Annonce

Afviser boligindgreb, Mette F. skal vidne om mink og første VU-kvinde i front

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til tirsdagens udgave af vores korte nyhedsoverblik Aktuelt. I dag med en lille håndfuld nyheder og analyser fra dansk politik.

I dag med en afvisning af et indgreb på boligmarkedet, en statsminister som har fået en dato i retten og en kvinde som første gang står i spidsen for en politsk ungdomsorganisation.

Tak fordi du læser med.

 

Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

Skærper istedet overvågningen. Regeringen har besluttet ikke at gribe ind i lånereglerne på boligmarkedet, skriver erhvervsministeren i redegørelse til Det Systemiske Risikoråd.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Der er blevet handlet boliger i stor stil i Danmark i forbindelse med corona-krisen, men de seneste måneders tal tyder på, at tempoet er taget af. Udviklingen på boligmarkedet vurderes dermed mere stabil, og økonomien hos danske boligejere og i den finansielle sektor både robust og stabil."

"Derfor har regeringen for nærværende besluttet ikke at gribe ind på boligmarkedet, men regeringen vil skærpe overvågningen af boligmarkedet," skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et svar til Det Systemiske Risikoråd.

Regeringen vil dog skærpe overvågningen af boligmarkedet, fremgår det af erhvervsministerens brev til Det Systemiske Risikoråd.


Mette Frederiksen skal vidne om mink

9. december skal statsminister Mette Frederiksen (S) udspørges i minksagen.

Det fremgår af den vidneliste, som den nye granskningskommission har offentliggjort tirsdag. Det skriver Altinget.

Kommissionen blev nedsat af Folketinget i december sidste år og har fået til opgave at undersøge forløbet op til og efter beslutningen om at aflive samtlige danske mink.

I den forbindelse skal statsministeren afhøres i Retten på Frederiksberg. Hun er dog ikke den eneste fra regeringen, som skal svare på spørgsmål. Finansminister Nicolai Wammen, justitsminister Nick Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke er også på listen.

Beslutningen om at aflive de danske mink fik et dramatisk efterspil, da det kom frem, at der i første omgang ikke var lovhjemmel til at kræve aflivningerne, men de alligevel blev gennemført.

Sagen endte med at koste daværende fødevareminister Mogens Jensen jobbet. Han er også blandt de mange vidner, der skal afhøres af kommissionen.

Læs hele historien her.


Kvinde tager magten i VU for første gang

I weekenden holdt Venstres Ungdom (VU) deres årlige Landsstævne på Dalum Landbrugsskole.

Her blev Maria Ladegaard valgt som ny formand, og afløser derfor Kristian Lausten Madsen på posten.

”Jeg er meget glad for valget, der er et historisk valg for vores organisation. Det er en stor ære at få lov at stå i spidsen for Danmarks største ungdomsparti, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Valget af Maria Ladegaard er ret markant. Det er nemlig første gang at Venstres Ungdom vælger en kvindelig formand:

”For mig personligt er det ikke en bedrift at være kvinde, men for vores organisation og bevægelse betyder det noget. Venstres Ungdom er en divers organisation, med mange forskellige slags medlemmer. Det skal vores øverste ledelse også afspejle," siger hun.

Maria Ladegaard er 26 år gammel og er under uddannelse til at blive folkeskolelærer.

placeholder

 

Åbent fængsel: Mangler minimum 700 fængselsbetjente

Personaleflugten fortsætter. Der er nu færre end 2.000 fængselsbetjente tilbage. Det skriver Fængelsesbetjentenes fagblad Fængelsfunktionæreren.

Der var engang, hvor der var 3.000 fængselsbetjente. Men sådan er det desværre ikke længere. Grænsen på 2.000 blev passeret i sommer, og pilen peger fortsat nedad.

Der er tre hovedårsager til, at så mange betjente forlader jobbet. Alderdom, sygdom og jobskifte. Siden 2015 har over 500 fængelsbetjente frivilligt forladt Kriminalforsorgen for at finde andre græsgange.

Det er tre gange så mange som det antal, der gik på pension i samme periode. Det var nemlig kun knap 200. Og det er flere end dem, som har forladt jobbet på grund af dårligt helbred. Det skete for lidt over 300 betjente.

Og det bekymrer Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen:

”Ligegyldigt hvor mange nye folk du rekrutterer, så hjælper det ikke, hvis der forsvinder flere ud ad bagdøren. Derfor er det bidende nødvendigt, at vi sætter alt ind for at holde på de dygtige folk, vi har.”

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man ikke vil give fængselsbetjentene en mere værdig løn, kunne man jo alternativt overveje at sende dem, som er dømt for ikke-personfarlig kriminalitet, ud i samfundstjeneste i stedet for fængsel. Der gør de i det mindste noget gavn, og de kommer ikke i selskab med de mere hærdede eller farlige kriminelle.

For mig er det uforståeligt at regeringen ikke for længst har foretaget et indgreb på boligmarkedet, så havde vi undgået de igangværende voldsomt stigende boligpriser, som helt sikkert vil medføre krav om stigende lønninger for at køberne kan betale renter/afdrag og lejerne deres husleje.
Når man ikke griber ind nu, kan vi inden for de nærmeste år imødese den næste finanskrise når regningen for de dyre boliger skal betales samtidigt med at beskæftigelsen sandsynligt falder igen.

Jeg tror der gribes ind, hvis der sker stigninger igen, og det vil ske hurtigt, det er bestemt ikke i regeringens interesse, at der kommer usikkerhed på boligmarkedet.

Regeringen skulle for længst havde grebet ind mod boligprisernes himmelflugt. Det nærmer sig en "boligboble" som kan springe når som helst, hvis der kommer en rentestigning eller en krise fra et andet land, f. eks. er et af Kinas største byggeentreprenører i risiko for at gå konkurs, noget som vil påvirke økonomien, også i Europa, som det skete da den Amerikanske finansieringsbank, Lehman Brothers, gik konkurs i 2008, noget som medførte en finanskrise i Danmark og hele Europa.

ja Mette F skal vidne d. 9.12, så kan hun forsvare og forklare sig, mod alle de grove angreb blå blok har udsat hende for med konspirationstosserier. Og der er jo en lovhjemmel, tror jeg, det papir der er omtalt af tidligere chef i fødevarestyrelsen må jo findes i arkivet et sted. Søren Pape, har virkelig skabt sig her. Og at holde dyr på den måde i bure burde slet ikke være tilladt. Og hvis de smitter som det er bevist med virus, så burde det slet ikke genoptages nogen sinde. Der er kommet erstatning i stor grad til de der blev ramt og det var sørgeligt for dem, det medgiver jeg, men var det ikke sket, så ved ingen hvor vi havde stået i dag.
De blå vil nok puste sig op, men de gør det forgæves. Der blev lavet fejl ja, men tak Vorherre for det ikke var Løkke eller Pape eller Ellemann der var leder af landet.