Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) står fast og EL fremlægger ulighedsudspil

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) står fast på, at hjemtage en kvinde og hendes børn fra en syriske fangelejr. Også selv om kvindens efter alt at dømme har dobbelt statsborgerskab.

Nemlig.com’s moderselskab, Intervare, får en aller allersidste chance af Københavns Kommune. Og Enhedslisten har fremlagt et ulighedsudspil, der vil hæve skatterne med 17,1 milliarder kroner for samfundets rigeste.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.


 

3F tvivler på firma bag Nemlig.com: Er afhængige af Amazon-forhold

Hos fagforeningen 3F tvivler man på, at firmaet Intervare - onlinesupermarkedet Nemlig.coms moderselskab - har tænkt sig at tilslutte en ny model, hvis de fortsat skal have en aftale med Københavns Kommune.

Mandag aften blev Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune ellers enige om at forlænge fristen for Intervare.

Firmaet har fået indtil 1. november - altså knap og nap seks uger mere - til at implementere en model, der skal forbedre chaufførernes vilkår og bringe dem i overensstemmelse med kommunens arbejdsklausuler.

Det skriver TV 2 Lorry.

Hos 3F hilser man modellen velkommen, men formand for Transportgruppen, Jan Villadsen, tvivler på om Intervare har tænkt sig at vende tommelfingeren op til de nye krav.

“Deres koncept bygger på, at man har de her kunstige selvstændige, og at man lever med de her Amazon-forhold. Så det tænker jeg ikke, at de gør,” siger Jan Villadsen til TV 2 Lorry.

Den nye model vil betyde, at det fremover vil være større transportfirmaer, der vil stå for udbringningen af varer til kommunens ældre og svage borgere.

Chaufførerne vil ansættes på overenskomst hos transportfirmaerne. Hidtil har de fleste chauffører været ansat hos enkeltmandsvirksomheder uden overenskomst.

Samtidig forlanger Københavns Kommune, at der efterbetales cirka 300.000 kroner i løn til chaufførerne.

Kommunen tilbageholder betaling til Intervare indtil kravene er opfyldt, ligesom at firmaet pålægges en bod hver dag, indtil kravene opfyldes.

“Deres koncept bygger på, at man har de her kunstige selvstændige, indtil der er rettet op på forholdene,” siger Sundheds- og Omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling (SF) til TV 2 Lorry.

 

Minister: PET har sagt god for, at kvinde og børn hjemtages fra lejr i Syrien

Trods heftig kritik fra blå side i Folketinget, holder udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fast i at hjemtage en kvinde og hendes børn til Danmark fra en fangelejr i Syrien.

Og det sker, selvom det er kommet frem, at kvinden ifølge myndighedernes vurdering har dobbelt statsborgerskab, og at hun derfor ifølge regeringens egen politik burde være blevet frataget sit danske pas.

“Her er vi i en situation, hvor vi gør en undtagelse, fordi der er nogle særlige omstændigheder i den her sag,” siger Mattias Tesfaye til DR.

Han henviser blandt andet til, at evakueringen er meget tæt på.

“Vi står foran evakueringen af nogle børn. Det er meget nært forestående,” siger han.

Før sommerferien blev det besluttet, at kvinden i lighed med to andre kvinder og deres børn kunne komme til Danmark fra lejre i Syrien, der huser familier fra de tidligere IS-kontrollerede områder.

Imens fik fire andre kvinder med dobbelt statsborgerskab frataget deres danske statsborgerskab og afslag på at komme til Danmark. Tesfaye siger, at han først for en måned siden blev gjort opmærksom på, at kvinden også havde et andet statsborgerskab.

Men nu er det for sent at ændre beslutningen, siger Mattias Tesfaye.

Han understreger dog, at ministeriet har været i dialog med Politiets Efterretningstjeneste (PET) og spurgte, om det kan udgøre en sikkerhedsrisiko at tage kvinden og hendes børn til Danmark.

“Det er vigtigt at sige, at de har ikke nogen indvendinger af sikkerhedsmæssig karakter, der gør, at vi ikke skal fortsætte med den evakuering, som altså er nært forestående,” siger udlændinge- og integrationsministeren.

“Der er nogle børn, der er på vej til Danmark. Derfor har vi valgt at stå fast på den beslutning, som vi traf før sommerferien,” fastslår Tesfaye.

