Annonce

Politiker afsløret i snyd: “Historien her har i årevis naget mig”

Nye Borgerliges undervisningsordfører kopierede som ung en medstuderendes opgave på jurastudiet og fik karantæne. Hun har været flov i 20 år.
Hun har harceleret mod snyd og plagiat blandt gymnasielever.

Men nu bliver Nye Borgerliges undervisningsordfører, Mette Thiesen, afsløret i selv at have snydt som studerende på Københavns Universitet.

“Der er en historie, jeg gerne vil fortælle jer,” skriver Mette Thiesen således på Facebook.

“En historie, som jeg i næsten 20 år har været flov over. Jeg ved, at Ekstra Bladet vil skrive historien, men jeg vil gerne fortælle jer den med mine egne ord.”

Skrev af

Hvilket skyldes, at formiddagsavisen kan afsløre, at Mette Thiesen i undervisningsåret 2002/2003 fik en midlertidig karantæne fra jurastudiet på Københavns Universitet efter at have snydt ved at skrive en andens opgave af.

Svære forelæsninger og mange opgaver

Ifølge undervisningsordføren følte hun sig presset af de “svære forelæsninger og mange opgaver” og havde svært ved at erkende, at studiet ikke lige var hende.

“For ikke at tabe ansigt ved at dumpe en eksamen kopierede jeg fra en studiekammerats opgave,” skriver Mette Thiesen.

Vendte ikke tilbage

Snydet blev imidlertid opdaget af Københavns Universitet, Mette Thiesen erkendte det, og efter de i alt seks måneders karantæne valgte hun ikke at vende tilbage.

I stedet startede hun på lærerseminariet og blev færdiguddannet i 2008.

Mette Thiesen slutter sit opslag på Facebook med en opfordring til de unge mennesker, som i disse måneder begynder på studie.

“Det skal ikke være skamfuldt at erkende, hvis man ikke finder den rigtige hylde i første hug. Ingen skal lade eventuelt pres fra familie, venner og bekendte styre fremtiden. Man skal hellere erkende, at ens valg ikke er det rigtige, og så skal man mærke godt efter i maven, hvad man har lyst til. Historien her har i årevis naget mig, men den har helt sikkert også gjort mig klogere på livet. Nu kender I historien, og hvis jeg kan være med til at spore bare ét ungt menneske ind på den rette vej med dette skriv, er jeg glad.”

placeholder

Computere leder på afveje

Efterfølgende har Mette Thiesen kritiseret, at de danske gymnasier siden 2010 har haft mulighed for at give eleverne adgang til internettet ved de skriftlige eksaminer i udvalgte fag.

Argumentet er, at eksamenssituationen skal afspejle elevernes daglige arbejdsvilkår.

Snyde og begå plagiat

“Problemet er bare, at kløgtige unge mennesker selvfølgelig finder ud af, at de kan benytte nettet til at få adgang til gamle eksamensopgaver – og derved snyde og begå plagiat,” skrev Mette Thiesen i 2017 i det konservative tidsskrift Critique.

“Dermed forsvinder hele intentionen – og det grundlæggende formål – med eksamen, nemlig at eleverne skal dokumentere den viden, de har erhvervet, og også vise, at de kan anvende den uden hjælp fra Google eller via downloadede opgaver: vise, at de faktisk skal have lært noget i de tre år, de både har fået en betalt uddannelse og desuden modtaget hjemmeboende SU – de såkaldte Cafe-penge.”

Minister: Vi laver alle fejl

Mette Thiesen blev valgt for Nye Borgerlige ved folketingsvalget i 2019. Udover at være Nye Borgerliges undervisningsordfører er Mette Thiesen blandt andet også partiets børne- og familieordfører.

I en kommentar til Mette Thiesens opslag på Facebook skriver indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), at “vi laver alle fejl, og det her har intet at gøre med dit politiske arbejde i dag.”

“Det er tåkrummende at læse, når folk forsøger at gøre det til en stor historie.”

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er da helt ok at erkende snyd men det er ikke ok at bebrejde andre at de muligvis har snydt. Det er så typisk NB. Pernille Vermund, der gerne må bruge ukvemsord overfor indvandrere, men som ikke tåler at blive kaldt racist. NB’ s attitude og krænkelsesparathed er hyklerisk. Derfor er Kåre Dybvads kommentar helt ude i hampen.

Endnu en "ordentlig" person, som overhovedet ikke er ordentlig. Det blå hold har bare så travlt med at svine andre til alt i mens de selv har de største af alle svin gående i blandt sig.

Den blå svine løgn fortsætter.

Et er at hun har snydt, temmelig alvorligt endda, det er slemt, frastødende, luset, væmmeligt, småtskåret, fedtet, under lavmål, utilgiveligt og et dårligt karaktertræk.

Men hvad værre er, er hendes stygge menneskesyn og racistiske standpunkter, det er meget, meget værre.
Husk det var hende der i Folketinget sagde: De fremmede skal smides ud på røv og albuer” (citat)

Gerly Andersen.
Udlands Danskeren Peter Seier Christensen siger det samme på nettet i dag. Hun burde få sparket ud.

Ole Kloster Simonsen

Du mener vel Lars Seier Christensen, Peter Seier Christensen er hans bror og er næstformand i Nye Borgelige.

Snyd er snyd, og snyderne ved som regel godt at de har snydt. Jeg har undervist i fag med skriftlige afleveringer, og jeg har i tidens løb set talrige snyderier, også fra en nu kendt sportsstjerne. Selvklart bifalder jeg ikke snyd, men snyd har vist mere med ambitioner og dovenskab/nemme løsninger at gøre, end det har med politisk overbevisning at gøre.