner sig: DF dropper modstand mod mindsteløn på landevejene

Dansk Folkeparti er klar til at stemme for lov om dansk løn til udenlandske chauffører efter mindre justering.
Foto: Steen Brogaard
Bent Bøgsted (DF), folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører
Frygt for 3F-monopol og bryd med retten til frit fagforeningsvalg, har fået Dansk Folkeparti, Venstre og De Radikale til at bakke baglæns på i forhold til et lovforslag, der skal sikre dansk løn på danske veje.

Men efter at fagbevægelsen, Dansk Industri (DI) og Dansk Arbejdsgiverforening i klare vendinger har opfordret de kritiske partier til at stemme for forslaget om en lovbestemt mindsteløn, så vender Dansk Folkeparti nu tommelfingeren opad.
Efter mindre justeringer af lovforslaget, føler Dansk Folkeparti sig nu betrygget og partiet er klar til at stemme ja til regeringens forslag, fortæller beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

“Vi er meldt ud i dag, at vi er klart til at sige ja til det udkast, som vi er kommet frem til efter forhandlinger med regeringen,” siger han til Netavisen Pio.


Mindre justeringen af loven

Justeringen handler, ifølge Bent Bøgsted, om, at vognmænd, som har tegnet overenskomst med et andet fagforbund end 3F, kan aflønne de udenlandske chauffører efter den overenskomst. Hvis den vel og mærke ikke afviger væsentligt fra den mest repræsentative overenskomst på transportområdet, som er den som Dansk Erhverv og Dansk Industri har indgået med 3F.  

Hvis ellers man har en overenskomst - det kan være med Krifa - som ikke afviger væsentligt fra 3F’s overenskomst, så kan man kører videre med den

“Hvis ellers man har en overenskomst - det kan være med Krifa - som ikke afviger væsentligt fra 3F’s overenskomst, så kan man kører videre med den. Man kan selvfølgelig ikke komme med en overenskomst, der underbetaler væsentligt. Det bliver overenskomstnævnet, der skal afgøre, om det lever op til kravene. Det har vi forhandlet os frem til,” siger Bent Bøgsted.

Også Venstre skulle være indstillet på at vedtage forslaget efter de nye justeringer. Det erfarer Netavisen Pio.
 

Sker efter opråb fra arbejdsgivere 

Meldingen kommer efter, at Dansk Industri og 3F Transport tirsdag er kommet med en klokkeklar fælles anbefaling til De Radikale og blå blok om at stemme for regeringens forslag om mindsteløn for udenlandske chauffører.

De anbefalinger har vi selvfølgelig klare forventninger om, at et bredt flertal i Folketinget vil bakke op om

Forslaget er udarbejdet af Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, og både arbejdsgivere og fagbevægelse ser det som et nødvendigt værn mod den udbredte sociale dumping på transportområdet.

“De anbefalinger har vi selvfølgelig klare forventninger om, at et bredt flertal i Folketinget vil bakke op om, når arbejdsmarkedets parter i fællesskab har fundet løsningen,” sagde DI-direktør Lars Sandahl Sørensen ifølge Altinget tidligere tirsdag under de første forhandlinger om den kommende overenskomst for de over 100.000 lagermedarbejdere og chauffører.

Og nu lader det altså til, at bønnerne er måske blevet hørt. I hvert fald tegner der sig et flertal på tværs af rød og blå blok for en mindsteløn for udlændinge, der kører cabotagekørsel i Danmark.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Dejligt at Socialdemokratiet er vågnet op, deres idé med monopoler på det danske arbejdsmarked er jo grotesk.
De bliver mere og mere nationalsocialistiske i Socialdemokratiets ledelse.

Annonce