 

Ulighedsudspil fra EL: Vil indføre massiv beskatning af samfundets rigeste, mens rengøringsassistenterne belønnes

Enhedslisten vil med et nyt ulighedsudspil hæve skatterne med 17,1 milliarder kroner for samfundets rigeste.

Pengene vil partiet bruge til blandt andet at afskaffe kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen samt skattelettelser i bunden i form af højere personfradrag for mennesker med lav- og mellemindkomster. Overskuddet skal gå til klima og velfærd.

Det skriverBerlingske.

Udspillet kommer forud de kommende politiske forhandlinger om fremtidens reformer i Danmark.

Her er et overblik over forslagene i Enhedslistens reformudspil:

Højere personfradrag på 10.000 kroner. Skal aftrappes mellem 300.000-350.000 kroner

Enhedslisten vil give skattenedsættelser til “den almindelige borger i Danmark”.

“Den lavtlønnede rengøringsassistent, pædagogmedhjælperen og kasseassistenten,” som det fremgår i udspillet.

“Vi vil heller ikke kun give den til folk i beskæftigelse. Den fattige pensionist, kontanthjælpsmodtageren og SU-modtageren skal også have en skattenedsættelse.”

Enhedslisten foreslår at hæve personfradraget med 10.000 kroner. Det skal dog gradvist aftrappes for personer, der tjener mere end 300.000 kroner om året.

Således skal det forhøjede personfradrag være "fuldt aftrappet" ved 350.000 kroner om året.

Fjern kontanthjælpsreformen fra 2016 og integrationsydelsen

Enhedslisten foreslår desuden at tilbagerulle kontanthjælpsreformen fra 2016, som indeholder kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Derudover vil partiet fjerne integrationsydelsen.

Afskaf gensidig forsørgerpligt

I Danmark skal samlevende forsørge hinanden, hvis den ene part eller begge modtager en offentlig ydelse som eksempelvis kontanthjælp.

Den regel vil Enhedslisten afskaffe.

“Principperne om gensidig forsørgerpligt betyder, at kontanthjælpsmodtagere, folkepensionister og førtidspensionister mister eller modregnes i deres ydelse, hvis de lever sammen med en partner, der har et arbejde, eller hvis de har forladt arbejdsmarkedet på grund af en arbejdsskade, de får erstatning eller forsikringsudbetaling for,” hedder det i udspillet.

Desuden hedder det, at “principperne fastholder i dag mennesker i fattigdom og ægtefæller eller samlevere i et uværdigt afhængighedsforhold til hinanden”.

Beskat kapitalindkomst og aktieindkomst som lønindkomst

Kapitalindkomst og aktieindkomst skal ifølge Enhedslisten beskattes hårdere.

Det vil sige aktiegevinster, indtægter fra renter, udlejning af ejendomme og fortjenester ved virksomhedssalg.

“Det er en kendt sag, at kapital- og aktieindkomster især er koncentreret hos samfundets absolut rigeste,” lyder det i udspillet:

“Lige nu fungerer den markant lavere skat på kapital- og aktieindkomst som en decideret rigmandsgave.”

I øjeblikket betaler man 27 procent i skat for aktiegevinster. Er beløbet højere end 56.500 kroner, er der dog tale om 42 procent beskatning.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"... en kvinde og hendes børn ...". 7, skriver 'syv', børn!
Kan vi regne med at fædrene betaler børnebidrag, eller er det igen de danske skatteydere?
Jeg gætter på det sidste.
Og kvinden, hvornår kommer hun i arbejde og bidrager til samfundet?
Mattias Tesfaye og Mette F., I p***** på danskerne.

Ja, regeringen forlænger og forøger igen Dansk Folkepartis og Nye Borgerliges eksistensberettigelsesgrundlag til stor gavn for højrefløjen, som venstrefløjen åbenbart har givet patent på et dansk Danmark uden alverdens terrorister og kriminelle. Resultatet bliver formentlig, at desperate danskere igen hellere vælger skattelettelser end terrorister, selvom de måske oprindeligt var socialdemokrater. Venstrefløjen er godt i gang med at skabe en situation, hvor skattelettelser og højreorienteret økonomisk politik bliver det mindste onde i forhold til helt at miste Danmark til Projekt Mellemøsten i Danmark.

Annonce