“Fagforeninger skal på sultekur, mens arbejdsgiverne skal have i pose og sæk”

Borgerlige politikere hykler, når de raser mod fradrag for fagforeningskontingent, men undlader at tale om at arbejdsgivere kan trække hele kontingentet fra, mener SF-profil.
Det er hykleri, når borgerlige politikere - anført af De Konservatives beskæftigelsesordfører Niels Flemming Hansen - raser mod at lønmodtagere i dag kan trække op til 6.000 kroner fra i skat af deres betaling til fagforeningskontingent, men samtidig undlader at fortælle, at arbejdsgivere kan trække deres kontingent til en arbejdsgiverorganisation fra i skat.

Det mener SF’s politiske ordfører, beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge.

Som Netavisen Pio fortalte onsdag er der intet loft for, hvor meget arbejdsgivere kan trække fra i skat på den konto.

Netavisen Pio kunne samtidig oplyse, at kontingentet til en arbejdsgiverforening kan være af en betragtelig størrelse.

Således betaler en stribe store danske virksomheder 6.132.000 kroner årligt i kontingent til Dansk Industri.

Karsten Hønge mener, at dobbeltmoralen i blå lejr "er tydelig":

De borgerliges hykleri og dobbeltmoral er tydelig for enhver

“De borgerliges hykleri og dobbeltmoral er tydelig for enhver. Fagforeninger skal på sultekur, mens arbejdsgiverne skal have i pose og sæk,” siger Karsten Hønge til Netavisen Pio og fortsætter med henvisning til Netavisen Pios interview med Niels Flemming Hansen onsdag:

“Den konservative ordfører Niels Flemming Hansen, der selv gennem mange år har været arbejdsgiver, kender pludselig ikke noget som helst til, at virksomheder kan trække deres kontingent fra i skat.” 

“DI og Dansk Erhverv har en fest”

Arbejdsgiver-brancheorganisation som Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv “har en fest” i og med, at arbejdsgivere - helt uden loft - kan trække deres medlemskontingent fra i skat, mener Karsten Hønge:

“Sandheden er, at for eksempel DI og Dansk Erhverv har en fest med de nuværende regler, som begrænser lønmodtagernes mulighed for at trække fagforeningskontingentet fra, men som giver det enkelte firma mulighed for at trække over 6 millioner fra. Bare for et enkelt firma.”

Sandheden er, at for eksempel DI og Dansk Erhverv har en fest

Karsten Hønge understreger, at fagforeninger og A-kasser er bærende søjler på det danske arbejdsmarked:

“Fagforeninger og A-kasser er bærende søjler under vores dynamiske og fleksible arbejdsmarked. Det er netop Den Danske Model, som giver Danmark så mange fordele gennem det daglige samarbejde mellem lønmodtagere og arbejdsgivere.”

“Det ordnede og regulerede arbejdsmarked giver høj produktivitet, og senest var samarbejdet med til, at trække os gennem Coronakrisen med hele sytten tre-parts-aftaler.”

Karsten Hønge oplister en række ting, som organiserede arbejdsgivere og fagbevægelsen sammen løser:

“Arbejdsmiljøet, de faglige grunduddannelser, efteruddannelse. Liste er alenlang, hvor fagbevægelsen og arbejdsgiverne finder fælles løsninger. Ofte også sammen med politikerne.”

Fagforeningskontingent bør også kunne fratrækkes fuldt ud

Karsten Hønge mener, at der bør ske en ligestilling mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, når det gælder skattefradrag for kontingenter:

Den Danske Model lægger guldæggene til velfærdssamfundet

“Den Danske Model lægger guldæggene til velfærdssamfundet, og derfor skal faglige kontingenter fuldt ud naturligvis kunne trækkes fra i skat.”

Til gengæld mener Hønge ikke, at medlemmer af gule fagforeninger skal kunne trække deres kontingent fra:

“Til gengæld er der ikke et eneste argument for at kunder i private forretninger som Krifa, Det Faglige Hus, ASE Lønmodtager eller Frie skal have mulighed. De har ikke en snus med fagforeninger at gøre. I stedet for at bygge op, arbejder de på at rive vores unikke model for arbejdsmarkedet ned.”

S-regeringen har som en del af reformudspillet 'Danmark kan mere I' foreslået, at skattefradraget for fagforeningskontingenter forhøjes fra de nuværende 6.000 kroner til 7.000 kroner årligt. Svarende til godt 83 kroner om måneden.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

“Fagforeninger skal på sultekur, mens arbejdsgiverne skal have i pose og sæk”

Det har jo været hele essensen af blå bloks politik de seneste 20 år. Pakket ind i Dansk Folkeparties udlændinge politik som undskyldning over for befolkning. Manipulation, svindel og bedrag. Sådan kender vi nu blå blok.

Den blå løgn fortsætter - Hvis den ikke bliver stoppet.

Det er på tide at regeringen får gjordt op med “nasserne” på den danske model. Fjer fradraget fra alle “nasse” foreningerne, De Kristelige, de såkaldte frie fagforeninger, Det faglige Hus m.m. Og tag så gerne ASE med, der jo så inderligt ønsker at fradraget fjernes, de kan klarer sig selv som de siger. Var ved at få kaffen galt i halsen i går, da jeg læste at stifteren af Det faglige hus, Johnny Nimb var ude at forsvare den Danske model, en model han har misrøgtet og nasset på hele Det faglige hus levetid.

Hvorfor er det Hønge fra SF. der skal sætte tingene på plads.
Jeg savner nogle ministre eller S ordførere der begynder at markere sig og hæver stemmen over for de Blå.
Man kan se på meningsmålingerne at Socialdemokratiet fører en lidt tilbagetrukket tilværelse.
KOM NU I ARBEJDSTØJET.

Synes nu, at regeringens udspil med større fradrag taler for sig selv.

Ja, det er fint nok. Men hver dag svines S til af de blå medier og af udvalgte borgerlige folketingsmedlemmer, uden nogen fra S sætter dem på plads.
Vi får intet ud af, at være den store generte dreng/pige i klassen, og vælgerne begynder at tro, at de borgerlige har ret i deres mange påstande, når tingene ikke bliver imødegået på en bastant måde.

H:J: Du har så evig ret, KOM IGANG for fanden, lad os få nogle "markeringer der flytter noget".

Nævnte konservative politiker, er sammen med Markus Knuth og Per Larsen som gerne vil være formand for region idet jyske, er det værste de konservative har haft, samt Khader. Derfor håber jeg det varer mange år, før vi får borgerligt flertal på ny. Jeg mener nu, at S minister har været på banen med problemet, Hummelgård.

Hans Jensen har 100% ret. i øjeblikket står S i baggrunden og tager alt ansvaret (og skraldet) uden at rose sig selv af de fantastiske forslag, ideer og den stabile politik som føres i øjeblikket. Der har ikke været en bedre statsminister siden Stauning - det kunne vi godt "spille" lidt mere på.

Det var venstre der fjernede fradrag eller nedsatte samme for fagforeningskontingentet. De gule, som jeg ikke vil betegne som fagforening da de ikke har nogen overenskomst, men nasser på de der betaler gildet, kan godt trække kontingent fra. Selvfølgelig, det er de borgerlige partier der har oprettet disse foreninger da de så hvor stærk fagbevægelsen blev, de blev simpelthen bange for at nogle af deres nedarvede værdier skulle blive taget fra dem. Et sundt samarbejde med arbejdsgiver og -taget er det der skal forme det Danske arbejdsmarked.

Annonce