Danske børn skal ikke vokse op i IS-kriger-miljø

Fremmedkriger-udspil fra S-regeringen: Vil gøre det lettere at tage forældremyndigheden fra IS-krigere og terrordømte
Dømte IS-krigere og fremedkrigere skal som udgangspunkt ikke have lov til at have samvær med deres børn – også selvom de har afsonet deres straf.

Det er ét af elementerne i et fremmedkriger-udspil, som S-regeringen præsenterer torsdag.

"Når vi i regeringen vil gøre det lettere at tage forældremyndigheden fra fremmedkrigere, så er det for børnenes skyld. For alle børn og unge skal skærmes fra radikalisering," skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag om baggrunden for forslaget på sin Facebook-profil.

Vi kan simpelthen ikke lade børn vokse op i hjem, hvor vold og terror er acceptabelt

Hun fortsætter:

"Hvis man har valgt at vende Danmark ryggen og tilslutte sig en militant terrorgruppe i udlandet, så har man samtidig spillet sig selv af banen som forældre. Det mener jeg helt entydigt. Vi kan simpelthen ikke lade børn vokse op i hjem, hvor vold og terror er acceptabelt."

placeholder

 

Ønsker formodningsregel

Er kun den ene forælder radikaliseret, vil regeringen sikre, at den forælder ikke får samvær med barnet:

“Derfor vil vi indføre en formodningsregel, som dem vi har i forhold til incest eller manddrab, så en mor eller en far - kan passe på sit barn og sørge for, at barnet ikke skal have samvær med en, der er dømt for terrorisme,” siger ministeren til DR.

Inden regeringens forslag kommer i Folketinget som et lovforslag, vil regeringen undersøge, om forslaget overholder Danmarks internationale forpligtelser, understreger Astrid Krag.

Tillægsstraf til terrordømte og IS-krigere

Regeringen lægger desuden op til at indføre en tillægsstraf for terrorrelaterede forbrydelser i form af et ti-årigt opholds- og kontaktforbud.

Det betyder, at danske IS-krigere eller andre terrordømte ud over deres fængselsstraf vil kunne få et forbud mod at færdes i bestemte områder eller mod at kontakte bestemte personer, både fysisk, skriftligt eller elektronisk via e-mail, sms, messenger eller sociale medier.

Opholds- og kontaktforbuddet skal gælde i op til ti år.

Politiet skal desuden - uden dommerkendelse - kunne gå ind i folks hjem og tjekke computere og mobiltelefoner for at sikre, at kontakt-forbuddet overholdes.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser, at Danmark dermed bevæger sig i retning af en politistat:

“Det er det rene sludder,” siger Nick Hækkerup (S) til Ritzau.

Det her drejer sig om at sikre, at de mennesker, der har begået terror, bliver holdt fra at radikalisere andre

“Det her drejer sig om at sikre, at de mennesker, der har begået terror, bliver holdt fra at radikalisere andre - måske sårbare unge mennesker. Og at de bliver holdt væk fra at opretholde et terrornetværk,” siger ministeren.

“Kernen her er, at vi giver mulighed for at afskære dem, som er dømt for terror, for at færdes eller opholde sig i et bestemt område. Eller fra at opholde sig sammen med bestemte personer, der har haft betydning for deres radikalisering eller som muligvis kan påvirke andre til at blive radikaliseret," siger Nick Hækkerup.

Ifølge justitsministeren bør politiet have mulighed for at kigge på computere for at se, hvem de har været i kontakt med. En mulighed som politiet allerede har i dag i forhold til seksualforbrydere.

SF og de radikale er skeptiske over for udspillet. Det samme er Retspolitisk Forening.

Statsminister Mette Frederiksen, justitsminister Nick Hækkerup og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye præsenterer S-regeringens fremmedkriger-udspil i sin helhed ved et pressemøde kl. 17 torsdag i Statsministeriet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Der er behov for omtanke. Jeg født i 1948 og derfor vokset op med mennesker, der har deltaget i 2. Verdenskrig på forskellig måde.
Min far gjorde et eller andet i modstandsbevægelsen, som jeg ikke fik nok at vide om. Min mor cyklede pistoler til min onkel, der var modstandsmand. En spids BH og et smil fik tyskerne til at tænke på andet end våben under sadlen.
Min far arbejdede sammen med flere deltagere på forskellig side i krigen. Der var flere modstandsmænd, Spaniens-frivillige, en der var engelsk soldat fra Ægypten over Tunis til Sicilien og derfra op langs Italiens østkyst, Svend Åge, der havde været på østfronten som nazist - han var uddannet i Horsens Tugthus, og en polak, der havde mistet sine brødre i krigens første uger. Som polak fra den vestlige del af Polen blev han tysk soldat. Da krigen sluttede lå han på lazaret i Sønderborg. Den sidste jeg husker var en sømand, der blev torpederet af japanerne. Han reddede sig i lnd i Australien og meldte sig som engelsk soldat. Han kæmpede i Burma i efteråret 1944, hvor japanerne dræbte mange af hans kollerger som langsomt og ubehageligt som muligt. I sluttiden som engelsk soldat var hovedjobbet at dræbve flest mulig jananere, der ikke fattede at krigen var slut. Efter krigen blev han fremmedlegionær. Han trænede smådrengene i at håndtere japanere på en fornuftig måde. Alle krigerne vidste, at krigen var slut, og de vidste at de ikke var fjender.
De var en samarbejdet gruppe, der havde det godt sammen - de hjalp hinanden efter behov. Børnene legede ved sammenkomster godt sammen, og de fik alle en god uddannelse som håndværkere og andet. Nu hvor vi er over 70 år gamle ses vi ikke længere, men vi havde en goid barndom sammen.
Det liv synes jeg "krigernes" børn skal have. Derfor er en god kultur til forældrene en god ting for at give børnene en god barndom.

Socialdemokraterne bliver mere og mere nationalsocialistiske!

Regeringen glemmer at tage højde for børnenes fantasi og retfærdighedssans som myndigheder ikke kan styre, men opstår af børnenes egne behov. Børn der er eller tror de er anderledes, kan gøre selv de værste skurke til helte, faktisk tror jeg at det var det der var attraktionen ved islamisk stat, et projekt og en modbydelighed, som hele den demokratiske del af verden tog afstand fra, som derfor blev et tilløbsstykke for unge vestlige muslimer, der ikke følte sig hjemme i Danmark.

Begge indlæg her giver stof til eftertanke, men nej S er absolut ikke nationalsocialistisk, men de forsøger at tage hånd om det som skræmmer os alle sammen. Det man så også må huske er, at selv om nogle har valgt Islamisk stat til, og Danmark fra, så betyder det jo ikke, de ikke holder af deres børn eller vil dem det bedste i deres verden. De havde nok forventet noget andet. Jeg ved ikke, hvad man ellers skal gøre,deres valg skræmmer mig.Og jeg vil heller ikke have dem retur , forældrene. Børnene???? Man kan jo ikke bare tage dem fra deres forældre uden videre.

Mon ikke disse - krigeriske mødre og fædre, onkler og mostre, mormødre og morfædre, farfædre og farmødre - hapser disse børn tilbage i familien hurtigst muligt?

Annonce